Tävlingshelg och första utanför placering x 2

0kommentarer

Helgen har spenderats på tävling. Lördagen var vi i Frosta. Inte så långt att köra som jag trodde. Ganska bra väg dit. Dock kom vi dit alldeles för tidigt, så Lorett fick stå ganska länge i transporten. När Julia långt om länge kom in  på framhoppningen, så gick det väldigt fort. De hann bara med cirka 3 språng. Inte bra. Tävlingen gick på gräs och banan var väldigt kuperad. Kanske därför som vissa hinder såg väldigt maxade ut. Första klassen var LB+5, dvs 1,05 och Lorett hoppade fint ända till sista hindret som var en bred och stor oxer. De kom lite nära och då ville Lorett inte hoppa. Men hoppade andra gången. Det blev fyra fel. Trots fyra fel var de bara en utanför placering då det tydligen varit en svår bana, och få nollor. Ryttaren som fick sista placeringen hade också fyra fel, men var en sekund snabbare. Hade ju varit kul med en placering. Klassen efter gick i 1,10 bara 5 cm mer, men nu ville inte Lorett alls. Stannade först på ettan, hoppade tvåan och stannade på trean som var ett hinder helt silverfärgat. Dock hoppade hon det mycket fint andra gången, men då var de ju redan uteslutna.

Söndagen spenderades hos Skromberga RF och dressyrtävling. Julia skulle bara rida en klass LB:1 då hon inte tyckte det var så kul med dressyr efter Vetlanda då domaren där var så negativ i sina kommentarer.  Julia tyckte inte Lorett kändes så bra på framridningen, men jag tyckte hon såg fin ut (som vanligt :) ). Red fram cirka 40 minuter och sedan var det deras tur. Allt flöt på bra och jag såg inga missar. Den ökade traven var superflott tyckte jag. Och de fick ihop 194 p, dvs 66,9% vilket är jättebra. De låg på placering nästan ända till slutet men då kom en danska och puttade ut henne från placering, så det blev ännu en tävling där de var första utanför placering. Men vi var mycket nöjda i alla fall. De blev ju åtta av 26 startande!

Domaren hade skrivit mycket positivt och trevligt i protokollet. De fick bara sexor och sjuor. Det de fick sexor på var ngr små missar, tex första inridningen var lite sned, på ngt stället var Lorett för rak, på ngt annat ställe var hon lite förböjd, och vid ngt tillfälle hade hon tappat formen. Dock fick hon en sjua på sin skritt och det brukar hon nästan aldrig få. Och Julia fick kommentar att det var mjuk och fin ridning. Om Lorett hade varit lite mer lösgjord så hade det blivit lite högre poäng skrev domaren som hette Gunilla Kare, så nu ska vi träna på lösgjordhet. :)

Men vad ska vi träna på i hoppningen? Det går ju superbra på träningen. Kan det vara Julias tävlingsnerver som smittar av sig till hästen när de är på tävling? Tror att vi ska be Hanna att träna ännu ett strå svårare så kanske Julia tycker det känns lätt på tävling sedan?

Kommentera

Publiceras ej