Pether Markne-träningen

0kommentarer




Ja träningen blev äntligen av igår. Blev ju så försenat pga vädret då Pether Marknes plan ej kunde landa i Ängelholm utan fick vända och landa i Ronneby och därifrån fick han komma med buss. Så det tog alltså sin lilla tid. Julia började i alla fall rida vid halv fem. Han var väldigt lugn i sitt sätt och tog sig tid för alla som behövde hjälp. Nu visade det ju sig att Lorett är en välskolad och välriden ponny så det var inte så mycket att säga om henne, till skillnad från de andra tre som inte verkade markridna alls.

De började med att rida fram på vanligt sätt. Därefter fick de trava längs fyrkantsspåret och han sa att de skulle inte göra halvhalter med händerna utan med sitsen, så i vart åttonde steg skulle de rida lite öppna och på så sätt få hästen att balansera upp sig. Han pratade mycket om att hästen skulle vara i balans och få ut sin hals. Dessutom att man skulle rida så lite som möjligt med händerna och mest med skänkel och säte.  Fortsatte sedan med öppna i trav hela långsidan och gjorde sedan samma jobb i galopp.

Sedan fick de komma på ett litet hinder på volt, och det gjorde Lorett lugnt och fint så klart. Vid något tillfälle skulle Julia bara ha lite mer tryck i galoppen. Han pratade också om att även om hästen var het och pigg så skulle man våga hålla om med skänkeln. Därefter hoppade de 3 hinder på långsidan, räcke oxer räcke med fem galoppsprång emellan. Där blev alla hästarna pigga spec efter oxern. Fast åter igen var Lorett den som var bäst. Han fick lägga mycket tid på de andra. Spec en ponny var helt vild. Jag tycker inte ens man borde haft med den på en hoppträning utan bara kört markarbete. Så det tog ju lite tid.

Därefter fick de hoppa en liten bana. Nu blev Lorett lite mer som vanligt, dvs pigg när hon såg hinder. Efter första rundan sa Pether Markne att hon var hetare än han trott! Annars var det en ganska bra runda tyckte han. När hon blev lite så springig skulle Julia vara extra noga med att hålla om med underskänkeln för den hade en tendens att åka ut när Lorett blev pigg och Julia skulle få tillbaka henne, och då blev det bara omtramp istället. Så när Julia red så istället så hoppade Lorett ännu bättre och utan omtramp som hon fått vid två hinder innan.

Nu ska jag titta lite här på nätet på hoppning från Geneve där både Malin, Angelica och Roffe är med.  Här kan man se det! 
Och här finns startlista och tider!  Dock kan man inte se själva världscupen i morgon men den går ju live på SVT Play.

Snart ska vi iväg till Torns!

Kommentera

Publiceras ej