Lördag och tävling

0kommentarer

Lördagen började med att Julia och jag åkte och grattade farmor som fyllde år. Fikade med henne och Ketty. Åkte sedan till stallet och gjorde iordning Lorett. Fixade även det mesta i stallet.

Åkte vid 14-tiden till Trolleholm. Tråkigt nog regnade det hela tiden vi var där. Alla tre, jag, Julia och Lorett, var plasklblöta. Men det var ju även resten av de som tävlade så det var ju inte mycket att göra åt. Det var många som tävlade trots det dåliga vädret och tiden drog ut. Tror Julia red strax efter 17. Framhoppningen liksom själva banan var full med vatten. Lorett tyckte inte ens det var kul att galoppera där. Både tungt och regn i ansiktet. Men som vanligt hoppade hon jättefint på framhoppningen i alla fall.

Sen kom de in på banan. Lorett såg lugn och fin ut, och verkade inte nervös. Dvs hon såg inte "avig" ut. Men när de galopperade mot ettan, såg man att Lorett stod emot direkt!! Men det hindret var ju lägst på hela banan så det fick Julia henne över i alla fall felfritt. Sedan hoppade Lorett tvåan och trean fint. Kommer i fin galopp mot fyran som är en oxer och det ser ut som om de kommer bra på det, men där stannar Lorett!! Fattar ej varför. Kanske dumheter, kanske underlaget, kanske osäkerhet? Vem vet? Men Julia bara vände henne och sedan hoppade de klart banan. Dock kom de även lite dåligt in på kombinationen så där fick de två galoppsprång istället för ett. Dock inga rivningar, men det blev även ngr tidsfel pga stoppet, så totalt sju fel. Synd på stoppet för annars hade de ju varit felfria. Men skönt att de kom runt hela banan, och Julia red mycket bra.  Tyvärr ingen film. Jag hade kameran med men det regnade så mycket så jag kunde inte ha kameran.

Men visst är det så att det är tävling det behövs tränas på. Och när det är träning nästa gång ska det bli lite tuffare för Lorett. :)  Så att hon tycker det är lätt på tävling.

Blev alltså ganska sent innan vi körde från Trolleholm. Julia skulle på fest så jag körde henne direkt hem till Asmundtorp. Tycker inte om att köra extrarundor med Lorett men ville inte att Julia skulle bli senare än hon redan var, och innan annan kunde hämta henne. Körde sedan och lämnade av Lorett, packade ur allt i transporten, hängde upp blöta saker, tvättade av smutsiga saker, och sen borstade jag Lorett. Tvättade även av hennes bakhovar med Klorhexidinshampo.

Åkte sedan hem och bytte om, till affären för att köpa en blomma, och sedan en sväng igen till farmor för jag hade lovat att komma en sväng till på kvällen efter tävlingen. Trodde dock inte att det skulle bli så sent som kl 21 jag skulle komma. Stannade ngn timme och körde sedan hem. Svängde dock inom stallet och satte på Lorett både eksem- och regntäcke eftersom det skulle bli regn hela söndagen. Alla hästar stod inne inatt pga vädret, men tyvärr kommer Lorett att få stå inne även när det blir fint väder för hon har ingen kompis bredvid sig i hagen nattetid. Vi får hoppas att Cez snart kommer hem och kanske kan gå bredvid henne.

Kommentera

Publiceras ej