Onsdag 27 juli

0kommentarer

Igår tisdag blev det en uteritt för Lorett. Hon och Julia red med Erica och Veen ner till dammen. Travade där och skrittade sedan hem.

Idag onsdag blev det ett kort men intensivt pass för Lorett. Hon coh Julia hoppade lite i paddocken. Byggde fram som till en framhoppning och så hoppade de fram. Lorett var lite seg, inte som hon brukar vara på tävling precis, men hoppade fint. Avslutade med att hoppa oxern på 1,05.

Hade ju funderingar på att ev gå ner och hoppa en klass på viarps pay-and-jump idag, men var väldigt osäkra på om vi skulle eller ej. Ngr sa att det skulle vara bra för Lorett, och andra sa att det var bättre att spara på henne. Till slut tyckte vi själv att det inte skulle ge ngt att gå ner och hoppa i Viarp för hon hoppar ju "alltid" bra där. Så det är bättre att spara henne till Vetlanda.

Sedan red Julia Syrah och de hoppade på pay-and-jumpen i viarp. Det var Syrahs första tävling någonsin men det märktes inte på henne. Hon var hur lugn som helst. De hoppade 60 och 70 cm och var felfria i 60 och råkade riva ett i 70. Men det såg så bra ut så. Syrah verkade tycka att det var superkul, och Julia tyckte också det var kul. Roligt för henne att få rida häst emellanåt.

I alla fall i morgon åker vi till Vetlanda. Ska försöka komma iväg strax efter 12, men har mycket att göra innan dess. Allt beror på om och när Julia är klar med allt sitt. Packning, ridning och badning av häst måste göras först.

Kl 19 i morgon kväll är det pampig invigning med nationalsång, motorcykelåkande (om vädret tillåter) och uppvisning av klassisk dressyr av en NF-hingst. På fredag är det först en uppvärmningshoppning och där har vi satt 90 cm. Det blir även en dressyrklass LA:1. På lördagen är det två dressyrklasser, först LB:0 som ingår i kombinationstävlingen och sedan LA:1. Det är också utställningstävlingen. I år bör de inte klaga på att Lorett är för tjock i alla fall, för hon är i fin form. Söndagen som är sista dagen är det hoppning. Det blir först LB som ingår i kombinationen, och sedan LA som är mästerskapsklassen i hoppning.

Wish us Luck!

Här nedan är filmen från Hästhagen den 16 juli där det blev en andraplats efter fyra fel i omhoppningen




Film från idag med Syrah i första rundan 60 cm.

Kommentera

Publiceras ej