Regnig söndag

0kommentarer

Åkte till stallet vid 12. Tog in Lorett och bytte till det fleecefodrade regntäcket. Bara en 11-12° ute. Släppte sedan ut henne igen. Regn och blåst, så hon gick och ställde sig under träden som står precis utanför hagen. Fast de ger inte mycket skydd då de är ganska små och glesa.

Mockade och sedan åkte jag och hämtade Julia i Asmundtorp. Hon skulle rida Syrah för Annika vid 14, och jag och Pernilla fikade i ridhuset samtidigt. Det såg mycket bra ut när Julia red. Syrah kan vara lite tjurig emellanåt men i det stora hela gick det bra. Hon har lite svårt i vänster varv, spec galoppen där hon gärna slår över i korsgalopp. En del av tjurigheten sitter nog i att hon inte riktigt vet vad som förväntas av henne. Hon är ju dock bara 5 år.

Sedan red Julia med Lorett för Lotta. Fick träna mycket på att flytta för att få igång bakbenen, och att få henne lite smidig och lösgjord i länd och rygg. Egentligen skulle Lorett behöva ridas för tränare flera ggr i veckan, men det kostar ju en del. Var bättre för ett par år sedan när både jag och Julia red lektion nere i Viarp. Då blev det dressyrträning lite oftare. De fick även träna på att Lorett ska vara lite uppe i formen och stadig där. Var ganska jobbigt för både Lorett och Julia men på slutet såg det mycket bra ut. :)

Sedan hjälptes vi åt med Lorett. Nu var alla hästar inne eftersom det regnade och blåste, vilket det gjort hela dagen. Hon fick på sig det tjocka regntäcket igen, eftersom det ska fortsätta vara dåligt väder även i morgon.

Nästa helg är det dags för Vetlanda. Vi åker upp torsdag middag. Kl 19 måste vi vara på plats och ha installerat häst och oss själva, för då är det invigning. Om vädret är ok, blir det till motorcykel! Och sedan blir det bl a lite uppvisning med en newforesthingst som ska visa klassisk dressyr.  På lördagen blir det dressyrtävling och Julia och Lorett ska bl a rida LB0:2006, som är ett roligt men ovanligt program.  Blir väl till att rida lite av det i veckan innan vi åker.

Kommentera

Publiceras ej