städning av boxen

0kommentarer

Idag efter jobb har jag skrubbat Loretts box inför målningen. Jag gick bara över den med en svamp med Ajax och sedan var Steen snäll och högtryckstvättade hela boxen, medan jag stod och skuffade undan allt vatten. Boxen blev jättefin, och nu får den torka tills i morgon. Ska helst måla den så snart som möjligt för jag vill ha den helt klar för Lorett ifall det skulle bli mycket regn ngn natt.

Julia kom till stalllet efter sitt jobb, har fått lite sommarjobb hos Pernilla, och efter att hon varit på gymmet. Duktig som tränar på! Red Lorett lite nere i Viarps paddock men blev bara väldigt lite för hon tyckte att Lorett kändes kort i traven, vilket kan bero på att hon är öm efter skoningen, och då ska hon ju inte ridas så mycket. Julia spolade hovarna rena och sedan fick hon gå ut igen. Härlig kväll! Så skönt för Lorett att vara ute dygnet runt. Fick även sitt täcke på sig, flughuva och flugspray. Måste säga att denna sommaren har vi varit väldigt noga med eksemtäcket, och det har hjälpt för denna sommaren kliar hon sig nästan inte alls. Och de få ggr hon kliat sig lite, har jag satt på Aloe Vera-gel som funkat superbra. Nytt vatten fick hon också. Byter helst varje dag när det är varmt, för det håller sig ju inte fräscht i värmen.

I morgon blir det uteritt med Åse. Det ska bli mest skritt, och förhoppningsvis är Lorett bättre i hovarna då. Julia ska hoppträna Syrah för Hanna. Vi har bestämt att eftersom Lorett hoppar så bra på träningarna och sämre på tävling, så är det tävling hon behöver träna på. Så denna veckan skippar vi träningen och åker på en lokal tävling i Trolleholm till helgen, och rider en klass där. Det blir samma höjd som förra helgen.

Pratade också med Lotta om detta. Hon berättade att när hon var yngre och tränade för Sylve Söderstrand (svensk förbundskapten för svenska hopplandslaget för de som inte vet) så var hans filosofi att om man tävlade LA så tränade man medelsvår hemma. Dvs ett snäpp svårare hemma för att det skulle vara enkelt för häst och ryttare när man kom ut på tävling. Så brukar inte Julias träningar vara. Vi har alltid hört att man inte hoppar så högt hemma. Men det kanske stämmer bättre med de ryttare och hästar som är riktigt erfarna. Typ som Malin Baryard.  Tror vi får ta upp det med Hanna framöver. I alla fall den veckan man ska tävla kan man hoppa en högre bana på träningen.

Nu blir det Morden i Midsomer!

Kommentera

Publiceras ej