Lördag och söndag

1kommentarer

Igår lördag blev det en härlig ridtur med ett helt gäng hästar och människor. Det var jag och Cez, Julia och Lorett, Åse och Whippen, Tina och Torina och Emma och Ingo. Red ner till dammen. Därnere galopperade de andra runt ett par varv, men jag och Cez nöjde oss med skritt och lite trav. Han var hur snäll som helst fast de andra stack iväg. Han blev bara rädd när ett par kråkor bråkade mycket högljutt nere vid vattnet.

På förmiddagen hade jag och Julia varit på handledarutbildning som både handledare och den som ska ta körkort måste gå. Och nu är det gjort så snart kan Julia börja övningsköra. :)

Lorett fick sova inne på natten eftersom hon skulle tävla dagen efter och dessutom hade de lovat lite regn.

Idag söndag hämtade jag Julia kl 8 och sen körde vi till stallet. Gjorde i ordning Lorett. Knoppar och fläta i svansen, mycket snygg häst.  Körde sedan förbi Tina och plockade upp henne på vägen då hon skulle följa med som fotograf/hästskötare. Hon behöver ju träna lite inför nästa helg då hon ska följa med Henrik Lannér hela helgen till Danmark och jobba som hästskötare på ngn stor tävling där! :)

Kom fram i god tid till Båstad. Mycket fin väg dit, lätt att hitta, och bara rakspår. Tog knappt en timme, och Lorett stod så fint så. Dock var de väldigt sega i Båstad, så vi tog inte ut Lorett förrän kl 12. Broddade då tävlingen gick på gräs och sedan började Julia rida fram.

Allt gick superbra på framhoppningen. Inne på banan var det en LB, med omhoppning. Lorett såg ut att vara lagom taggad men var lite rädd längst ner så Julia hade lite svårt att få fram henne där. Men sedan började de hoppa och Lorett och Julia såg supersäkra ut. Helt perfekt runda förutom ett litet pet, men Julia sa sedan att hon lagt till spöt där och det var nog det som stört. Men då blev det tyvärr ingen omhoppning, men de blev i alla fall femma, men tyvärr var det bara fyra placerade.

Inför sista klassen satte vi aldrig in Lorett i transporten då det var få startande och skulle gå relativt fort. Tog dock av sadeln. Jag gick lite med henne medan Julia och Tina gick banan.

På framridningen gick det bra, kanske ej riktigt lika bra som till första klassen men inga problem. Precis innan Julia gick in på banan tog hon även räcket en sista gång på rätt höjd och Lorett hoppade väldigt fint. MEN inne på banan gick det inte lika fint. Vet ej vad som hände, men de kom i bra galopp mot första hindret och vad jag kunde se så låg de perfekt, men det tyckte kanske inte Lorettan för hon la i bromsen och det var en tvärbromsning så stackars Julia hade inte en chans att sitta kvar. Som tur var gick det bra för både häst och ryttare men det var ju bara att lunka ut från banan. :(

Lastade och skulle precis åka hem när Tomas Hammar dök upp och frågad om allt gått bra. Sen frågade han varför vi red Lorett med martingal för enl det han sett så tyckte han att martingal var helt fel på en sådan häst som Lorett. Den gjorde att hon hade svårt att hoppa av tidigt.  Julia skulle dessutom se till att Lorett hade huvudet cirka 30 cm högre.

Berättade det för Hanna och Lotta när vi kom hem, och de var nog tveksamma till det. Men det skadar ju inte att testa. Jag vet att Julia ibland hoppat utan och att det då gått bra. Men ibland kör ju Lorett bara huvudet i vädret och springer och det är då Julia vill ha en martingal.

Men vi glömmer den rundan och tänker bara på den första! Tina tog dessutom jättefina foto. Här kommer ngr av dem, och även filmen från första klassen.















Och som grädde på moset blev min bil påbackad när vi kommit tillbaka till stallet. Av stackars Pernilla som blev helt olycklig över vad hon gjort. Men olyckor händer. Inte mycket att göra åt, eller rättare sagt får väl göra ngt åt det, typ lämna in bilen på lagning och kontakta försäkringsbolaget i morgon bitti. Som tur är går i alla fall bilen att köra. Mest kris blir det ju om verkstaden behöver bilen en längre tid, för jag behöver verkligen min bil. Men de kanske är snabba och gör det på en dag. Who knows?

1 kommentarer

Mor

22 Jun 2011 21:33

Verkligen fina bilder

Kommentera

Publiceras ej