Uteritt

0kommentarer

Idag var det härligt väder, lite blåsigt men soligt och fint. Lorett har sköna dagar i sin nya hage och idag fick hon ett nytt eksemtäcke. Förhoppningsvis ska hon klara sig ifrån eksemet denna sommar. Är ett Rambo där halsen sitter uppe med hjälp av hennes öron! :) Det går långt ner på sidorna för att skydda bättre. Även lång svanslapp och det är viktigt. Läste också att tyget innehåller något naturmedel mot insektet, som ska hålla cirka 20 tvättar.

I onsdags var det hoppträning för Hanna nere i Viarp. Julia fick låna Fiffi och hoppa. Gick ganska bra för att vara första gången hon hoppade henne. Hon är ju LITE större än Lorett så det är ju lite skillnad. Och jag fick hoppa Lorettan. Hon var så fin och pigg och framåt. Märktes hon tyckte det var kul. Vi hoppade inte så mycket eller högt men roligt var det. Inte dumt att ha en så fin och välutbildad hopphäst. Bara att styra och hålla i sig. :)

I torsdags red Julia, i paddocken tror jag det var. Och i fredags red Emma Lorett och Julia red Fiffi. Blev ett pass i ridhuset då det blåste kallt. Själv jobbade jag 12:30-21 både torsdag och fredag.

Idag lördag red jag ut med Åse och Emma. Blev en härlig runda med mycket galopp. Red ner till dammen och bort till andra fältet. Galopp uppför och sen skrittade vi ner, och sedan tog vi det fältet en gång till. Därefter hem via dammen igen och då blev det galopp och trav den biten hem. Härlig runda på en pigg Lorett. Skönt att hon inte visat samma trötthetstecken som hon gjorde förra våren. Vet ej säkert vad det berodde på men misstänkte pälsfällningen så i år har hon fått extra B-vitamin ända sedan början på mars, och det verkar hjälpa. Fick sedan skynda hem för en dusch och sen jobb.

Kommentera

Publiceras ej