42-dygnskontroll

0kommentarer

Idag var det då äntligen dags för nästa koll. Och visst fanns det en liten hästbebis där inne. Såg på monitorn ett litet foster och fick utpekat var hjärtat satt och var navelsträngen fanns. Denna gång tog jag foto på skärmen men det får Julia göra i fortsättningen för det blev en dålig bild denna gång. Hade dessutom tänkt filma men min mobil ville inte alls som jag ville. Vi blev jätteglada och känns skönt att den första kritiska tiden är över. Nästa kontroll blir på 90 dygn. Då ska vi nog kunna se lite bättre att det faktiskt är en liten häst där inne. :)
 
Lorett fick även sina årliga vaccinationer idag. Missade ju det när Equimed var där då semin-veterinären inte tyckte man skulle göra det så i början efter insemineringen. Så nu fick hon stelkramp och hästinfluensa. När hon är i femte, sjunde och nionde månaden ska hon få vaccinering mot abortvirus. 
 
Åkte dit med Hanna och Torina. Torina skulle ju kollas på sitt 17:e dygn för andra gången men inte heller denna gång hittades någon fosterblåsa. Dock var hon helt stängd vilket ändå tyder på dräktighet så hon ska kollas igen på tisdag, så det finns en liten chans att hon ändå är dräktig. Håller tummarna!!
 
 
 
 
 
 
Julia och jag red ut en runda innan vi åkte. Lorett hade vilat helt i två dagar, dels en dag pga nya skor och dels igår pga att vi inte hann. Så idag var det en pigg häst. Hon känns dock lite stel så det ska bli skönt att sätta igång henne lite mer nu. Ska nog kunna rida nästan som vanligt nu i höst. Dock kommer hon att få vila/ta det lugnt två dagar till nu pga vaccinationerna. Julia red Fiffi idag som visst var jättefin! :)
 

Kommentera

Publiceras ej