Lördag 2 mars: Flyinge

0kommentarer

Ja, hela lördagen spenderades på Flyinge. Helene hängde också på vilket var kul eftersom Julia var upptagen av hippologerna hela dagen. Dock startade jag dagen med att åka till Lorett. Alla hovar var kalla idag. Skönt. Tyckte hon gick ganska bra ute i hagen, trots att det var hårt. Såg inte stapplig ut när hon vände runt. Fick vatten som hon drack av direkt. Mockade och sen körde vi till Flyinge, med ett stopp i A för att hämta upp Julia. Var en mycket trevlig dag men kallt! Såg först hopphingstarna hoppa sin klass, och där vann VDL Click and Cash. Ingen hingst vi är intresserade av dock. Tyvärr var ju två hingstar vi tittat på innan, Casilius och Diamant de Revel från Westlife, avanmälda, men såg en 3-4 andra som såg trevliga ut. Här finns film från hoppklassen. Titta gärna och ge synpunkter. 
 
Därefter var det dags för dressyrhingstarna. Tyvärr var det bara tre hingstar med här. Dock var det uppvisning av två hingstar, en hopp och en dressyr, då de fått förhöjd avelsbokstav. Lite kul så reds de av far och dotter. Det var Camaro M och Twilight. Kan ses i filmen nedan. 
Däremellan hann vi gå och titta på Julia som hade en fullspäckad dag med guidning, info, föreläsning, lunch, ridning och körning. Vi hann se lite när hon red. Hon hade fått ett skimmelsto efter Cardento, och det såg så bra ut. De red sex åt gången och i manegen fanns Mette, Bo Jenå, Hanna :) och någon utbildningschef. Efteråt fick de bedömning och Julias var att så som hon hade ridit så var hon godkänd till Hippologutbildningen om det varit ridprovet. :) Hade dock inte förväntat mig något annat. Hon rider ju så bra alltid. Fick tyvärr bara filmat några sekunder för sen la min kamera av. Lägger upp det lite senare.  Helene tog ett foto med sin mobil men blev lite suddigt.
    
 
Till sist var det dags för premiering av de nygodkända hingstarna. De visades vid hand, trav ett varv, stå still och bedömningen lästes upp och sedan trava ut. Vissa i publiken envisades med att applådera vilket gjorde hingstarna ännu mer vilda, och det var minst trav de visade och mer bocksprång, galopp och resningar. Lite synd tycker jag.  Den sista som visades slet sig också och det var lite panik innan de fick stängt dubbeldörrarna på båda sidor. Slutade väl i alla fall. Han visade upp både fin trav och galopp.  Via bruksprovskatalogen som kostade 50 kr kunde man vinna en betäckning med någon hingst som tävlade i hoppklassen. Med tanke på hur lite publik där varit, så tyckte jag att jag kunde chansa och köpa två, en i mitt namn och en i Julias. Men tyvärr vann vi inte. :(
 
Väntade sen in Julia och vi körde hem, båda nöjda med dagen. Trodde dock att jag skulle ha hittat en hingst till Lorett men är nu ännu mer förvirrad. Finns ju så många fina. Antar att i slutändan får den av de vi gillar avgöras på priset. Åkte en sväng till Lorett innan melodifestivalen. Fixade hennes box och tvättade hennes hovar. Nu var vänster framhov varm! Och igen tyckte jag hon var stapplig när hon skulle vända runt i gången. Men vi får avvakta några dagar till. Borstade av henne och fyllde nytt vatten. Godnatt!

Kommentera

Publiceras ej