21 maj

1kommentarer

Förra veckan försvann snabbt. Lorett hade det ganska lugnt. Lite uteritter och något dressyr- och hoppass. Har varit en fin vecka med sol och värme. Denna veckan inleddes dock lite mer rejält då Lorett gick två pass igår. Först red Julia ett dressyrpass i paddocken på cirka 40 min. På kvällen skulle Pernilla rida ut och då hängde jag och Lorett med. Jättemysig runda och Lorett kändes lika pigg och glad som vanligt. Så här beskrev Pernilla rundan på FB: Att rida ut i skymningen, när diset lägger sig och det är sådant där varmt vackert ljus. Och att galoppera längst stigen mellan böljande rapsfält, och se rådjur och fasaner och spana efter rävvalpar. Det, det är någonting alldeles underbart!
 
Släppte också Lorett i hagen bredvid Ruby för att se om hon var brunstig. Hon var nog inte men kanske att det triggade igång för hon sprang genast till andra hagen och pratade med Fiffi, som är brunstig, och sedan kråmade hon sig lite för Ruby. Så kanske att det är på gång. :) Om det visar sig mer idag, så kanske vi åker till Gränsbo på torsdag för koll! Fick svar från Baukje i Holland,, ang hennes dräktigheter där, och hon skrev så här: Lorette get her foals with us by insemination en she is a mare that's realy quick pregnant!! Good luck with it and I'll hear from you when she is pregnant!!!
 
Hon fick också gå knappt en timme i gräshagen men kommer nog inte att göra det mer, för på kvällen började vi prata om fång då någons häst som också ätit gräs någon timme, verkat lite öm i hovarna och hade lite puls. Lorett som är lättfödd är ju i riskzonen. Hon får klara sig på det gräs som finns i hennes hage. 
 
 
 
 

1 kommentarer

Mor

25 May 2013 11:23

IDAG 25 maj LORETT 15 ÅR GNÄGG, GNÄGG och HURRA

Kommentera

Publiceras ej