Ja idag har det gått 12 veckor sedan jag fick på min korsett och idag slapp jag den. Var hos läkaren idag och allt ser bra ut på röntgen. Dock får jag inte lyfta tungt eller böja mig för mycket på 4-6 veckor till. Positivt är att jag nu alltså slipper korsetten men jag tror jag kommer avveckla den successivt. Har fortfarande väldigt ont och behov av mycket smärtlindring och det är olika hur länge den behövs enl läkaren. Ska även gå till sjukgymnast med start på måndag. Läkare tror det kommer ta upp till sex månader innan jag är helt återställd. Men om 4-6 veckor ska jag vara så pass bra att jag kan jobba i alla fall. Är alltså sjukskriven ytterligare sex veckor! Men äntligen börjar jag se en ljusning på eländet. 
 
Jag och Julia var i stallet på förmiddagen. Julia red Lorett och Juliett var med i ridhuset. Var helt vild till en början men sedan var hon lugn och gick och strosade när Julia red. Lorett såg väldigt fin ut och kändes fin enl Julia. Hon har ju blivit tömkörd en del sista tiden, både av Lotta och av Julia och det är säkert bra för henne. Senast igår tömkördes hon av Julia. När vi gjorde i ordning Lorett fick även Juliett stå i stallgången och bli borstad och få hovarna kratsade och det klarade hon galant. 
 
I natt har Lorett legat ner och sovit vid två tillfällen. Ena gången låg hon från tjugo i fyra till tio i fem. Längesedan hon sov så länge i ett sträck! Om någon undrar hur jag kan ha koll på det så är det ju så att kameran skickar bilder och videosnuttar till min mejl en gång i kvarten nattetid. :) Det första jag gör på morgonen är alltså att kolla igenom hur natten varit för dem. 
Idag fick Juliett springa av sig lite i ridhuset. Hade mycket spring i benen. Kom på när hon redan busat en bra stund att filma lite. Julia fick igång henne lite igen. :)
 
 
 
Därefter red Julia Lorett och det såg riktigt fint ut. Lorett hade varit ganska på tårna i stallet eftersom vi gjorde i ordning henne ute i andra stallet och det passade inte den lilla damen som gnäggade efter Juliett. Men det gjorde nog att hon blev extra spänstig och fin. Hon gnäggade även ute i ridhuset men när jag kom ut till dem tystnade hon. :)
 
 
Kollade dem lite nu innan jag själv ska sova och Juliett har sovit en stund efter kvällsmaten men nu leker hon med bollen jag hängt upp. 
 
Promenad i det fina vädret. Hon blev 8 månader igår


Lorett på vakt  som vanligt när  juliett sover.
Idag mockade snälla Ida då Julia var iväg och jobbade. I morgon är hon hemma. Skönt!  Lotta var snäll och tömkörde Lorett. Är sjukt rädd hon ska få kolik eller något annat då hon rör sig så lite nu. Är dessutom så jäkla trött på att jag inte kan göra något själv och att behöva be om hjälp med allt. Alla har ju sitt eget och har såklart inte tid med andras jobb. Är jätteglad för den hjälp vi får och för de som ställer upp och hjälper oss. Men nu vill jag snart kunna göra något själv! I morgon ska jag till läkaren och hoppas på positivt besked men känns inte bra då jag tycker det känns lika illa som det gjort hela tiden.
 
Passade på att mäta både Lorett och Juliett med viktbandet och var rädd för att Lorett gått upp i vikt men hon ' vägde' bara drygt 400 kilo. Så lite brukar hon nästan aldrig väga men det är hennes idealvikt. Juliett fick jag till drygt 200 kilo.  Bra jobbat med tanke på att hon vägde 21 kg när hon föddes för snart åtta månader sedan. 
 
Vi kör en liten film till så här mitt i natten när jag ändå inte kan sova 
 
Varit en riktig skitdag gällande min rygg. Fattar inte att det fortfarande ska göra så ont.  Några ljuspunkter bjöd dock dagen på. Dels visade sig solen idag och det piggar alltid upp i januari. I ett jätteträd vid stallet såg jag något stort som satt högst upp. Trodde först det var en bit mörk plast men nej det var en fågel. Fotade den med mesta möjliga zoom men blev ändå inte bra. Dock är jag övertygad om att det var en ÖRN! När jag gick lite närmare lyfte den och det var en mäktig fågel. Har aldrig tidigare sett en örn. Fick också ett fint pannband av Tina. Sen piggar det alltid upp att träffa världens finaste hästar. Och dagen avslutades på bästa sätt med att jag fick se fina Lorett ridas av Susanne. De tog t o m några små skutt. Wow vad Lorett är duktig alltså!! Och nu har jag tagit lite extra starka tabletter så ryggen känns bättre. :) Men trist att behöva ta mer tabletter när det gått drygt tio veckor och jag förväntade mig att jag inte skulle behöva ta tabletter alls vid detta laget. 
 
 
 
 
Helene rider Lorett och Lotta tömkör. Längtar tills jag själv kan rida min fina häst......
 
 
 
 
 
Hon har hittills varit jätterädd för bollen men nu kanske hon fattar att hon ska leka med den.
 
I tisdags tömkörde Lotta Lorett. Såg bra ut och hon jobbade på bra. Igår red Helene henne i ridhuset och det såg jättebra ut.Båda två verkade nöjda. Idag var både Lorett och Juliett en stiund i ridhuset medan Julia mockade och sedan fick Lorett en uteritt med Julia och Tina och MP. Själv börjar jag misströsta om att någonsin kunna rida igen. Ryggen känns idag, tio veckor sedan olyckan, lika illa som då! 
 
 
 Hon gillar att stå och trycka i hörnan. 
 
När Lorett var dräktig ch jag började bevaka henne nattetid, såg jag ibland att hon sparkade med bakbenen. Funderade över om det kunde vara  förvärkar. Men nu ser jag att hon gör det även nu, så det beror på något annat. Har även sett Juliett göra det. På nedanstående klipp ser man lite när Juliett gör det.
 
 Och på nästa syns det tydigt när Lorett gör det.
 
 
Själv sover jag inte så bra, och har nu mer ont igen. Får väl skylla mig själv då jag gjorde lite för mycket i stallet igår, men det blir lätt så när Julia är iväg och jobbar.
 
Har varit dåligt väder här nu med storm och regn så hästarna har varit inne ganska mycket. Dessutom har vi inte lyckats få ut dem i ridhuset heller då det hela tiden är någon som ska rida. Trodde jag skulle få till det igår kväll, men nej. Så idag, fast jag har så ont, eller kanske därför, så gick jag till stallet på förmiddagen. Känns skönast att gå när jag har så ont. Och tog då in dem själv i ridhuset. Inte optimalt att göra det själv, men hade inget val. Var inte så långt att gå med dem. Tyvärr kunde jag ju inte ta av dem täckena då Juliett blev helt vild där inne, så jag bara släppte dem och gick upp på läktaren. Lorett rullade sig två ggr och ställde sig sen i en hörna. Men Juliett var sjövild och for runt och hade rodeouppvisning. Snacka om att hon hade behov av att röra sig! Var där cirka 15-20 min, och sen var hon lugn. Släppte dem i hagen igen.
Det verkar vara en riktig sjusovare vi har. Eller så är hon i tonåren just nu och tonåringar kan ju sova länge på morgonen. Klockan är 7 och Lorett är vaken sedan länge och väntar bara på frukosten och utgång.
 
Testade igår kväll att dela dem lite grann. Det går ju bra att ta ut Lorett för att rida, men nu provade vi att låta Lorett stå ett par timmar i en annan box men det var inte populärt. Hon är väldigt matglad normalt men inte ens  det lockade nu någon längre stund. Tyvärr har vi inte så att hon kan stå i boxen bredvid utan det är i en annan stalldel. De kan inte se varandra men höra.  Hade det varit i boxarna bredvid varann hade det inte varit något problem för ibland har vi lånat boxen mittemot och det är inga problem alls då. Får väl träna detta ett tag och hoppas Lorett lugnar sig med tiden och jag då kan låta henne stå kvar över natten. Men känns grymt med tanke på att de är så goda vänner och jag ser ju att Lorett vakar över henne på natten och det är klart att hon inte kan det om hon inte ser henne. Dock ska de gå kvar dagtid tillsammans fram till sommaren då planen är att Juliett ska iväg på sommarbete. Och sen även när hon kommer tillbaka till hösten. En del av planen på att skaffa föl var ju att vi ville ha sällskap till Lorett. :)
 
Kan förresten tipsa om ett bra program till datorn. Borde väl finnas även till surfplatta och mobil men det har jag inte koll på. Upptäckte nämligen att de börjat lägga in fler annonser på denna bloggen och det vill jag inte ha här. Så jag laddade ner Adblock. Funkade super här och tog bort alla annonser. Ett plus är att det tar bort massa andra onödiga annonser på andra sidor med. Bl a brukar jag kolla på BBC på nätet och där brukar vara sjukt mycket annonser man får klicka bort men inte nu längre. :)
Har varit en jobbig dag för dem med rymning och träning att stå i vars en box. Lorett blev även riden av Julia. För så här tidigt brukar aldrig Lorett lägga sig ner. Där är ju t o m hö kvar!
diar hon och då känner jag att hon är för liten att delas på :-( 
Det blir snart deladed boxar! Såg precis att Lorett i princip är uppe och äter på Juliett och under ben och mage i jakten på hö . Trampar nästan på henne och sen flög Juliett upp för Lorett kom nog för nära. Blir lugnare för mina nerver!

Tränat på att stå i gången idag och bli borstad och fått kratsat hovarna. Har börja fälla enormt mycket. Lorett blev riden av Julia idag och det var nog första gången på en vecka nästan. Hon såg väldigt fin ut men det blev bara någon halvtimme då hon inte är i i toppkondition.
Helst vill .om dock bita i allt!
Skrev ett långt inlägg igår men det försvann :-(  i alla fall går hästarna på halvfart nu då Julia är iväg och jobbar. Förra veckan när det var fruset ute var båda jätteömma i hovarna. Men bättre nu. I förrgår åkte Loretts sko av i hagen. Som tur var hittade jag den direkt och tur nummer två var att hovslagaren kom idag! Lorett fick nya skor och Juliett blev verkad. Hennes hovar var ganska slitna men fick filat  lite i trakterna. Såg annars bra ut. Nu ska jag tillbaka till stallet en sväng för att släppa dem i ridhuset och se att båda ser bra ut. 


Ja nu börjar ett nytt år och förhoppningsvis blir det ett bra år på det stora hela.  Nu räknas Lorett som 17-åring, vilket är helt ofattbart med tanke på att hon bara var 7 när vi köpte henne. Och Juiett räkas inte som föl längre utan som åring.
 
Har blivit milt väder igen och då är leran tillbaka. Vilket är skönt för då är inte hästarna ömma i hovarna längre. Idag mockade Julia tidigt och Lorett hade vilodag. Dock kom de in tidigt så jag kände att de behövde komma ut och röra sig en stund på kvällen. Som tur var skulle Helene dit då och hon hämtade mig och hjälpte mig ut med dem i ridhuset så de fick vara där en 15-20 min. Lorett passade på att rulla sig.  Bytte även tillbaka till tunnare täcke på Lorett då det inte är så kallt nu heller.
 
Tog ett foto i ridhuset när Lorett precis rullat sig och rest sig upp. Då skyndade sig Juliett att dia lite.