I´m back

2kommentarer

Gått ett helt år nästan och mycket har hänt. Både bra och dåligt, men mycket tråkigheter. Carado är inte frisk ännu. Och det visade sig vara "inte hovfraktur". De vet än i dag inte vad som varit felet på honom förutom att det varit något allvarligt. Han går över huvud taget inte att undersöka i benen längre. Han pallar inte med nålar i benen. Blir helt farlig när de försöker. Så han har bara vilat och vilat. Och äntligen i slutet av förra året började Julia rida honom. Och det har gått lite upp och ner. Känns jättefin en dag och ojämn nästa dag. Men på det stora hela ganska frisk i hoven. Eller frisk och frisk, nya grejor har tillkommit. Han har varit på igångsättning både två och tre gången och sen har något hänt som gjort att han fått vila igen. Har det inte varit tappskor, så har det varit hovväggen som är så dåligt skick att det inte ens går att spika i, och sen har det varit skav av boots med sår som följd och lymfangit på det. Sedan har det tillkommit en ink på magen som började blöda och den blev han opererad för på helsingborgs djursjukhus för snart två veckor sedan. Sövning och laserkirurgi med ett djupt sår som följd. Så nu ska det läka och sedan får Jullia börja sätta igång honom igen. 
 
Lorett har varit i fin form hela året. Vågar nästan inte skriva det. Eller förresten hon hade en släng av kolik i höstas som vi fick åka til djursjukhuset för.  Annars går det bra med henne. Vi har varit på några tävlingar och hon har känts fin men jag har ändå fått låga procent. VI tränar också på med WE och vi tävlade även för ett par veckor sedan på Krapperup, där vi kom två i vår klass. 
 
Juliett har gått hur bra som helst hela året. Hon har t o m testat på WE vilket hon gjorde toppenbra. Hon har fått några träningar för Lotta och det har funkat toppen. HOn är helt fantastisk. DOCK är det tråkigt nu för vi hittade en bula på hennes framben. Först reagerade vi inte så mycket för hon har ju alltid bulor där efter hennes operation av förstärkningsbanden när hon var föl och hade bockhov. Mern nu var bulan större. Anna veterinär kom, ultraljudade och hittade en blödning i ärrvävnaden där hon är opereread. Dock såg senorna fina ut. Så hon har ätit Metacam i tio dagar och stått i sjukhage lika länge. Har gjort en i deras egen hage. Har även gjort en till i grannens hage då där finns mer gräs. På måndag kommer Anna veterinär och ultraljudar igen. Får hoppas blödningen är borta även om bulan är kvar. Då ska också Carados sår kollas. Ska höra med Anna om när han kan sättas igågn igen.
 
Nu är det snart semester igen men inga direkta planer förutom soptippen och andra måsten. Vila är prio ett. 
 
 
I nästa inlägg blir det fler foto! Här nedan lite från förra sommaren.
 
 
 
 
 

2 kommentarer

Julia

03 Jun 2018 09:49

Jaa 😁😁 va kul du äntligen bloggat igen ❤️❤️

Svar: 😁
Tiggelberg Lorett

Jenny L

03 Jun 2018 19:16

Men vilket tråkigt år.. Sjuka hästar kan verkligen få en att ifrågasätta sitt intresse 🙄 Håller alla tummar och tår att hästarna får vara friska och hela framöver!

Svar: Tack.
Tiggelberg Lorett

Kommentera

Publiceras ej