´Måndag och tisdag 11 och 12 juni

0kommentarer

 
 
 
 
 
 Lorett har lärt sig att när hon kissar får hon lite godis så nu kan hon klämma ut några droppar både före och efter ridpasset.
 
 
 Lorett före ridpasset idag. SKulle egentligen ridit samtidigt med Lotta men hon blev sen så vi red själva. Klockan blev ganska mycket men skönt för kvällen var helt fin och vi var själva i paddocken. Dammar ganska mycket när flera rider.  Hon kändes fin som hon gjort senaste tiden.
 
Carado i trapnsporten idag då vi åkte med honom till djursjukhuset för att träffa hovslagaren. Han tappade ju sin plastsko i söndags och har inte kunnat vara ute sedan dess. Var ju såklart den hoven som redan är så söndrig. Men idag kom den på och nu kan han gå ut i hagen igen. Han skötte sig jättebra idag med både lastning, körning och hos hovis. Vi bytte också hans bandage och såret ser riktigt fint uit nu. Måste dock ha bandage ett tag till. Men nu får detta förhoppningsvis sitta kvar tills Julia är hemma igen. Hon åkte iväg till jobb i eftermiddags och kommer hem igen på fredag kväll.
 
 Såret idag.
 
 
 
 ´Juliett är ju på igångsättning och ska skrittas varje dag nu i två veckor, ökandes upp till 45 min. Nu går vi crika 30 min. Får se hur det går nu när Julia är borta och jag måste gå själv med henne utan Lorett. Får nog bli en liten runda på grusvägen och resten i paddocken. Ska egentligen går på hårt bara.
 
 Efter ansträngning ska hon ha sina kyldamasker på sig. Konstiga grejor som blir varma! Läs nedan.
 
 
 Igår var det Loretts tur att få nya skor. Hovis var nöjd med hennes hovar och tyckte det var jättebra att själva hoven har följt hovväggen när den nu växt. Tydligen inte alltid så när de haft fång. Hon skötte sig bra som vanligt. Passade på att väga henne med. Vägde nu drygt 420 kg. Tycker hon är bra i hullet nu men hon får inte gå upp mer. Var ju nere på 405 ett tag men då tyckte vi hon var för smal så då började jag ge henne extra lucern. Nu sedan ett par veckor tillbaka får hon mindre lucern igen. TYdligen får hon i sig av det minimala gräs där växer i hagen. För annars får hon ju samma mat som tidigare. Dock kan det vara så att den senaste sändningen hösilage är lite kraftigare.  
 
 Passade på att pyssla lite extra med Juliett nu ikväll. Borstade henne noga, friserade manen, och borstade hennes fantastiska svans. Oljade också hovarna. Är väldigt torra nu när det är sådan torka och värme ute. Vill förhindra att de börjar spricka. Hennes hovar är annars fina.
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej