Idag  söndag har Ketty och mor varit här och ätit våfflor och vi har även borrat lite och satt upp gardiner.  Förhoppningsvis är det snyggt här till andra advent då jag tänkt ha lite öppet hus för vänner, ja det blir väl mest stallfolk. :)

Var och mockade hos Lorett och sedan tog jag och Helene Åkerman in viarpshästarna vilket gick bra. De  var så lugna och snälla.

Åkte hem och tittade på världscuphoppningen från Lyon, och Roffe kom femma! Meredith vann.

Körde tillbaka till Lorett vid halvåtta-tiden och tömkörde henne lite. Fortfarande är hon väldigt lugn, vilket hon varit hela hösten. Konstigt. Inte en enda brall.

Hon går fortfarande med sitt fleecefodrade regntäcke då det är omkring 10° här. Fast vissa av hästarna i stallet har två täcken!!

Hon går nu ensam i hagen eftersom Chessie fått en chipfraktur och ska opereras. Dessutom har hennes hage halverats då E-type och Syrah nu går i den andra halvan.  Men hon verkar nöjd.

foto0089 (MMS)

Mina nya handskar och en musfälla. Trots att jag städat skåpet noga och täppt igen alla små hål, så hittade jag spår efter möss. Satte då in fällan och har hittills tagit en mus. Förhoppningsvis finns det inte fler. Har också täppt igen ytterligare en liten öppning som fanns högst upp. Handskarna är ett byte med Pernilla. Hon fick mina gamla och jag fick ett par nya! Bra byte tycker jag, även om mina gamla även var mina favorithandskar. Men det ska även dessa bli.

foto0086 (MMS)

Tunnade ut manen och klippte den lite. Trimmade även pannluggen, klippte bort vid nacken, och klippte även av lite hovskägg. Jättesnygg blev hon!

foto0085 (MMS)

En liten rullning efter ridpass tyckte Lorett var jätteskönt. Joggade mest henne eftersom vi red ett ganska tufft dressyrpass igår fredag, men hon kändes superfin! Mjuk och fin i munnen och kroppen.

foto0083 (MMS)

Var på kort kalas hos Jonathan som fyller 15 i morgon. Han har verkligen växt till sig och blivit lång. Kom ganska sent dit, då jag först red lektion. Var en kombinerad dressyr-markarbeteslektion, som gick jättebra. Lorett var så duktig. Vi travade över bommar på volt, och sedan skulle vi galoppera över två bommar på böjt spår och ha så kort galopp som möjligt. Och Lorett var såklart duktig. Red även lite förvänd galopp och vi kunde fatta förvänd galopp på böjt spår. :) Red i tisdags för Mette. Inte så fin som hon brukar, jag fick jobba mycket. Men har kommit på att jag måste ta fram innerskänkeln lite, och sedan jobba mycket med den, och då går hon mycket rakare, spec i höger varv.

I söndags blev det ju en skrittrunda med Sus och Cez, och det var hur mysigt som helst. Travade lite på grusvägen som var mjuk efter regn och hon kändes väldigt fin.

Var ju sen och hejade på Helene och Tina i ridskolemästerskapet, som ju Helene vann! och TIna kom trea. Så nu blir det Strömsholm den 20-21 nov. Susanne Johannesson har bokat rum på Thottska villan inne på strömsholm fredag och lördag natt. Ska bli så kul att komma dit, och se hur det ser ut där. Vi ska köra på fredagseftermiddagen så att vi är där sent fredag kväll, och sedan skulle visst de tävlande träffas kl 11. Det blir jag, sus, Helene och Susanne J, som ska köra. Ev följer även Anna med. :)

Igår red jag i ridhuset och Lorett kändes först lite sned i högervarvet, men red ganska mycket skänkelvikning och lite förvänd galopp, och hux flux var hon hur fin som helst. Kom på hur jag ska rygga henne , så nu gör hon det superbra. Jag bara lutar mig lite fram och för bak skänklarna lite, så backar hon. Och när jag rätar på mig så stannar hon. :) Red med dressyrsadeln.

Idag visste jag inte vad jag skulle göra. Red ner till viarp och just då skulle en lektion med Susanne J börja, så då red  jag med där. De skulle hoppa men det var i princip bara två studsar som vi hoppade. Susanne sa också att det var gymnastik för hästarna. Lorett var så klart jätteduktig men Susanne kommenterade att det syntes på Lorett att hon tyckte det var låga hinder. ;) När vi sen skulle gå hem så regnade det mycket. inte kul tyckte Lorett som gick på tvären hem för att undvika värsta regnet. Red med den svarta hoppsadeln och den är faktist helt ok.

Imorgon blir det träning för Mette.

Nu ska jag sova. Har jobbat väldigt mycket sista två veckorna, och varit uppe tidigt nästan varje morgon. Och imorgon bitti ringer klockan återigen kl 05.

foto0065 (MMS)

Det ska bli kallt i natt så lorett får ha vintertäcket på sig.

Om ngn gör mig glad så kanske lusten att blogga återkommer!

Igår hann jag inte rida alls eftersom det hade kommit in möss i skåpet i sadelkammaren så var en städning där högsta prioritet. Annie hade fått möss i sitt skåp först och jag trodde jag skulle klara mig, men icke.

Började i alla fall med att tömma ut hela skåpet, och var rädd att jag skulle hitta en mus ngnstans, men det enda i djurväg jag hittade var en gigantisk spindel. Den var så stor att jag inte ens kunde döda den, utan sopade upp den och slängde ut den.
0
Städade sedan hela skåpet med klorin och spacklade igen de hål jag hittade. Är lite sönder längst bak, och det är nog där mössen kommit in. Flyttade också ut olivoljan till stallet ifall det är den som lockat dem. Avslutade med att spruta kackerlacksspray där inne. Lade sen in allt snyggt och prydligt och tvättade en del schabrak och benskydd. Har också lagt fram lite reflexer och ländtäcke för det kommer att behövas en tid framöver. Blev himla snyggt i skåpet men sen hann jag som sagt bara mocka, och sen till jobb.

Idag när jag kom till stallet på förmiddagen, tittade jag direkt i skåpet men det såg så fint ut och inga spår av ngr möss. Var också och hämtade en dressyrsadel som jag nog ska köpa. Det är Annas gamla som hon sålde till Kimberly och Gunilla men nu vill de sälja den. Ligger ganska bra på Lorett tyckte både Lotta och jag, trots att det är en 17,5 tums men nog liten i storleken. Red ut en sväng i härligt soligt väder, ner till dammen. Hon var mycket lugn hela vägen ner, men nere vid dammen fanns det ju krokodiler i hela dammen, men travade runt ett varv i alla fall. Galopperade sedan på volt på fotbollsplanen som nog inte längre är ngn fotbollsplan. Skrittade hem och släppte ut henne utan täcke i det härliga vädret. Åse skulle sätta på det fodrade regntäcket ikväll åt mig, för nätterna är kalla nu.

Imorgon är jag ledig hela dagen, och Ursula kommer till stallet kl 13. Lorett ska få botulismspruta och tänderna kollade.  Får se om det går att rida på kvällen eller om hon måste vila munnen. Annars kanske jag kan rida med det bettlösa.
Har tappat lusten att blogga så det blir bara en snabb sammanfattning.

Torsdagen var jag bara ute och gick en sväng med Lorett.

Fredagen red jag lerktion. Vi hade dressyr. Red bl a skänkelvikningar och förvänd galopp, där Lorett såklart var en stjärna.

Lördagen red jag ut en sväng vid 18-tiden. Började skymma, men det var en härlig kväll, alldeles vindstilla. Blev endast lite skritt och trav.

Söndag, dvs igår tömkörde jag henne.

Fortfarande är hon väldigt lugn. Nästan så man blir orolig.

Idag vet jag inte vad jag ska göra med henne, ska dit nu på förmiddagen.

I övermorgon kommer Ursula och ger botulism och kollar tänder.

Äpplena hon fick är mycket uppskattade.

foto0057 (MMS)

Markarbete idag för hanna. :) Red alltså med i hoppgruppen för Hanna. De var på Viatorp idag. Det gick jättebra. Var mest markarbete med lite studs och sådant. Lorett var superduktig och lagom pigg. Kommer aldrig att klippa henne om hon är så här lugn och fin. :) Så himla roligt att rida! Imorgon blir det jobb halv sju till halv tre, trots att jag egentligen är ledig. Men ngn på jobb var sjuk. Men sedan ska jag skynda mig hem och se hoppningen. Egentligen går den kl 1 inatt, men ingen tv-kanal i Sverige direktsänder. :( Så det blir bara ett sammandrag imorgon kvart över tre. Gäller att inte råka se ngt resultat innan dess.

foto0056 (MMS)

Lorett är trött efter träning för Mette. Men träningen gick superbra. Både jag och Lorett var helt svettiga efterår. Lorett var så fin så. Jag måste dock tänka på att inte falla framåt när jag rider. Och ett bra tips till galoppen är att om jag inte tycker det känns bra, kan jag gå över till förvänd galopp, och sedan behålla den känslan och skänklar när jag flyttar över till rättvänd galopp. Dvs sitta kvar likadant. Blev inget besök hos Anna idag. Får bli en annan dag när hon orkar. Åkte och handlade efter stallet och sedan åkte jag hem och såg hoppningen från WM i Kentucky. Roffe är bara bäst och Malin förstås. Imorgon ska jag sova ut. Jag är ledig två dagar!

Idag blir det träning för mig och Lorett för Mette kl 16 och sedan ska vi kanske åka och hälsa på Anna. Idag har jag fått mitt kylskåp så nu börjar det likna ngt hemma hos mig. :)

Har skickat in ett foto till Libresse på Lorett där man kan tävla om att bli årets häst. Ni som läser detta kan väl rösta på världens sötaste ponny! Klicka på länken nedan så kommer ni till bilden och röstningen.

http://www.libresse.se/Pages/General/FlashContainer.aspx?id=58004&flashparamcontributionid=270612

foto0053 (MMS)

Lorett har det härligt idag utan täcke. Lite blåsigt men 15 grader och sol. Bästa ponnyn! Innan jobb åkte jag en sväng till stallet och tömkörde Lorett en knapp halvtimme. Blev bara lite skritt och trav. Hon hoppade ju igår och skulle således bara röra sig lite grann idag.

Idag har varit en av de bästa och roligaste sedan Julia åkte. Lorett var ute och tävlade med Tina och det gick jättebra. I förklassen fick de ett pet, såg annars jättebra ut.


Förberedelser!

I lagklassen var de sedan nolla, liksom tre andra ryttare (av åtta i laget). Det innebar att laget gick till omhoppning, och även där var Lorett nolla.


Glad Tina och Lorett!

Det slutade med att Viarps lag vann. Tyvärr var de ett halvt poäng från att gå till final dit bara två lag av elva tog sig. Men denna segern satt fint.


Viarps vinnande lag!

Detta tog i princip hela min dag i anspråk. Jag var i Viarp hela tiden. Mellan förklassen och lagklassen gick jag upp med Lorett till stallet och hon fick stå inne och vänta. Det tog nämligen ett par timmar emellan. Sedan kom Tina upp och hämtade henne.

När hela tävlingen var slut gick jag hem med Lorett och Åse tog hem Ingo. Sedan fick de gå ut ett tag och vi skyndade oss ner till viarp för att se prisutdelningen. Heja Viarp!

Åkte sen till stallet igen, och fixade lite där. Tvättade bl a lite boots. Ska städa skåpet i veckan och ta fram lite reflexgrejor och stoppa undan lite sommarsaker. Ska också sätta upp Loretts plaketter och idag fick hon ju en till!

Körde sen till Lidl och handlade lite mat och sedan hem. Sitter här i min flyttröra men trivs som fisken i vattnet i alla fall!

Har också skypat med Julia idag och de dagar jag gör det är alltid bra dagar!
Idag har det varit fullt upp. Hade planerat att ha sovmorgon, men mor min hade hittat två fåtöljer på blocker som hon ville ha, och eftersom jag har krok på min bil, så behövde hon att jag kom och körde släpet.

Väl hemma tänkte jag vila lite och sen åka till stallet, men då ringde mor igen och hade hittat en garderob på blocket åt mig, så då for vi iväg och hämtade den i Kävlinge. Den var snygg och bra, men stor och tung!

Skypade med Julia från farmor, och det var trevligt och mysigt som vanligt.

Kom äntligen till stallet vid 19tiden. Lorett var redan klar, dvs riden och fått mockat, av Tina. Jag myste lite med henne, och mockade det som blivit sedan hon stått inne. Tvättade även man och svans så att hon ska vara fin imorgon till tävlingen.

Nu ska jag hoppa i säng.Gonatt!

Loretts svans blir ren och fin!


Denna jobbiga vecka är äntligen slut och avslutades på bästa sätt, nämligen med en ridlektion med Lorett. <3

Vi hade markarbete och började med att trava runt och på ena långsidan skulle vi rida in på en båge och där låg fyra eller fem, minns ej, bommar på marken som vi skulle trava över. Gick jättebra och Lorett var så duktig. På andra långsidan red vi lite öppna. 

Nästa övning var galopp över tre markbommar som låg mitt i ridhuset, vid X ungefär. Vi skulle komma först i vänster galopp och galoppera över bommarna och sedan ut till vänster, lägga en volt där och rida i öppna galopp till nästa hörn där vi återigen la en volt, och sedan i galopp ta bommarna igen. Bytte sedan till höger varv. Lorett var jätteduktig och klarade avståndet bra, lite långt för henne då hon var enda ponnyn.

Sista övningen var i trav. Bommarna låg kvar i mitten, och vi skulle komma snett igenom i skänkelvikning, raktrikta och trava över bommarna, och sedan skänkelvikning ut till spåret igen.

Allt som allt mycket bra övningar och roligt. Vi tränade även på bakdelsvändning vilket Lorett gjorde jättebra åt ena hållet men åt andra var det jobbigt för henne. Då kom Lotta med långt spö och petade och då blev hon lite småtokig, men flyttade bra. Och sen gick det bättre. Ska träna det lite varje dag tycker Lotta.

Nu har det blivit lördag och jag ska pyssla hemma lite och sen åka iväg och köpa en garderob. och därefter ska jag till stallet. Tina rider Lorett idag, för att trimma lite inför allsvenskan imorgon, men jag vill själv mocka så klart, och jag ska även hjälpa Hanna att ta in hästarna för Lotta och Steen är på bröllop idag.

och Lorett kommer i bästa fall att få en ny hagkompis, och i sämsta fall får hon gå ensam. Det funkade tydligen inte med Rhuby och Stella i en hage, och då hade Margareta pratat om att ha Chessie och fölet tillsammans, men jag sa till Lotta att kanske Stella och Lorett kunde gå. Men vi får se hur det blir.

Ha en bra dag för det tänker jag ha!

kram från Jonna