Idag är det den sista september och jag har lämnat min lägenhet i Hbg och bor numera i Landskronas kommun, dock ej i Landskrona. Nej nu bor jag i Härslöv och det är så skönt att sova och bo där och veta att Lorett bara är ngr minuter iväg. Nästan precis som när vi är på meeting. :)

Lämnade som sagt lägenheten idag, så nu kan jag koncentrera mig på nya hemmet. Ska försöka fixa till lite i helgen. Har jobbat mycket denna veckan.

Som idag, först jobbat 6:30-14:30 på mitt vanliga jobb och sedan åkte jag och lämnade ifrån mig nycklarna. Körde sedan och handlade lite och började sedan jobba 16:30 på sjukhuset.

Hinner alltså inte alls med Lorett idag. :( Hinner inte ens träffa henne! :( :(

Men Tina och Åse är snälla och mockar till henne. De skulle även borsta henne lite och ge henne lite morötter. Idag vilar hon i alla fall.

Ska nu fortsätta jobba för klockan är bara 20:00 och jag har ngr timmar kvar här. Ska sedan direkt hem och hoppa i säng, för jag börjar kl halv sju imorgon IGEN!

Hoppas ni alla där ute har det bra och spec Julia där borta!

Trött. Jobbat hela dagen till kl 15. Körde sen till lgh i Hbg och städade färdigt där med lite hjälp från min mor.  Färdig där halv åtta.

Körde då till stallet. Borstade bara lite på Lorett och hjälpte Steen att kvällsfodra. Fyllde även på vatten i hagen för det var helt slut.

Tina hade varit och ridit Lorett och jag försökte ringa henne för att höra hur det gått men fick inget svar. Men såg på hennes blogg att hon ridit lite lätt idag, och att det hade känts bra.

Imorgon blir ännu en lång och tröttsam dag. Ska upp tidigt och jobba till halv tre. Sedan till lgh och möta han som ska besiktiga lgt och därefter ska jag direkt till sjukhuset och jobba där.

Lorett får vila imorgon och Åse och flickorna mockar till Lorett.

Nu ska jag bara betala lite räkningar via nätet och sedan hoppa i säng.

Gonatt.
Idag jobbade jag till kl 14. Åkte sedan till lgh i Hbg och tömde nästan det sista där. Bara lite städgrejor som jag ska ha imorgon när jag städar det sista där.

Åkte sen hem en sväng och sen till stallet där jag mockade snabbt. Sen till Hbg och hämtade ett bord köpt på blocket.

Sen till Viarp för att se Tina hoppa Lorett för Hanna. Det såg jättebra ut. Bara ett missförstånd dem emellan när Tina hängde på halsen för att Lorett stannade då hon ej vågade hoppa av så stort. Nästa gång skulle Tina bara hålla om lite mer med skänklarna sa Hanna och det gjrode hon och då gick det galant.  På söndag ska de tävla i Viarp, allsvenskan div 2.

Väl tillbaka i stallet fick Lorett regntäcket med fleecefoder för nu är det kallt i gamla Svedala. Brrr..

Här är filmen från ikväll.

Måndag idag och nu har Julia varit i USA i fyra veckor. Tiden rullar på minsann.

Jobbat hela dagen och efter jobb åkte jag till gamla lägenheten och städade ngr timmar. Är dock inte klar, utan ska åka dit imorgon igen. :(

Åkte sen till stallet och såg när Tina red Lorett. Hon ska ju tävla henne på söndag så då får hon ju rida lite innan dess. Och dessutom passar det bra denna veckan då jag har fullt upp med jobb och flyttningen.

Det såg i alla fall bra ut. :) Och imorgon ska de hoppträna för Hanna kl 18.

Nu ska jag hoppa i säng, ska upp kl halv sex. Sover för lite varje natt! :(

Gonatt.
Snabbt inlägg måndag morgon för hade full dag igår. Jobbade till 10, och åkte sedan till viarp och kollade lokal hoppning för häst. Helene och Sus hoppade vascado och vie och dt gick bra.

Åkte sedan upp och mockade till Lorett. Sedan till Hbg och hämtade de sista sakerna där. Nu är det bara städningen kvar.

Sen tillbaka till Lorett och red en liten sväng. Red nere i viarps paddock cirka en  halvtimme och hon kändes fin. Nu känns nästan höger galopp bättre än vänster. Strange.

Nu är det tidig måndag morgon, och jag sitter på jobb. Uppdatering om måndagen kommer.

foto0030 (MMS)

Tur att skorna satt kvar för det var full galopp i hagen idag när Stella kom. Kul tyckte alla hästarna. Red i ridhuset för det regnade och var lite ruggigt idag. Hanna och Anette hoppade och när de var klara passade jag på att hoppa ngr små skutt med Lorett. Gick jättebra och hon var riktigt fin idag. Red med hoppsadeln och remonttränset. Hanna skulle sedan hoppa Syrah, mot att Annika mockade till Hannas hästar, och då frågade jag Hanna om även vi kunde göra en sådan deal vid ett annat tillfälle, och det skulle väl kunna gå sa Hanna. :) Bra om Lorett blir lite ordentligt hoppad och genomriden. Då ska jag filma det så att även Julia kan se det.

Idag har det varit flyttning hela dan. Och nu sitter jag här i min säng i Härslöv och har det bra. Förutom en sak, och det är att det inte finns täckning för mitt mobila bredband i hela huset, förutom en liten hörna i köket!!! Hur kul är det när mobilt bredband är allt jag har nu föritiden. Men jag gjorde som så att när jag skulle ansluta fick jag vara i köket, och sedan har jag kunnat ta med datorn in i sovrummet. och då funkar det. men hur jag ska göra när jag ska använda den stora datorn, det vet jag inte.

red Lorett på lektion och det gick väl sådar. I början var hon mycket fin, men sedan kanske hon blev trött ellet ngt. Men jag fick inte alls till det och hon blev springig. Lotta säger att jag måste bli bättre på att hålla yttertygeln sträckt och händerna stilla. 

Nu är jag så trött att jag måste sova. Har kryp-i-benen så jag knappt kan hålla dem still och det får jag alltid när jag är trött.

Gonatt till alla i Sverige och spec till Julia långt där borta.

foto0026 (MMS)

Day 24 Thursday. Idag blev det en liten tur. Hon var jätterädd för traktorn som tog upp betor och tänkte sticka så det fick bli en liten volt ut i åkern. Sen packning hela dagen.

foto0024_001 (MMS)

Mysigt i hagen. Syns inte så bra på bilden men Lorett och Chessie står och kliar varandra. Idag var jag bara en snabbrunda i stallet och mockade. Tvättade även man och svans. Hon fick sen gå utan täcke då det var varmt och skönt idag. Var i valet och kvalet om hon skulle ha eksemtäcket, men hon fick gå utan. Rullade sig så fort hon kom ut. Filmade henne då och kanske jag lägger upp den filmen här sen. Hade i alla fall inte tid att rida, för sen körde jag hem och packade lite och röjde på vinden. Bara en dag kvar innan flyttningen. Och sen började jag jobba på sjukhuset och här sitter jag nu. Ska bli så skönt när min flyttning är över!


Lorett trodde kanske hon skulle till tävling för hon gick så glatt på transporten och så hamnade hon här istället.....
Men nu är hon i alla fall nyskodd och ser fin(are) ut om hovarna. Ska dit igen om sju veckor. Alla skorna sitter utan tå-eller sidokappa.

Körde sedan hem med henne och hon hann gå ut i hagen en stund till. Ingen ridning idag, vill kolla så att hon inte har ont av skoningen.

Körde sen till huset i Härslöv och de var färdiga med målningen! :) Jättefint där nu. Men nu måste jag sätta igång och packa för flyttbilen kommer på fredag.
Regn hela dagen. Gick av jobb kl 8 imorse. Åkte hem och började städa lite, och förbereda min packning inför flytten på fredag. Trodde jag var ledig hela dagen, tills jag tittade i min kalender och insåg att jag skulle jobba på DLC halv fem.

Fick snabbt göra mig klar och körde till Lorett vid 13-tiden. Väl där höll Lotta på att ta in hästarna pga regnet och jag mockade snabbt och tog in Lorett. Skulle skynda mig så att jag hann rida. Men då kom Nelly och sa att Veen rullat fast, och det hade han verkligen gjort. Han bara låg helt still och ville inte ens försöka. Så då höll vi på en lång stund med honom och försökte vänta ut honom, för Lotta sa att de ibland ligger och samlar krafterna och sedan kommer upp. Han gjorde ett litet försök men benen bara sprattlade högt upp i luften och han höll t o m på att fastna i fönstergallret. Otäckt!  Men då tog Lotta och jag tag och drog i manen,  det gick inte att dra i grimman för då höll vi på att strypa honom, och fick faktiskt dragit honom fram en bit och då äntligen, kunde han komma upp.

Men där gick en halvtimme som jag egentligen inte hade tid till. Så det blev ännu en snabbridning med Lorett. Red i alla fall en dryg halvtimme i ridhuset, med Lottas dressyrsadel och hon var lugn och fin.

Får bli bättre ridning efter min flytt.

Imorgon ska hon till hovslagaren men jag vet inte hur vi ska ta oss dit, för jag har ingen transport, då den är på lagning och jag har inte råd att hämta ut den förrän lönen kommit. Det är bara i Bårslöv så vi får nog gå dit. :)

Seg söndag. Kom inte upp alls så tidigt som jag tänkt mig. Åkte till Lorett vid 11-tiden. Hon var som vanligt gullig när man kom (inte lika gullig när man sedan håller på med henne dock). 

Masserade henne lite med massageborsten och det är alltid lika uppskattat faktiskt. Hon fäller mycket päls nu, och sätter ny vinterpäls.

Gick sedan en runda på cirka en halvtimme med henne. Sen fick hon gå ut i hagen igen. Ronaldo puttade in lite av sin hö till henne. :)

Idag var hon ensam i hagen för Chessie var iväg i tingsryd på 4-årschampionat. Margareta ringde mig och frågade vilken väg som var bäst till Tingsryd, och jag sa att både den via E22 och den via E6 var ok, men att jag nog tyckte den upp mot Markaryd ändå var bäst.

Idag startade också ponnyallsvenskan och viarp har ett lag. Idag hoppade de i Ödåkra men det gick visst inte så bra. :(
Nästa söndag är det allsvenskan för häst i viarp.
Åkte till stallet redan kl 8 på morgonen efter jobb. Red ut en lång runda ner till dammen. Travade runt den en gång och galopperade sedan på f d fotbollsplanen. Vet ej om man får det men det verkar ju inte vara en fotbollsplan längre i alla fall. Lorett var fin, och lugn. Blev bara rädd en gång och försökte vända och dra hemåt.

Det var väldigt blåsigt men solen sken så det var ganska skönt i alla fall. Jättemysig tur med Lorett i alla fall.

Åkte sedan hem och sov ett par timmar. Åkte sedan med Bitte ner till Malmö då Pernilla bjudit hem i princip hela stallgänget från viarp. Trevlig kväll förutom att det blev för mycket av det goda då vi spelade spel. Förmodligen för många vinnarskallar i det gänget. Jag tänker i alla fall avstå från spel i fortsättningen.

Hemma alldeles för sent, då jag ska upp tidigt imorgon för att åka till stallet och helst hinna göra ngt hemma innan det är dags att jobba igen.

Åkte till stallet vid 10-tiden. Blåsigt och ruggigt ute, men man blir alltid glad när man ser Lorettan! Och hon verkar glad när hon ser mig.

Igår skrev Jessica, min arbets-  och ridkompis, så här på Facebook;

"lustigt att man masar sig ut i stallet,frusen, sur och irriterad, stressad och med huvudvärk. Man skyndar sig, lastar och kör iväg.När man ngn timme senare kör hem så är man, varm, glad, nöjd och ostressad, allt för att man fått umgås med en lagom tjock ponny i sina bästa år "

och det skriver jag under på!

I alla fall idag så när jag mockat, och nu verkar hon ha slutat böka runt i sin box på nätterna, så red vi ner till Viarp. Red lite på deras ridbana. Inget särskilt jag red, utan blev mest motionsridning. Så fort jag flyttat och kommit lite till ro, ska jag göra upp ett träningsschema.

Det är ju fredag idag och egentligen har jag ju min träning för Lotta idag, men jobbar natt så den fick jag tyvärr skippa. Kanske ska försöka rida igen imorgon om det finns ngn lektion på morgonen.

Imorgon kväll ska vi hem till Pernilla, och det ska bli trevligt. Hon har bjudit ett helt gäng, så det blir nog mycket hästsnack och annat snack.

Har också tänkt mycket på min fina mormor som inte lever längre. Hon dog för åtta år sedan och skulle fyllt 100 år idag. Undrar var hon finns nu?


foto0015 (MMS)

Tömkörning idag igen dels pga tidsbrist men även för att hon varit hängig. Kändes dock bättre idag med både lite brallande och lite bakutsparkar. :) Har fått tid till hovslagaren på tisdag kl 13, och ska innan dess försöka hämta hem transporten som nu är reparerad och besiktigad, och bara väntar på att lösas ut.

bild059 (MMS)

Day 16. With a little help from my friend. Åse skrev: Hej :) Lorett mår bara bra. Jag har mockat, borstat, kollat hovar och gett henne morötter. Vi frös så la på henne regntäcket som hängde utanför :) kram Åse


Lorett med sin kompis i hagen. Idag blev det tömkörning bl a över bommar och Lorett var fin men fortfarande utan energi. Tog tempen så henne men den var okey. Nu ska jag köra hem och halv 5 ska jag börja jobba på sjukhuset.

Imorgon jobbar jag först på mitt vanliga jobb och sedan blir det sjukhuset på kvällen, så Lorett får klara sig själv i imorgon. Åse har lovat att mocka och titta till henne.

Nu har jag varit hos Lorettan. Och hon såg ut att att ha det jättemysigt i hagen med Chessie. Men kom ändå när jag ropade på henne. Red ner en sväng till Viarp, red först i deras stora paddock, men idag IGEN kändes hon trött och inte sitt vanlig jag. Försökte då rida bort till sista stubben som finns kvar, men den var så blöt eftersom det regnat enormt mycket inatt. Gick då in i lilla ridhuset och det gick väl sådär. Hoppade sen av och gick hem med henne.

Upptäckte att hon blivit väldigt lång i tårna fram, och det är ju bara sex veckor sedan hon blev skodd där. Men förmodligen tog han nästan inget på henne då. Ringde nya hovslagaren, som tyvärr inte är hemma denna veckan, men vi ska komma nästa vecka. En vecka till ska hon nog klara. Jag ska ändå inte rida så mycket nu för jag hinner inte, måste börja packa, vilket jag ännu inte gjort.

Kanske Lorettan saknar sin hoppryttare? Kanske därför hon inte är på humör riktigt? Ja, vem vet?!

Jag saknar i alla fall Julia, men dagarna rullar på och hux flux är hon hemma hos oss igen. :)Sommar och härlig barbackauteritt!

Vaknade av att jag fick ett sms av Åse och hon skrev att hon vaknat av att regnet vräkte ner. Hon körde då till Viatorp och satte på MP och Ingo regntäcke. Och så bytte hon på Lorett från eksemtäcke till regntäcke. Jättesnällt!

Och hon skrev att Lorett verkade så nöjd över att Chessie gick hos henne.

Nu frukost och sedan packning resten av dagen!

Julia, jag skulle bli glad om du kommenterade mina inlägg!

foto0009 (MMS)

Ute på promenad. Men Lorett vill helst stanna och äta gräs. :) Nu har jag kommit hem från stallet och trodde Julia hade bloggat om gårdagen, men tyvärr inget än, men hittade i alla fall en fin bild på Facebook på henne från dansen , och hon var så snygg! Såg att de har 30° hos henne i Jesup, Iowa så där kan man verkligen prata om "Indian summer". Gick i alla fall en lång runda med Lorett idag, och det var varmt och fuktigt ute. Fortfarande nu när klockan snart är 22 är det 16° ute! Och med fukten och värmen kom myggen. Lorett och jag fick springa emellanåt för att komma undan dem, men de kunde ju flyga lika snabbt som vi sprang, men vi fick i alla fall upp lite flås. :) Väl tillbaka i stallet fick Lorett både flugmedel och täcke på sig. Annars har hon gått utan täcke nu i flera dagar, då det varit mulet och lite regn. Och hon är nog den enda som gått utan täcke på Viatorp, alla andra har gått med regntäcke! Men det är ju faktiskt inte så kallt än, och spec mycket regn har det inte kommit. Tycker det är så skönt för Lorett att kunna gå utan täcke ibland. Snart är det ju tid för vintertäcke. Men ska försöka vänta med att klippa henne så länge som möjligt. Imorgon blir nog Lorett glad och överraskad för Chessie har kommit hem och Lorett får tillbaka sin hagkompis! Yippie! Imorgon kommer målarna till huset i Härslöv och jag har faktiskt en hel dag ledig, och den ska jag ägna åt att börja packa!

Idag blev det lite dressyr på banan i Lottas sköna sadel. Inte amerigon. Hon kändes fin men fortfarande lite trött. Imorgon får hon vila helt.Kom precis på att tröttheten kan bero på att hon sätter päls och tappar sommarpälsen?

 Julia kommer du ihåg hur hon var förra hösten?

Hon får nog vila imorgon i alla fall. Jag ska först jobba på sjukhuset till kl 15, och sedan jag träffa bästa stalltjejerna på Tomatens Hus och fira Helene och Susannes födelsdag som inföll i JANUARI! Så jag hinner nog bara med mockning och lite mys efter det.

Sov gott!

foto0003 (MMS)

På väg till träning och Lorett ska tränsas och det räckte med att jag visade tränset så började hon att gäspa. :) Träningen gick bra. Det blev lite kombinerat hoppning och markarbete. Började med att trava först en markbom, och sedan fyra cavaletti som var upphöjda på varannan sida. Lorett var superduktig och lyfte fint på hovarna. Sedan gjorde Lotta om den serien till en studs, dvs kom i galopp, hoppa över en bom på marken och sedan två kryss som studs. Gick jättebra. När vi gjort det ett tag i båda varv, så fick vi fortsätta med att hoppa ett hinder på diagonalen som tillägg. Dvs vi hoppade först studsen som låg strax före x på medellinjen, därefter fortsätta i galopp ut på en båge mot väggen i vänster galopp och hoppa en kryssoxer, därefter bryta av till trav. Sedan galopp igen i andra varvet, hoppa studsen och nu vänster galopp på båge ut mot väggen till höger, där det stod ett plank. Lorett var duktig och pigg. Avslutade med att hoppa samma men utan studsen, och då komma lite snävt så man fick svänga med ytterskänkeln. Allt som allt en superbra lektion. Helene red Vie och var supernöjd. Hon red samma övningar som jag, men avslutade lite högre. Imorgon jobbar jag på sjukhuset från halv åtta till kl 15, och åker sen till Lorett. Imorgon ska MP tävla dressyr i Åsbo. Det kanske finns live resultat på equipe? Tina tränade tömkörning för Hanna idag. Erica ska också ut och tävla på söndag. Regional 1 meter och 1,10 i södra sallerup. Nu måste jag hoppa i säng. Är så trött att jag nästan inte ser att skriva. Har jobbat natt till idag, och stannade sen kvar på jobb hela dagen eftersom vi flyttat idag. Jobbigt var det! God Natt! Julia, hoppas du haft en fantastisk fredag! Längtar till imorgon bitti när jag kan läsa på din blogg.

Idag blåser det rejält så jag var lite tveksam att rida ut på Lorett ensam. Men då dök Hanna upp i stallet på förmiddagen, hon hade ledig dag från Flyinge, så då red vi ut tillsammans.

Hanna red lugna trygga Whippen, så Lorett var också lugn. Vi red ner till dammen och galopperade runt där i båda varven. Lorett fick sträcka ut ganska ordentligt för att hänga med whippen men det var bara kul och bra för henne. Om jag galopperar själv med henne så brukar jag inte låta henne gå iväg så fort, då jag är rädd att jag inte ska få stopp på henne eller att hon ska börja bralla, vilket hon för övrigt aldrig gjort. Men i alla fall när vi red två så var det ok. Blev lite konditons- och magträning för Lorettan. Whippen blev lite pigg för Hanna när Lorett kom ikapp honom och han ville sticka, tydligen gör han så med Rebecka, så hon fick säga till honom lite, men annars gick det bra och Lorett var mycket duktig och lydig. :)


Efteråt fick Lorett lite massage, som hon tyckte om, och lite stretching, som hon inte tyckte om, och sedan fick hon gå ut i hagen igen.

Kl 16 börjar jag jobba. Ska jobba natt och imorgon ska jag jobba över då vi flyttar med jobb.
'
Helgen blir också intensiv med jobb på sjukhuset.

Idag och imorgon blir det städat i Härslöv och på måndag börjar målarna jobba. :) Sen ska jag börja packa.

/Jonna

Idag var jag bara en snabbrunda hos Lorett för jag börjar jobba kl 13. Var först och valde tapeter, och körde sen till stallet. Mockade och tog in Lorett och borstade av henne. Tog även av eksemtäcket då det är ganska molnigt idag.

Bestämde med Lotta att hon ska tömköra Lorett idag. Egentligen skulle hon ha vilat i två dagar, men hon kändes så pigg igår att hon nog behöver jobba lite idag. Dock behöver hon inte jobba med ryttare på ryggen.

Förhoppningsvis kommer det en rapport från Lotta ikväll om hur det gått.

Nu till jobb.

UPPDATERING KL 21:44

Tyvärr blev det ingen tömkörning för Lorett för Lotta fick för mycket att göra hemma, bl a med att ta in årets halm! Men Lorett var nog lika glad att slippa. Och jag hade ju ändå tänkt att hon skulle vila idag.

Fortfarande håller hon på att böka i boxen på natten?/tidig morgon? för idag igen var det ett berg av halm i ena änden av boxen och nästan inget i resten. Men förmodligen letar hon mat.

Får se vad jag hittar på imorgon. Julia hade skickat lite tips på markarbete men då vi ska ha det på fredagsträningen, så blir det nog ngt annat imorgon. Kanske en sista tur på stubben? För de håller redan på att plöja upp överallt.

Gonatt!


Gott med lite gräs efter promenad och idag var Lorett pigg och på tårna.

Fick  en spontan kommentar av Susanne Johannesson (vars kunskap om hästar är hur stort som helst), att hon tyckte Lorett såg så fin ut. Fin i pälsen, fin i hullet, kanske lite rund, men välmusklad och fin!

Och så ska hon fortfarande se ut i juni nästa år! :)
Red Lorett nere i viarps paddock. Travade lite bommar, och hoppade ett litet hinder. Red lite öppna och förvänd galopp. Hon var duktig men kändes trött och flåsig, och utan energi. Hade t o m spö och det hjälpte ändå inte. Hoppas inte hon är dålig på ngt sätt. Imorgon får hon nog vila.

Klockan är sex på morgonen och jag var snabbt ur sängen för att kolla hur Julia haft det igår, söndag i USA. Men icke sa Nicke att jag hittade ngt. Inget inlägg på hennes blogg, ingen kommentar på min blogg, VILKET JAG FÖR ÖVRIGT SKULLE UPPSKATTA JULIA, och inget på Facebook.

Hur har du det Julia?

Nu till jobb.

Idag har jag jobbat hela dagen och åkte sålunda till Lorett vid 15:30-tiden. Mockade först och som synes på förra inlägget så hade Lorett bökat rundor med halmen. Vet inte vad hon gjort men förmodligen har hon letat mat!

Red sen ut en runda med Pernilla i den fina kvällssolen. Eftersom Cez fortfarande bara skrittas red jag lite själv på fältet efteråt. Lorett var snäll. Bara i första galoppen som hon blev lite pigg. Hon drar liksom ner  huvudet och galopperar väldigt snabbt. Tur att hon är snäll! Bara att stå i fältsist och hålla i manen. Men sedan blev hon lugnare i galoppen. Travade sedan lite och därefter fick det räcka för idag.  Imorgon blir det nog bommar.

Tyvärr kliade det mycket på Lorett idag, trots att hon hade täcke på sig. Men kanske det beror på att hon gick utan täcke ett par timmar igår morse, innan jag hann till stallet. I fredags kväll började det nämligen regna när jag skulle hem, och då trodde jag det skulle bli dåligt dagen efter, men det blev det ju inte.

Allt sådant kommer att bli mycket bättre och lättare när jag bor i Härslöv! :) För då kan jag bara kila upp snabbt till stallet och ta av/på täcket. Eller annat som behöver göras.

Hade med datorn till stallet och loggade in mig på skype så att Julia skulle kunna se och prata med Lorett lite, som hon hade önskemål om, men hon var inte där! :(

Nu ska jag strax hoppa i säng. Klockan är strax 22 här, och i Iowa är klockan strax 15. Hade hoppats få skypa med dig Julia men du verkar inte vara inloggad. Ni skulle visst iväg på ngt bad idag, så jag antar att du är där, men vi får höras imorgon kanske? Jag ser fram emot fler foto med detaljer om inköpsställe och pris på det du handlat och mer foto på dig och dina kompisar.

/Jonna

bild083 (MMS)

Vad har Lorett hittat på i sin box?

Idag vilar Lorett och det verkade hon nöjd med. :)

Mockade bara lite snabbt på förmiddagen och kollade till henne i hagen. Allt var bra med henne och hon verkade vara lite mindre "kliig" idag. Hon stod och vilade i hagen när jag körde. Hon har morötter och ett äpple som väntar på henne i krubban när hon kommer in.

Nu ska jag snart till jobb. Såg på Facebook att Julia haft en bra dag igår, och hon hade även lagt ut lite fina bilder där. Blir så glad när hon är glad!

Vi hörs!
Day 4, part 2.

Är nu hemkommen efter en fullspäckad dag. Har haft möte hela dagen på nya stället vi ska jobba på och träffade gamla kollegor vilket var trevligt. Blir nog bra när vi är klara.

Åkte sen till stallet vid 17-tiden. Mockade snabbt och gjorde sen iordning Lorett. Har övertalat Jessica på jobb, ja så mycket övertalning behövdes dock inte, att börja rida i vår grupp på fredagar, så hon var med idag och det var kul. Vi var bara fyra idag, för både Anna och Pernilla hade avbokat. Tror att Pernilla firar sin ettåriga bröllopsdag denna helgen, för det var den 5 sep 2009 de gifte sig.

Nere i Viarps skulle vi ha markarbete men det blev ngt mellanting av markarbete och hoppning. Efter att vi ridit fram hästarna, började vi med att trava över fyra bommar på böjt spår, i båda varven. Lorett var lite bråkig i munnen, spec höger sida. Kanske dags att kolla tänderna igen? men men, sedan travhoppade vi först i vänster varv, ett litet kryss och landa i galopp och två galoppsprång fram och över en bom på marken. Gjorde detta ngr gånger och Lorett var så klart duktig. Sedan bytte vi varv och håll, och då hade Lotta gjort om det till kryss in, fortfarande i trav, ett galoppsprång och sedan en kryssoxer. Hoppade denna ett par ggr på låg höjd, och det gick jättebra. En gång kom jag med lite dålig framåtbjudning så då hoppade inte Lorett så bra på krysset och fick lite jobbigt fram till oxern, och Lotta så då att Lorett lika gärna kunde stannat, men det gjorde hon inte. Och sedan red jag på bättre, och då gick det super. Avslutade med att hoppa det en gång till lite högre och Lorett hoppade fint med ryggen och jag tänkte mycket på att ge eftergift. När vi sedan travade av kändes Lorett hur fin som helst.

När jag var klar med Lorett kom Helene upp till Viatorp och så körde vi till nya huset i Härslöv för Helene ville titta på det, och jag tror det fick godkänt!

Så fort jag flyttat in och kommit iordning blir det en inflyttningsmiddag med bästa stalltjejerna, och Julia när du kommit hem blir det en välkommen-hem-middag för dig med bästa stalltjejerna.

Nu är det dags att hoppa i säng. Jobba hela helgen. Lorett får nog vila imorgon då jag jobbar 11-20. Åker bara ut en runda efter jobb och mockar, och borstar lite.

Gonatt önskar Jonna

bild083 (MMS)

På väg till träning i Viarp. :)

Nu är klockan alldeles för sen och jag måste hoppa i säng. Men först en liten rapport. Lorett var lugn och fin även idag. Vi red runt på stubben och det blev lite skritt, lite trav och lite galopp. Tyvärr bara 35-40 min för sen hann jag inte mer.  Imorgon är det lektion för Lotta och vi ska ha markarbete.

Träffade målaren kl 16. Ska få kostnadsförslag imorgon. Fick sen förra ägaren till huset i Härslöv att betala för en flyttstädning då jag inte godkände städningen. :)

Åkte sen til sjukhuset och jobbade till 22:15. Tog sedan sin lilla tid att hitta parkering så jag var inte hemma förrän vid 23.

Skypade med Julia som verkade tycka att det var mycket bättre "over there" nu. Det var eftermiddag där och hon hade just kommit hem från skolan. Skulle strax åka till ett "mall" i Waterloo och shoppa.

Gonatt Julia där borta i USA och alla ni andra.

/Jonna

bild082 (MMS)

Lorett står och tigger när jag sitter utanför hennes hage och äter hamburgare :). Har varit och röjt i nya huset och ska nu försöka hinna med Lorett. Ska träffa målaren kl 16 och vara på jobb, sjukhuset, senast kl 17. Tiden räcker inte till! Jonna

bild080 (MMS)

Nu är jag klar med Lorett för idag och hon fick gå ut i hagen igen. Blev visst lite törstig. Vi red lite i Viarps paddock och hon var lugn och fin. Själv ska jag nu hasta till jobb. Fick också nycklarna idag till nya huset i Härslöv. Där finns mycket att göra innan jag kan flytta in, bla städa ordentligt! Men det blir nog bra i slutändan. /Jonna