foto0242 (MMS)

Fina fina Lorett. En dröm att rida henne idag. :) Spec nu när jag kan göra bra galoppfattningar på henne. Kan t o m fatta förvänd galopp på volt.

foto0241 (MMS)

Lorett och jag är ute på skrittrunda. :)

foto0233 (MMS)

Börjar bli bortskämd med att hitta presenter i mitt skåp. :)

foto0239_001 (MMS)

Hittade present idag igen i mitt skåp. :) Tack Tina! Allt var bra med Lorett idag efter två dagars vila. Hon var mjuk och fin att rida. Och väldigt gullig idag. :)

foto0232 (MMS)

Nu väntar scandinavium igen. Först blir det mässan och sen hoppning och kur.

foto0230 (MMS)

Utsikten från hotellet över scandinavium. God natt!

foto0229 (MMS)

Nu är vi i göteborg och marcus ehning hoppar. Vi saknar dock julia som är i usa och anna som inte mår bra.

Idag har jag återigen hoppat lite med Lorettan. Igår var ju mest lite markarbete och idag var det lite blandning mellan markarbete och hoppning. Ville egentligen varit med på Hannas hoppträning men hon hade ingen denna veckan pga sportlovet. Men hon skulle själv ha lite bommar i ridhuset, så jag kunde rida med henne om jag ville, Och det ville jag så klart. Först red jag fram som vanligt, och sedan red vi över två cavalettiserier på böjt spår, ett med två bommar och ett med tre. Travade dessa i båda varven och ibland snett igenom bara ena serien och ibland på båge och då båda serierna. Därefter gjorde vi om dessa två serier till två små kryss och hoppade dem likadant.  Lorett var jätteduktig och lyssnade bra. Avslutade med att hoppa de fyra plastbommarna på högsta höjden längs ena långsidan. Först stod två som en studs och det var 16,5 meter fram till nästa två studsar. Och på de 16,5 meterna fick vi in fyra bra galoppsprång. Lorett var superduktig med detta, i både vänster och höger varv. 

Nu är det bara en dag kvar och sedan åker vi till Gbg. Det börjar dock redan imorgon, och tydligen ska de visa det mesta på webb-tv från sin egen sajt. Det ska även visas en del på Svt Play, och vanlig tv. Men så här står det på deras hemsida. 

Egen webbsändning

Göteborg Horse Show sänder webb-TV på www.goteborghorseshow.com hela helgen med Yvonne Åstrand som kommentator
Torsdag 24 februari
11:00-11:35 Morgondagens Vinnare kval
12:30-14:10 Internationell hoppning
Cirka 15:40-16:40 Clinic med Andreas Helgstrand, 1 timme, endast arenaljud
20:45-22:45 Internationell 1,50-hoppning
Fredag 25 februari
10:00-10:50 Morgondagens Vinnare Final
13:20-17:00 Reem Acra FEI World Cup Dressage Grand Prix
18:00-20:00 Internationell 1,50- hoppning
Lördag 26 februari
10:00-10:40 Young Rider Krafft Cup kval
11:20-12:20 GP Ponnyn Final
12:30-13:20 Agility och Mounted Games
17:00-19:15 Göteborg Trophy (Grand Prix hoppning)
20:00-23:00 Reem Acra FEI World Cup Dressage Grand Prix Kür
Söndag 27 februari
10:00-11:00 Young Rider Krafft Cup Final
11:50-12:50 Speed Final, Internationell tidshoppning
14:45-17:00 Rolex FEI World Cup Jumping


Så redan imorgon kan man ju börja titta. Ska dock jobba på dagen, och sedan ska Lorett hinnas med, och sen ska jag städa och tanka bilen. På fredag ska vi köra kl 7 och då ska jag ha hunnit mocka till Lorettan och MP.Idag är det 100 dagar kvar tills Julia är hemma! Och just idag saknade jag och Lorett henne extramycket av ngn anledning. Men från imorgon är det tvåsiffrig nedräkning! :)

Åkte till stallet efter jobb. Mockade först till MP och pysslade lite med honom. Dvs borstade och kliade lite på honom.  Sedan mockade jag till Lorettan och sen red vi ridhuset. Helt själv nästan hela tiden i stallet idag, och det är skönt ibland. Plockade fram lite travcavaletti, och sedan hoppade jag lite på volt. Lorett lugn och duktig. Men nästan för lugn. Så fort det blir milt och bra underlag ute, ska vi ut och galoppera ordentligt, så hon får tillbaka sin härliga framåtbjudning.

Lite snö i luften idag, och cirka 5-6 minusgrader.

foto0225 (MMS)

Nu är jag och lorett klara för idag. Tömkörning blev det idag. :) Och nu säger vi god natt och lorett spanar efter sin kvällsmat.

Nu är det söndag kväll och helgen har gått så fort. I lördags var jag först på sjukhuset till kl 14. Körde sen hem och käkade, och bytte om, och sedan körde jag till stallet. Mockade först till Lorett och sedan till MP. Kollade även att allt var ok med MP och det var det.

Gick sen en liten sväng med Lorett ner förbi Viarp, hon var så glad och skrittade på, ända tills hon upptäckte att vi inte alls var på väg till ngt gräs! Hon är så sugen på att äta gräs och det är ju ingen snö nu, så hon tycker att hon borde kunna äta, men det är ju stelfruset. Kallt ute, men vindstilla och soligt denna lördag, riktigt härligt faktiskt. Körde sedan till vanliga jobbet. Mycket lugnt. Hade fem barn till att börja med, men två gick hem vid 20-tiden, och ett syskonpar som skulle sovit över fick åka hem, då en av dem fick feber. Alltså hade jag bara ett barn på natten, och det var ett skolbarn. Vi tittade på delfinalen av Melodifestivalen och Eric Saade som vi höll på gick vidare till final.

Jobbade till 10:30 idag, och körde först hem och bytte om sedan till stallet. Mockade till Lorett och MP och körde sedan ner till Viarp som hade pay-and-jump. Bl a hoppade Sus och King och det såg så bra ut. Han verkar tycka det är jättekul att hoppa! Filmade 90-rundan och kanske kommer den upp här. Ganska många starter idag. Såg även Eleonor Bellander hoppa två olika hästar och det är verkligen en ryttare att ta efter ridstilsmässigt. Hon rider så mjukt och fint och alltid i ett  bra och jämnt tempo, vilken häst hon än sitter på. Ska bli kul att se henne i Göteborg.  Även Marina med Lilleman var med idag. Såg bara en runda med henne, och det såg väl sådär ut. Han såg tveksam ut. Men det var visst första "tävlingen" sedan hans skada.
  
Åkte sedan tillbaka till Lorett. Jag och Pernilla skrittade ut en sväng i härligt soligt vinterväder. Fortfarande kallt men inte så kallt som i morse då det var -13° i Hbg.  Solen värmde riktigt skönt. Efter skritturen gick jag och Lorett in i ridhuset för hon behövde ridas lite ordentligt. Verkade lite trött idag, undrar om det är pga massagen? Dock var hon riktigt mjuk och fin att rida idag.  Vi tränade på tempoväxlingar och övergångar. Hon var så lydig och lyhörd.  Har äntligen fått till bra övergångar från trav till galopp. Innan har jag inte tagit bak ytterskänkeln tillräckligt tror jag, för nu när jag kom på det, så går det som en dans. Jag red först trav, sedan rättvänd galopp, trav igen, förvänd galopp, trav, rättvänd galopp, trav, förvänd galopp, och det gick superbra hela tiden!

Sen var vi klara och jag masserade henne lite på halsen på vänster sida där massören sa att hon var lite spänd. Masserade med liniment. Jag ska maila massören och fråga om hon kan komma ngn mer gång snart, eftersom Lorett har känts riktigt mjuk och fin efter.

Ny vecka och det är min "dagvecka" på jobb. Börjar halv sju alla dagar. Men har ju tagit semester på fredag för då ska vi till Göteborg!!!

Idag var det dags för markarbete. Lorett hade hoppsadel och det tredelade bettet.  Vi började med att trava över fyra cavaletti som låg på volt. Gjorde detta i båda varven. Sedan skulle vi rida i arbetstrav och flytta skänkelvikning över hörnlinjen och sedan lägga volt in mot mitten där det låg fyra cavaletti. Sedan red vi på volten och där skulle vi fatta galopp från trav och skritt.  Lorett kändes superfin i både trav och galopp idag. Mjuk och fin. Massagen har nog gjort nytta. Avslutade med att hoppa två cavaletti som stod mitt för varann på volten.

Allt som allt en bra lektion. När jag kom tillbaka till stallet fick Lorett lite stretching och ibland brukar hon protestera lite, men idag gick det så bra att stretcha och hon verkade tycka det var skönt.

Nu tittar jag på Let´s Dance och Helena som f n ligger trea men det är inte slut än. Har ätit god gratäng och ska sedan hoppa i säng. Upp i morgon bitti och jobba, sedan till stallet och mocka till Lorett och MP, och sedan tillbaka till jobb igen. Så ingen ridning imorgon. Men Lorett kan gott vila. Dock ska det bli ännu kallare nu. Upp till -10°, men ikväll var det ialla fall alldeles vindstilla, och det var skönt för det har blåst mycket och kallt sista veckan.

Nu har jag varit och stoppat om Lorettan och bilen står i garaget.

Nu är det mitt på dagen hos Julia och hon är iväg och tittar när det är match någonstans. De har det nog bra för sådant här väder som syns på bilden nedan, har de just nu och man ser även vårt väder hemma i Sverige. Men det är skönt för henne efter den kalla vintern. Hon sa ju att hon skulle gå i shorts när vi gick med vinterkläder! :)Åkte till stallet och red i ridhuset. Hade hoppsadeln och det tredelade bettet och remonttränset. Gick bra idag. Vi red bl a klockan med bommar på marken och så hade jag en låg liten studs med tre hinder. Lorett duktig men jag hade lite svårt att få till jämna galoppsprång i "klockan". Dock var hon mjuk och fin i munnen idag.

Därefter kom Annika som massören hette. Jag trodde Lorett skulle vara sur, då hon inte alltid gillar när man håller på med henne. Men det gick väldigt bra. Hon masserade lite, men tryckte mer på olika punkter, och det var på fästena sa hon.  Lorett gillade det i alla fall, vilket ni kan se på filmsnutten nedan. Men det var nog bra att hon var rastad innan och hade hunnit äta sin mat. :)

Mockade sedan även till Cezanne och han blev även borstad och fick gå en liten runda i ridhuset. Hade tänkt gå ute med honom men det var så läskigt när det blåste ute tyckte han så det fick bli ridhuset. Och även där var det lite läskigt pga blåsten. Lindade sen honom, vilket jag börjar bli bättre på, men tycker det är svårt.  Sedan fick han morötter och så var han nöjd.

Precis när jag skulle gå kom Åse och tjejerna. Pratade lite om nästa vecka eftersom de ska iväg och åka skidor på sportlovet, så jag ska mocka till MP den veckan. Tror Hanna mockar till Ingo. 

Åkte sen hem med min fina present som jag fick av Anna och som var pricken över i denna perfekta dag! Ska dock tillbaka till stallet en sväng innan sängdags och byta täcke på Lorett som fick stå med två fleece efter massagen.  Och bilen ska in i garaget.

foto0213 (MMS)

Tänk så glad man blir när man hittar en present i sitt skåp. :) Tack Anna de är jättefina. Anledningen till att jag fick dessa fina ljusstakar är att jag hittade Annas USB-minne ute på parkeringen. Hon tappade det på lördagen och jag hittade det på måndagen. Då var det överkört och i två delar men jag tog hem det och lyckades få ihop det igen. När jag tittade i det så såg jag att det måste vara Annas USB-minne. Och det var det och hon blev visst så glad att hon tyckte jag var värd en hittelön. Och så kom hon ihåg att jag sagt att jag vill ha saker med hästar på hemma, så då fick jag dessa fina ljusstakar. :)

Idag artar sig till att bli en perfekt dag. Började dagen med att vakna av mig själv. Ätit frukost i lugn och ro. Lång skön dusch och snart ska jag till den bästa! Dvs Lorettan. Ska börja med att rida eftersom hon ska få massage kl 14. Vill att hon ska vara rastad och ha hunnit äta så hon kanska kan slappna av lite.

Har tänkt plocka fram lite bommar och små hinder i ridhuset och träna lite markarbete idag.

Igår red jag lektion för Lotta i Viarp och det gick väl sådär. Tyckte inte hon kändes alls bra till att börja med och frågade Lotta flera ggr om hon såg ok ut, men Lotta kunde inte se ngt. Dock blev det bättre mot slutet och vi fick till riktigt fin galopp och fina skänkelvikningar över hörnlinjen med taktmässig trav. Dock var hon så fruktansvärt stark att jag fick ont i hela överkroppen. Red med det tvådelade bettet och ev gillar hon kanske inte det. Har haft det tredelade nästan hela tiden sedan Julia åkte så idag blir det det igen. Avslutade med lite stretching för henne eftersom det var ett ganska hårt pass.

Kallt idag igen, men blåsten verkar ha gett med sig. Såg att Julia ska få +15° idag!
Igår söndag jobbade jag som sagt hela dagen så då tog Tina hand om Lorett. Här är hennes blogg 

Idag måndag gick jag av jobb kl 8. Körde direkt till stallet. Tog in Lorett meddetsamma då det blåste rejält kallt! Nästan storm och cirka -3, men det kändes som mycket kallare. Mockade och sedan körde vi till hovslagaren. Det gick jättebra att sko henne. Hon stod så fint och var snäll. Vi satte på snösulorna igen, för även om det inte finns ngn snö just nu, så kommer det säkert mer innan det blir vår. Hovslagaren tyckte hennes hovar var fina nu, och han tyckte även att hovväggen inte längre var tunn. Och det är ju jättebra!

Var tillbaka i stallet strax före 12. Hjälpte Lotta att ta in hästarna, då det blåste ännu mer nu. En del var ganska vilda att ta in i blåsten, (läs bl a Hannas hästar) men det gick bra. Körde sen hem och käkade lite lunch och sov sedan ett par timmar. Fick därefter tvinga mig att vakna för kl 18 var det teori i Viarp och jag skulle hinna tömköra Lorett innan dess.

Åkte därför tillbaka till stallet strax efter kl 17. Vill ju alltid kolla att hon verkar ok efter skoning, och när man tömkör så ser man ju bra om det skulle vara ngt. Hon såg kanske lite kort ut i traven, men inte halt, så hon är nog ok. Kan ju vara lite öm efter skoningen. Höger hov fram och bak var lite varma. Dock brallade hon lite i galoppen så jag tror hon är ok. :)

Blev bara cirka 20 minuters tömkörning för sedan var kl 18 och jag körde till Viarp. Teorin handlade om sitsträning och om att hitta sin balans och jämvikt. Lena Rafsten hette hon som höll i teorin och hon var utb sjukgymnast och godkänd djursjukgymnast. Fick lite tips om hur man kan tänka på sin sits när man rider, och hon tog även upp hur viktig stretching är för ryttare. Trevlig föreläsning.

Imorgon ska det bli kallt och blåsigt igen så Lorett har fått två täcken på sig i kväll.

Rider nog på förmiddagen imorgon då jag sedan jobbar 13-21. Blir lite sent att rida efteråt. Dock lite stressigt att rida på förmiddagen när jag börjar 13, men hon behöver ridas lite ordentligt imorgon. På onsdag ska jag försöka rida igen för Lotta, eftersom jag inte kan rida min lektion på fredag då jag jobbar.
Idag blir en lång dag. Först jobb på sjukhuset och sedan direkt till förskolan. Men men det går.  Det enda tråkiga med det är att jag inte hinner vara hos Lorett, men Tina är snäll och sköter henne idag. Var bara inne en snabbrunda innan jobb, och satte ut vatten i hagen. Går ju inte att sätta ut på kvällen, nu när det blivit minusgrader igen.  Tog också av broddarna, då det inte är halt ute, utan endast hårt och knöggligt. Kan tänka mig att det blir ännu stappligare med broddarna på.

Igår var en härlig vinterdag. Kallt, men vindstilla och soligt.  Var ute en skrittrunda med Lorettan.  Åkte sen hem och fikade med Jörgen, Betina, och söta Stella!

Såg världscupen live på kvällen, och Malin var med, med Tornesch. Mycket bra och spännande, och perfekt avslutning på en lördagskväll. Lite chatt med Julia var grädden på moset. :) Hoppade sen i säng då jag skulle upp tidigt.  Innan världscupen hann jag med en snabb sväng till Lorettan och såg till att hon hade det rent och fint hos sig inför natten. Skulle ändå ut och ställa bilen i garaget och då passade det bra att titta till henne. Så skönt att bo nära henne. :)
Jag har blivit nominerad som årets eldsjäl. Den 15 april ska det avgöras. Här finns artikel i HD

Måste ju tacka för nomineringen och säga att jag är mycket hedrad, men måste ändå inflika att vi är många i vår klubb som skulle kunna nomineras. 

Vi är många som hjälps åt, och alla sysslor är viktiga för klubben. Det är det som gör viarp så bra och att vi har en bra gemenskap och anda. 
Vaknar upp till -8°.

Blev lite dressyrträning igår. Lorett var fin som vanligt. Dock föll lite snö, och ngn minusgrad på kvällen så det var halt, så Lorett fick på sig broddarna igen. Dock har hon bara ett täcke på sig då jag inte trodde det skulle bli riktigt så kallt idag. Men det är alldeles vindstilla så jag tror nog hon klarar sig. Hon har ju ganska mycket päls.

Idag blir det antingen uteritt eller tömkörning.

Och ikväll blir det världscuphoppning med Malin Baryard kl 19 och här kan man se det live på SVT Play

http://svtplay.se/v/2320428/hastsport/playexklusivt__varldscupen_vigo_12_2_19_00?cb,a1364159,1,f,-1/pb,a1364158,1,f,-1/pl,v,,2313476/sb,p104178,1,f,-1


Lyckade komma ifrån jobb halv fyra på onsdagen och åkte direkt till stallet. Mockade snabbt, hjälpte Lotta att ta in hästarna och sedan red jag en sväng på slingan. Fick hålla mig till skritt då det var lite lerigt men härligt vårväder! När jag kom tillbaka blev det lite trav och galopp i paddocken som faktiskt var riktigt bra att rida i.

Åkte sen hem och bytte om och sen åkte vi till Equmeds vip-dag. Det var en tjej som hette Charlotte Alhborg som föreläste om mental träning. Riktigt bra faktiskt. Tog bl a upp sådant som visualisering och att tänka rätt saker. Inte tänka t ex om man ska hoppa en bana, "bara jag inte river sista hindret", för då har hjärnan redan registrerat "riva sista hindret", och man blir omedvetet spänd och överför detta på hästen och då river man så klart. Hon var av den åsikten att hjärnan inte heller skiljer mellan verklig händelse och tänkt händelse, så om det är ngt man vill riktigt mycket så kan man tänka/öva händelsen i hjärna innan man går ut och tränar på t ex hästen. På det sättet slipper man sitta och slita i onödan på hästen och när man har övat i tanken så ska det, enl henne, gå lättare i praktiken. Man skulle även tänka på att fokusera på det man verkligen kan förändra och inte ödsla onödig energi på det man inte kan förändra. Tex om man ska tävla så ger det inte mig ngt att reta mig på att jag fick den domaren, eller varför ska det regna just nu, och varför fick jag det startnumret. Utan istället försöka förändra och påverka det jag kan. Och det är ju sådant som är bra att applicera överallt.

Igår torsdag jobbade jag hela dagen. Åkte sen till stallet och mockade först till Lorett. Tittade sedan lite med Åse när Hanna hade lektion för Tina och Mp och Emma och Ingo. Red sedan i dressyrsadeln på Lorett. Hon var fin, och nu har jag kunnat börja rida med lite längre spö. Inte för att jag behöver använda det men bra att dutta till lite med ibland. Och nu har hon nog fattat att jag inte tänker slå henne, för hon blir inte rädd. Hon var i alla fall mycket fin. Travade över fyra bommar som låg på ganska böjt spår, dessutom storhästavstånd, och hon travade så fint över dem. Red även lite förvänd galopp och hon var superfin. Känns nästan finare i förvänd galopp än vanlig, men det är för att jag sitter bättre då och har stadigare hand. Försökte sitta exakt likadant när jag byter varv, men känner att jag tappar lite då.

Idag fredag har jag egentligen lektion, och vi ska ha Susanne då Lotta ska åka till Gotland. Och det hade varit så kul att rida för henne en gång, men tyvärr jobbar jag natt. Ska snart iväg till Lorettan. Kanske tömkör henne idag.

Imorgon lördag vet jag inte vad jag ska hitta på med henne, kanske uteritt om vädret är ok. Söndag jobbar jag hela dagen och natten så då är Tina snäll och tar hand om henne.

Tog det lugnt med Lorett igår då jag åkte på ngn magbacill och feber. Försökte tömköra henne lite, men hade ingen energi till det. Var helt däckad då jag kom hem.

Idag tisdag mår jag lite bättre, men har vilat hela dagen. Hade bokat Mette-träning ikväll, så det blev i alla fall av. Dock var inte Lorett riktigt lika fin som hon brukar vara när jag rider för Mette, men det kan ha berott på att jag inte orkade rida riktigt. Hon har dessutom inte haft dressyrsadeln på nästan två veckor. Hade den gamla gjorden på och efteråt kunde jag inte se ngt skav eller sår.

Imorgon ska jag jobba hela dagen och har tänkt göra det. Efter jobb blir det en snabbmockning för sedan ska jag åka med Lotta till Equimed då de har VIP-kväll för sina kunder. Ska bli trevligt.  Så Lorett får ha vilodag.

På måndag ska jag åka med Lorett till hovslagaren. Hon skulle egentligen ha väntat två veckor till men framhovarna har växt mycket, spec den högra. Och det är ju den hon haft problem med tidigare. Så då fick jag tid på måndag. Hoppas bara inte det kommer en massa snö nu när jag ska ut och köra med transporten. De har nämligen sagt att kallare väder är att vänta till helgen.

Idag blev det ännu en härligt uteritt men i sällskap denna dag. Vi red med Åse och Whippen, Emma och Ingo och Pernilla och Cez. Det var en riktigt mysig runda och Lorett var pigg och glad, och marscherade på först i ledet.  Tina och Masterpiece skulle också följt med men han var lite vild idag, så han fick trimmas lite i ridhuset istället.

Avslutade med lite trav och galopp i ridhuset, och då tappade hon lite av piggheten. Märks att hon mest gillar att ridas ute. Ska försöka komma iväg och rida lite i skogen under våren.

Tog sedan in Viarpshästarna och det gick så lugnt och bra idag.
Tänk så glad man kan bli av att vara ute i blåsten. Men det beror kanske på sällskapet och vad man gör i blåsten?!

Vaknade först tidigt, men somnade om igen till 10. Skönt! Åkte till stallet vid halv tolv och mockade först. Funderade sedan på vad jag och Lorett skulle göra. Hon behövde ju inte gå ngt ansträngade pass eftersom hon hoppade igår, men ngt behövde det bli just pga hoppningen. Bestämde mig för att rida ut trots att det nästan blåste halv storm. Red på grusvägen fram till flygklubben, och det var så pass mjukt i kanterna att det gick att trava. Helt mysigt och kul och Lorett kändes så fin. Fast vi hade sån motvind mot flygklubben att Lorett knappt kunde trava, men desto bättre gick det på hemvägen. :)

Man känner sig på riktigt bra humör efter en sådan härlig runda. Är väl en 5-6 plusgrader så man frös inte heller.

Fick sedan skynda mig hem för en snabbdusch och nu sitter jag på jobb med en kopp kaffe. Ganska lugnt än så länge.

Ikväll 19:45 - 22:30 direktsänder SVT play världscuphoppningen HÄR. Tyvärr kan jag inte se den eftersom jag jobbar men jag kan titta på den imorgon istället.

Ikväll kl 20 är det också första tävlingen av melodifestivalen och den kan man även se live på nätet HÄR.

Om jag hade varit ledig hade jag valt att se hoppningen live och sedan titta melodifestivalen. :) Om ni tittar så blunda när denna ryttare kommer, Roger-Yves  Bost (FRA). Eller förresten, titta på hans häst för den är fantastisk. Men man tycker synd om den.

Ha en skön fortsättning på helgen!


Nu kallar sängen strax men ska försöka orka skriva lite här.

Kom ganska tidigt till stallet. Hade därför tid att frisera Lorett lite. Nu är hon fin i man och svans. Ska ta kort på det imorgon. Gick ner till Viarp och hade följe med Åse som red Ingo. Regn och blåst idag.

Började med att travhoppa ett kryss med travbom före och bom efter. Första gångerna blev det såklart galopp precis innan, men efter ett par ggr gick det bättre. Travhoppade ganska högt faktiskt. Gjorde detta i båda varv. Eller i andra varvet, som blev höger, kom vi i galopp istället. Lorett lugn och fin över det. Därefter hoppade vi studs med 3 hinder. Första gången låg sista krysset nere. Nu hade Lorett fattat att det var hoppning så nu gick det lite fortare, men hon var mycket duktig. Gjorde detta i båda varven.

Sedan hoppade vi en liten bana. Började på studsen i vänster varv som stod vid ena långsidan (precis där läktaren/cafeterian är), därefter fortsatte men i vänster varv snett igenom där det stod ett enkelhinder. Efter det svängde man höger och hoppade nästa hinder som var en oxer snett igenom. Avslutade med att svänga vänster och ta ett enkelhinder som stod på spåret på andra långsidan (det var detta hinder som var travhindret i början). Det gick bra när jag tänkte på att räta på mig innan hindret och att släppa henne i tid. Dock släppte jag lite för mycket tyckte Lotta vilket medförde att hon stack efter hindret. Men det blev bättre mot slutet då jag försökte att endast ge lite mindre eftergift. Hon var mycket duktig i alla fall, och verkade tycka det var kul.

Bestämde att Helene ska komma och hoppa henne varannan vecka eller så. För jag vill att hon ska hoppa lite högre emellanåt, så hon är fin tills Julia kommer hem. Och nu är MP frisk så då hinner inte Tina.

Pratade också med Hanna i stallet. Hon tyckte tre meeting var ok, då det var två veckor emellan. Hon behövde ju inte gå två klasser alla dagar heller. Och i Vetlanda är det ju även dressyr.

Hon tyckte också det var bra om Julia red Syrah lite till hösten. Hon sa att hon var duktig att hoppa.

Har nu tittat på Let´s Dance och med ett nödrop klarade sig Helena kvar. Jag ringde och röstade! Med tanke på alla hästmänniskor det finns, så borde Helena klara sig bättre. Kom igen och rösta!
Laddar för hoppträningen ikväll genom att titta på hästhoppning från Bordeaux livesändning. Strax ska Malin hoppa Tornesch och även Roffe är med.

Här kan man se det !
Idag var jag hos Lorett vid 12-tiden. Mockade först och tog sedan in henne. Idag var det cirka 5° men blåsigt så hon tyckte inte det var så kul att vara ute, i alla fall inte när det inte finns ngt att göra (läs ÄTA) i hagen.

Skrittade först ner till viarp och tillbaka och red sedan i ridhuset. Hon var fin och framåt. Red med spö vilket jag gör ganska ofta nu, och hon har börjat vänja sig. Har också plockat av henne broddarna för nu är nästan all is borta i hagen.

Hade framme tre travcavaletti på böjt spår och hon jobbade på bra.

Pratade lite med Annika i stallet som undrade hur Julia hade det. Hon hade varit inne på  hennes blogg för ett tag sedan, men inte nu på ett tag. Hon sa att hon behövde hjälp med Syrah till hösten. Ett par ggr i veckan och även ngn som kunde tävla henne lite. Och hon ville gärna ha Julia till hjälp. Lovade att framföra detta till Julia så kan de själva prata om det till sommaren. :)

Och Julia är nog insnöad. Hörde att USA har sitt värsta vinteroväder på 50 år! Massor med snö och kyla. Men hon har nog inget emot att slippa gå ut i det ovädret, och det slipper hon för skolan har varit stängd. Just nu har de bara -8° men innan idag såg jag att de hade -27°!

Ännu en liten filmsnutt kommer här. Fantastisk sport vi håller på med!
Blev ingen uppdatering igår, för mitt internet funkade ej.

Mockade innan jobb, och efter jobb åkte jag till Lorett. Var där vid 20:30. Hade sadel för första gången på en vecka och det gick bra tror jag. Såret såg ganska fint ut både före och efter ridningen. Hade hoppsadeln.

Red bara lite vanligt i cirka 45 minuter. Hon var ganska duktig även om hon inte tyckte det var så kul att jag kom så sent och red. För då stod hon och väntade på Steen och kvällsmaten.

Vid 22-tiden var jag i alla fall klar, och då fick Lorett sitt kvällshö!  Passade även på att stretcha henne lite efter ridningen och det gick bra.

Har bokat in en massage till henne och det blir torsdagen den 17 feb kl 14. Det är en tjej som går sin utbildning så det är ganska billigt.

Idag torsdag ska jag kanske rida lite bommar med Lorett, och imorgon fredag är det hoppning för Lotta. :)


Igår var hopplandslaget i Helsingborg och tränade och här kan man se lite från det


Idag blev Lorett tömkörd. Hon var pigg till att börja med och brallade lite. Men när jag hade bytt varv och gick över till höger varv, var det precis som om luften gick ur henne, för hon tappade sin energi. Men jobbade på bra ändå. :)

Nedan kommer lite nostalgifilmer och foto! :)


KM 2010 Vinst!        

      Vetlanda 2010 Clear round fredagen


Mix av Julia! Nu utan ljud för Youtube klagade på upphovsrätten och ville inte visa filmen.         


 Mix igen från 2007?

  Munka Ljungby 2007              

 Tingsryd 2008terrängträning sommaren 2010Hoppning i Munka år 2007?  Hoppning i Vetlanda New Forest SM 2010Pris i både LB+5 och LA i Åstorp aug 2009.Tredje nollan i LA togs i Malmö 2009Dagstorp juni 2008Bad vid Barsebäck 2008New Forest SM 2007. Proffshjälp av Helene och Susanne.New Forest SM i Vetlanda 2010. Silver på utställningen.


                
                 3 :e plac vid viarps lokala dressyrtävling i LB nov 2008