På denna bilden ser Lorett kanske sur ut, men det var hon långt ifrån. Först red jag barbacka i ridhuset. Hon var fin i traven men lite seg i galoppen. Ville inte heller rida med spö när jag satt utan sadel. :)
Nöjde mig med att göra lite galoppfattningar från skritt och travade lite och gjorde skänkelvikningar. Såret ser fint ut, så imorgon eller onsdag blir det sadel.
Efter ridningen var hon helt mysig. Kelen och gullig och jag kunde pussa den mjuka fina mulen hur mycket jag ville. Hon stod bara och verkade tycka det var mysigt. :) Och bara för det fick hon ett extra äpple.

Är ganska trött idag, för har dels jobbat hela dagen, och igår gick det också i ett. Jobbade först och mockade sen till Lorett och Cez. Gick sedan cirka 20 minuter med Cez i ridhuset. Sen fick han stå utan lindor och bara med ett täcke, medan jag körde hem och tittade på världscuphoppningen som Marcus Ehning vann. Sen tillbaka till stallet och tömkörde Lorett. Hon var fin och framåt och brallade t o m lite i galoppen, ngt hon inte gjort på länge. :)

Avslutade stallet med att kratta hela ridhusspåret och sopa på läktaren. Snart februari och då är det nya sysslor. Tycker man ska lämnna gamla sysslor snyggt efter sig, så inte näste man behöver börja med grovjobb!

Avslutade sedan kvällen med att titta på fjärde avsnittet av ponnyakuten. Alltid lär man sig ngt och jag tycker Tobbe Larsson är superduktig. Och allra sist chattade jag med Julia. <3

På tal om Tobbe Larsson så ringde nyss Bitte och hade fixat biljetter till en clinic med just honom den 10 april i Båstad där han bl a ska visa frihetsdressyr. Här är hans hemsida http://www.tobbelarsson.se/

foto0199 (MMS)

Härlig vinterdag. Ett snabbt stopp hos Lorett innan jobb. Såret verkar läka fint. Tömkörning ikväll och även fixa med cez. Lite hoppning på tv ska också hinnas med. :)

foto0193 (MMS)

Lorett vilar. Kom nu till stallet och hittar lorett liggande. Trött efter igår?

Nu har jag precis varit och mockat så det är fint när Lorettan kommer in. Hon går fortfarande med tvä täcken. Tänkte tagit av ett igår kväll då jag hört att det skulle bli plusgrader, men beslöt att vänta. Och bra var väl det, för idag är det -2° och det blåser, vilket gör det väldigt kallt!

Nu ska jag till jobb. Blir nog lite massage ikväll till Lorett efter barbackapasset igår kväll.
Upptäckte just att SVT Play sänder live från världscupen i hoppning från Zurich på söndag. Hoppas jag kan ta ut en komptimme på söndag så jag hinner titta. Både Roffe och Svante Johansson är med.

13:45 - 15:15  Hästsport - Playexklusivt: Världscupen Zurich...

 
Sön 30 jan
Världscuphoppningen i Zurich, Schweiz. Kommentatorer: Jan Svanlund och Lotta Björe.
Ikväll blir det sitsträning, dvs barbackridning.  Rider nog inte hela lektionen då jag är rädd att Lorett ska få ont i ryggen.

Uppdatering!
Träningen gick jättebra. Lorett var så snäll, och mjuk och fin att rida barbacka på. Det var dessutom varmt och skönt om benen.  Det var första gången jag red en hel lektion barbacka. Har bara testat en gång tidigare och då var det bara en kort stund, och det var inte på Lorett utan det var på fina Camé som inte finns längre.

Camé. Den finaste häst som funnits på ridskolan.
Julia och Camé den 3 maj 2007.

foto0191 (MMS)

Blev först en promenad med Lorettan. Hon såg så fin ut när hon stannade och tittade ut över åkrarna. Man kan undra vad hon tänker på? Grönt gräs kanske? Häromdagen kunde hon ju beta lite gräs, men nu har det blivit kallt igen, -10°, så nu är gräset fruset igen. Försökte sedan mig på lite tömkörning. Satte gjorden ganska långt bak, så det var en bra bit fram till såret. Hade koll hela tiden när jag tömkörde och den gled inte framåt. Lorett var fin och jobbade på bra. MEN när vi var klara, såg jag att såret såg färskt ut igen, dvs såg lite blött ut. Gjorden måste alltså i alla fall ha skavt när hon rörde sig. Tråkigt. Nu får det bli longering ett par dagar istället tror jag. Satte på lite Silon-salva. Hon fick också två täcken på sig. Har ju bara det gröna vintertäcket nu, och det är ganska tunt, men som tur är har vi två av det, så nu har hon båda på sig. Lite klumpigt men det skulle bli kallt inatt igen. Har förresten precis gjort maskkontroll på henne, och hon hade 0. Dvs íngen mask i hennes mage och således behöver hon inte avmaskas.

Vet nu att såret kom från den nya dressyrgjorden.

Idag såg såret fortfarande köttigt ut, så det går inte att sätta sadelgjord på henne, så tyvärr kan inte Tina hoppträna henne idag. Men hon skulle rida lite barbacka på henne i alla fall, och det är bra att hon ändå får ut och röra sig lite. Tråkigt att det inte blir ngn hoppning för dem, men det får bli en annan gång.

Nu väntar jobb för mig.

foto0184 (MMS)

Lorett har fått ett sår i armvecket. Ser ut som sticksår. Kan det vara från hennes egen brodd när hon legat ner? Men går ju inte att sätta sadelgjord. :(

Skulle precis skypa med Julia och hann se henne, och sedan blev det problem med uppkopplingen och därefter bröts det och nu är inte Julia online längre. Skriver lite blogg medans jag väntar på att hon kanske lyckas komma ut på nätet igen.

Igår lördag fick Lorett ta det lugnt. Jag gick en runda med henne på cirka 30 minuter. Pysslade lite med henne och sedan hann jag inte mer, utan körde hem och därefter till jobb.

Idag söndag åkte jag till stallet vid halv tolv. Fikade först med Pernilla, Helene och Sus. Mycket trevligt prat och goda fastlagsbullar. Vid 14-tiden tog jag in Lorett och sedan red vi ut med Hanna på Libertina och Åse på Whippen. Blev en lång skrittrunda längs Viarpsvägen, upp Ottarpsvägen och ner vid dammen och sedan hem längs åkrarna. Tog nog cirka en timme. Blev dock bara skritt då det är hårt i markerna, men skönt väder idag ändå. Låg nog på nollan och alldeles vindstilla.  Lorett var pigg och framåt och tyckte nog det var kul att vara ute med kompisar. Hon skrittade på som bara den och skulle hålla jämna steg med Libertina. Whippen tog det lugnare och lunkade på bakom. Härlig runda i alla fall.

Det har också kommit ännu en ny häst till stallet. För nu fick ju Herkules Boys gamla box och då är ju Mias ledig igen. Även om man inte vet hur länge det blir. Och det är Ida och Albin som kommit.

Efter ridningen putsade jag hoppsadeln och gjordarna. Även mina skor fick sig en omgång. Ska försöka ta dressyrsadeln på tisdag.  Tränsen var inte så längesedan jag putsade.God natt! (foto från sep 2010)

Idag var det träning i Viarp för Lotta. Red i dressyrsadeln. Började med att rida på volt. Red lite övergångar skritt - galopp, vilket Lorett gjorde bra. Skulle flytta dem lite i öppna innan galoppfattningen.  Vänster galopp var som en dröm. Höger lite sämre som vanligt, men ganska bra ändå.

Red sedan över bommar. Först travade vi över tre på rakt spår, vände sen in mot mitten till en volt där 4 (eller 5?) bommar låg, och sedan rakt ut på spåret  igen till tre nya bommar. Ganska långt för Lorett då hon var enda ponnyn, men hon klarade det bra i alla fall.  Före travbommarna skulle vi flytta hästarna över hörnlinjen i skänkelvikning fram till de tre första bommarna, och efter sista bomserien skulle vi flytta i skänkelvikning igen.

Därefter skulle vi trava bomserien utan volten, göra avsaktning till skritt efter och sedan i trav på nästa bomserie. Lorett var vid detta laget ganska pigg och hade svårt med avsaktningar. Men gick ändå ganska bra. Ska träna lite på det hemma själv. Blev ju ganska svårt när jag först fick rida på henne över bommarna. Men som Lotta sa, de ska ändå kunna göra halt direkt från ökad trav. :)

Avslutade med att byta galopp över två bommar som låg snett igenom. Gick ganska bra. Dock bättre till höger galopp.

Allt som allt en bra lektion och Lorett kändes hur fin som helst, även om hon blev lite väl pigg på slutet. Men hellre det än att ha en seg häst! :)

Imorgon ska jag jobba på sjukhuset men ska väl hinna rida Lorett innan dess. Eller så får hon vilodag imorgon kanske? På söndag ska jag rida ut med Åse, Tina och Emma. Ska bli så skönt. Ska också hinna fika i stallet med Helene och Pernilla.
Jag har jobbat hela dagen så var hos Lorett nu ikväll. Hon hoppade ju igår så hon skulle helst röra lite på sig. Tömkörining fick det bli. Hon var så snäll och duktig, precis som vanligt. :)

Borstade henne länge med massageborsten och det tyckte hon var skönt. Hon har börjat fälla mycket päls nu. Verkar lite tidigt, men jag tolkar det som att det blir en tidig vår!

Imorgon är det fredag och träning nere i Viarp. Skulle nog bli bommar. Men tar nog dressyrsadeln i alla fall.

Blivit lite kallt igen, men nästan all snö har hunnit smälta bort. Dock ganska mycket is kvar i Loretts hage, så hon får fortsätta ha broddarna på sig ett tag till. 
Hoppträningen idag var riktigt kul. I alla fall för oss som stod och tittade på. Ingo var väldigt busig emellanåt, och gjorde såna bocksprång att man var riktigt imponerad av att Emma kunde sitta kvar. Åse bjöd också på ngr kul skratt. Tyvärr kom inte Ingos bocksprång med på film för när jag filmade skötte han sig bra, utom kanske en gång då. Filmade mest Lorett såklart men de andra kom också med. Den som jag inte filmade alls nästan var Alice, men hennes mamma var där och filmade henne.

Först är det filmat lite från framridningen och sedan själva hoppningen. Ingen banhoppning idag, utan de hoppade lite olika linjer, och avslutade med att hoppa ur kort sväng.

Lorett var superduktig så klart! Och Tina med. :) Ja, alla var duktiga idag.

(Hoppas att det är ok att ni hamnar här på min blogg, ni som är med i filmen. Om ngn misstycker, får ni höra av er så kan jag redigera filmen. Men jag tycker det ser så bra ut för er alla. :) )

Letade bland Julias foto efter bilder från Stockholm i somras när jag hittade detta fina foto som jag inte sett tidigare. Måste vara från framhoppningen till KM eller 1:a-majhoppet.Imorgon ska Tina hoppträna Lorett igen. Passar bra nu tills MP är hoppklar. Så får Lorett hoppa lite högre ett tag. Och jag kan återigen njuta av att se Lorett hoppa. För imorgon jobbar jag inte så då kan jag titta och kanske jag också filmar lite?

Nu har jag bokat Spanienresa. Dock inte förrän 25 augusti men ändå. Stannar en vecka. Längre vill jag inte vara borta från Lorettan!

Min kusin kommer också så det ska bli kul. Träffas inte så ofta annars.

Nu ska jag till Lorett.

Måndag förmiddag och jag har varit en sväng hos Lorett. Krattat i ridhuset och mockat hos Lorett. När jag krattade passade jag på att ha lorett med mig i ridhuset och hon brukar rullar sig lite och gå runt och strosa. Så började det också idag, men efter en stund for självaste f***n i henne och hon drog järnet. Ganska kul faktiskt men efter en liten stund tog jag henne och gick ett varv så hon lugnade sig och sedan fick hon gå ut i hagen igen.

Nu ska jag till jobb. Ska tömköra Lorett ikväll efter jobb.

I lördags red Tina henne. (http://tinahansen.devote.se/blogs/7595688/stallet.htm)

Igår söndag vilade hon. Dvs jag gick cirka 15-20 minuter med henne i ridhuset.

Idag blir det jobb hela dagen så ingen Lorett! :(

Tina, Emma och Åse är snälla och tar hand om henne idag.
Idag är det fredag och idag är det dressyrlektion för Lotta nere i Viarp. Ska försöka få Lorett att bli så fin så att hon nästan dansar fram. :)

Och sen när jag kommer hem ikväll så ska jag se Helena Lundbäck dansa rumba i Let's Dance.

Julia kommenterade att det händer en del i stallet och det gör det ju under en längre period. Samtidigt så är allt sig likt på ett bra sätt. Lagom mycket förändring tycker jag är bra men man ska även kunna känna igen sig.

Julia ville även ha bilder från Stockholm när vi var där i somras men jag vet inte var de finns? Ska leta mer när jag får bättre tid. Hittade istället denna härliga bild från i somras!

foto0097 (MMS)

Hoppträningen gick bra, lorett var jättepigg och sprang iväg lite ibland men annars var hon superfin! :) hoppade bana på cirka 1m utan problem! Kram tina :)

Sitter just nu på sjukhuset och jobbar. Tar dock fem minuters paus för att blogga.

I måndags hade Lorett sin vilodag. Jag tog dock hand om henne och gav henne massage med maskinen vilket hon tyckte var riktigt skönt nästan överallt.

Jobbade sedan natt och sov riktigt dåligt så hela tisdagen var jag helt trött, trots att jag sov ett par timmar mitt på dagen.  Åkte i alla fall till Lorett och när man kommer till stallet piggnar man oftast till, så även denna dag. Hade dressyrsadeln och red först bara fram ganska ordentligt. Red sedan ganska mycket förflyttningar och även lite öppna i både trav och galopp. Försökte även träna lite galoppombyten. Jag får till dem hur lätt som helst från vänster galopp till höger, men tvärtom lyckas jag inte alls med. Och hon kan ju faktiskt så det beror på mig. Hon blev ganska svettig trots att jag inte tycker vi jobbade så hårt, men det beror väl på att hon satt ganska mycket päls och dessutom var det ju en plusgrad. Vill dock inte klippa henne nu, då det verkar som om vintern håller i sig. Och hux flux börjar de ändå fälla vinterpälsen eftersom det till stor del styrs av ljuset och det blir ju allt ljusare nu.

Stretchade henne efteråt vilket jag inte heller gjort på länge (detsamma med massagen), för det är ngt jag verkligen tror är viktigt och bra.

Idag onsdag har jag bara mockat till henne och gosat lite. För eftersom jag ska jobba så ska Tina hoppträna henne ikväll för Hanna nere i Viarp. Hade varit så kul att se, men inte mycket att göra åt.  Jag hoppas och tror att de båda kommer att tycka det är kul. Åse ska hoppa Whippen och Emma Ingo, så de har sällskap ner. :)

I stallet är det som vanligt förutom att Boy inte finns där mer. Och Herkules verkar trivas bra på Viatorp och nu kommer han ju att stanna kvar även om Mia köper häst, eftersom det finns en ponnybox ledig. Mia kommer förresten snart att ha två hästar eftersom hon fått Gucci av Harriet. Harriet tyckte inte hon hade så mycket tid för honom och dessutom har hennes fot inte blivit bra.  Dessutom letar visst Margareta efter en häst åt sig själv som hon kan rida. Under tiden rider hon lektion i Viarp. Dessutom ska Maria Donnerhag börja rida lektion med oss på fredagar. Kommer säkert att funka jättebra i vår grupp för hon är väldigt trevlig.

Imorgon är det redan torsdag och vad fort veckorna flyger iväg! Vet inte riktigt vad jag ska hitta på med Lorett men det får bli ngt lugnt efter hoppningen. Kanske en skrittrunda om underlaget tillåter det.

Rapport kommer senare om hoppningen för Tina ska skicka SMS när de är klara.


Började med att leda Lorett i ridhuset för att därefter tömköra, men usch vad tråkigt hon tyckte det var. Stannade flera ggr och bara stod still som om hon undrade vad som var meningen med att bara gå runt här? På fotot ovan har hon just stannat.

Efter en stund började jag tömköra och då kom även Danilo och Annie in i ridhuset så då blev det lite roligare och mer fart på Lorett. Jag hade också lagt fram en plastcavaletti som hon fick galoppera över i båda varven när jag tömkörde och det gick så bra så. Hon fick även trava över den. Såg fin ut!

Lite tomt i stallet efter Boy. Han brukade ju alltid stå och tigga när jag tog morötter till Lorett. Och MP stod och tittade in i boxen och undrade nog var hans granne tagit vägen.

Filmen var väl sådär. Ganska seg, och varade drygt två timmar. Jag kommer ju inte riktigt heller ihåg vad som hände i de andra filmerna. Är inte ens säker på att jag sett alla.

Idag måndag tror jag Lorett får vila. Jag ska ändå iväg och jobba. Imorgon trimmar vi nog lite dressyr och på onsdag ska Tina hoppa henne för Hanna eftersom jag ändå jobbar och Tina kan ju inte hoppa MP än. Så då blir det nog lite roligt för Lorett!

Tina och Lorett hoppar i Allsvenskan 2010
Tina och Lorett hoppar Allsvenskan 2010

Idag kände man igen vintern i Skåne, regn och ngr få plusgrader. Dock inte kul på all snön vi har, för nu blev det ännu isigare och halare ute.

Blev som sagt ingen lektion igår eftersom Lotta var sjuk. Jag och Lorett skrittade ut i det fina vädret, men det blev bara skritt då snön var väldigt isig och hård, och halt trots att Lorett var broddad. Dock en lång skrittrunda.

Kanske det beror på vädret men är väldigt trött idag. Skulle städat ut julen hemma. men det får bli en annan dag. Fikade i stallet idag med Pernilla, vilket är vårt nyårslöfte dvs att vi ska fika mer, och även Hanna och Steen slöt upp.

Red i ridhuset och även Tina, Emma och Hanna red samtidigt. Fick lite hjälp av Hanna med ridningen då Lorett kändes sned i högergaloppen igen, och inte galopperade på ordentligt med höger bak. Blev lite bättre på slutet.
Lorett blev även lite masserad då jag tycker hon är lite spänd i musklerna.

En tråkig sak i stallet är att Boy blivit sjuk och ska tas bort imorgon. Ngt problem med bihålorna så han har svårt att äta, och har fått hög feber. En liten påminnelse för en själv att våra hästar har ganska kort livslängd och att man ska ta tillvara alla stunder och roliga upplevelser man har tillsammans.

Imorgon mockar jag nog på förmiddagen, och tömkör på kvällen, för jag ska på bio med Jonathan på eftermiddagen. Harry Potter blir det!Nu börjar även nedräkningen till GHS. Om sju veckor sitter vi där!

Igår torsdag hopptränade jag för Hanna på Viatorp. Gick väl ganska bra. Började med att vi hoppade tre plastcavaletti som stod på tre bågar. Skulle första hoppa en och sedan lägga liten volt och sedan hoppa samma igen, och därefter likadant på de övriga två. Gick ganska bra. Lorett lugn och lyssnade bra. Jag måste bli bättre på att använda min ytterskänkel i svängen och inte svänga så mycket med handen. 

Hoppade sedan en liten bana. Började med ett rättuppstående snett igenom i höger varv, och sedan stod det två hinder med fem galoppsprång mellan på nästa långsida. Dock stod de lite på båge, så det var ganska svår sväng till det första tyckte jag. Därefter red vi längs nästa långsida en liten bit och vände sedan in snett igenom, dock ganska sent, och hoppade kombination där. Efter kombinationen var det endast ett par galoppsprång innan hörnet så det gällde att räta upp sig där så att man inte åkte av av bara farten. Lite svårt tyckte jag, måste öva balansen så klart. Sedan vände man snett igenom på nästa långsida och tog ettan från andra hållet, och sedan hoppade vi två hinder, en oxer och ett rättuppstående, på nästa långsida med fyra galoppsprång emellan, och därefter avslutade vi med att hoppa kombination, som bestod av två räcke, från andra hållet. Nu blev det kort anridning in, också det ganska svårt. Vi kom in i lite dålig galopp men Lorett tog i så vi kom bra ut. :)

Hon var lite seg i början av passet när vi red fram och även över cavalettibommarna, men när vi hoppade bana var hon pigg och framåt som hon brukar. 

I tisdags tömkörde jag henne och i onsdags red jag lite nere i viarps ridhus. Träffade på ngr nya viarpsmedlemmar som flyttat in i huset vid kyrkan i Ottarp, och de har en nordsvensk. De rider dressyr, men vill ordna en kurs till våren i  WE (working equtiation), så vi har bestämt att höras längre fram och fixa till ngt sådant, för jag och Lorett vill så klart gå en sådan kurs. Har ju varit på både Hanna och Lotta om att jag ville rida lite sådana övningar på våra lektioner.

Idag fredag är det strålande väder ute (tror jag, ser ut så från fönstret) och bara ngn minusgrad, dvs perfekt uteridningsväder, men idag börjar lektionerna i viarp så då blir det ridhus. Men hoppas att det är fint även i morgon.

Skyndade till stallet efter jobb för jag ville rida ut idag, och helst innan det blev mörkt. Tog fram reflextäcke till Lorett och väst till mig. Men när vi kom ut så red vi bara cirka en minut ute, för det var antingen isgata eller så var snön så hård och knögglig att det omöjligt gick att rida ute.Så då fick vi gå in i ridhuset. Tränade idag på min balans. Red lätt 2-1, dvs stå två och sitta en, och sedan tränade jag på att stå i lätt sits i trav och galopp. La ut två bommar med fem galoppsprång emellan och red ena gången normal galopp och sedan lite ökad så att det blev fyra galoppsprång.

Mockade sedan och åkte inom Viarp och gav katterna lite rester. Idag fick den lilla skygga svarta katten all korv, då de andra katterna inte syntes till, och hon är den som behöver den bäst i alla fall.

De har lovat snö i veckan och man längtar faktiskt lite efter den så att det isiga försvinner. Sedan kanske jag kan rida ut ngn dag. På torsdag blir det hoppträning för Hanna och på fredag börjar lektionerna i Viarp igen. :)

Nu har det alltså blivit 2011 och i år kommer Julia hem! Visserligen ska hon hinna med en hel massa saker till i USA men nu är vi i alla fall på rätt år. I mitten på januari har hon varit där halva tiden. Jag och Lorett längtar....

Året har börjat superbra med Lorett. Hade egentligen tänkt rida ut idag, då hon äntligen fått snösulor men just idag har temperaturen stigit vilket i och för sig är skönt, men det har medfört att det är superhalt ute, så någon uteritt blev det inte. Då blev det istället ett dressyrpass i ridhuset. Red ganska självständigt i en  halvtimme och hon kändes fin, men lite sned i höger galopp. Sen kom Lotta in med Peter och Didde och skulle ha lektion för dem, och då passade jag på att lyssna vad de gjorde, och så red jag samma övningar. Lorett var jätteduktig. Det var svåra men roliga övningar, bl a förvänd galopp med öppna och även förvänd öppna. Försökte kolla hur Peter gjorde och det blev säkert inte riktigt rätt, men Lorett kändes så fin i alla fall. Vi blev bra svettiga båda två, och red drygt en timme. Riktigt styrkepass!

I torsdags hade jag lite fest hemma för bästa stalltjejerna och vi hade riktigt trevligt! Jättekul att alla kunde komma och jag fick en fin present, nämligen en lång rund myskudde med hästtyg som var jättefin! Tack Anna, Pernilla, Helene, Suss, Lotta, Hanna, Susanne, Åse och Bitte.

Och innan festen red jag med på Hannas hoppträning. Det gick jättebra även om min sits inte är så bra alla gånger och jag höll t o m på att ramla av en gång, för jag trodde att jag skulle krocka med annan ryttare, och då tappade jag stigbyglarna i språnget. Men Lorett hoppade ett fint språng och var lugn efteråt för annars hade jag säkert åkt i backen! Men i alla fall så red vi bl a klockan med små hinder och det var lite svårt tyckte jag, men i stort gick det bra. Hoppade också en liten bana, med början av en kombination med kryss in och oxer ut snett igenom, sen hoppade vi ett rättuppstående på ena långsidan och sedan en oxer på andra långsidan och därefter avslutade vi med ett rättuppstående med duken hängande på, snett igenom.

Och igår nyårsafton var jag lite trött efter festen, och orkade inte gå upp så tidigt som jag tänkt så jag kom ganska sent till stallet, och hann bara mocka och inte rida. Men tog ut Lorett i ridhuset och gick med henne en halvtimme i alla fall. Hon behövde röra lite på sig efter hoppningen. Hade hellre gått ut och gått utomhus med henne men det var dimma ute och en massa skjutglada gubbar (s k jägare) ute, så det vågade vi oss inte på.  Åkte sedan och jobbade.

Borde väl sätta upp ngr mål för 2011 men har inte funderat så långt på det. Men fortsätta hålla igång Lorettan och bli bättre med min balans. Får nog rida lite utan stigbyglar. Körningen lägger vi nog på hyllan. Men ska fortsätta tömköra 1-2 ggr/vecka, för det har hon blivit så duktig på. Ska även försöka ta oss till Ottarp lite till våren och träna klättring där.  Och ett mål är att jag ska rida ut mera. 

Förresten om ngn ska slänga sin gran snart och det är en fin vanlig julgran, dvs inte ngn kungsgran eller dyl, och den är grön och fin, dvs inte vissen, så vill Lorett gärna ta hand om den.  :) Levereras lämpligen till hennes hage.