foto0429 (MMS)

God natt säger nu Lorett efter ett hårt men roligt dressyrpass, medan hon äter sitt kvällshö. Idag tränade Julia och Lorett för Lotta och det var fokus på att "sätta" Lorett på bakbenen, hålla henne rak i halsen dvs mycket stöd på yttertygeln, och kunna vända för ytterhjälperna. Detta för att kunna vända Lorett i snäva svängar inför ev omhoppningar. Lorett vill ju gärna glida ut i svängarna och då är det extra viktigt att hålla en rak häst, för om man tar för mycket i innertygeln blir hästen förböjd och kan inte svänga. Allt detta enl Lotta. Och se när Julia hade koll på yttersidan så gick det väldigt bra att svänga snävt. Lorett tyckte nog det var lite kul för hon blev ganska så laddad i värmen. :) I morgon väntar Tingsryd. Ska bli så mysigt.

Idag var Julia i stallet två ggr. Först en sväng på förmiddagen och red Syrah. Tyvärr kom jag precis när de var klara så jag såg inget, men enl både Annika och Julia hade det gått jättebra idag. De hade t o m skuttat över små hinder utan problem.

Halv sju var det hoppträning för Lorettan. Jag kom lite före och tog in henne, men borde gjort det ännu tidigare, men höll på med trädgården hemma, så jag glömde helt bort tiden. Det var ju så varmt idag, och det hade varit bäst för Lorett om hon hade fått stå inne i det ngt svalare stallet ett par timmar före hoppningen. Nu blev det cirka en halvtimme och det var ju bättre än inget.

Hoppträningen gick i alla fall jättebra. De hoppade väldigt lite och lågt, för vi får ju spara på Lorett till Helgen. I övermorgon bär det av till Tingsryd, så morgondagen kommer att ägnas åt att städa transporten och packa.

I söndags jobbade jag hela dagen. Åkte inom stallet efter jobb och kollade till Lorett och mockade hagen. Hon fick även nytt vatten. Det blir ju snabbt dåligt nu när det är varmt.  Fyllde även på nytt till Vascado. Han togs ju bort igår måndag, så fräscht vatten var väl det minsta man kunde göra för honom.

Julia hade varit i stallet på eftermiddagen och de hade ridit ut. De hade ridit runt dammen och runt fältet tror jag.

Igår måndag var jag ledig. Skönt. Åkte ganska tidigt till stallet för Julia ville rida tidigt då hon skulle träffa en kompis på kvällen. Dock var det väldigt varmt så vi tog bara in Lorett som tyckte det var jätteskönt att komma in ett tag. Hon ställde sig dirket i viloställning i boxen.

Julia och jag fixade lite inför Tingsryd. Röjde i tävlingsskåpet och tvättade schabrak, transportskydd och benskydd.  Men sedan kom Caroline och skulle rida Rascular och ville gärna ha sällskap ut, så då hängde Julia och Lorett på där. Så då blev det en utritt även denna dag. De hade dock tagit det ganska lugnt i värmen, endast skritt och trav.

Sedan fick Julia bråttom hem och jag gjorde klart Lorett och släppte ut henne. Fast först fick hon en dusch. Sedan kom Åse och tjejerna till stallet så då blev jag kvar och pratade lite med dem. Och sen tittade jag lite när TIna och Hanna höll på med inridningen av Misty och det gick hur bra som helst. De kunde rida själva efter Ingo och Emma i både skritt och trav.

Idag tisdag blir det lite hoppträning för Lorett. Dock mer markarbete än hoppning för Lorett eftersom hon ska hoppa i Tngsryd fre - sön. Vi väntar spänt på startlistor och PM. Förra året fick ju Julia superbra starter men då fick vi ju stryka oss från hela tävlingen eftersom Lorett blev sömstucken. :(
Idag har det varit en lång dag känns det som. Jobbade till kl 18. Körde sen och handlade lite och sen direkt till stallet. Julia höll precis på att avsluta ridningen med Lorett när jag kom. Hon tyckte att Lorett kändes seg, men det blir väl lite så när de går ute dygnet runt. När de var klara fick Lorett komma ut igen och äta sin havre som väntade på henne.

Julia hade trimmat lite i paddocken. Och om hon tyckte Lorett var lite seg så var det inget mot vad nästa häst var. Hon skulle ju rida Syrah idag. Och det gick väl bra ända fram tills hon skulle trava, för då ville absolut inte hästen. Gick emot skänkeln och körde ut baken och skulle absolut inte gå fram. När Julia försökt ett bra tag, hoppade hon av och provade att longera henne lite, för det brukar Annika göra, och ville hon inte det heller så kunde man ju nästan misstänka att hästen hade ont. Men longeringen gick jättebra. Då hoppade Julia upp igen, men samma resultat. Då ringde jag Annika som kom och försökte hjälpa till. Sa att Syrah varit lite konstig härmodagen också men inte så mycket. Men vi kom fram till att det nog bara var lite trots och att hon kanske testar lite.

I alla fall tog allt det mycket längre tid än jag tänkt. Var väl inte klara förrän strax före nio och då hade jag att mocka  hagen kvar. Gjorde det så snabbt som möjligt, och fyllde sedan på vatten. Lorett fick även flug- och myggmedel då hon gick och slog mycket med svansen, och då har hon ändå eksemtäcket på sig. Hon fick också regntäcket trots att det nog inte ska komma ngt regn i natt. Men för säkerhets skull, och det ska gå ner till cirka 9° inatt, så det skadar inte. Annars blev det en riktig härlig kväll till slut.

Igår jobbade jag också hela dagen. Julia var och red Lorett på dagen. De hade skrittat ut en runda. På väg hem stannade jag bara till hos Lorett och satte på regntäcket och kollade till henne. Var mycket trött igår, vilket jag även är idag. Och då jag även jobbar hela dagen i morgon får jag nog hopppa i säng nu.

Godnatt!
Sov som sagt inte många timmar i natt. Åkte till stallet vid 6 och tog in Lorett. Tog av två lätt blöta täcke och satte på ett fleece. Sedan fick hon stå inne och äta sitt frukosthö. Normalt brukar hon bli helt vild om de andra går ut och hon blir ensam kvar i stallet men inte idag. Jag åkte hem en sväng och åt frukost och var tillbaka cirka en timme senare. Släppte då ut henne och idag har det inte regnat alls.

Var sedan i stallet på eftermiddagen innan jag körde till jobb. Julia red ut på Lorett och jag gick med en sväng. Vi gick ner till dammen och där travade och galopperade Julia och Lorett två varv och sedan gick vi tillbaka igen. Bestämde oss för att i alla fall ha Lorett ute på natten. Enl SMHI ska det inte komma ngt regn i natt. Och hon tycker om att vara ute. Har eksemtäcket och regntäcke för säkerhets skull.  Och så blev Misty glad att Lorett kom ut igen, även om inte Lorett är så glad tillbaka. Men nu är hon inte så arg på henne längre. Alltid ngt :)

I morgon åker Julia dit ganska tidigt och tar av regntäcket om vädret är ok.

Igår onsdag, var det pay-and-jump i Viarp. Julia och Lorett var med. De hoppade 90 cm och det var mest för att båda skulle tycka det var lätt och kul, och få självförtroendet tillbaka. Och det gick lätt som en plätt! :)

Om en vecka åker vi till Tingsryd. Ska bli jättemysigt, spec med tanke på att Åse, Emma och Tina ska följa med.
Att jag inte kan göra som jag själv vill, oh jag blir så sur och arg på mig själv. Här har jag bestämt mig för en sak och så bara gör jag ändå ngt annat. Och då kan varken jag eller Lorett sova i natt. Får väl härda ut tills det ljusnar.  Får bli lite Desperate Houseviwes tills dess. För sova är stört omöjligt.

Jag SKA lära mig att lyssna på mig själv! Och göra det jag tycker. Och Lorett ska få sova inne tills vädret stabiliserat sig igen. Annars får hon sova inne alltid, vilket egentligen är det bästa för eksemhästar då myggen är som ettrigast på natten.

I måndags hade jag egentligen planerat att tömköra eller rida ut. Dock var det tråkigt väder och alldeles blött ute, så det fick bli ridhuset. När jag kom till stallet var Carro där med sin nya häst och tränade för Lotta. Blev då själv sugen på att rida lite dressyr. Borde dock ha frågat Lotta om hon hade haft tid att träna mig med, för det gick inte alls särskilt bra. Att det ska vara så svårt att rida utan tränare. Borde tömkört istället.

Igår tisdag åkte jag först till stallet på förmiddagen och tog av Lorett regntäcket. Hon får ha det nu på nätterna ovanpå eksemtäcket ifall det blir regn under natten. Mockade även hagen. Lorett är fortfarande sur på Misty. Och stackars Misty är så gullig och vill jättegärna bli kompis med Lorett. Får hoppas att Lorett kommer på bättre tankar snart.

Hämtade Julia och var åter i stallet vid 17-tiden. Först red hon Syrah, vilket var första gången och Annika var med, och det gick superbra. Annika sa tíll Hanna att det gått toppenbra. Så det var ju roligt. Fast jag hade inte heller förväntat mig ngt annat. Julia rider ju så bra, och Syrah verkar vara en trevlig häst. Dock är hon ju bara fem år och väldigt orutinerad. På lördag ska hon rida henne igen.

Sedan var det dags för Lorett. De skrittade först ner till Viarp en sväng och sen tillbaka till paddocken. Där tog jag fram våra fyra plastcavaletti och la ut dem som klockan. Och det funkade jättebra. Lorett var lydig och de fick till jämna och fina galoppsprång.  Släppte sedan ut Lorett igen, och sen var vi klara för denna dag.
Igår lördag blev det en härlig ridtur med ett helt gäng hästar och människor. Det var jag och Cez, Julia och Lorett, Åse och Whippen, Tina och Torina och Emma och Ingo. Red ner till dammen. Därnere galopperade de andra runt ett par varv, men jag och Cez nöjde oss med skritt och lite trav. Han var hur snäll som helst fast de andra stack iväg. Han blev bara rädd när ett par kråkor bråkade mycket högljutt nere vid vattnet.

På förmiddagen hade jag och Julia varit på handledarutbildning som både handledare och den som ska ta körkort måste gå. Och nu är det gjort så snart kan Julia börja övningsköra. :)

Lorett fick sova inne på natten eftersom hon skulle tävla dagen efter och dessutom hade de lovat lite regn.

Idag söndag hämtade jag Julia kl 8 och sen körde vi till stallet. Gjorde i ordning Lorett. Knoppar och fläta i svansen, mycket snygg häst.  Körde sedan förbi Tina och plockade upp henne på vägen då hon skulle följa med som fotograf/hästskötare. Hon behöver ju träna lite inför nästa helg då hon ska följa med Henrik Lannér hela helgen till Danmark och jobba som hästskötare på ngn stor tävling där! :)

Kom fram i god tid till Båstad. Mycket fin väg dit, lätt att hitta, och bara rakspår. Tog knappt en timme, och Lorett stod så fint så. Dock var de väldigt sega i Båstad, så vi tog inte ut Lorett förrän kl 12. Broddade då tävlingen gick på gräs och sedan började Julia rida fram.

Allt gick superbra på framhoppningen. Inne på banan var det en LB, med omhoppning. Lorett såg ut att vara lagom taggad men var lite rädd längst ner så Julia hade lite svårt att få fram henne där. Men sedan började de hoppa och Lorett och Julia såg supersäkra ut. Helt perfekt runda förutom ett litet pet, men Julia sa sedan att hon lagt till spöt där och det var nog det som stört. Men då blev det tyvärr ingen omhoppning, men de blev i alla fall femma, men tyvärr var det bara fyra placerade.

Inför sista klassen satte vi aldrig in Lorett i transporten då det var få startande och skulle gå relativt fort. Tog dock av sadeln. Jag gick lite med henne medan Julia och Tina gick banan.

På framridningen gick det bra, kanske ej riktigt lika bra som till första klassen men inga problem. Precis innan Julia gick in på banan tog hon även räcket en sista gång på rätt höjd och Lorett hoppade väldigt fint. MEN inne på banan gick det inte lika fint. Vet ej vad som hände, men de kom i bra galopp mot första hindret och vad jag kunde se så låg de perfekt, men det tyckte kanske inte Lorettan för hon la i bromsen och det var en tvärbromsning så stackars Julia hade inte en chans att sitta kvar. Som tur var gick det bra för både häst och ryttare men det var ju bara att lunka ut från banan. :(

Lastade och skulle precis åka hem när Tomas Hammar dök upp och frågad om allt gått bra. Sen frågade han varför vi red Lorett med martingal för enl det han sett så tyckte han att martingal var helt fel på en sådan häst som Lorett. Den gjorde att hon hade svårt att hoppa av tidigt.  Julia skulle dessutom se till att Lorett hade huvudet cirka 30 cm högre.

Berättade det för Hanna och Lotta när vi kom hem, och de var nog tveksamma till det. Men det skadar ju inte att testa. Jag vet att Julia ibland hoppat utan och att det då gått bra. Men ibland kör ju Lorett bara huvudet i vädret och springer och det är då Julia vill ha en martingal.

Men vi glömmer den rundan och tänker bara på den första! Tina tog dessutom jättefina foto. Här kommer ngr av dem, och även filmen från första klassen.Och som grädde på moset blev min bil påbackad när vi kommit tillbaka till stallet. Av stackars Pernilla som blev helt olycklig över vad hon gjort. Men olyckor händer. Inte mycket att göra åt, eller rättare sagt får väl göra ngt åt det, typ lämna in bilen på lagning och kontakta försäkringsbolaget i morgon bitti. Som tur är går i alla fall bilen att köra. Mest kris blir det ju om verkstaden behöver bilen en längre tid, för jag behöver verkligen min bil. Men de kanske är snabba och gör det på en dag. Who knows?

foto0425 (MMS)

Lorett har fått en ny granne men verkar inte glad åt detta. Hon undrar nog var Cez tog vägen. Lorett är dessutom lite i onåd.

foto0424 (MMS)

Min stackars bil :( Ingen turdag idag.

Idag var det sista träningen för terminen och vi hade bestämt att rida i Ottarp. Dock hade jag redan från början bestämt att jag skulle ta det lugnt där, med tanke på att Lorett hoppade mycket igår och för att hon ska tävla på söndag.

Pernilla valde även att rida Cez så vi hade följe från Viatorp. Red uppe på platån, där jag mest red runt volten och fram till nästa volt. Växlade ganska mycket mellan trav och galopp och Lorett kändes superfin! Pigg och framåt. Hon trodde nog hon skulle få hoppa. Underbar kväll blev det också, efter att det sett lite svart ut på himlen under eftermiddagen. Skrittade sedan hemåt. Släppte ut både Lorett och Cez i hagen när vi kom hem, då de ska vara ute i natt. Inget regn enl SMHI.

Avslutade kvällen med liten fest i Viarp som hölls för att fira av Hanna som sagt upp sig från Viarp då hon fått fast anställning på Flyinge. Mycket trevligt med lagom mycket lekar!

Fotade lite i Ottarp med min mobil. Tyvärr ej så bra bilder. Den brukar ta bättre kort. Dock roligt att ha lite foto i alla fall.


Pernilla och Cez


Lorett och Cez verkar lyssna noga på Lottas instruktioner


Jag och Lorettan!Suss och fina Vie!


Helene och Cannavaro, Pernilla och Cez, Anja och CalinoHelene och Cannavaro


Jag och finaste Lorett igen, taget med Pernillas mobil.

Har bestämt att ändå rida kvar i min fredagsgrupp till hösten. Hade ju anmält mig till ridlägret i sommar men kom på att jag hellre ville lägga de pengarna på träning varje fredag istället. Tror att jag får ut mer av det. Dock väldigt tråkigt att jag missar lägret, men det får väl bli nästa sommar i stället.

Jobbade hela dagen och åkte till Lorett vid 17:30-tiden. På morgonen fick jag samtal av Anna E att Loretts täcke hängt under magen på henne, och att bensnöret kommit fel. Hon trodde dock att hon fått rätt på det. Jättesnällt av Anna att hon fixade det och vilken tur att hon var där tidigt. Man vet ju inte vad som händer om täcket sitter fel och de börjar springa.

I alla fall så hade täcket gått sönder lite, men det var endast vid svanslappen. Får sy det ngn dag. Spände bensnörena lite mer, så förhoppningsvis ska täcket sitta på nu.

Julia kom strax efter mig. Lorett kändes lite seg när vi tog in henne så hon fick en dusch. Julia gick sedan en sväng med henne så att hon skulle torka och jag mockade hagen.

Sedan var det dags för hoppträningen. De var nere i Viarps paddock där tävlingshindren stod kvar sedan tävlingen i söndags. De hoppade fram lite, bla hoppade de ett hinder som en åttvolt där de vände åt olika håll. Ganska snart hoppade de bana. Lorett var väldigt pigg vilket hon alltid är, och spec i på stora banor. De avslutade med att hoppa banan åt andra hållet, och nu hoppade Lorett perfekt och Julia red perfekt. Hanna tyckte hon kommit igång jättebra, och verkligen red till hindren.  Lorett var fortfarande pigg, men hon är ju en liten speedhäst! :) Blev tyvärr varken film eller foto, då jag glömt kameran hemma och mobilen hade laddat ur sig.

Sedan fick hon sova inne inatt, ja det fick alla hästar, då det börjat regna och ska regna hela natten. Tror hon var ganska nöjd med det. Ställde sig i viloställning så fort hon kom in i boxen. Är nog lite jobbigt att gå och tugga dygnet runt!

foto0407 (MMS)

Lorett behöver skydd vid pannluggen och då får hon ha på sig luva. Men stackaren hade svårt att se så då klippte jag hål för ögonen. Just nu är det inga problem med flugor i ögonen men skulle det bli det så har vi en luva till :)

Idag blev det uteritt. Julia red Lorett och jag red Cez. Skrittade ner till dammen där vi travade lite. Sedan över vägen och upp till fältet. Där galopperade Julia uppför. Jag och Cez travade och skrittade, allt enl Pernillas direktiv. Sedan red vi ner till dammen igen, lite trav framåt och Julia och Lorett tog en extra galopp runt hela dammen och sedan skrittade vi hemåt igen.

Var ute i drygt en timme, och det var en jättemysig runda. Dock var båda hästarna lite sega idag. Tror att det tar på krafterna att vara ute dygnet runt. I alla fall så här i början innan de vant sig.

Sedan åkte Julia med hem till mig och vi hann fika innan hon åkte hem.

Nu ska jag avsluta kvällen med att cykla en sväng till stallet och kolla läget. Behöver lite motion känner jag + att jag köpt nya morätter till Lorett. Sen ska jag direkt hem och sova då jag jobbade natt till idag så jag är ganska trött, och ska dessutom upp tidigt i morgon bitti och jobba.
Vaknade tidigt i morse och då jag tittade ut såg jag att det regnat. Inte bra för Lorett! Åkte till stallet och tog in henne, tog av det blöta eksemtäcket och satte på henne ett fleece. Sedan fick hon stå inne medan jag körde hem och åt frukost.

Var tillbaka efter cirka 45 minuter. Tog på henne ett annat eksemtäcke, och släppte ut henne igen. Nu regnade det inte, och inte heller ska det komma ngt mer förrän på torsdag kväll enl SMHI och DMI.

Mockade i hagen vilket tog lång tid, eftersom fåglarna är på varenda hög och sprider ut det i små partiklar. :( Men till slut var jag klar.

Lorett fick lite morötter och sedan körde jag hem. Var dock tillbaka en liten sväng precis innan jag körde till jobb, för Julia behövde ridbyxor som var hemma hos mig. Hjälpte även henne att göra iordning Lorett till Metteträningen, men sedan var jag tvungen att köra.

Fick dock rapport efteråt och det hade gått riktigt bra tror jag. T o m högergaloppen var Julia nöjd med på slutet.

I morgon vet jag inte vad det blir för träning för Lorett. Får väl diskutera det med Julia. Men ev uteritt eller tömkörning hade passat. För på torsdag är det hoppträning för Hanna och nu har hon ju gått ganska mycket dressyr.

Här kommer lite fina bilder från dressyrtävlingen i söndags tagna av Tina.Hade precis skrivit ett långt inlägg som helt plötsligt försvann :(

I alla fall, Lorett fick vila idag. Julia gick bara en runda med henne på cirka 30 minuter.

Hon är ute inatt igen. Inget regntäcke då jag hoppas att det inte kommer ngt regn i natt, även om de varnat för ngn skur.

I morgon ska Julia träna för Mette. Jag jobbar.

foto0405 (MMS)

Lorett och Cez är så gulliga ihop.

foto0403 (MMS)

Nu är det en härlig kväll så Lorett får vara ute i natt :)

foto0402 (MMS)

Ute i natt eller inte? Just nu verkar inte Lorett bry sig om att det regnar Men ska det regna hela natten månntro?

foto0401 (MMS)

Idag har Lorett varit och tävlat dressyr i Åstorp. Gick ganska bra men ingen placering. Lorett skötte sig dock exemplariskt :). Nu ett kort stopp vid Max för lite mat.

Idag har jag jobbat hela dagen, och Julia har tagit hand om Lorett. Stannade bara till efter jobb för jag hade varit och köpt morötter åt henne, så hon fick lite. Resten får hon i morgon på tävlingen.

Blev bestämt att hon ska sova ute inatt. Är ju så skönt väder. Dock har jag sagt att jag inte vill att hon är ute på nattten om hon inte har en kompis i hagen precis bredvid, vilket hon inte har nu. Och de två som går på varsin sida om henne med en hage emellan, får ändå aldrig vara ute på natten. Men då sa Pernilla att Cez kunde gå bredvid Lorett så då blev det ju jättebra. Så skönt för henne att slippa boxen.

Själv väntar jag nu på Helene, Sus och Pernilla. Jag som alltid brukar vara sen sitter här och är klar! Riktigt skönt att vara den som är färdig först. Och lyxigt att få skjuts av Helene och Sus. Ska bli riktigt trevligt med en liten fest.

Och imorgon är det dressyrtävling i Åstorp! Ska bli kul även om vi mest ser det som träning inför Vetlanda sista helgen i juli.
Idag var det min tur att få ha Lorett :).  Hade inte ridit henne på cirka 1,5 vecka. Hon kändes fin. Pigg pga att jag nog hade sporrarna.

Travade lite bommar och red sedan ganska mycket skänkelvikning. Försökte tänka på att lirka i nya yttertygeln, och att själv vara med i rörelsen. Funkade riktigt bra.

Galoppen, spec höger, kändes inte så bra idag. Men efter lite galopparbete med bl a förvänd galopp kändes det bättre.

Båda svettiga efteråt. Lorett fick en dusch som hon verkade tycka var skönt. Så länge vattnet är ljummet tycker hon om det. Ibland vill jag kyla benen med kallt vatten, men det tycker hon inte om. Och det förstår man ju.

Testade ett tredelat kopparbett  med lösa ringar idag, 12,5 cm. Kände ingen särskild skillnad, men får väl testa ngr dagar till. Dock får det vänta för nu är det dressyrtävling om två dagar och lika bra att hon får ha sitt vanliga då.

I morgon har Julia henne själv för de behöver rida lite inför tävlingen på söndag och dessutom jobbar jag hela dagen. På kvällen blir det "grisfest".

foto0397 (MMS)

Stackars Lorett var genomsvettig när jag kom till stallet då hon haft regntäcket ovanpå eksemtäcket så då fick hon gå ut och svalka sig lite. Och äta lite gräs samtidigt. :) Men massa små knott ute :( Dock har det efter dagens regn och blåst blivit en riktigt skön kväll. Jag kände för att motionera lite, men var för trött att springa, så då blev det en cykeltur till stallet. Härligt väder att cykla i. Cyklade sedan andra hållet hem, dvs längs 70-vägen.

Idag var det dressyrträning för Julia och Lorett för Lotta. Gick mycket bra. Julia ska tänka på att sitta över bakbenen (samma läxa jag fick av Mette), och att hålla stilla hand, för då håller också Lorett sitt huvud mer still. I höger varv måste man vara noga med att ha koll på hennes vänstra bog som hon gärna vill skjuta ut. Nästan tänka förvänd sluta. I höger galopp speciellt då man rider volter, måste man trycka ut henne mycket med innnerskänkeln, annars blir volten för liten, dvs annars tränger hon inåt. I skänkelvikningarna ska man tänka på att röra lite i nya yttertygeln, dvs i den tygeln som är mot väggen, dvs åt det håll man rör sig. De fick även rida ganska mycket förvänd galopp, vilket gjorde att Lorett balanserade upp sig mycket bättre.

De avslutade med att rida LA-programmet som Julia ska rida på söndag. (Hon ska även rida LB-programmet på söndag) Flöt på ganska bra. Julia ska tänka på att hålla ett ganska högt tempo, hellre lite för fort än för sakta men ändå med kontroll. Vara stadig med sin sits och hand. I ryggningen ska hon tänka på att Lorett ska "marschera" bakåt. Hon kan även satsa lite mer i den ökade galoppen och sedan samla upp lite mer innan övergången till trav. I den ökade traven ska hon balansera av direkt efter x så att hon inte får taktmiss. Och som sagt försöka ha vänsterbogen på plats och i galoppvolterna spec höger, trycka ut henne med innerskänkeln och jobba henne med högerskänkeln i varje galoppsprång. Och för att inte högergaloppen ska bli "kantig" får hon inte rida för samlat i den. I skänkelvikningarna ska hon tänka på att hålla takten och jämnheten och att lirka i nya yttertygeln.

Men som sagt, en mycket bra träning. Efteråt skrittade Julia av Lorett längs grusvägen, och sedan fick Lorett stå inne en liten stund. Släppte ut henne igen, och nu fick hon även på sig regntäcket över eksemtäcket då det regnar och blåser idag. Jag åker till stallet ikväll och tar av regntäcket för jag vill inte hon ska stå med båda de täckena inatt, för det blir nog för varmt och klumpigt.
Idag var det hoppträning för Hanna. De började med att hoppa "klockan" och det såg bra ut. Hoppade sedan lite olika linjer, och därefter blev det en liten bana.

Såg bra ut, och Julias kondis verkar redan vara på väg tillbaka! ☺

Själv blev det fika under tiden vi tittade med Pernilla, Åse, Tina och Emma!

foto0396 (MMS)

Lorett och täcke fick en dusch i den tryckande värmen och då måste man ju rulla sig :)

Har haft en supermysig dag med Julia idag. Träffades i stallet vid 12-tiden. Åkte till Hööks då Julia behövde fylla på sin ridgarderob lite grann. Körde sedan till Citygross och köpte lite lunch som vi sedan åt i stallet tillsammans med Lotta!

Sedan gjorde Julia i ordning Lorett. De hade tänkt rida ut en längre runda idag, men precis när de gett sig av började det mullra, så då vände Julia hem igen. Red istället i paddocken och trimmade lite dressyr. Lorett såg så fin ut, och Julia såg ut som om suttit till häst var det enda hon gjort de senaste nio månaderna!

Dock var det väldigt varmt och kvalmigt, säkert 25°, och ingen vind. Ingen åska eller regn blev det dock, men det hängde i luften. Därför jobbigt för både Lorett och Julia att rida i paddocken.  Men de red ändå cirka 45 minuter allt som allt.

Därefter var jag tvungen att köra till jobb, och Julia gjorde klart Lorett som fick gå ut i hagen igen, innan hon körde hem på Skippo!

Som sagt en mysig dag! Så roligt att Julia är hemma igen. :)

Inte mycket till firande idag, då jag ska jobba. Har dock haft en intensiv dag så här långt. Åkte till Viarp i morse då jag lovat att hjälpa till att plocka in 10 ponnyer som skulle gå prova-på-ridningen. Det gjorde jag för att de skulle kunna gå ute i natt. Dock när man är i Viarp så är det alltid mer än en sak att göra där. Fylla på vatten, kolla hästar, sätta betfor etc etc.

Körde sen till Lorett och mockade både box och hage. Sedan hem en liten sväng för att hämta ridkläder åt Julia och sen tillbaka till stallet. Julia och Lorett red ut med Tina och MP och Emma och Ingo. De skrittade ner till dammen, travade lite där, och sen skritt hem. Blev ganska lugnt idag då Lorett ju tävlat igår.

Varmt och skönt idag, säkert 25° men det blåser som tur är! Jag och Åse körde ner till dammen och kollade lite på tjejerna. Hade fått i uppdrag att ta lite foto.

Körde sen Julia hem, därefter körde jag själv hem. Har nu duschat, ätit och ska strax köra till jobb.

Idag var det dags för KM i hoppning för Julia och Lorett. Var i stallet vid halv nio och gick ner till Viarp vid 9. Vid 10 red Julia första klassen, LC dvs 90 cm. Det var en superfin runda, dubbelnolla.

Till andra klassen var det lite rörig framhoppning och när Julia kom in på banan fick hon skritta runt ganska länge innan hon fick startsignal. I alla fall så hoppade Lorett ettan fint, men när de kom till tvåan så vet jag inte vad som hände, men Lorett sprang i princip igenom hindret. Sen blev de båda lite osäkra tror jag, men de fortsatte bra i alla fall, men på sista hindret kom Lorett för nära och då rev hon det också. Så totalt två nedslag.

Tror kanske att Julia ville för mycket i den klassen, som ju var KM-klassen, trots att vi sagt att vi skulle se det som träning för Julia. Dessutom tror jag att Julia var lite trött. Väldigt varmt idag också. Med facit i hand skulle vi kanske bara valt en klass, men det lönar sig ju inte att vara efterklok.

Men allt som allt tror jag ändå att Julia är nöjd. Jag tycker det gick jättebra. Man kan ju inte tro att det bara går att hoppa upp på hästen och fortsätta där man slutade för nio månader sedan, och det trodde vi inte heller. Men det tar nog inte lång tid innnan de är tillbaka i gammal god form. :)

Roligt idag var att Emma med Ingo blev klubbmästare för privatponny. Det var de värda!
Första klassen, dubbelnolla. LC (90 cm)
Julia fick en liten hoppträning av Hanna. Såg att hon var lite ringrostig första stunden, men hon kom fort in i det tycker jag. Dock lite värre med kondisen, hos Julia alltså, men den brukar komma ganska snabbt.

Lorett fick sedan en dusch då hon blev ganska svettig, mycket varmt idag, och sedan fick hon gå ut i hagen igen.

Jag fikade länge och väl med Anna och Pernilla i stallet, mycket trevligt!

På kvällen innan kvällshöet, åkte jag en sväng till Lorett, flätade svansen inför morgondagens tävling, och sen gick jag också en sväng med henne. Det var så fantastiskt väder att det kändes som om det var eftermiddag ute, när klockan egentligen var nästan 21:30!


Lite gräs fick det bli på kvällspromenaden!
Ikväll var det dags för min lektion i Viarp och för ovanlighetens skull hade jag inte Lorett. Dels hade Julia ridit henne lite, dock var det så lite att hon lätt kunnat orka en gång till, men hon har gått hårt hela veckan och har hela helgen inbokad, så idag passade det med en lugn dag för henne.

Efter firande i stallet, åkte jag hem en sväng. Åkte sedan direkt till Viarp. Tittade i pärmen och såg att jag skulle ha Santos. Inte ridit honom på säkert två år. Men såå fin han var. Till att börja med kändes han segare än segast men efter hand blev han så mjuk och fin, och jobbade på superbra. Riktigt rolig lektion. Vi var bara tre stycken idag och vi red på utebanan i det fantastiska sommarvädret!

Duschade Santos efteråt och fyllde på ordentligt med halm till honom. Sedan fixade vi klart i Viarp och sen körde jag upp en sväng till Lorett. Tog ut henne och gick en promenad i den underbara sommarkvällen. Ville inte köra hem direkt och vara inomhus. Dessutom skönt för Lorett med en promenad innan natten.

Nu ska jag strax hoppa i säng för jag är mycket trött. Blev inte så många timmars sömn inatt.

Nu har Julia kommit hem.


Tårta i stallet


Fina presenter från Julia :)
Fick precis ett sms av Julia. Hon skrev; "Sitter på planet nu till Köpenhamn! Ses snart!"

Just nu kl 7:25 fredag morgon

Arrival Status Details
 
Airport:   (CDG) Charles De Gaulle Airport
City:   Paris, FR
Scheduled:   07:25 - Fri 03-Jun-2011
Actual:   07:12 - Fri 03-Jun-2011 (runway)
    Landed on runway 3 min later than scheduled runway landing
Terminal:   2E
Local Time:   07:28 - Fri 03-Jun-2011

Just nu klockan 00:20 svensk tid, har Julia kommit in över Kanada.


DL 220 Position Position log
 
Latitude: 46-43-12.0 N
Longitude: 82-28-48.0 W
Speed: 552 mph (889 kph)
Altitude: 35,000 feet (10,668 meters)
Bearing: 54
To CDG: 3,726 miles (5,996 km)
From MSP: 531 miles (855 km)


Lorett i sina fina knoppar! Glansig och fin är hon också.

Filmade dressyrtävlingen idag. Och tog kort på protokollet :).


Och här kommer filmen
XJ 3198 has Landed
Flight: (XJ) Mesaba Aviation 3198
Equipment: Saab 340
Equipment:  
Duration: 0 hours 56 minutes (runway to runway)
Status: Landed on the runway at 02:16 PM -

Snart åker Julia från USA. 13:15 lokal tid (20:15 svensk tid) flyger hon från Waterloo Iowa till Minneapolis, en resa på drygt en timme med Delta DL 3198  Den resan kan man följa här  Just nu står det att det är "on time".

Kl 15:55 lokal tid (22:55 svensk tid) lämnar hon Minneapolis med Delta DL 0220 för att flyga till Paris. En resa som tar cirka 8,5 timme. Hon ska landa 07:25 lokal tid. Den resan kan man följa här Enl nuvarande info är den också "on time" och gaten är G6 i Minnepolis. Mer info om resan finns här Verkar som om det planet startat från Las Vegas och gör ett stopp i Minneapolis innan det flyger vidare till Paris.  

Kl 9:45 lämnar hon Paris med DL 8608 och anländer till Köpenhamn kl 11:35. Den resan kan man följa här Fast när jag kollar med Kastrups hemsida så verkar de ha ändrat flygnumret till AF2050.

Här kan man också följa olika flyg och bolag, skriv in flygbolag, flight number och datum.  Om det funkar så kan man följa själva planet över en karta. DENNA LÄNK ÄR KLART BÄST, FÖR HÄR SER MAN LIVE EXAKT VAR PLANET BEFINNER SIG! Man får också fram annan info som hastighet, höjd, etc etc. 

Hade skickat fyra sms till bloggen från tävlingen men inget har tydligen kommit fram! Så här kommer de bilderna. Film och fler bilder kommer senare.

Tävlingen gick superbra. Lorett och Tina kom tvåa, efter Anna Ewerman och Herkules. De fick 65,9%.

Förberedelser!
På anslagstavlan!Framridning
Prisutdelning!

Idag är det onsdag och på fredag kommer Julia hem! Bara två dagar kvar. Och bara en för henne, för hon lämnar USA i morgon eftermiddag amerikansk tid.

Åkte till stallet efter jobb. Tina red Lorett och det såg så bra ut. Hanna hjälpte henne en liten stund med lite sista-minuten-tips inför morgondagens tävling.

Efteråt badade jag Lorett, och satte tottar i manen så att den ska ligga fint i morgon så det blir fina knoppar när Tina ska göra i ordning henne. Flätade också svansen som får sitta tills i morgon så att den blir fluffig och fin!


Nybadad Lorett har fått sitt kvällshö!


Nytvättad flätad svans!

I morgon är det som sagt tävling, KM dressyr. Tina rider Lorett bland privatponnyer och det är 11 st som gör upp om segern. Programmet går i LB. Själv ska jag bara njuta av fin ridning från läktaren, ni vet, det stället där man rider bäst!  Bland lektionshästarna hejar jag på Pernilla och Calino! Och annars hejar jag såklart på Tina och Lorett.  Ska bli en kul dag.