Lika fint som vädret var igår, lika tråkigt var det idag. Regnigt och grått hela dagen, så ngn trädgårdsröjning blev det inte. Kanske tar lite på måndag om vädret är bättre.

Kom till stallet vid 17-tiden. Hade egentligen planerat uteritt men pga vädret lockade inte det. Var lite inne på att hon skulle ha vilodag, men eftersom hon hoppade igår, så behövde hon röra lite på sig. Hästarna hade dessutom kommit in tidigt, så hon hade stått still i många timmar.

Beslöt att rida i dressyrsadeln och tog även på mina sporrar vilket Lotta tycker jag ska rida med. Kunde ju vara bra. Så slipper jag rida med spö. Och så lyssnar Lorett lite bättre på mig. Har bara små runda sporrar.

Lotta skulle precis själv rida på Rhuby så då red jag med henne. Och hon var så snäll att hon berättade allt hon gjorde, så jag kunde rida samma övningar. Blev ju nästan en lektion. :) Vi red tempoväxlingar, tränade på halvhalter, sedan var det öppna och förvänd sluta i galopp, vände sedan snett igenom och fortsatte i förvänd galopp, motställde i fv galopp, och sedan gjorde vi byte på rakt spår till rätt galopp. I trav red Lotta passage, och jag försökte rida i samlad och enegisk trav.  Red även tempoväxlingar och öppna och förvänd öppna.

Det blev alltså ett rejält pass, och Lorett var superfin!! Det gjorde verkligen skillnad med sporrarna. Och dessutom brukar hon vara fin att rida efter att Tina har hoppat henne. :)

På tal om Tina, så ska hon även rida Lorett imorgon på min lektion, eftersom jag jobbar. Det är hoppning på schemat. Även om Lorett hoppade igår så orkar hon nog hoppa imorgon igen. Så blir det ju ofta när det är tävling på helgen t ex. Och imorgon kanske inte Lorett är SÅ väldigt pigg eftersom det inte gått så lång tid mellan hoppningarna.

Lorett får ha vilodag lördag eller söndag.

Julia, på lördag ska jag bygga bana nere i Viarp kl 14, vilket innebär att jag inte kan vara i stallet och skypa då. Går det bra halv två - kvart i två istället?

Idag gick/joggade jag till stallet på förmiddagen. Har bestämt att jag måste förbättra min kondis lite. Flåsade ju som bara den under Mette-träningen. Det blev dock mest gång, då jag vill ta det lugnt i början, så jag inte får ont i knäna. Det var superskönt väder, så det var skönt att gå. Härligt att ha så nära till stallet.

Mockade till Lorett och Cezanne. Sedan mockade jag även lite i Loretts hage. Där finns ganska mycket att plocka bort, från hela vintern ju!

Tog också av Lorett täcket då solen värmde ordentligt. Hon rullade sig på en gång! Joggade/gick sen hem igen.

Våfflor blev det idag igen, tillsammans med Jörgen, Stella och Jonathan. Gott!

Åkte med bil tillbaka till stallet vid halv sex. Tog ut Cez och gick en sväng med honom. Lät sedan honom stå utan täcke och lindor medan jag var nere i Viarp och tittade när Tina hopptränade Lorett.

Hoppträningen gick jättebra. Lorett var mycket pigg.  Hon tyckte nog det var jättekul. Ganska länge sedan hon hoppade en ordentlig bana.  Och Hanna hade dessutom byggt ett hinder mitt på ena långsidan, och inga fler så där tyckte Lorett att det skulle gå undan! De hoppade som sagt en bana och det såg bra ut. Tina tyckte dock det gick lite fort, så de avslutade med lite lydnadsövningar, och jag tyckte att Lorett lyssnade bra efter ett tag. Man måste även tänka på att låta Lorett få ut halsen/upp huvudet innan hindret, för då hoppar hon bäst!

foto0270 (MMS)

Idag är det inget väder för täcke! Och morötter är gott.

Jag som alltid brukar somna så fort jag lägger mig kan absolut inte somna trots att jag känner mig trött. Har legat flera timmar och försökt, men nu tröttnade jag på det.

Har roat mig med att uppdatera lite på Viarps sida och nu är klockan 03:07. Blä! Jag vill sova. Får väl göra ett nytt försök. Wish me luck!

God natt!
Idag var det träning för Mette. Kom till stallet vid halv fem och gjorde snabbt iordning Lorett. Tog sedan ut henne i ridhuset och skrittade fram. Hann även med lite trav och galopp innan Mette kom.

Som vanligt gick lektionen superbra. Både jag och Lorett fick jobba på ordentligt. Vi fick rida ganska mycket sidvärts. Bl a skulle jag, i vänster varv, ställa henne åt höger och flytta för höger skänkel längs fyrkantsspåret. När det funkade skulle jag vända snett igenom och rida likadant där. Gjorde detta i båda varven. Jag måste tänka på att hålla ytter stadig och uppe i flyttningen. Jag ska även tänka på att ställning och böjning är bra, innan jag börjar med en rörelse.

Red lite förvänd galopp, och galopp på volt där jag skulle minska och öka volten. Både jag och Lorett kämpade, och vi var alldeles slut efterår. Lorett var lite svettig och jag mycket! Men allt som allt en bra träning och Lorett var mjuk och fin. Faktiskt traven som kändes bäst.

Nu har jag ätit våfflor och är mätt och belåten.
Kom till stallet vid halv sju ikväll. Fortfarande ljust och fint pga sommartiden. Hade bestämt mig för en uteritt och som tur var skulle Hanna också ut med Libertina så då slog vi följe. Kul för både hästar och människor med lite sällskap ibland.

Det var en riktigt härlig kväll, alldeles vindstilla. Vi red på stigen ner mot läskiga huset och över vägen och upp på slingan som går runt hela åkern. Skrittade runt hela. Ganska mjukt där och håligt på vissa ställen. När vi kom ner till vägen svängde vi höger och följde vägen på stigen sidan om. Där blev det lite trav, men oj vad hästarna var pigga. Lorett fick världen härligaste trav, maffig och luftig. Riktigt kul faktiskt! Härlig runda som man kan leva länge på. Speciellt piggade den upp efter en jobbig arbetsdag.

Här kommer en liten filmsnutt från gårdagens tömkörning. (skruva gärna ner ljudet så slipper ni höra min ljuva stämma).


Sitter på jobb och har fullt upp, men tagit liten paus.

Jobbar till halv fyra och sedan har vi möte till till halv sex, så jag är inte hemma förrän tidigast kl 18. Åker väl direkt hem och byter om och sedan till Lorett. Vet ej riktigt vad vi ska hitta på idag. Om vädret är hyfsat så blir det nog en liten uteritt.

Imorgon tisdag ska jag träna för Mette. Present till mig själv! :) På kvällen blir det våfflor!

Onsdag har jag tagit semester för jag har tänkt röja lite i trädgården. Om ngn är ledig så är ni välkomna! Ta gärna med häcksax, sekatör  eller annat lämpligt!

Lorett ska hoppa med Tina på onsdag så då ska jag slita mig från trädgårdsarbetet och njuta av detta!

Resten av veckan får jag se vad det blir. Nu tillbaka till jobbet.
Har nu skypat med Julia en lång stund. Allt är bra med henne, men hon längtar efter att åka till stallet. Det är det första hon ska göra när hon kommer hem, säger hon!

Igår lördag jobbade jag hela dagen och kom inte till stallet förrän vid 19. Mockade snabbt och tog sedan ut Lorett till ridhuset för lite tömkörning. Hade egentligen tänkt rida men var alldeles för trött, men hon behövde röra lite på sig i alla fall. Det blev cirka 40 minuters tömkörning, inkl fram- och avskrittning. Hon var pigg och framåt och ngn liten brall blev det! Blev dock mest lite konditionsträning.

Idag söndag har vi ändrat till sommartid, vilket innebar att jag fick sova en timme mindre. Som tur var började jag inte förrän  halv tio, men hade planerat att åka inom Lorett först så fick i alla fall gå upp ganska tidigt. Var jättetrött när klockan ringde, men masade mig upp och kom iväg till Lorett. Det hade varit minusgrader under natten, så hennes vatten hade frusit och hon hade försökt slå sönder isen. Jag fyllde i alla fall på nytt vatten och hon drack nästan en hel hink. Träffade på Åse i stallet. De var där tidigt för Tina skulle tävla MP i hoppning nere i viarp på en klubbtävling (vilken för övrigt gick bra, de nollade).

Slutade jobb redan! halv två och körde då direkt till stallet. Mockade till Lorett och tog sedan in henne. Körde hem och tittade på världscupen i hoppning på SVT play. Konstigt att inte höra Janne Svanlund, men Lotta Björe var där och hon hade ngn kille som bisittare. Körde tillbaka till stallet vid 18-tiden och gjorde iordning Lorett. Sen kom Lotta och tömkörde Lorett. Lorett fick jobba på ordentligt och såg riktigt fin ut. Lotta tyckte hon jobbade bra, kom fint i formen och såg stark ut i bakbenen. Och det var ju bra!

Gick en sväng med Lorett och sen var hon klar. Avslutade stallet med att mocka lite i hagen. Fick ihop en skottkärra, men det finns mer att fylla, men sedan blev det mörkt så det får bli en annan dag.


Vinst i KM 2010! Favorit i repris 2011?

foto0267 (MMS)

Tack för godis i skåpet. :) Bestämde att alla i stallet behöver lite gott.

Tittade just på Aftonbladet och såg att Jan Svanlund avlidit efter en kort tids sjukdom. Vilken chock faktiskt. Skulle ju se världscupen imorgon och lyssna efter hans små "grodor". Mycket kan sägas men han var bra för ridsportsverige. Vem ska nu referera hästhoppningen?

Han var ju också den som gick och pratade med ryttarna, både svenska och utländska, och sedan återgav det i rutan. Och det var ju inte bara kalla fakta utan det kunde vara lite kul anekdoter och/eller "skvaller" om ryttarna. Alltid kul att höra. Blir som sagt svårt att hitta någon som kan ta över.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/article12788770.ab

Fredag igen, och dags för dressyrträning för Lotta i viarp. Åkte till stallet i morse efter jobb, och mockade. Åkte sedan hem och sov ett par timmar. Åkte sedan och handlade och därefter betalade jag räkningar, vilket är så tråkigt. Fortfarande har jag feta elräkningar. Måste försöka minska den kostnaden för det funkar ju inte att betala flera tusen varje månad bara för el! Nä usch och blä för elbolagen.

Vilken tur att man skulle rida, så att humöret kanske skulle bli bättre. Och det blev det för Lorett var superfin idag. Vi red bl a framdelsvändningar i sicksack över ridbanan, tränade på galoppfattningar från skritt, förvänd galopp (vilket för övrigt Lorett är en stjärna på), och vi avslutade med att flytta skänkelvikning till medellinjen, sedan rakt fram i öppna och därefter öppna längs andra långsidan.  Lorett var som sagt mycket fin. Jag måste vara noga med innnerskänkeln, för då går hon fint. Lotta tycker jag ska rida med små sporrar så det ska jag testa.

Skyndade mig sen hem med Lorett och slängde mig i bilen för att köra till jobb. Imorgon ska jag jobba extra på kvälls- och helgmottagningen som det heter numera, 9:30 - 18:30, så det blir ridning på kvällen. Söndag ska jag jobba till halv två. Därefter blir det tömkörning för Lotta som betalning för datahjälp :)

På söndag direktsänder även SVT Play världscuphoppningen från 's-Hertogenbosch kl 15-17:45 och Malin är med. Det får man inte missa ju!
Var i stallet ganska tidigt idag. Mockade först till cezanne och sedan hjälpte jag Lotta med hennes dator. Vi fikade och pratade lite om det som hänt med Albin. Svårt att förstå att det gick som det gick.

Tog sen in Lorett och vi red lite bommar idag. Hade ett par serier med travbommar och två små hinder. Hon var lite seg till att börja med, men hon kom igång bra efter ett tag. 

Släppte ut henne i hagen igen. Släppte först ut henne utan täcket, då det är soligt och cirka 10°, men det blåser nästan halv storm, så då tog jag på hennei det tunna täcket i alla fall.  Mockade sedan hennes box, och därefter hjälptes jag, Lotta och Kristina åt med att ta in hästarna. De blir ganska vilda när det blåser så mycket ute, men det gick bra.


Världens finaste häst!

Fixade klart med Cezanne och sedan var jag klar. Både Lorett och Cez fick lite morötter och sedan körde jag hem. Nu väntar jobbet.
Idag var det vila för Lorettan. Jag var i stallet på förmiddagen och mockade åt Lorett och Cez. Lorett fick nytt vatten i hagen och lite morötter. Åkte sen tillbaka efter jobb, och lindade om Cez. Blev även lite borstat. Hann ej mer för sedan var klockan 21 och det var dags för kvällshö, och då vill inte Lorett bli störd.

Tråkigt i stallet ikväll för när Ursula kom och skulle gipsa Albin så var skadan mycket värre än de trott och han fick tas bort akut. Så synd på en sådan ung och fin häst!

Idag har det varit nästan sommar,sol och cirka 15°! Och jag jobbade hela dagen, annars hade jag åkt tidigt till stallet och låtit Lorett gå helt utan täcke, men nu gick ju inte det. Som tur är hade hon ändå fått ett tunnare täcke häromdagen. Många hästar i stallet som fortfarande går med tjocka vintertäcken. Om det är så varmt i morgon så ska hon få slippa täcket ngr timmar. Har dock hört att det ska bli kallare till helgen igen. Men det måste väl ändå vara slut på vintern nu tycker jag. Nästa helg är det ju dessutom dags att ställa fram klockan till sommartid.

När jag kom till stallet vid 17-tiden gjorde jag iordning Lorett direkt för jag ville rida när det var ljust ute. Åse på Whippen och Tina på Masterpiece skulle precis också rida, så vi red ut en sväng tillsammans. Red ner till flygfältet och vände där. Går ju inte att rida på slingan nu, då det är så blött i marken att den blir förstörd på en gång. Vi ska låta den få växa till sig till sommaren. Red därefter lite i paddocken. Lorett var väldigt pigg idag. När vi skrittade ut kunde jag knappt hålla tillbaka henne, hon ville bara framåt och helst gå först! När vi sedan red i paddocken var hon även då pigg och framåt och kändes väldigt fin! Hennes trav känns superbra, men jag kan nästan inte sitta ner på henne i den.

I morgon har Lorett sin vilodag och jag åker till stallet på förmiddagen. Ev ska hon få lite massage. Ska också ta hand om Cezanne, fast det gör jag nog på kvällen. Så skönt att bo nära stallet.

Behöver också åka och hämta lite mer grenar till Lorett. Har sett att det finns vid Ättekulla. Men det får nog blir på fredag jag gör det. Hon har tuggat ganska bra på de hon fick sist.

Jobbade hela dagen igår så det blev ridning på kvällen. Red i dressyrsadeln och Lorett var väldigt fin, men jag hade svårt att sitta i traven på henne. Vet ej varför, men kändes som om jag itne kom ner riktigt. Men både trav och galopp kändes bra. Och hon var väldigt framåt och pigg så det var roligt att rida i alla fall. Red lite förvänd galopp och gjorde ett par byten, vilket går ganska bra nu. Så stundtals var hon jättefin, men sedan tappade jag henne lite. Men helt ok pass.

Idag jobbar jag också hela dagen så det blir ridning ikväll. Ska fortsätta trimma lite dressyr.

Nu ska jag iväg till jobb.

Blev som sagt en uteritt idag. Solen sken och det kändes nästan varmt. Blev bara skritt då det är väldigt mjukt i marken. Skrittade ända ner till grusvägen tog slut, vände sedan vänster ut på stora vägen, och red nerför grusvägen till höger. Skrittade nerför den och sedan red jag in på stigen sidan om bäcken åt höger. Där hade jag tänkt trava men det var för mjukt och blött. Skrittade framåt och förbi Loretts gamla hage :). Tyvärr var inte hennes gamla kompisar ute. Fortsatte framåt och kom ut på nästa grusväg. Svängde där höger och red fram till stora vägen. Där hoppade jag av och gick hem med henne. Jag behöver själv lite motion. Hon var pigg och fin hela rundan.

Väl tillbaka i stallet mockade jag och så fick hon sitt fleecefodrade täcke istället för det gröna vintertäcket. Innan jag gick fick hon lite morötter och två äpplen.

Hade skrivit ett långt inlägg men ngt hände och allt försvann!

I alla fall, jag tömkörde Lorett efter jobb ikväll och hon var så fin och lydig. Blev cirka 35 minuters arbete för sen var JAG trött. Men det räckte nog bra även för Lorettan för hon fick ju jobba på ganska ordentligt igår.

Hade hänt en olycka med stackars Albin i hagen idag. Ingen vet riktigt vad som hänt men två ligament är skadade, hade visst åkt isär, och Ursula har varit där och dragit rätt dem, men han kommer att behöva en operation i veckan också av ortoped. Det lät väldigt invecklat och komplicerat. Nu står han bandagerad eller gipsad med en skena, och kan knappt röra sig, stackars häst.

Ja, där ser man hur fort olyckan kan slå till. Man får passa på och njuta av nuet och de fina stunder man nu har tillsammans med sin fina häst. Albin kommer ju alldeles säkert att bli bra, men det kommer nog att ta tid.

Nu ska jag hoppa i säng. I morgon bitti väntar jobb, men slutar kl 15 och då blir det förhoppningsvis en uteritt!

Idag var det dags för träning i Viarp och markarbete. Red i hoppsadeln och Dyon-tränset. Hon skrittade på bra på väg ner mot Viarp och hon verkade vara på bra humör. Övningen idag började med att vi skulle rida runt en liten "travbana". Först skulle vi vända upp på medellinjen och flytta i skänkelvikning ut mot spåret, där det låg fyra upphöjda travbommar mitt på långsidan precis innanför spåret.  Därefter skulle vi rida ut på spåret och nere i hörnet innan kortsidan låg tre uppphöjda bommar på böjt spår. Därefter en båge in på nästa långsida där det i mitten stod en upphöjd bom och sedan båge ut till spåret igen. I bågarna skulle hästarna ställas och böjas. Lorett var jätteduktig på allt detta. Hon travade spänstigt och fint över bommarna och var mjuk och fin att rida. Dock måste jag rida mycket med skänklarna, vilket gör att jag blir väldigt trött! Var har min kondis tagit vägen??

Detta gjorde vi i båda varven och därefter galopperade vi på 20-metersvolt där det stod fyra upphöjda bommar, en i varje hörn. Där kunde vi variera galoppsprången som vi ville. Även här var Lorett mycket fin. Red ibland sex språng och ibland fem. Gick dock lite bättre i vänster galopp, men höger var också det helt ok.

Lotta var på alla oss i gruppen om att rida KM i dressyr i början på juni, och det verkade som om alla ville vara med. Kul! Så nu ska vi träna program framöver. :)

Nu ska jag strax hoppa i säng. Är mycket trött efter att ha jobbat först natt, och sedan fick jag stanna kvar hela dagen då vi har sjuk personal. Var dock en mysig dag då det var en tur till konserthuset och Majas alfabetsvisor med Helsingborgs symfoniorkester som var dagens aktivitet.

Antingen var Lorett på extra bra humör idag eller så har jag äntligen kommit på hur Lorett vill bli borstad och klappad. Upptäckte nämligen att om jag borstade väldigt sakta och försiktigt, och samma när jag klappade, så stod hon faktiskt och njöt! Jag fick också vara mycket varsam när jag la till borsten eller handen på henne. Om jag gjorde som jag brukar så surade hon till direkt, men om jag gjorde det mycket försiktigt så gick det hur bra som helst. Riktig primadonna det! Får se om det håller i sig. Men det var mysigt att stå och borsta henne idag när hon verkade uppskatta det. T o m när jag skulle spänna sadelgjorden så gjorde jag det ännu försiktigare än vanligt, och samtidigt försökte jag klappa henne, och då var hon inte lika sur som vanligt. :)

Red sedan i ridhuset. Ganska kallt och blåsigt även idag. Hittade en gammal dressyrövning vi gjort en gång med Hanna, som jag skrivit ner, och det red jag efter. Efter framskrittning, började jag med skritt på kort tygel, med tempoväxlingar, och halter i båda varven. Därefter travade jag fram, och galopperade även lite på spåret. Sedan liten skrittpaus, och sedan var det dags för trav på stora mittvolten där jag flyttade henne inåt och gjorde volten mindre och sedan ökade jag volten genom att flytta henne utåt. GJorde detta i båda varven. Därefter galopperade jag på volten. Övade på att länga ngr steg och sedan samla igen, allt enbart med sätet. Flyttadre också lite utåt på den öppna delen. Gjorde detta i båda varven. Efter lite skritt, blev det trav längs spåret, då jag flyttade i skänkelvikning först för höger skänkel och sedan för vänster. Hela tiden försökte jag tänka på att sitta rakt, hålla stilla händer och rida mycket med innerskänkeln. Och hela passet kändes jättebra!

Sitter nu på jobb och ska jobba natt. Blir dessutom tvungen att stanna ända till kl 13 imorgon då vi har sjuk personal. Inte vad jag tänkt mig, men inte mycket att göra åt. När jag tittar ut nu ikväll ser jag att det snöat lite. När jag körde hit regnade det. Julia är ju i Arizona nu tills onsdag, och där är just nu cirka +32°, men ser att de hemma i Jesup Iowa idag har +16° så där verkar våren verkligen ha kommit på allvar.

Imorgon åker jag nog till stallet direkt efter jobb och mockar. På kvällen är det träning i Viarp och det är markarbete på agendan. Ska bli kul!

Jag jobbar hela helgen så på lördag blir det vila för Lorett och på söndag blir det ridning efter jobb cirka 16-tiden.

God natt!

foto0261 (MMS)

Idag efter 5 år(!) har jag lärt mig hur Lorett vill bli klappad och borstad. Bättre sent än aldrig. :)

Vaknade tidigt av att jag hostade. Förkyld fortfarande. :(

Tog det ganska lugnt ett tag, och åkte till stallet vid 10-tiden. Mockade till Lorett och Torina och Libertina. Åkte sen hem.

Tvättade och pysslade hemma. Åkte sedan tillbaka till stallet för att rida. Ville inte rida tidigare när jag var i stallet, för dels var jag trött efter mockningen och kände för att åka hem och vila en stund, och dels vill jag inte rida på Loretts "hagtid". Inte nu på vintern i alla fall när de kommer in ganska tidigt.

Hade tänkt rida ut en sväng då solen sken, men det blåste rejält, så jag red i ridhuset istället. Blev ett lättarare pass idag, eftersom vi gick ett ganska hårt pass igår. Blev mest trav och galopp på rakt spår i friskt tempo. Hon kändes väldigt fin och framåt. Red cirka 40 miinuter och sedan var det tid för mig att åka till jobbet.

Imorgon är jag bara ledig ngr timmar på dagen, innan det är dax för jobb igen, så då ägnas dagen mest åt Lorett. Om vädret mot förmodan skulle bli bättre blir det uteritt, men jag ska väl inte hoppas för mycket på det. Det ryktas om snö imorgon.
Tränade alltså för Mette idag, och hon började med att säga att hon tyckte Lorett var fin i hullet! Och det var ju kul att höra för vi har ju tyckt att hon varit lite för tjock innan, och har försökt att få ner henne i vikt utan att hon ska behöva gå hungrig.

Träningen gick i alla fall hur bra som helst. Dock var det jobbigt både för mig och Lorett, mest för mig tror jag för det var jag som flåsade mest! Men hon blev så fin så och var duktig. Det blev ganska mycket galopparbete idag. Dels skulle jag ställa henne utåt längs spåret och därefter flytta henne för inneskänkeln. Gick ganska bra. I trav skulle jag flytta henne in från spåret och sedan flytta henne i skänkelvikning längs spåret. Detta var lite svårt för jag fick en känsla av att hon bara flyttade sig inåt och ville använda yttertygeln för att flytta ut henne, men det fick jag inte. Jag skulle in henne från spåret med innertygeln och därefter flytta henne med innerskänkeln. Jag använder alltså för lite innerskänkel, och vill hjälpa till med yttertygeln, men då faller bara ytter bog ut. Så det ska jag tänka på, att ha stilla yttertygel och rida mycket med innerskänkeln. Det måste jag även när jag rider på volten och annars också, dvs rida mycket med skänklarna och spec innerskänkeln. Jag red också lite förvänd galopp, och det var hon ju superduktig på.

Min läxa är alltså att rida mer med skänklarna, hålla ytter hand still, spec i vänster varv ska jag passa min högerhand. Jag ska även tänka på att sitta rakt över hästen. I dag kom jag på att om jag tittar lite utåt, så kommer jag mer rakt i sadeln. Och när jag ska göra en övning ska jag först se till att ställning och böjning är ok, hålla händerna stilla och därefter börja med t ex skänkelvikning, öppna etc etc.

Överlag är jag supernöjd. Lorett var mjuk och fin, och inte ett dugg bråkig.

Har också pysslat lite hemma. Fick tre hyllor av Jörgen som jag nu har ställt i vardagdsrummet. En är full med böcker, och en ska jag ha lite saker i, och den tredje ska jag ha datagrejor på. Var hos mamma ikväll och av henne fick jag två fina hästar som nu står på en av hyllorna. 

Nu blir det bara lite häng framför tvn, och sedan ska jag hoppa i säng.  Blir lite ridning i morgon förmiddag för sedan ska jag jobba. Om det är fint väder planerar jag att rida ut en sväng.

foto0260 (MMS)

Trött häst OCH ännu tröttare ryttare efter superbra träning.

Idag var Lorett fin att rida, precis som vanligt. Red med Dyon-tränset där det satt ett tredelat bett med fasta ringar. Kändes fin i munnen. 

Imorgon är jag ledig. Ska mocka till Hannas hästar. Jag, Åse och tjejerna hjälps åt med det denna veckan.  Och klockan 16 blir det som sagt träning för Mette.

Regnigt här idag, men ganska milt och skönt. Fast ännu mildare har nog Julia som idag flugit till Arizona där hon ska stanna tills nästa onsdag. Just nu är där cirka 29°. Här är väderleksrapport därifrån http://www.accuweather.com/us/az/mesa/85213/city-weather-forecast.asp?unit=c

Sitter nu på tåget på väg hem. Hemma om drygt en timme. Har haft en mysig och trevlig helg i Stockholm, men nu är det skönt att komma hem.

Kommer att åka direkt till Lorett när jag kommer hem. Hon hade sin vilodag igår så idag får det bli lite ridning. Kommer antagligen att trimma lite grann, för imorgon blir det träning för Mette kl 16. Det ser jag fram emot! Hoppas och tror det kommer att gå bättre än träningen i fredags. :)

Tina skrev: Ja det kändes som jag fick loss något, hon var dock lite kort i steget men bara jag red på henne framåt så kändes det super :) tror inte jag kommer rida imorgon, känns som att det blir lite mycket med tävlingen och allt :)

Sitter just nu på X2000 på väg mot Stockholm. Var nyss i Hässleholm så det är en bit kvar. Har dock det bara bra. Fick bra plats vid fönstret och precis ätit en stor frukost. Internet på resan är inte heller fel. :)

Tina har lovat skicka SMS när hon är klar med Lorett och har tid, så att jag får veta hur det gått idag. Uppdatering kommer här!
Så var det fredag igen. Veckorna springer verkligen på. Igår blev det tömkörning för Lorett. Hon var mycket fin och lydig. Höll på cirka 40 minuter. Hon lyssnar och förstår alla kommando nu, te x framåt, sakta, galopp, etc.

Idag var det dressyrträning nere i Viarp. Till att börja med kändes väl Lorett ok, kanske lite stel. Men efter hand blev hon stressad, svår i munnen och allmänt ovillig. Jag försökte hålla stadig ytter som Lotta påminde mig om, men jag blev bara hårdare i handen hela tiden. Blev som en dragkamp med Lorett. Inte roligt för varken henne eller mig. Skrittade ett tag. På slutet försökte jag rida mer försiktigt och inte hålla så hårt i henne och Lotta fick ha fem minuter privatlektion med mig, så då gick det lite bättre. Lotta tyckte hon såg lite stel ut bak. Kanske att hon har träningsvärk efter hoppningen eller så beror det på att jag inte ridit ordentlig dressyr på två veckor. Fast mest tror jag det beror på att jag blev hård i handen och då försvarade hon sig med att bli springig och stark. Jag blir bara så himla besviken när det inte går bra. Hon har annars känts väldigt fin sista tiden. Och jag får väl vara glad att hoppningen i onsdags gick så bra! :)

Tillbaka i stallet stretchade jag henne lite, och det gick bra. Hon fick lite morötter och ett äpple.

Imorgon bitti åker jag till Stockholm. Tina ska rida henne imorgon och jag hoppas det går bra. Men det tror jag för Tina rider henne så bra. Hon ska även ta hand om henne på söndag. Måndag eftermiddag är jag hemma igen, så då hinner jag med henne själv. Ska även hjälpa till, tillsammans med Åse, att mocka åt Hannas hästar nästa vecka, då hon åker till Ischgl imorgon och är borta en vecka.

Såg på min besöksräknare att jag hade en besökare från Budapest och en från Bremen. Skulle vara roligt att veta vem det är, om det är ngn man känner? Kul i alla fall. 
Åkte och mockade efter jobb. Mockade även till Cez idag. Åkte sen hem och tog det lugnt ett par timmar, och sedan gjorde jag mig iordning för fotograferingen inför idrottsgalan. Var där och blev fotad kl 17 i viarpströjan. Därefter körde jag hem och bytte om till ridkläder och tillbaka till Lorett. Gjorde iordning henne och gick ner till Viarp. Hon var lite på tårna på vägen ner, bla körde Steen förbi med traktorn, och hon såg även farliga saker uppe på flygfältet, men när jag skällde lite på henne, så gick hon ordentligt.

Red fram självständigt. Hon kändes inte lika fin idag. Lite kantig i galoppen, spec höger. Hon kändes även lite seg. Ville dock inte ta spö, för jag ville inte ha henne för pigg till hoppningen, och där brukar hon ju alltid piggna till :).

Började med att hoppa fyra plastcavalaetti på böjt spår. Först tog vi dem två och två, och sen alla fyra. Gjorde detta i båda varven. Gick först inte så bra, men när jag skärpte till mig och började räkna galoppsprången och verkligen rida mellan bommarna, så gick det bättre. Fick in fem galoppsprång mellan varje.

Därefter hade vi en travserie på fyra? bommar, och sen en ett par meter fram var en studs med två hinder. Detta stod på medellinjen.  Eller det var först en bom på marken och sen ett räcke, men Hanna byggde snart om det till två hinder. Så jag skulle trava över bommarna, och sen skulle hon själv suga tag i de två hindrena och fatta galopp. Första gången vi kom där stannade hon när vi skulle hoppa, men jag tror att jag satt och ptrooa för jag trodde hon skulle dra järnet, men hon var ganska lugn, och då blev det för lugnt!

Sedan skulle vi hoppa den från andra hållet och då blev det en tre-studs in och sedan två ganska långa galoppsprång (för Lorett för det passade även stor häst), fram till en oxer. Ngn gång skulle vi rida rakt fram efter serien, men sedan skulle vi svänga först höger och ta en liten oxer som stod snett igenom där, och andra gången vi kom skkulle vi svänga vänster och hoppa ett räcke som stod där snett igenom. Dett gick superbra med Lorett. När vi gjort det ett par ggr höjde hon upp oxern som stod efter studsen och jag tänkte inte hoppa då, men det tyckte Hanna att jag skulle och att Lorett behövde, så då gjorde jag det! Två ggr dessutom. Och hindret var 1 meter! Lorett hoppade jättefint! Efter det skulle vi ta korta svängar till hinderna på medellinjen, men då var jag darrig i benen, och så nöjd med både mig själv och Lorett att vi hoppade över det. Ha ha, "hoppade över", kul jag var där då.  Anna-Katarina var där för My hoppade Jasmin och hon tyckte jag var modig!

Hade precis bestämt att Lorett bara ska få morot och godis i krubban och inte från händerna, eftersom hon var nafsig idag, vilket hon aldrig brukar vara, men när hon var så duktig på hoppningen så fick hon i alla fall morot efter hoppningen. Men imorgon blir det bara i krubban.

Nu ska jag strax hoppa i säng för jag börjar jobba 7:30 imorgon bitti och jobbar till 16. Ska köra förbi stallet och sätta ut vatten innan jobb. Det blir nog tömkörning imorgon, har mest ridit på sistone.

På fredag är jag ledig och då blir det städning och packning för jag åker ju till Stockholm och min kusins kalas på lördag morgon. Hemma igen måndag eftermiddag. Tina har lovat att ta hand om Lorettan lördag och söndag.
Sitter på jobb nu, andra natten i rad. Så är lite trött. Men får sova lite i morgon förmiddag när jag kommer hem.

I morse efter jobb åkte jag först och handlade och sedan direkt till Lorett. Hon fick som vanligt vatten i hagen + lite morötter. Mockade och sen åkte jag hem. Tvättade lite, slappade och sov en timme. Sen var det dags att åka till stallet igen. Red ut på slingan. Soligt idag, men mycket blåsigt. Hade tänkt rida ända ner till dammen, men vägen dit är så dålig så jag vände innan vi kom dit. Buskagen på tillbakavägen var av ngn anledning helt plötsligt farliga, men mer än ett litet skutt blev det inte. Red sedan i paddocken. Skönt att slippa ridhuset. Visserligen mycket glad att det finns ett sådant efter en sådan här vinter, men nu är det skönt att kunna rida ute. Lorett kändes fin som vanligt igen. Flyttade fint i skänkelvikning och när jag red i kort trav, så blev den inte ett dugg trippig som den kan bli ibland.  Sen blev det lite borstning och annat som hör till, och sen var klockan plötsligt 15, och jag fick skynda mig hem, hoppa in i duschen och sedan köra till jobb.

Imorgon blir det som sagt lite sovtid efter att jag varit och mockat. Sen ska jag duscha och försöka piffa till mig lite, för jag ska iväg och bli fotograferad inför Landskrona idrottsgala. Jag är inte så glad för att bli fotad! Men men ....

Därefter blir det hoppträning för Hanna i Viarp. Ska bli kul.
att skritta ut en lång runda på sin fina häst och samtidigt känna att det faktiskt är lite vår i luften. :)

Nu väntar jobbet!
Red efter jobb idag, så det blev ganska sent. Lorett tyckte inte det var så kul att jag kom och tog ut henne från boxen när det strax var dags för kvällsmat, men efter lite övertalning gick det att få ut henne. Red cirka 40 minuter, och kanske berodde det på den sena timmen eller att jag var trött, men hon kändes inte lika fin som vanligt. Efter ridningen stretchade jag henne, och till sist gjorde jag morotsstretchen, där hon ska ta morot med huvudet sträckt åt sidorna. Detta medförde att jag var tvungen att ha henne lös i gången, och det gick bra till en början. men så fort hon fått morötterna så vände hon snabbt och smet in i sin box. Det enda var att boxdörren bara var halvt öppen, men in skulle hon i alla fall, och hon kom in, men hon slog i sina höftknölar. Inte bra alls. Det finns ju hästar som slagit sönder sina knölar just så här. Kände på henne, men hon verkade ok. Får åka tidigt till stallet och kolla henne. Skulle i alla fall åkt tidigt för sen ska jag jobba. Om hon verkar ok, så rider vi nog ut en sväng.

Har också tagit hand om Cez idag. Mockade till båda hästarna i morse, och nu ikväll lindade jag om honom, borstade honom och gick en sväng i ridhuset.
Efter jobb blev det stallet vid halv fem-tiden. Sol idag, men ganska blåsigt. Bestämde mig ändå för att rida ute på utebanan som kändes ok idag. Blev mest lite konditionsridning för att Lorett skulle få röra lite på sig efter hoppningen igår. Hon kändes fin. Lite trött till att börja med, men kom igång bra efter en stund. Avslutade med att skritta en sväng på slingan.  Mockade sen och spolade hennes hovar med vatten och därefter penslade jag dem med lite olja.

Åkte sen ner till Viarp med Susanne och hjälpte till att stänga ett fönster i klubbhuset som av ngn anledning var öppet. Det var mycket svårt att stänga då handtaget gått sönder, men till sist gick det. Susanne tror nästan att det öppnats med vilje, för att ngn ska ta sig in i natt. Hon tog därför dator och annat värdefullt med sig hem. När vi körde därifrån såg jag ett hus i närheten vars ytterdörr var helt fördärvad, antingen har en bil råkat köra rakt på huset eller så har ngt allvarligt hänt.

Nu tittar jag med ett halvt öga på andra chansen. Kan dock inte säga att jag är särskilt intresserad, men oh my god låter roligast. Ska dock snart hoppa i säng. Ganska trött, och ska upp tidigt i morgon igen. Ev kollar jag hoppning från Tyskland i sängen. Det visas på webb-tv, och Roffe, Linda Heed och Douglas Lindelöw är med. Börjar kl 22, och visas här http://www.clipmyhorse.de/en/live/channel/1/

Skypade med Julia igår kväll och allt var bra med henne. Hon ser fram emot sin resa till Arizona dit hon åker om ungefär en vecka.

Nästa helg ska jag åka till Stockholm då min kusin Ulrika fyller jämt. Ska bli kul. Var längesedan jag var i Stockholm känns det som. Tina ska hand om Lorettan då.

Uppdatering; Hittade nyss denna artikel i HD http://hd.se/landskrona/2011/03/05/villa-pakord-for-tredje-gangen/ Det var ju skönt att det fick sin förklaring. Började tro att det gick helt vilt till i Härslöv. :)
Träningen idag gick väl ganska bra. Vi började med att trava över fyra cavaletti på böjt spår. De stod i mitten av stora mittvolten ungefär. Gjorde detta i båda varven. Därefter hoppade vi två studsar som stod på varsin sida av långsidorna. Det var två cavaletti på var sida. Lorett gjorde det jättebra. Även detta i båda varven. Lotta gjorde sedan om detta till en två-studs och sedan ett galoppsprång fram till en liten oxer. Detta hoppade Lorett superbra, och oxern låg nog på 80 cm. Sedan travhoppade vi ett litet hinder som stod längre upp på långsidan. Bredvid detta stod även tre hinder till. De två mitten stod i vinkel så att man hoppade dessa snett igenom och det fjärde stod på andra sidan. Det blev en liten bana av dessa fyra hinder till slut. Vi började i vänster varv och hoppade en liten oxer som stod precis vid spåret vid läktaren, därefter landade man i vänster galopp och fortsatte upp mot hörnet och följde kortsidan och red sen snett igenom mot ett räcke. Landade i höger galopp och svängde höger snett igenom till nästa räcke. Landade där i vänster galopp och avslutade med en oxer som stod på andra långsidan. Jag hoppade det en gång och bara lågt. Lorett var sjukt pigg och jag hade svårt att hålla kontroll på henne i denna övning. Helene fick hoppa henne en gång lite högre, men hon tyckte också att Lorett var väl pigg, och hon saknade martingalen. Men Lorett tyckte det var kul att hoppa, det märktes. Har inte hoppat ordentligt på ett tag. Hon kändes väldigt fin i alla fall.

Nu ska jag sova för jobbet väntar imorgon bitti. Kanske blir det en  uteritt när jag slutat jobba, om solen tittar fram.


Idag åkte jag och hämtade bl a lite björkris så att Lorett kan ha lite att pyssla med i hagen. Gott tyckte hon.

Snart är det dags för hoppträning i Viarp. Har bestämt att detta är sista terminen jag rider i Viarp. Tycker att det blir så mycket pengar på en gång att betala. Har försökt få dem att man ska kunna betala månadsvis via autogiro, men tydligen är det för dyrt för klubben. Men det blir lika bra, för då kan jag rida dressyr för Mette och även Lotta privat när jag tycker jag har råd, och likaledes hoppa för Hanna emellanåt.  Och dessutom kommer ju Julia hem och rider Lorettan.  :)


Lorett och Julia i Vetlanda juli 2010
Blev som sagt massage för Lorett idag. Jag var i stallet ganska tidigt och som vanligt fick Lorett vatten i hagen, och hon drack direkt. Ska bli skönt när det inte längre är minusgrader så att hon har vatten. Jag ser att hon varit på det frusna vattnet varje dag och försökt ta hål på det. Mockade sedan och därefter red jag. Skrittade ner till Viarp och tillbaka och red sedan i ridhuset. Hade dressyrsadeln idag. Har satt på två remmar på sadeln så att jag kan hålla den ena med yttertygeln när jag rider. Får mycket bättre stöd då, och jag är stilla med handen. Lorett var även idag mjuk och fin att rida. Härlig trav och galopp. :)

Kl 12 kom Annika och masserade Lorett. Hon tyckte hon var bättre idag, att hon kunde komma djupare i musklerna. Och förra gången var hon lite spänd i halsen på vänster sida, och den var bättre idag, men nu hade hon en liten spänning på höger sida av halsen. Men det var nog bra, för det tyder på att hon börjat jobba mer liksidigt. Det kan säkert bero på att hon fick loss ngn spänning sist, men även på att jag rider med mer stöd på ytter nu.

Var klar vid halv två och då fick Lorett stanna inne med två fleece. Körde tillbaka till stallet nu ikväll och bytte täcke. Fixade så hon hade det fint i boxen, och gick även en liten sväng med henne i ridhuset. Tina red lektion för Hanna på MP och det såg så fint ut, och Åse red barbacka på Whippen.

Imorgon är det fredag och jag är ledig hela dagen. På kvällen blir det träning i Viarp och det är hoppning som står på schemat.

HIttade present idag igen i mitt skåp. Denna gången var det nog mer till Lorett än till mig, Men vi har ätit av dem båda två. Det var en hel kasse med Ingrid Marie, Loretts och mina favoritäpple. Och de var från snälla Annna!

foto0243 (MMS)

Massage idag. Skönt tycker Lorett.

Igår tisdag åkte jag direkt till stallet efter jobb, dvs jag var där cirka 8:30. Lorett fick vatten i hagen, vilket hon drack av direkt.  Mockade och åkte sedan hem. Åkte tillbaka till stallet vid 13:30. Hjälpte först Lotta att ta in hästarna och sedan red jag lite i ridhuset. Kollade först om det skulle gå att rida på utebanan, då det kändes ganska skönt ute, +1 och vindstilla, men det är fortfarande för hårt där. Red då i ridhuset och då klockan blivit mycket hann jag inte rida så mycket. Det blev mest lite konditionsridning, men Lorett kändes åter igen hur fin som helst. Spec traven känns fin. :) Fick sedan skynda mig hem för en snabbdusch och sedan körde jag till jobb.

Julia undrade om jag inte hade fler bilder från Göteborg och tyvärr har jag inte det. Min kamera tar inte så bra bilder om man vill fota på långt håll. Borde dock fotat lite mer på oss själva, och lite runt omkring.  Jag vet att Pernilla fotade en del, men det var nog mest när Patrik Kittel red! :)

Vi hade i alla fall det hur bra som helst i Göteborg. Tyvärr blev ju Anna sjuk på ditvägen och missade fredagens tävlingar och mässsan, men lördagens kür och Grand Prix-hoppning kunde hon se.  Härlig stämning som vanligt i Scandinavium och det var så kul att se Angelica Augustsson komma två i Grand Prixn med Walter.  Dessutom vann hon ju söndagens världscup med sin andra häst, ett sto som heter Midtown Du Tillard. Det såg jag live hemma i soffan och jag satt här och applåderade, så snyggt och bra var det! Nästa år får vi nog stanna även söndagen i Göteborg, och förhoppningsvis är Julia också med då.  Handlade ej så mycket på mässan, mest pga ekonomiska orsaker, då det verkligen fanns mycket fint att köpa. Men jag slog till på ett par nya stallskor, då jag hittade det märket som jag redan har, och trivs mycket bra med.

Nu ska jag strax åka till Lorettan och rida lite. Hanna har just nu hoppträningar på viatorp tror jag, och jag hade velat vara med, men vi ska hoppa på fredag, och jag tycker det i så fall skulle blivit för mycket hoppning för henne.  Ska i alla fall titta lite först och kanske rider jag lite bommar sedan.