Åkte till stallet vid halv fem-tiden eftersom jag skulle rida för Mette 17:20. Mockade lite snabbt och tog sedan in Lorett. Hon fick stå en stund i boxen medan jag hämtade fram sadel, träns, benskydd, hjälm, sporrar, handskar och chaps.

Jättefint väder idag, så träningen var i paddocken, och det var skönt. Lotta red precis före mig på Didde. Hann rida fram lagom mycket, lite skrittarbete, trav och galopp. Började med att trava på volten och få Lorett att böja sig. Hon kändes fin och mjuk och lagom framåt. Red lite övergångar, och lite förflyttningar. När jag rider längs spåret ska jag ha henne böjd och formad och flytta för innerskänkeln, tex i  höger varv ska jag flytta henne för höger skänkel. Sedan kan jag vända in från diagonalen och göra skänkelvikning snett igenom, men då ska hon vara rak i kroppen och endast ställd ifrån rörelseriktningen. Gick riktigt bra. Jag måste tänka på att sitta rakt över henne och flytta henne med mig i rörelsen. Ha blicken dit jag ska.

I galopparbetet kändes hon lite spänd först. Det var en till ryttare som red inne på banan och jag blev lite störd av henne. Tyckte att hon red där jag red hela tiden så jag höll mer koll på henne och tappade koncentrationen ett tag. Men Lorett kändes ändå fin. Jag ska även tänka på att sitta över bakben och rumpa på henne, jag har en tendens att lätta lite i sadeln. Jag ska också tänka på att ha lugna händer, även när jag inte tycker att det känns bra. Vara noga med att rama in henne, dvs inte glömma mycket ben!

Efter galoppen var hon superfin i traven. Fick till en sådan härlig maffig trav där man bara sitter och håller lite i henne.  Sedan var vi klara. Travade av henne och fick henne ganska avslappnad. Nästan bättre i höger vav än vänster idag.  Gick med henne en liten sväng på grusvägen som avskrittning.

Hann släppa ut henne en 45 minuter till innan det var dags för alla hästar att komma in. Skönt för henne att strosa av lite ute då hon blivit lite svettig. Lät henne gå den lilla stunden utan eksemtäcke då det börjat blåsa väldigt mycket, så då borde det inte finnas ngr mygg. Och solen hade dessutom också gått i moln vid detta laget.Gjorde klart allt i stallet. Tvättade hennes vita benskydd och hennes vita schabrak så det är rent till torsdag. Mockade också i hagen.

I morgon rider Tina henne och efteråt ska jag bada henne så hon är fin till på torsdag.

Och nu är det tre (3!) dagar kvar till fredag!
Jobbat hela dagen och sedan hade vi brandutbildning så jag var ej i stallet förrän halv sju. Som tur var hade Tina Lorett idag. De skulle slipa lite till på formen till torsdagens KM. Jag hann se lite grann och det såg bra ut tyckte jag. Tina var nog lite mer nöjd idag än igår.  Åse hade också varit snäll och mockat till Lorett.

Gosade lite med Lorett och mockade i hagen. Körde sedan hem.  Har nu roat mig med att betala räkningar eftersom det är den sista i morgon :(.

I morgon blir det träning för Mette 17:20

Nu måste jag hoppa i säng för jag är så trött....

Och nu är det bara fyra dagar kvar tills fredag!
Nu har jag precis sett sista avsnittet av Mästarnas Mästare. Och rätt mästare vann! Stenmark har alltid varit min idol. Minns när man gick på högstadiet, då samlades alla nere i biblioteket och tittade när Stenmark körde. Inte lönt att försöka hålla ngr lektioner då inte. :)

Hittade ett par filmer från Loretts dressyrkarriär. Den är ju inte så omfattande då både hon och Julia har mer intresse av hoppning, men visst kan hon. Men när vi precis köpt henne, då kunde hon inte så mycket.

Första filmen är från ngn klubbtävling i Viarp  i mars 2006, och då hade vi bara haft Lorett i cirka 4 månader. Och hon var bara drygt sju år.

Den andra filmen visar ett LB-program vid Viarps lokala dressyrtävling i november 2008. Då hade vi haft henne i tre år. Lite skillnad faktiskt. Och vid denna tävlingen kom de trea. Men det var nog det året de tränade dressyr regelbundet. Tror Julia red specialdressyr på fredagar då. Och träning behövs om man ska bli bra. Sedan de slutade med regelbundna dressyrträningar så har inte dressyrtävlingarna gått lika bra. Får bli ändring på det i höst tror jag. :)

OBS! Skruva ner ljudet på denna filmen, annars risk för öronskador. Har blivit ngt fel på ljudet.


Ganska fint väder hela dagen, men nu ikväll regnar det. Dock har de lovat ganska fint väder i veckan, och det låter ju bra med tanke på KM och att Julia kommer hem!

Idag red Tina Lorett. De skulle öva lite på programmet inför KM på torsdag. Till att börja med tyckte nog Tina att Lorett var fin, men lite seg, vilket hon ibland blir i vårt eget ridhus. Tog då ett spö men då blev nog Lorett lite spänd, för sen tyckte inte Tina att hon fick till det riktigt. Jag tyckte dock att det såg fint ut. Filmade lite men tyvärr fick jag inte med den jättefina travökningen som de gjorde.

I alla fall så tyckte inte Tina att hon hade takt eller ngt så då gick jag och frågade Lotta om hon kunde hjälpa Tina lite, och det var hon snäll och gjorde. Och då fick de nog till det lite bättre. 

Tina ska även rida henne i morgon, och på onsdag, dvs dagen före KM, så de ska nog hitta varandra. Men som sagt, jag tyckte det såg fint ut. Men det är klart, det ska ju också kännas bra.

Hittade lite lördagsgodis i mitt skåp i stallet. Tack Pernilla, men det hade verkligen inte behövts. :) Tror jag tar med det till jobb och bjuder, dock inte barnen då socker är bannlyst på förskolor nuförtiden, men personalen. Så kan jag själv också mumsa lite ikväll då jag jobbar.  Eftersom det är lördag idag! Och efter barnen somnat förstås.

Var i stallet på förmiddagen. LIte blåsigt, molnigt, soligt, ja blandat väder, men än inget regn i alla fall och ganska behaglig temperatur. Lorett gick med eksem- och regntäcket en stund på förmiddagen men nu har hon enbart eksemtäcket.

Idag blev det tömkörning. Ville inte sitta på henne ifall hon är öm i hovarna för det blir ju extra tryck så klart. Men hon såg fin ut i tömkörningen i alla fall. Gjorde inget avancerat, mest att hon fick röra lite på sig idag. Lite skänkelvikningar blir det alltid och lite övergångar.  Var ute i paddocken och där var det väldigt mjukt, vilket var bra.

Idag är både Hanna och Lotta i Ringsjöorten och tävlar dressyr. Hannas första klass är redan avklarad och hon fick femte och sista placeringen. :)

Nu ska jag åka och jobba. I morgon ska Tina rida Lorett. Om jag har tillfälle ska jag försöka fota/filma lite, för det vet jag att Julia gärna vill se. Ska också åka hem till mor en sväng då det är mors dag!
Nu är klockan alldeles för mycket IGEN. Men men har legat i sängen och kollat nationshoppningen från Portugal. Det är inte högsta serien för där är inte Sverige med i år, utan detta är kvalserien. Tyvärr ganska dålig uppkoppling så bild och ljud var under all kritik men jag tror minsann att Sverige vunnit, och det var tack vare
Erika Lickhammer, Helena Persson och Lisen Bratt Fredriksson. :)

Hann se slutet på Tinas och Loretts dressylektion. Lorett såg ganska pigg ut, men det såg fint ut. Lotta hade tyckt att Lorett såg lite kort ut i början av passet precis som om hon var lite öm, men efter en stund syntes inget och Tina hade inte känt ngt. Så det var säkert bra med henne. Jag tyckte hon såg fin ut. Här är Tinas blogg-rapport 

Lorett fick gå med regntäcket idag efter hovslagaren då det kom skurar hela tiden, men det funkar inte riktigt för ikväll var hon kliig igen. Antagligen dyker det upp en massa mygg och knott så fort regnet lättat. Får nog bli regntäcke ovanpå eksemtäcket i fortsättningen om regnet hänger i luften.

Ja, de vann för nu spelas nationalsången, Sveriges!!

Nu ska jag i alla fall sova.

Idag var jag och Lorett hos hovslagaren på morgonen. Allt gick bra och Lorett var snäll som vanligt, dock ngt mer otålig än vad hon brukar vara. När vi var klara sa han att sulorna bak var tunna, och att hon kanske skulle kunna vara lite öm. Han tyckte inte att vi skulle rida på hårt underlag eller stenigt på ngr dagar. I ridhus trodde han inte att det skulle vara ngr problem. Han förklarade de tunna sulorna med att när man rider mycket på hårt eller stenigt underlag så slits sulan mer än den växer. Så vi ska inte sko hinna för ofta, det kunde gott gå 8-9 veckor tyckte han. Låter länge tycker jag, men bra för min plånbok :). Fast denna gången hade det ju nästan gått 8 veckor, på måndag hade det varit det.

Så Tina ska i alla fall rida ikväll. De får vara lite försiktiga när de går ner till Viarp, hålla sig i gräskanten och undvika stenar.  Ändå bra att de rider så kan Tina känna hur det känns och Lotta kan hålla koll. Förhoppningsvis är det inget.

Nu ska jag till jobb! Om jag har tur kanske jag kan kompa lite ikväll och hinna se sista halvtimmen. Men det är bara kanske.

Idag joggade jag för första gången på länge till stallet. Kändes okey trots att jag inte gjort det på länge. Mockade och fixade till Lorett.  Härligt väder idag, varmt och skönt.

Åkte till stallet på kvällen för ridning. Var inte där förrän vid halv åtta-tiden. Ville rida ut, men helst inte ensam. Men då kom precis Hanna till stallet och då övertalade jag henne att rida ut. Hon red Torina. Lite mörka moln men inget regn när vi red. Red till dammen och travade nästan hela vägen dit. Galopperade lite vid  längs dammen, och sedan blev det galopp längs åkern. Lorett var väldigt pigg, och var först vilket hon tyckte var kul. Travade en bit och sedan blev det trav och sen skritt. Då började det regna lite grann, och det tyckte inte hästarna om, så de fick bråttom hem.

Mysig runda i alla fall. Nu känner jag mig lite snurrig av ngn anledning. Har svårt att hitta rätt ord så jag skriver inte mer ikväll. Får nog hoppa i säng och hoppas det känns bättre i morgon. Ska vara i stallet ganska tidigt för vi ska vara hos hovslagaren kl 9. Sen börjar jag jobba kl 13. Tina ska rida Lorett på kvällen, lektion i Viarp.

Idag var det som sagt ingen vanlig dag då det varit Loretts födelsedag. Firade inte så mycket men hon fick lite extra morötter idag och lite havreknäckebröd. Hon har även fått hoppa idag vilket hon ju alltid tycker är kul. Blir som sagt lite mer firande nästa fredag och då kanske hon får en present också.

Hoppningen gick superbra som vanligt. Tina rider ju henne som jag sagt tidigare, mjukt och fint.  Filmade lite idag men det blev lite hattigt men bättre än inget. Lorett är verkligen i fin hoppform tills Julia kommer hem och det är tack vare Tina. Här är Tinas redogörelse för dagens hoppträning.

Nu är det också verkligen nedräkning tills Julia kommer hem. För nu är det ental som gäller. 9 dagar idag!  

I morgon tror jag det blir lite tömkörning. Eller om jag hittar ngn att rida ut med för då blir det uteritt istället.

.... för det är Loretts födelsedag, hurra hurra hurra! ♫ ♪  ♫ ♪

Idag fyller Lorettan 13 år! Tänk att hon bara var drygt 7 när vi köpte henne. Blir nog lite fika i stallet ikväll när Tina och hon hopptränar. Kommer att fira hennes födelsedag och Julias hemkomst nästa fredag lite mer ordentligt.  ♥


Lorett som unghäst i Holland.Denna dagen hade vi haft Lorett en dag!

 

foto0358 (MMS)

Regn idag så hennes eksemtäcke blev blött. Bytte till hennes extra och då det är väldigt tunt fick hon regntäcket ovanpå då det är ostadigt väder. Tar av regntäcket ikväll när jag slutat jobb. Vila idag.

foto0354 (MMS)

Ett till foto från idag på söt Lorett. :)

foto0355 (MMS)

Åkte till stallet efter att ha jobbat natt. Behövde egentligen sova, men målarna var där och skulle stanna till cirka kl 11 så då var det bättre att jag åkte och mockade. När det var klart blev det även lite mockat i hagen och sen tittade jag lite när Lotta tränade för Henrik. Såg superbra ut! Åkte sedan hem och sov ngr timmar. Var sedan och handlade och var inom Kvantum för jag trodde att de hade en fotoautomat, då jag behöver foto till nytt körkort, men det hade de inte. Får leta upp en imorgon. Finns kanske på Knutpunkten? Åkte sedan till stallet och gick alltså ner till Viarps paddock med Lorett. Blev lite dressyrtrim idag. Red ganska mycket skänkelvikningar i både trav och skritt. Hon gör det superbra för vänster skänkel åt höger, men för höger skänkel till vänster är det lite svårare. Red även lite förvänd galopp. Hon kändes fin i kroppen och spänstig i traven. Men tyvärr kändes hon hård i munnen och det brukar hon nästan aldrig göra, så jag antar att hon inte gillar bettet jag lånade av Annika. Verkar ändå som att det som är bäst är hennes eget tredelade med fasta ringar. Kanske ska prova ett likadant sådant i en större storlek för att se om det är bättre. Det är ju för att hon får skav i mungiporna som jag vill hitta ett bättre åt henne. Red i alla fall cirka en timme och sedan gick vi tillbaka hem. Spolade hennes hovar och ben i kallt vatten en liten stund, och sen fick hon gå in i boxen och rulla sig. Putsade tränset, satte på eksemtäcket, fyllde på vatten i hagen, och sen var kl 21 och det var dags för kvällshö. Hjälpte Steen att fodra och sedan körde jag hem. Imorgon blir det vila för Lorett då jag börjar jobba kl 13 och helst ska hinna ta ett foto innan. Så det blir bara lite mockning och pyssel på förmiddagen, hinner ej mera.

Blev tyvärr inte skogsridning idag, men lika härlig blev ändå den vanliga uterittsrundan. Red tillsammans med Åse och Ingo och vi red ner till dammen, galopp fram till vägen. Idag tog vi istället "gamla vanliga" hållet upp längs åkern och där blev det så klart galopp. Är en ganska lång galoppsträcka där. Sedan travade vi längst upp och skrittade ner till huset där vedstapeln förr stod. Men där vände vi och tog samma håll tillbaka. Nu blev det först galopp, sedan lite trav och skritt ner sista biten. Red längs dammen hemåt, och först var det galopp och sedan travade vi hela vägen hem. Endast skritt sista grusbiten hem.

Härlig runda som tog cirka en timme. Vädret var lite växlande, lite sol, lite blåst och på slutet kom en regnskur, men det var inget som störde ritten.  Lorett var pigg och framåt hela tiden, men lagom mycket idag. Jag behövde inte ptrooa på henne hela tiden i alla fall :). Känns ganska bra med Sprengerbettet. Ska nog åka till Månsgård en dag och titta vad mer som finns.

Därefter fick Lorett komma ut igen. Fick sitt eksemtäcke på. Förhoppningsvis kommer inget mer regn och i så fall är det nog bara en skur, och då torkar det fort igen.

I morgon måndag får det nog bli ett dressyrpass. Ev går jag ner och rider i Viarps stora paddock. Tisdag kanske vilodag eller tömkörning tror jag. Onsdag hoppar nog Tina med henne. Torsdag vila eller tömkörning beroende på vilket jag gjorde på tisdagen. Fredag ska vi vara hos hovslagaren kl 9. Sedan ska jag börja jobba kl 13 så jag kan inte rida min lektion på kvällen, men det får Tina göra om hon vill. Är ju alltid rädd att Lorett ska vara öm efter skoningen men nu hinner hon gå i hagen efter skoningen och så märker ju Tina och Lotta om det skulle vara något. Lördagen åker jag ev till Kågeröd. Annars är jag sugen på Ottarshagen. Och söndag får nog också blir uteritt.

TILLÄGG: OCH SEN ÄR DET VECKAN DÅ JULIA KOMMER HEM !!!! :D :D :D

Nu väntar jobbet.

Hittade detta ljudklipp av veterinär Per Michanek. Han föreläser tydligen även på bl a Flyinges utbildningar. Mycket tänkvärt.

Åkte till stallet vid 11-tiden. Hade bestämt att rida ut med Åse och Whippen och Emma och Ingo. Tog in Lorett direkt och gjorde i ordning henne. Testade ett nytt bett idag, ett tredelat med d-ringar i storlek 12 märke Sprenger. De betten är visst ganska dyra men ett av få märken som gör hela storlekar. Därför jättebra att Annika hade ett som jag får testa. Hade också hoppsadeln så klart eftersom vi skulle rida ut.

Det blev samma runda som Åse och jag red häromdagen. Emma ville gärna vara först med Ingo för annars blev han visst vild, men det gick bra. Till att börja med var Lorett lagom pigg, och kändes superfin. Sen kom vi ner till dammen och där visste hon ju att man ska galoppera så då fick hon ny energi.

Så hon var ganska pigg resten av ritten, men helt kontrollerbar. När vi hade ridit runt hela fältet och skulle ta sista galoppen upp mot bostället, kom vi i trav uppifrån fältet och  när vi svängt runt så laddade både Ingo och Lorett med världens maffigaste trav. Det var nästan så att inte Whippen hängde med. Och sedan blev det galopp. Så härligt att galoppera och stå i lätt sits, och känna hur hästen verkligen tar i, det är som om de lägger in en andra hästkraft eller växel!

Skrittade sedan lungt hem sista biten. Härlig runda! Detta är verkligen livskvalité tycker jag. Och spec med trevligt sällskap. Ser mycket fram emot vårt "lyx"-ridläger i sommar!

Lorett fick sig sedan en dusch då hon var lite svettig. Inte så konstigt då det är högsommarvärme ute idag. Tog på henne eksemtäcket och sedan fick hon äntligen komma ut. Hon hade varit som på nålar i stallet innan jag släppte ut henne, och anledningen till det var ju så klart att hon var blöt och hon ville bara rulla sig, vilket var det första hon gjorde när jag släppte ut henne.

Mockade och gjorde klart i stallet. Körde sedan hem för egen dusch och lite mat och nu får det nog bli en liten siesta då jag är mycket trött eftersom jag jobbat natt.

Blir ingen Kågerödsskog i morgon. Får se vad för kul det kan bli i stället. ☺

Lorett är alltid prio 1. Dvs hennes behov kommer alltid först. Så är det ju när man har tagit på sig ansvaret för ett djur.

Idag red Tina Lorett. Här kan man läsa om dressyrlektionen för Lotta. Är så kul att låna ut henne till Tina för hon rider henne så bra. Mjukt och fint, och alltid positivt.  Det uppskattar jag mycket.

I morgon vet jag inte riktigt vad jag och Lorett ska hitta på, men på söndag ska vi eventuelllt åka till Kågeröd och rida i skogen.  Ska försöka göra mycket kul saker med henne i sommar. Som att åka mer till skogen, havet, etc etc. Det tycker både hon och jag är kul! Men det får väl bli de dagar jag kan "låna" henne av Julia! :) Eller så kanske Julia kan låna Syrah och så gör vi allt kul ihopa!

God natt!

foto0351 (MMS)

Regn i morse så hennes vanliga eksemtäcke blev blött så nu får hon ha sitt reserv. Sitter ganska bra förutom att det inte täcker halsen ordentligt. Hon vilar idag. Nu ska jag till jobb.

Hann alltså se nästan all hoppträning idag. Missade bara framridningen tror jag. Alla var duktiga som vanligt, både hästar och ryttare. Imponerad av Åse. Hon skyr inga höjder eller hinder!

Glömde tyvärr kameran hemma, men filmade lite med min mobil. Dock blir det väldigt dålig kvalité och man kan bara filma max 10 sek åt gången, så har klippt ihop ngr snuttar.

Vad Tina tyckte kan man läsa på hennes blogg här. Jag tyckte det såg superbra ut. Och att Lorett hoppar lite snett är inget att bry sig om tycker jag. Huvudsaken att hon hoppar och inte river. Och dessutom tyckte jag att alla hästar hoppade lite mer åt höger eller vänster emellanåt.

Gick upp tidigt idag för jag skulle ringa och väcka Jonathan halv sju. Gick sedan upp och gjorde i ordning mig för de skulle komma och måla fönsterna. Visserligen bara utvändigt men de behövde komma in och öppna fönstren. Visste inte vilken tid de skulle komma så bäst att vara förberedd tyckte jag. Vid 10-tiden hade de fortfarande inte kommit, när jag åkte till stan och uträttade lite ärenden.

Åkte därefter till stallet och mockade till Lorett, så det skulle vara klart till kvällen.  När jag sedan kom hem syntes fortfarande inga spår efter ngr målare. Var min lediga dag idag, men vi skulle ha möte på jobb halv fyra till halv sex och då det var sagt att vi skulle gå igenom semesterschemat ville jag vara med. Men icke, det blev samma diskussion som vid förra mötet. :(

Körde sedan direkt till stallet då jag bestämt att rida med Pernilla och Åse. Hade ju regnat hela dagen men nu var det uppehåll så vi beslöt att rida ut i alla fall. Skrittade längs slingan ner till dammen. Där vände Pernilla och skrittade hemåt för hon ville bara skritta Cez idag. Jag och Åse travade längs dammen mot vägen. Lorett var superfin i traven, och vilken nacke hon kan få! Synd att man aldrig får till sådan trav i ridhuset eller ridbanan. Sedan valde vi stigen som går längs vägen upp mot bostället och där blev det galopp. Whippen var först och Lorett bara körde upp huvudet och ville förbi, och fort skulle det helst gå. Nåja, hon fick hålla sig bakom. Och nej Julia, jag hade inte martingalen. Tänkte inte ens på den innan vi red ut. Travade förbi huset där förr den stora vedstapeln stod, och sedan var det galopp hela vägen uppför. Vi var fortfarande bakom Whippen men nu gick Lorett lite lugnare, dvs det gick ganska fort men hon körde inte upp huvudet. Var kanske lite jobbigt i uppförsbacken. Men kul tycker hon nog det är. Skrittade sedan längst uppe, och en bit nerför på andra sidan, och sista biten ner travade vi. Sedan blev det en galopp till längs stigen upp mot bostället och nu fick Lorett äntligen vara först. :) Och det gick ganska fort, hästarna triggade nog varann lite. För nu ville Whippen ju komma ifatt Lorett. 

Sedan blev det lite trav och så skuttade vi över diket och mot läskiga huset och så skrittade vi hem det hållet. Härlig runda och jätteroligt! Lorett och Whippen verkade inte ett dugg trötta. Annat är det när man rider på banan. Men som sagt en härlig runda för både hästar och männniskor! Och bra konditionsträning för Lorettan! Måste säga att sådana här stunder gör det värt alla kalla jobbiga vinterdagar i stallet, och SÅ värt alla pengar det kostar att ha häst! Spec när det är en sådan fin häst som Lorett. :)

När jag kom hem såg det likadant ut på mina fönster som i morse. :( De kommer kanske i morgon.  Lika bra det när jag ändå är på jobb hela dagen.

Lorett fick på sig eksemtäcket för det skulle nog vara uppehåll i morgon. Om det skulle spöregna i morgon bitti, så kör jag inom innan jobb och byter till regntäcket.

God natt!
Slutade jobb 7:30 och körde direkt till stallet då det börjat regna och Lorett ju gick med eksemtäcket. Tog in henne och bytte. Eksemtäcket hade hunnit bli lite blött men det hade inte riktigt gått igenom. Släppte ut henn igen och passade på att mocka.

Vi har fått ny halm i stallet och jag tyckte Lotta sa att den var årets, men kan den verkligen redan vara klar? Nåja, gul och fin var den, såg nästan ut som guldhalm, så det passar ju en prinsessa som Lorett. Det är visst havrehalm.


God halm tycker Lorett.

Åkte tillbaka till stallet vid 18-tiden. Ville ridit ut, men det regnade fortfarande och kändes ganska kallt. Cirka 11° bara. Gjorde i ordning Lorett med dressyrsadeln och bytte till hennes eget bett igen, men tog det som satt på hopptränset, dvs det tredelade med fasta ringar. Tog också sporrar. Och idag kändes Lorett som vanligt, dvs fin och mjuk. Red fram ganska länge. Gjorde mycket skrittövningar, bla öppna i skritt och fram- och bakdelsvändningar, + skänkelvikningar. Red lite i galopp, bl a förvänd galopp. Avslutade med att rida LB-programmet som idag gick över förväntan. Det jag ska tänka på är att göra lite mer halvhalter så att inte tempot rinner iväg i traven, och även försöka tänka på att inte tappa formen på henne, dvs försöka rida ihop henne hela tiden. Blev en timmes träning, och som vanligt var jag svettigast!

I morgon blir det nog en uteritt med Pernilla och Åse. Förhoppningsvis är vädret bättre. De har sagt regn på förmiddagen men sedan uppehåll. Lorett fick på sig det fleecefodrade regntäcket nu ikväll för hennes blåa var blött.

På onsdag blir det hoppträning för Tina och Lorett. Jag jobbar till 17, och sedan ska vi ha möte här i området kl 18. Förhoppningsvis varar det högst en timme så hinner jag kanske se slutet på hoppningen.

Torsdag blir det nog enbart skritt tror jag = hennes vilodag.

Fredag jobbar jag natt igen, så då har jag frågat Tina om hon kan rida Lorett på lektionen, och det tror jag hon ville. Jag kommer att få en fin häst till KM i dressyr den 2 juni. :)
Idag den 15 maj är det graduation för Julia. Kl 19 svensk tid.  Inte klokt hur fort det här året har gått. Bara 19 dagar kvar tills hon är hemma. :)

Åkte till stallet vid 12-tiden. Mockade till Cez och Lorett och tog sedan in Lorett. Hon fick ju regntäcke i går kväll men inget regn har kommit idag. Och så fort hon kom in så började hon klia sig i manen. Så fr o m nu är det enbart eksemtäcke som gäller. Tog också av Cez regntäcket.

Hade egentligen tänkt rida ut en sväng men Lotta trodde det var för blött efter gårdagens regn så jag bestämde mig för att rida i paddocken istället. Lotta red också. Till att börja med var Lorett hård i munnen, och kändes stel. I galopperna kändes hon sned. Men fortsatte rida och Lotta tipsade om att jag skulle rida öppna i skritt ngr steg och när det kändes bra skulle jag trava lite, ner till skritt igen och öppna o s v. Och faktiskt så blev det mycket bättre. Avslutade med att rida LB-programmet två ggr. Övergångarna från ökad galopp till trav gick bra idag.

Nu är jag hemma en sväng men ska snart åka till jobb! Ha det!

Jobbade natt och sov inte mycket då ett barn blev akut sjuk och jag fick ringa efter hans föräldrar. Sedan kunde jag inte sova mer. Så när jag slutade kl 9 idag körde jag först till stallet och satte på Lorett eksemtäcket för hon gick utan, och sedan mockade jag i boxen och hagen. Körde sedan hem och käkade frukost, och sedan var jag tvungen att lägga mig och sova ett tag.

Åkte tillbaka till Lorett vid halv sju-tiden. Då hade det fina vädret försvunnit och nu regnade och åskade det. Regnade ganska ordentligt men det behövs. Det lilla som kom igår gjorde ingen nytta.

Lorett behövde röra lite på sig men kunde slippa ryttare idag, så det blev lite tömkörning i ridhuset. Hon jobbade på bra. I galoppen blev det lite bus i båda varven. Typ skengalopp och bakutsparkar. Lugnade sig dock efter ett tag och sista traven blev väldigt fin. Fick sedan rulla sig i ridhuset och sedan skrittade vi av på grusvägen ner till Viarp. 

Har ett nytt lite längre bett på henne som jag fick låna av Annika Hallberg. Eftersom Lorett så ofta har lite skav i mungiporna så trodde Lotta att det kanske berodde på att bettet var för kort. Brukar ha 11,5 cm och det hon nu provar är 12,5. Verkar inte som om 12 finns, för det hade nog varit bäst. Och vissa tycker att det är bättre att bettet är lite för långt, och vissa säger att det är bättre om bettet är lite för kort. Man vet inte vad man ska tro, men jag ska prova mig fram och kolla om skavet i mungiporna blir bättre. Dock har jag kommit på att tredelat är bäst och även att fasta bettringar funkar bäst.  Satte på Lorett regntäcket när jag var klar, då det ska bli regn i morgon igen. Lite morötter och äpplen fick hon och sedan var jag klar.

Kom hem lagom till meldifestivlalen. Är inte jätteintresserad men tvn står på och jag tittar med ett halvt öga. Hejar såklart på Sverige trots att jag inte tycker låten är ngn höjdare. Hörde nyss Tyskland och hittills tycker jag den är bäst. Höll på Tyskland även förra året, och det var samma artist som i år. Ungern var också lite bra.

I morgon ska jag jobba natt igen, men börjar inte förrän kl 18. Ska hinna rida Lorett, och förhoppningsvis rida ut. Ska även ta hand om Cez i morgon.

Tina skickade sms-rapport: HejHej ! Lorett kändes jättefin idag :) vi jobbade en hel del med öppna i både skritt, trav och galopp vilket hon gjorde jättebra. Avslutade med att rida lite självständigt och då red jag en del förvand galopp och red öppna även där. Jag fick upp henne i en ganska hög form också utan att hon blev ostadig så jag är jättenöjd :)

foto0338 (MMS)

Nu har jag mockat och tittat till Lorett. Allt bra. Bytte till regntäcke då det börjat regna nu. Regnet är välkommet så gräset växer hos Lorett. Ikväll blir det dressyr för henne och Tina.

Var inga problem att få upp Jonathan idag. Åt frukost och sedan stack han till skolan. Skulle få skjuts med en kompis som bor nära mig.

Åkte till stallet vid 12-snåret. Skönt väder idag igen. Inte så varmt som igår, men nästan skönare idag. Mockade hagen och boxen, och sedan tog jag in Lorett. Idag fick hon lite massage med maskinen och det tyckte hon var ganska skönt, åtminstone på vissa ställen.

Sadlade sedan med hoppsadeln då jag planerat en uteritt. Annika hängde på med Syrah, dock till fots. Tänkte ridit ner till dammen, men när vi närmade oss den såg vi bonden var ute med sin jättetraktor med ngt brett bakefter precis på åkern bredvid stigen, så då vände vi om igen. Red då lite istället på ridbanan. Gick väl sådär. Testade ett lite längre bett, men vet ej om det var så mycket bättre. Men det hade inte fasta ringar och det tror jag är bäst. Anledningen till att jag ville prova ett lite längre bett är att hon nästan alltid får skav i mungiporna och kom på att det kanske beror på att bettet skaver där, och när Lotta tittade på det så tyckte hon att det kanske var i kortaste laget. Den storlek hon nu har är 11,5 och jag tror att nästa storlek är 12,5 och det hade nog varit bättre med storlek 12 men är osäker på om det finns. Ska köra till Hyllinge i morgon efter jobb och kolla.

Nåja, red lite övningar ur LB-programmet och därefter fick hon en liten dusch. Tvättade man, hals och övre delen av svansen med klorhexidinshampot då hon är lite kliig. Sen fick hon på sig eksemtäcket och så fick hon gå ut igen. Fick ngr äpplen! :)

Har nu tittat med ett halvt öga på semifinalen till melodifestivalen. Det var ju fråga om Eric Saade skulle gå vidare till lördagen eller ej. Och det blev ganska spännande för av 19 länder skulle tio gå vidare och när nio var upplästa var inte Sverige med. Men på tionde uppropet så blev det Sverige. Kul, även om jag inte tycker låten är ngn höjdare. Har aldrig gillat de sånger han Fredrik Kämpe skriver. Men Eric Saade är en bra artist, skulle bara behövt en bättre låt.

Imorgon jobbar jag natt så då hinner jag inte rida min lektion, men Tina och Lorett hinner! Dressyr blir det då.

Nu är det bara 22 dagar kvar tills Julia är hemma. Och idag slutar hon skolan och på söndag är det graduation för henne. Då ska hon vara så här fin!Idag jobbade jag 13-21. Var i stallet en sväng på förmiddagen och mockade. Varmt och skönt idag också. Shortsväder och det är härligt!

Kunde sedan gå lite tidigare från jobb så jag hann se slutet på hoppträningen med Tina och Lorett. Det såg så bra ut. De kom till fina distanser hela tiden så Lorett slapp hoppa svåra och konstiga språng, och det var mjuk och fin ridning. Hann filma lite grann.Nu har jag besök av min brorson Jonathan som ska sova över här inatt då båda hans föräldrar är på utlandsresor! Trevligt och mysigt att ha honom här. Får se hur kul det är imorgon bitti dock då jag ska få upp honom till skolan. Men det går säkert jättebra!Nu ska jag själv hoppa i säng så jag orkar upp i tid! Men här kommer filmsnutten!

Blir ett kort inlägg även idag. Är mycket trött nu. Klockan är 23 och ska strax sova. Åkte till Lorett efter jobb cirka kl 17. Hon var fortfarande ute när jag kom så jag mockade först. Tog sedan in henne och det låg havre och betfor i krubban, men tog bort hälften till efter träningen. Tog ut henne när hon ätit upp och gjorde i ordning henne. Snäll att göra i ordning. Hon fäller väldgit mycket päls nu.

Tog ut Lorett i ridhuset där träningen för Mette var, trots det fantastiska vädret, men de som red först tyckte det blåste och dammade i paddocken. 

Träningen gick inte så jättebra som det brukar göra för Mette men ändå kan jag inte klaga. Det enda var att hon kändes lite mer stel idag, fick inte henne lösgjord riktigt. Annars jobbade hon på bra i värmen. Red en del ökad minskad volt, galoppökningar och minskningar både på volten och spåret, lite skänkelvikning längs spåret där jag ska tänka på att titta dit jag ska och ta med hästen. Red även lite förvänd galopp. Ska tänka på att jag inte lägger ner alt breddar ut ytterhanden. Även jobba med ställningen innan jag begär ngt annat av Lorett.

Imorgon jobbar jag 13-21. Lorett ska hoppa med Tina för Hanna på kvällen.

God Natt!

foto0337 (MMS)

Helt vild efter gräs. Har precis slängt sig ner och rullat på stigen och nu bara SKA hon äta gräs. Ska försöka gå en sväng med henne då det är vilodag idag.

Fullspäckad dag. Först jobb och sedan var jag väldigt trött när jag kom hem så jag var tvungen att vila en liten stund. Röjde sedan ute på baksidan. Fick ihop fyra sopsäckar, dock halvfulla pga det blev annars för tungt, med ogräs och annat trädgårdsavfall. Röjde sedan undan framför de ställen där det finns trä för med start i morgon ska vi få målat! Kommer att bli jättefint tror jag, och den gräsliga rosa färgen ska ersättas med grått. Har dock mycket kvar att röja där ute, bla träd och buskar som ska klippas ner. Och så är inte poolen borta än. Har fått bort mycket av den, men nu är det plywoodsidor i botten och på sidorna som måste bort. Och de sitter ganska hårt verkar det som. Sedan ska den ju fyllas med jord och ngn gång i framtiden ska det läggas golv där. Men nu får det bli målning först. Hann ej riktigt med att fixa på framsidan men det tar jag i morgon bitti, då jag är ledig.

Hann alltså inte med Lorett idag, men Tina var snäll och mockade och red henne. De hade ridit ut ner till dammen. Läs här

Dock körde jag en snabbrunda strax efter 21 till stallet och tittade till henne. Allt såg så bra ut. Hon gnäggade när jag kom, som vanligt, men det tröttnar man aldrig på att höra :). Hon fick ngr morötter och ett äpple, och sedan hjälpte jag Lotta att fodra.

Sedan körde vi ner en sväng till Viarp för Lotta ville kolla läget där vilket hon nästan alltid gör på helgerna. Och det behövs för det finns alltid ngt att fixa till. Ibland har de glömt att lägga ut morgonhö, eller så är det ngt annat glömt. Idag hade Hidalgo inget vatten, och lilla Simba stod fortfarande och åt trots att de andra hade ätit upp allt. När vi tittade in till henne hade hon säkert 3-4 kg kvar!! Man kan undra hur mycket hon fått. Tog ut det och gav till Hidalgo som verkade hungrig. Fyllde på lite hö i allas morgonhögar då det var lite. Upptäckte också att betforen stod kvar. Alltså var den glömd att ge. Vi gav dock inte den nu så sent.

Nu blir det Mästarnas mästare på svt play och sedan godnatt!
Åkte till Lorett efter jobb. Skön kväll och hade först tänkt rida ut en sväng men Lotta skulle precis rida i paddocken så då bestämde jag mig för att rida med henne. Ruby ville gärna ha sällskap sa hon. Och jag tycker det är bra att rida samtidigt som Lotta för jag skärper till mig lite och så ser jag vilka övningar hon gör.

Tog alltså dressyrsadeln och sporrar. Började med att gå med henne på grusvägen nästan ända ner till Viarp och sedan tillbaka. Började skritta lite och sedan blev det trav. Red ganska framåt. Efter traven blev det lite fram- och bakdelsvändningar och sedan blev det frisk galopp längs spåret.  Efter detta fick hon skritta på lång tygel en stund.

Därefter blev det lite galopparbete med galopp snett igenom och byte till ny galopp. Fick inte till det jättebra först, men Lotta sa att jag skulle räkna 1 2 3 och sedan byta. Och då gick det faktiskt mycket bättre. Sedan blev det lite travarbete, bla öppna längs spåret och efter cirka halva vägen så blev det skänkelvikning i sluta? öppna? fram till mitten av kortsidan.  Om man t ex kom i vänster varv så skulle man rida vänster öppna, flytta in fortfarande med vänsterställning i en skänkelvikning? (kanske heter det ngt annat?) mot mitten på kortsidan. Gick riktigt bra.

Avslutade med att rida igenom LB-programmet. Lorett var vid detta laget superfin och spänstig. Programmet flöt på ganska bra. Halterna är fina,  och volterna i galopp känns toppen. Travökningen gör Lorett jättebra,  men jag ska tänka på att inte trilla framåt. Galoppen snett igenom går också jättebra, problemet där är att kunna bryta av till trav när vi kommer till spåret. Måste träna mer på det. Ska också träna mer på skritten snett igenom, för där vill hon gärna börja trava.

Men allt som allt en superfin häst idag!  Och så är hon så mysig att hålla på med också. Humöret är riktigt bra. Den enda gång hon surar är när jag ska spänna sadelgjorden. Och det kan man ju förstå.

Borstade sedan av henne och satte på eksemtäcket och sedan var det dags för kvällshöet vilket hon uppskattade! Hon fick även lite morötter.  Hann även med att mocka i hagen innan det blev mörkt. Fem högar på en dag, dvs cirka 10 -11 timmar.

Åkte till Lorett efter jobb. Var där cirka 17:30. Lorett var fortfarande ute, så jag skyndade mig att mocka. Skönt att de får gå ute länge nu. Varit toppenväder idag, cirka 19° nu i eftermiddags.

Tog sedan in henne och då hade de fått sin mat, och hon fick äta hälften, sparade andra hältften tills efter ridningen. Gick ut en sväng i hennes hage och snabbmockade den. Gjorde sedan i ordning Lorett och tog hoppsadeln då det skulle vara hoppning idag.

Red fram som vanligt.  Red på volt och red lite ökad och samlad galopp. Började sedan med att travhoppa ett krysshinder med travbom framför. Sedan la Lotta till en liten oxer bakom ett galoppsprång emellan. Fortsatte travhoppa den ett par ggr. Lotta höjde även oxern lite och Lorett var så duktig. Sedan hoppade vi en liten bana. Jag ville inte hoppa så mycket så det var ganska lågt, kanske 50 - 60 cm max. Börjde på kombinationen och skulle även nu trava in. Hade haft Lorett väldigt lugn hela tiden, men nu gick det för lugnt, hade i princip ingen bjudning, så när hon hade hoppat krysset blev det helt plötsligt 1,5 språng fram till oxern typ i ultrarapid och då gick det ju inte att hoppa. Började om och nu gick det bättre. Fortsatte i galopp rakt fram, följde kortsidan och vände sedan snett igenom där det stod ett räcke med lådor med granris under. Ut till långsidan och följa kortsidan, och sedan vända innan kortsidan tog slut och där i början på långsidan stod ett räcke till. Fortsätta i galopp och vända snett igenom och hoppa en planka, ut till väggen och snett igenom igen och hoppa en liten mur. Allt som allt sex språng. Lorett var duktig, lugn och fin. Travade av henne och hon kändes jättefin då. :)

Helene red den nya hästen, Hidalgo tror jag han heter, är från Polen och sex år. Ser fin och snäll ut. Är dock lite rädd för ljud, men han är ju inte så gammal och dessutom ny på stället. Sus var också med och red och hon hade Wie. Det såg så bra ut för båda två på hästar som nästan såg ut som tvillingar!

Gick sedan tillbaka hem med Lorett. Hon fick resten av sitt kraftfoder och så plockade  jag iordning hennes grejor. Satte på henne eksemtäcket och så fick hon lite morötter innan jag åkte hem. Ska bli fint väder imorgon också.

Och imorgon jobbar jag 11-19 så jag tror att jag mockar på förmiddagen och så rider jag efter jobb. Skönt att det är ljust så länge nu. På söndag ska Tina ta hand om henne då jag har fullt upp.

Mockade till Lorett på förmiddagen. Ganska kallt idag med så hon fick behålla sitt fleecefodrade regntäcke. Åkte tillbaka till stallet vid 17.  Hade tänkt rida innan clinicen med Mette. När jag höll på att göra iordning Lorett kom Åse och tjejerna. Emma skulle rida Ingo så då frågade jag Tina om inte hon kunde rida Lorett då jag var ganska trött och mådde lite dåligt. Och det ville hon. Hon red ute i paddocken och jag mockade till MP.

Ja MP som tyvärr inte verkar vara helt ok, trots att de var hos Anne i måndags och fick klartecken. Men han behöver nog vila lite till. 

Var sedan i Viarp och lyssnade på Mette. Jättebra clinic. Hon visade på hur viktig sitsen är för att hästen ska gå och röra sig optimalt. Bl a jämnt tryck i båda stigbyglar, känna båda sittbenen, inte vika sig i sidorna, och att se vägen framför sig med hjälp av magen, "ögat" i magen. Fick se en ryttare som blev longerad, och sedan red Hanna sin utbildningshäst från Flyinge, som hon för övrigt ska tävla på söndag i dressyr, och Erica red Chessie.  Under tiden de red förklarade och berättade Mette, och de fick visa lite hur sitsen påverkade hästarna, om man t ex satt lite snett. Blev sugen på att rida och helst att rida för Mette. Imorgon när jag ska rida ska jag börja med att tänka på min sits och händer i första hand, inann jag börjar dra i stackars Lorett.

Efter clinicen åkte jag tillbaka till stallet. Upptäckte att Lorett stod och kliade sig i manen, så nu har eksemet verkligen kommit. Antagligen har det kläckts en massa otäcka flygfän nu när det regnat lite. Så då fick hon på sig eksemtäcket ikväll. Men det ger ju även lite värme om det blir kallt inatt, och det skyddar henne imorgon mot sol och mygg, för det skulle bli fint väder imorgon.
Idag visar min nerräknare att det är 30 dagar kvar tills Julia kommer och den stämmer faktiskt. För om man räknar neråt på kalendern och börjar på 30 idag, 29 imorgon o s v så hamnar den på 0 (noll)  den 3 juni, dvs den dagen Julia kommer hem!

Var i stallet ganska tidigt eftersom jag skulle iväg till jobb sedan. Mockade och tog hand om Cezanne först. Fyllde även på vatten till honom i hagen. Mockade sedan till Lorett och tog in henne. Tog dressyrsadeln idag för jag tänkte trimma LB lite. Gick ner till Viarp för jag tänkte rida lite i deras paddock, men fy vad det blåste idag och kallt dessutom. Gick därför in i stora ridhuset istället. Träffade där på Marina och Lilleman. Han var igång nu men inte i hoppkondition än sa hon. Men allt var bra med dem.

Lorett var pigg från början men fick inte till henne riktigt bra. Antagligen för att jag bytte träns och bett. Red med det fina dressyrtränset som Julia köpte i Stockholm, och det var antagligen bra, men hade ett tvådelat bett med fasta ringar. Det var inte det tvådelade jag hade en gång innan som har lösa ringar och är tjockare, för det vet jag att hon inte gillar så det har jag slängt, men hon verkade inte gilla detta heller trots att det är tunnare. Verkar som om tredelat ändå är bäst på henne. Gick väl ganska bra ändå. Red mycket fram- och bakdelsvändningar, skänkelvikningar. Red sedan igenom programmet, där jag fick rida om ngr partier bl a den ökade galoppen med avbrott till trav och den ökade skritten. Volterna i galopp gick jättebra. Halterna satt också fint idag. Jag bara satt till, så ställde hon upp jättefint.  Red sedan igenom programmet helt en gång och det gick väl hyfsat, men måste öva på att ställa rätt hela tiden, och att få henne att lyssna på mig och inte försöka bestämma själv.

Gick sedan upp med henne till Viatorp igen. Släppte ut henne i hagen och mockade den också. Blir många högar på bara två dagar!

Är fortfarande lite i chock över Peter Eriksson! Julia och jag kan knappt tro det är sant! Men det stämmer väl vad de säger om de fulaste fiskarna.....

I morgon är det sitsclinic med Mette Henriksson i Viarp. Ska bli intressant och kul. Sitsen måste man alltid öva på!
Idag har det fortsatt vara kallt och tråkigt väder, men när jag kom till stallet ikväll klarnade det upp lite och kändes ganska skönt. Åse var i stallet och skulle rida ut på Whippen så då hängde jag och Lorett med. Igår hade jag tänkt tömköra Lorett men det slutade med att vi istället gick en ganska lång runda. Så då får måndagen räknas som hennes vilodag.

Skrittade ner längs slingan mot dammen. Ganska bra underlag där nu. Har ju regnat lite så det blivit lite mjukare utan att bli för mjukt. Började därför trava ganska omgående när vi skrittat fram. Travade nästan hela vägen ner till dammen. Vid dammen blev det galopp fram till vägen, och oj vad PIGG Lorett var! Fick nästan inte stopp på henne. Vi skrittade över vägen och upp mot slingan som går runt fältet. Galopp hela vägen upp. Lorett fortfarande lika pigg. Varje gång jag försökte ta i henne drog hon bara upp huvudet och sprang på i alla fall. Så det var bara att ta ner handen och "go with the flow". Whippen var framför oss hela tiden och det var kanske därför det gick så fort, för hon ville förbi!

Skrittade resten av slingan runt fältet då det finns ganska mycket kaninhål där och det även går nerför. Red ner mot dammen igen. Galopp hela vägen förbi dammen, PIGG, och sedan lite skritt i början av vägen tillbaka och sedan travade vi nästan hela slingan hem.

Härlig runda och när vi kom tillbaka såg vi en fantastisk regnbåge + en till lite svagare sidan om. Har aldrig sett dubbla regnbågar förr!


Även i år går New Forest SM i Vetlanda. Vi hade ju sådan tur förra året att vi fick tag på en stuga, fast jag inte hade koll när proppen kom ut. I år har jag haft koll på deras hemsida och idag kom proppen, så jag ringde på en gång och bokade stuga. Hon som sköter det, blev mäkta förvånad då hon ej visste att proppen ens kommit ut än.
 
Men nu har vi en stuga! Det är sista helgen i juli som det går. Var faktiskt en ganska stor stuga, spec om man jämför med dem som fanns i Varberg! Nu får vi hoppas att Helene och Susanne vill och kan följa med.

Nu, lagom till maj månad har det blivit kallt. Igår var det bara 5 - 6°, och regn och hagel. Idag är det lite soligt men fortfarande kallt, cirka 8° bara. Satte på Lorett det tjocka regntäcket igår kväll, men har varit en sväng i stallet nu på förmiddagen och mockat, och bytte till det tunnare blå innan jag stack.

Träffade på Tina och MP i stallet som varit på vet-koll och han är friskförklarad. :) Ska nu sättas igång och kunde nog vara igång om tre veckor.

Lorett ska få ta det lite lugnt denna veckan, efter tävlingen. Dock behöver hon ju röra på sig, men ingen hoppträning. Ev har vi hoppning på fredag i min grupp, men jag håller mig till markarbete i så fall. Jag ska åka tillbaka till stallet i kväll och då blir det nog lite tömkörning tror jag.

Här kommer en superfin bild på Tina och Lorett, tagen av Fredrika Bergmast eller Emma Berg. Har blandat ihop vems foton som var vems.

Idag var det tävlingsdags. 1-majhoppet i Viarp. Lorett var väl förberedd tror jag. I onsdags hopptränade dem, och i torsdags red ju jag dressyr. I fredags red Tina markarbete för Lotta och hon trimmade lite igår lördag. Därefter fick Lorett ett bad så hon blev riktigt fin. På kvällen skypade jag med Julia och så fick hon följa med till stallet och träffa Lorett, och då passade vi på att fixa lite mer med Lorett. Julia övervakade det hela. Jag flätade bl a svansen, satte tottar i manen för att få den att ligga ner på en sida, klippte lite hovskägg och klippte även uppe vid manen där tränset sitter. Använde också massageborsten på hela henne pga att hon fäller extremt mycket nu. Fick loss mycket gammal päls.

Idag åkte jag tidigt till Viarp då jag även skulle var funktionär. Men när Tina kom ner gick jag ifrån och hjälpte till på framhoppningen. Såg väldigt bra ut på framhoppningen. Hoppade ej så mycket.  Sen var det dags för tävling. De red snabbt och bra, men Tina fick inte riktigt till en sväng utan fick rida lite runt om, men kunde hålla galoppen bra. Och det blev en andraplats!!! Emma på Ingo kom trea! Grattis till fina ritter och placeringar. En sak till som jag tyckte var bra och som alla viarpsryttare gjorde tror jag, var att de hälsade på domaren.

Sedan var det dags för andra klassen som var LC+5 dvs 95, och även denna gick jättebra. Framhoppningen gick jättebra, ända tills de skulle ta sista språnget innan de skulle gå in, och då nitade Lorett. Jag såg ej vad som hände för då var jag på väg till banan, utan såg det bara när det hänt, men Tina sa att de kom fel. Då jag gick in igen och så hoppade de om, och nu gick det jättebra. Har kommit på att Lorett verkligen måste ha nosen framme en bra bit innan hindret så hon hinner se och taxera själv.  Rundan gick snabbt och bra och de var dubbelnolla igen, men tyvärr kom de en utanför placering då det endast var två placerade i denna klass. Tina sa efteråt "jag glömde svänga", och så kan det ju bli ibland.  Men jag tycker det var en jättefin runda. Lorett blir ju ganska pigg inne på banan, så helt enkelt är det ju inte att rida henne då. :)

:)