De som känner mig vet att jag gillar att ha rätt, men det finns gånger då jag verkligen inte vill det!

Idag blir det nog vila för Lorett.

Den blåsiga söndagskvällen tillbringar jag i Globen. Det kan också ni göra :) Klicka på loggan.


Tävling idag igen alltså och det var i Lillhagen och det var en regional LB dvs 1 meter. Ganska långt att köra och stormvarning utfärdad. Dock skulle värsta blåsten komma på eftermiddagen och kvällen och Julia hade tidig start så vi körde i alla fall. Men var inställda på att vända om det kändes för blåsigt. Var dock inga problem att köra dit. Väl där var det ganska blåsigt men Julia och Lorett kunde nästan direkt gå in i ridhuset och rida fram där.

Lillhagen har en jättefin anläggning. Tror vi varit där två ggr tidigare, men sist vi var där så ville inte Lorett alls hoppa, inte ens på framhoppningen. Dagen efter åkte vi till veterinären med henne och då hade hon hovledsinflammation enl veterinären. Med facit i hand nu när vi känner till allt om Lorett så undrar jag om det inte varit skoningen som spökat de gånger hon haft ont? I alla fall så verkade inte Lorett komma ihåg det utan hon hoppade fint på framhoppningen. Dock många ekipage inne samtidigt, kanske pga blåsten, vilket gjorde att det var lätt kaotiskt därinne. Dock hoppade inte Lorett så många språng eftersom hon även hoppat kvällen innan. Inne på banan fick de vänta en stund eftersom de var första startande och det var bangång. När de väl började hoppade så var Lorett lugn och fin. Hoppade ettan bra, och kom bra mot tvåan tyckte jag som var ett räcke, men tyvärr föll en bom! Resten av banan var inte Lorett i en enda bom utan hoppade jättefint. Ganska långt i kombinationen såg det ut som men där hjälpte Julia till lite med rösten och då var det inga problem för Lorett.  Men tyvärr får man inga placeringar på 4 fel. Men vi är ändå nöjda med rundan och med Lorett.

Och igår var ju Lorett på Helsingborgs Ridgymnasiums uppvisning och var med på duellhoppning. Julia och Lorett tillhörde guldlaget, och de startade först och gav laget en ledning som de sedan inte släppte, så de vann alltså. :)


Det vinnande guldlaget!


Sötaste och snabbaste guldponnyn och flickan med guldbyxorna!

foto0657 (MMS)

Tyvärr ett nedslag på andra hindret men annars fin runda i Lillhagen.

foto0652 (MMS)

Fina till uppvisningen i Helsingborg med duellhoppning som de vann!

foto0648 (MMS)

Inte dumt att kunna äta grönt fint gräs trots att det är första advent :) Idag ska lorett vara med på duellhoppning på helsingborgs ridgymnasiums uppvisning

Igår måndag fick Lorett vila hela dagen. Jag var hos henne på förmiddagen och mockade och tittade till henne. Mockade även i hagen. Så skönt att det är flera plusgrader ute trots att det snart är slut på november. Förra året i slutet på november var det -8° och snö! Vet detta med säkerhet då jag kollade tillbaka här i bloggen.


Idag tisdag hade jag inte heller så mycket tid. Var en snabb runda i stallet på morgonen efter jobb, och åkte sedan hem för att sova en liten stund innan det var dags att ge sig iväg på kurs på nya jobbet och därefter jobba natt på samma ställe.

Men nu ikväll var Julia hos henne och jag fick precis sms att hon hade känts jättefin att rida. Fick också ett foto.Julias telefon är helknäpp. Ovanstående foto skickade hon för flera dagar sedan när de red ut,  och det dök alltså upp på tisdagen. Idag torsdag kom det rätta fotot fram, som hon alltså skickade i tisdags och det ser ut så här


Och här har hon sitt nya schabrak och nya luva. Hon får ju vara fin inför de sista tävlingarna.

Får rätta mig igen. Det blev ju 18 språng och inget annat.  Filmbevis. Ett par gånger räddar nog Lorett Julia lite, men det ska väl en bra hopphäst göra :)


5:a idag i hoppning 1 meter i Flyinge i svår konkurrens. Dubbelnolla i en lång bana med 14 hinder inkl TRE kombinationer. Superduktiga. Här finns resultatet


Ja, det var ju alltså två kombinationer i grunden och sedan var en av kombinationerna även med i omhoppningen, så totalt måste det ha blivit 17 språng. Inte konstigt Lorett kändes trött efteråt. Imorgon får hon vila hela dagen. Kanske lite massage.


Fint foto jag "lånat" från Facebook av någon som var där och fotade.

Blev lite träning i alla fall för Lorett denna veckan, men enbart lite dressyrträning. Julia fick min lektion då jag i alla fall jobbade. Nu blev det så att jag kunde kompa ett par timmar så jag åkte dit och tittade. Hade ändå inte orkat rida då jag var extremt trött.

Träningen såg mycket bra ut, och Julia tyckte Lorett var jättefin. Så det var roligt. Förhoppningsvis är hon lika fin tills på söndag. :)

I morgon blir det nog en uteritt för henne.

Uppdatering lördag kväll; nej det blev ingen uteritt men väl ett litet ridpass i ridhuset av Julia.

      
Lorett 3 år                                                             Lorett 13 år
Lorett har tagit det ganska lugnt i veckan. Lång skrittrunda i måndags och lite lätt jobb i tisdags. Igår onsdag red Julia cirka 30 minuter i ridhuset. Ingen träning denna veckan för dem då Lorett ska ta det lugnt innan helgen. Lugnt även för min plånbok :)

Själv jobbar jag mycket denna veckan, då jag har två extranätter på nya jobbet och på fredag har jag natt på nuvarande jobb men även planering hela fredagen så det blir ett långt pass då, liksom det blev igår.

Nu är det bara fyra tävlingar kvar för Julia och Lorett innan året är slut och sedan får inte Julia tävla Lorett mer som ponny. Känns lite snopet för det känns inte som om de är klara med varann, dvs att de inte kommit upp till den nivå de har kapacitet för. Skulle behövt ett år till i alla fall. Har ju varit lite skador och annat som gjort att de inte hunnit med och inte känns riktigt klara. Hmm, får nog skicka in en motion (eller vad det nu är man ska göra) till Ridsportförbundet och önska höjning av tävlingsåldern till 19 år på D-ponny. :) Och med omedelbar verkan.


En av mina favoritbilder och en av de bästa dagarna. Julia och Lorett var placerade i både LB+5 och LA på gräs i Åstorp i aug 2009. Och på kvällen var det stallfest!

foto0622 (MMS)

Framridning pågår. Förklassen gick väldigt bra. Nästan 65% men ännu en gång precis utanför placering. Julia laddade sedan för lagklassen och ville verkligen visa vad hon och Lorett kan. Hon var sist ut i laget och visste att vi låg bra till och att hon behövde rida ihop lika många procent som i förklassen och lite till för att bli placerade. Lotta hjälpte till på framridningen och Lorett såg väldigt fin ut. Vet ej vad som hände på banan men förmodligen ville båda två för mycket, för de fick en del missar som de aldrig brukar få, och det kostade så klart. Klarade dock plakett- och rosettgränsen som gick vid 63% men Julia var såklart väldigt besviken. Nu slutade laget på fjärde plats, med bara 0,001% upp till tredjeplatsen. Men men så är det i denna sporten. Dock är vi ändå väldigt nöjda med helgen. Förstaplatsen från igår smäller högt!

foto0619 (MMS)

Härlig lördag igår. Fast lång. Hade planerat att endast rida en klass, pga att Lorett även tävlar idag söndag i dressyr dock. Och Julia ville även enbart rida LB. För de som inte vet vad LB är så innebär det olika höjder för olika stora ponnyer. Fast för ngt år sedan tog man bort dessa beteckningar och nu ska man istället säga 1 meter, eller 90 cm osv. Men istället har det blivit så att man säger fd LC/LB/LA osv. LB är alltså 1 meter för den största kategorin av ponnyer. Åkte alltså iväg vid 11 mot Åsbo RF och var framme strax före 12. Trodde nog att Julias klass skulle starta vid 13, men då det endast var ngr kvar i klassen före, ramlade en tjej av. Hästen var het (irländsk), och hon satt och höll den ganska mycket. Den blev hetare och hetare, och vid ett räcke gav hon i princip ingen eftergift alls när hästen hoppade, vilket gjorde att hästen inte fick upp sina framben, och då fick den bommarna mellan frambenen och gick omkull. Flickan for iväg framför hästen och fick nog en chock. Tycker inte det såg så farligt ut, men ambulans kallades på. Och då blev det såklart paus i tävlingen. Ambulansen tog nästan en timme på sig att komma så det tog väl nästan 1,5 innan klassen startade igen. När sedan Julia var på framridningen och strax skulle börja hoppa fram hände det igen! En flicka ramlade av sin unghäst och tydligen var det mer allvarligt. Såg den på framhoppningen och den såg mycket osäker ut. De hoppade den väldigt mycket och den var helt svettig när den skulle in. I alla fall, ambulans igen. Och nu sa jag till Julia att vi nog fick skippa tävlingen för jag skulle börja jobba kl 18. Men denna gång var ambulansen snabbt på plats så vi beslöt att stanna. Och tur var väl det. Julia startade nästsist och fick till en fin nolla i grunden. Omhoppningen såg lika säker ut. Dock tog Julia en sväng lite längre än vad hon planerat från början men det räckte ändå till seger! Så roligt och tur vi stannade kvar. Julia red så fint och Lorett hoppade så säkert och lätt. Idag är det allsvenskan i dressyr på hemmaplan så Lorett behöver inte åka transport. Och Julia rider även förklassen men då kan Lorett gå hem och vara ute i hagen emellan. För hon rider första klassen vid halv elva och själva lagklassen vid 17-tiden. Wish us Luck!

foto0611 (MMS)

Framridning på gång. Men nu verkar det bli paus igen.

foto0609 (MMS)

Lorett äter gräs i väntan på att hennes klass ska starta. Blivit paus då en ryttare ramlat av sin häst. Men Lorett klagar inte.

Idag för sex år sedan kom Lorett till oss! Och det har varit de sex bästa åren någonsin tycker nog både jag och Julia. Hon har blivit en riktig familjemedlem och verkligen förändrat våra liv!


Vårt första foto på Lorett innan hon var vår, dagen för veterinärbesiktningen.

Måndagen red jag nere i Viarps paddock. Lorett kändes ganska fin. Skönt väder. Tisdagen var Stellas födelsedag så då blev det kalas för henne. Efter kalaset åkte jag och Julia till stallet och Julia red i ridhuset.

Igår onsdag hopptränade Julia och Lorett nere i Viarp för Hanna. De var fyra i gruppen. De hoppade lite olika linjer, och även en rak linje med två studsar på medellinjen. Studsarna bestod av ett mittenhinder som till slut var ganska högt och bom framför och bakom. Avslutade sedan med att hoppa en liten bana. Lorett hoppade superfint när Julia väl gjorde som Hanna sa, dvs bra grundgalopp och hålla handen stilla och nere. Ett par hinder låg på 110 men det var inga problem för Lorett. :) Tyvärr ingen film då jag glömt kameran.

Idag torsdag var det dressyrträning för Lotta med laget inför allsvenskan i dressyr på söndag. Julia tyckte inte Lorett kändes så fin till att börja med, men efter hand blev Lorett allt finare. På slutet gick hon mycket bra. De avslutade med att rida lagprogrammet dvs LC2, och det flöt på väldigt bra.

I morgon blir det nog vila för Lorett. Jag jobbar 13-21 och Julia ville stanna kvar i skolan när de slutat och titta lite på SM i hoppning för ponny. Skadar inte att Lorett vilar lite imorgon, då hon har en intensiv helg framför sig. Ev får hon lite massage i morgon.


Foto från träningen idag. Tyvärr blev den väldigt suddig, förmodligen för att jag zoomade för mycket, och min kamera i telefonen är kanske inte den bästa.

foto0604 (MMS)

Men bra att hon har Rolle på andra sidan i alla fall.

foto0602 (MMS)

Om jag hade haft råd hade jag köpt en kompis till Lorett. :(

Träffade Helene i stallet vid 12-tiden och när stallsysslorna var klara red vi ut en lång runda. Härligt väder med strålande sol. Red ner till dammen och två varv runt fältet. Första varvet tog vi det i trav och då var Lorett ganska loj, men andra gången då var det fart på henne. Började först med att trava en liten sträcka, och sen var det galopp.

Tillbaka halv tre och då började alla hästar gå in, men jag skulle ändå mocka i hagen så Lorett fick vara ute en halvtimme till. Först ville hon med de andra in, men när hon fick lite hö ute, så var hon nöjd.

Idag blir det vila för Lorett då jag börjar jobba redan kl 11. Hinner bara till stallet och mocka. Ska be ngn som är där ikväll, Pernilla eller Åse, om de kan kratsa hennes hovar då de kommit in för dagen.  Jobbar nämligen till i morgon bitti.  Och Julia kommer inte hem förrän i morgon kväll.

Idag är det också världsucphoppning från Verona. Kl 17 visas en timmes sammandrag och kl 14:30 visar Svt Play allt live. Tyvärr hinner jag inte se det live eftersom jag jobbar, utan jag får spela in sammandraget och se det senare.

Nu till stallet.

Lorett kändes sval om hovarna även nu ikväll. Beslöt att ta med Lorett på träningen och känna hur hon kändes när jag red. Var ju också bra att rida för tränare som kan se om hästen går dåligt.

Tyckte hon kändes som vanligt. Inte så pigg till en början men kom i gång bra. Vi hade markarbete och det tyckte nog Lorett var lite kul. Hon skötte sig jättebra och det kändes som om detta verkligen var ngt hon kunde. Dels travade vi över bommar på marken, både på böjt och rakt spår. Dels red vi lite upphöjda bommar, men då var det galopp. Lotta hade höjt upp i ena sidan, och när jag kom på den låga sidan tyckte Lorett det knappt var lönt att lyfta fötterna men om jag hoppade på den lite högre, så hoppade hon bättre. Kändes fin i både trav och galopp. Avslutade med en låg tre-studs på böjt spår. Gick superlätt i vänster varv, lite svårare i höger men helt okey! Lorett var duktig och gick på storhästavstånd.

Så skönt att hon inte verkar ha ont i hovarna. Kommer ihåg förra gången hon fick ont efter skoning och hur lång tid det tog!

I morgon blir det uteritt med Helene och ev åker vi ner en sväng till Lund och hejar på Annie och Tina i distriktsmästerskapet. Vi får också heja lite på avstånd för storhästlaget som rider sista omgången av allsvenskan div 2 i Åstorp.
Titta vad jag hittade på Hippsons sida. :)


Cup-bloggen:

Vinnarna i Hööks-tävlingen


De som registrerade ett tävlingsresultat i Hippson Riders Cup förra helgen var med i utlottningen av fina priser från Hööks. Nu har vi dragit de tre vinnarna.

Julia Rosén vinner en vinterjacka (Unisette CRW) som förstapris

foto0601 (MMS)

Sval och fin om hovarna idag. :)

foto0600 (MMS)

Verkar bättre idag :) Kom travande när jag kom med morötter. Ev tömkör jag henne lite.

Nästa år när inte Lorett ska tävla så mycket får vi hitta på annat kul istället. En grej som antingen jag eller Julia ska rida är Hubertusjakt! Verkar hur kul som helst. Det rids lite här och var men Åsbo Rf brukar ordna en varje år i början av november.

Om Lorett hade varit bra hade jag nog åkt iväg på lördag då det är dags för årets Hubertusjakt. Läs mer här

Åkte inom stallet på morgonen idag igen och tittade till Lorett. Varm om framhovarna men Steen sa att hon sett bättre ut när han tog ut henne. Efter jobb var jag åter i stallet. Tvättade hovarna och gick lite i stallgången med henne, och Hanna tittade lite. Vi tyckte nog att det såg bättre ut idag, trots att hon fortfarande är varm i hovarna. Gick en sväng med henne till ridhuset och longerade ngn minut i varje varv. Kunde inte se ngn hälta men tycker nog hon tar lite kortare steg fram än hon brukar. Dock hade jag svårt att få igång henne i trav, hon ville mest gå runt och ta det lugnt. Om det nu berodde på tristess, att hon inte ville eller om hon kanske har lite ont, vet jag inte. Men tycker nog hon ser bättre ut så jag avvaktar ännu en dag innan jag ringer hovslagaren, och förhoppningsvis behöver jag inte det.

Avslutade stallet med att massera Lorett över ryggen. Hon tyckte det var jätteskönt och slappnade av på en gång. Åkte sedan ner en sväng till Viarp och såg slutet på hoppträningen. Både Ingo och Cannavaro hoppade superfint. Caroline var också med och det såg bra ut, vilket bådar gott inför finalen av allsvenskan för storhäst, där viarps lag ligger trea inför finalen som alltså går i Åstorp på lördag.

Skypade med Julia igår i Norge och allt verkar bra där. Foto från skype.

Tur att man bor så nära stallet när det händer sådana här saker. För såklart vill man titta till sin häst x flera! Nu ikväll var bakhovarna fortfarande svala,, men framhovarna hade åter blivit varma. Spolade dem lite med kallt vatten och sedan fixade jag fint till henne inför natten. Fortfarande svårt att vända men jag hoppas att det är på väg åt rätt håll. Ska köra inom i morgon bitti innan jobb och kolla igen.

Under tiden kan vi njuta av när hon inte har ont, i dessa två filmer från söndagens fina dressyr.Detta var förklassen som gick i LB och här kommer själva lagklassen.

foto0598 (MMS)

Hon verkar lite bättre nu på eftermiddagen. :)

foto0597 (MMS)

Tyvärr ingen förbättring nu på morgonen. :(