Liten filmsnutt från Tinas och Loretts hoppträning igår. Fick tyvärr inte med sista rundan för just då ringde min telefon så missade att filma det. Synd för det var nog bästa rundan. Men det andra var också jättebra.
Nu ska jag själv åka till stallet och rida Lorett nere i Viarp. Markarbete ska det bli idag. :)

Har fått lite rapporter från Julia i Tyskland. Allt är bra där. Hon och skolkompisen har fått en jättefin lägenhet nära anläggningen. De blir hämtade och lämnade varje dag av ngn som jobbar där. Julia är i hoppstallet och första dagen hade hon fått rida en häst och andra dagen dvs igår fick hon rida tre hästar. Tyvärr har hon inte hittat ngt internet så vi får väl vänta och se foto därifrån tills hon får tag på ngt eller tills hon kommer hem.

foto0559 (MMS)

Underbar morgon tycker både jag och Lorett. Varmt redan nu på morgonen :) . Igår hoppade Tina Lorett och det såg riktigt bra ut. Tina rider så mjukt och fint och Lorett hoppade fina språng med svansen rakt upp mot taket.

Nu är Julia iväg igen! Denna gång stannar hon dock inte borta så länge utan nu är det tre veckor. Hon har åkt till stall Ramsbrock i Tyskland där hon ska praktisera. Det är visst ett jätteställe med cirka 950 hästar, varav cirka 300 rids. Där finns både hopp- och dressyrstall. Blir nog en kul upplevelse. Här är deras hemsida Det ligger cirka 60 mil ner i Tyskland mot Holland. Hade varit så kul att åka dit och se det! Det finns också en del info och foto om det på Ridgymnasiets hemsida här

Så nu har jag Lorett själv. Dock kommer Tina att hoppträna henne lite eftersom hon ska få låna henne till omg 3 av allsvenskan i hoppning som går i Viarp den 23 oktober.  Denna veckan kommer hon att rida henne onsdag för att känna på hur det är att rida med hackamore och sedan på torsdag är det hoppträning.

Hade som sagt en bra helg med en tredjeplacering i dressyr LA:1 och nästan 64%. Domare var Gunilla Kare.  De fick ngn liten miss i den första förvända galoppen då Lorett behövde gå på toa samtidigt så då blev det tre femmor på den galoppen, men i övrigt fick hon bara sexor och sjuor. Lorett såg fin ut, även om jag sett henne ännu finare. Så ngr procent till kan det kanske bli framöver.  Men som sagt träning är viktigt för denna veckan hade de två dressyrträningar och det hjälpte ju. Skulle önska att Julia fick tränat flera ggr i veckan denna sista tid hon nu har att tävla med Lorett, så att resultaten kunde bli bästa möjliga, men tyvärr funkar det inte ekonomiskt för mig.

Dagen efter tävlingen, i söndags alltså, blev det en lång uteritt för Julia och Lorett, och igår måndag åkte Julia till Tyskland så då red jag Lorett en liten runda på kvällen. Hann bli mörkt innan jag red, men kunde rida i paddocken med belysningen på. Härlig kväll, cirka 17°. Riktig sensommarväme nu. Lorett får tyvärr gå med sitt eksemtäcke fortfarande för det finns gott om mygg och knott.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på med Lorett. Ev får hon sin vilodag idag, men jag har inte bestämt mig än. Det kanske också blir en uteritt. Ikväll ska jag på kurs via Viarp som handlar om medlemsdatabasen.

Var bara tvungen att ha med denna bilden också för Lorett är ju så söt!!

Hittade två kul klipp från Radiosporten som man kan lyssna på härDetta är bäst!

men jag har varit lite sjuk så det är delvis därför. Med Lorett har det i alla fall varit bra. Julia fick ta henne på min lektion i fredags för jag orkade inte själv. Lorett såg fin ut. De red ute i Viarps paddock.

Var lite orolig för Loretts hovar då jag var iväg med henne på fredagsmorgonen och fick nya skor. Hon har fortfarande röta i hovarna som kommer från en svamp som finns i markerna tydligen. Inte mycket man kan göra. Hovslagaren har skurit bort mycket och nu är det bara luft som ska till.

Denna helgen är det inga tävlingar. Dels jobbar jag och dels får Lorett ha lite vila efter sin fina tävlingshelg förra veckan.

Här kommer tre filmer från Torns!

Från lördagens klass:
Från söndagens klass;
 

Ärevarvet:

Hela veckan som gått gick väldigt fort. Jobbade dagtid och då springer ju tiden iväg. Minns knappt vad vi gjorde med Lorett måndag och tisdag men en av dagarna red i alla fall Julia i ridhuset och hoppade klockan. Dvs hoppade små hinder på volt.

Onsdagen red jag i alla fall lektion. Eftersom det bestämdes att Julia skulle med de andra i stallet och hoppa terräng på fredagen så kunde jag ju inte ha min lektion då. så då red jag igen på onsdagen i stället. Det var en lektion för Susanne J och det var en superbra lektion. Hon sa inte så mycket till mig, men jag inbillar mig att det var för att det inte behövdes :). Men Lorett kändes i alla fall superfin och Susanne sa efteråt att hon tyckte Lorett såg så mjuk och fin ut. Lektionen gick i alla fall mycket ut på att hästen skulle bli kvick i sina reaktioner. man skulle få snabb reaktion och växla arbetet hela tiden. T ex mellan övergångar, ökning - minskning etc etc. Efter att vi ridit fram så skrittade vi väldigt länge och verkligen jobbade hästarna i skritt. Det var fram- och bakdelsvändningar på fyrkanstspår, ökad och minskad skritt, skänkelvikning, öppna, m m. Och det gjorde nog susen för i trav- och galopparbetet var Lorett jättefin. Bara lite svårt för öppnan i höger varv på volt, men det tycker jag själv är svårt. Skänkelvikningarna i trav flöt på fint och galoppen var rund och fin. Riktigt rolig lektion!

Torsdagen hämtade jag Julia efter skolan. Tittade först lite när hon hade ridlektion där för Jörgen Larsson. Såg mycket bra. Hon red en häst som kallas "vanten" och har bara ett öga. Sedan körde vi till stallet och Julia red Lorett i ridhuset då det regnat mycket och det var blött i paddocken.

Fredagen blev Lorett först klippt. Hennes päls hade inte växt ut så mycket men lite grann ramlade i alla fall av. Och nu fäller hon inte så mycket heller. Hon blev riktigt fin i alla fall.  Sedan var det dags att åka till Annelöv och terrängträningen där. Hade vid detta laget klarnat upp och det blev en riktigt skön kväll. Det var sex ekipage som hoppade och vi var nog ungefär llika många som följde med och tittade. Alla hästar var duktiga och skötte sig strålande. Lorett tyckte nog det var kul för hon hoppade så fint på alla stockar och andra naturhinder.

Lördagen och söndagen var som sagt tävlingsdagar. När Julia anmälde sig till tävlingen trodde vi att hennes två klasser låg på samma dag, men när startlistorna kom så såg vi att de låg på vars en dag. LC låg på lördagens lokala tävling och LC+ 5 låg på söndagens regionala. Men det gick ju bra ändå. Lorett hoppade mycket bra båda dagarna. Ngr konstiga språng blev det ett par ggr men ingen tendens alls tilll att vilja stanna.  Julia trivs bra med hackamore-tränset och det ser även Lorett ut att göra. Och nu kanske Julia börjar lita lite mer på Lorett :). Hon red samlat och koncentrerat båda rundorna, och gasade på lite mer i omhoppningen. Får nog säga efter att ha sett filmerna från hoppningen att finast språng får nog Lorett ändå i omhoppningarnan, dvs när det går lite fortare och Julia släpper lite på kontrollen. Men det är min åsikt.

Vi är så nöjda med Lorettan! Hon är verkligen duktig och fantastisk. Hon fick massor av godis denna helgen. Snäll som vanligt att ha med sig på tävling har hon också varit.

foto0543 (MMS)

Tvåa och dubbelnolla idag i Torns :)

Idag har det varit riktigt varmt, upp mot 26°. Skönt!

I fredags red jag lektion. Vi hade Jennifer då Lotta åkt till Gotland. Det var markarbete och vi hade endast fyra bommar framme men det räckte väl. Red fram ganska ordentligt. Började sedan med att trava över fyra bommar på normalt avstånd. Därefter höjdes de upp, varannan sida. Gjorde detta i båda varven. Sedan kortade Jennifer avståndet ganska ordenligt, först till cirka 70-75 cm och sedan till cirka 65 cm. Då fick hästarna verkligen lyfta på benen. Lorett var superduktig.

Därefter blev det galoppbommar med avstånd på cirka 3 meter, normalt för D-ponny. Alla vi tyckte det kändes långt och red på ganska ordentligt. Men det fick vi inte. Och när vi red i bra galopp så kändes det väldigt bra. Höjde även upp bommarna. Lorett gjorde även detta lätt som en plätt.

Var en mycket rolig träning!

Igår lördag hann jag som sagt inte rida alls och Julia hade också annat för sig. Så det blev ännu en vilodag för Lorett.

Idag söndag var Julia ute med Lorett. De red lite på stubbåkern och lite nere vid dammen. Lorett var lite seg till att börja med men taggade till efter ett tag. Även Julia och jag var lite sega då det var väldigt varmt.

Fikade med Pernilla i stallet och sedan körde vi och lämnade min bil på Din Bil i Hbg då det nu blivit dags att fixa till plåtskadan. :) Körde inom stallet på hemvägen och satte på Lorett eksemtäcket som jag tog av då hon kom in. Får köra inom i morgon bitti innnan jobb och sätta regntäcket ovanpå det ska bli ganska mycket regn i morgon. Slut på Spanienvärmen alltså.

foto0533 (MMS)

Pga mockning av hagen och mycket uppdatering av viarps hemsida hann jag varken rida eller tömköra :( . Fick bli en liten promenad istället och enl Lorett ingår det att äta gräs då. :)

foto0532 (MMS)

Dagens skörd och den skyldiga :)

foto0531 (MMS)

Lite shopping på flygplatsen innan det är dags att åka hem! :)