Idag kom jag till stallet vid halvtre-tiden, ooch då skulle precis Åse och Tina rida ut så då hängde jag och Lorett på. Blev en mysig ritt i härligt sommarväder. Lorett var inte jättepigg men faktiskt ganska lagom pigg. Blev galopp runt fältet och sedan trav nästan hela vägen hem. Hann sedan släppa ut henne en stund till efter då Steen skulle plocka in hästarna när han kom hem, och då fick hon på sitt eksemtäcke! Dels för att hon ska ha något i morgon bitti då det säkert är lite svalare och dels har det kommit lite insekter. Tyckte inte jag ville lägga på henne regntäcket. Ska bli fint i morgon också. Dessutom är jag ledig i morgon. 


Hmm, vi gillar nog varandra lite i alla fall!

 

Igår blev det också en uteritt för Julia och Lorett. Jag hämtade Julia hemma och sedan körde vi till Dagstorp och såg Tina tävla MP. Körde sedan till stallet så att Julia fick rida Lorett då hon nu idag åkte till Irland och ska vara där i en månad på praktik i ett tävlingsstall hos en ryttare som heter Greg Broderick. Hans hemsida finns här. Hon har åkt tillsammans med sin skolkompis Linnea. Kommer hem samma dag Lorett fyller år, nämligen den 25 maj.

foto0846 (MMS)

Konstigt sår i karleden vänster fram. :-(

Jobbat natt så jag missade min lektion på fredagkvällen men lika bra då Lorett blev skodd på förmiddagen. Hovslagaren tyckte att hovarna såg fina ut nu. Ingen röta mer! :)

Idag har Julia och jag ridit tillsammans. Skrittade ut en sväng men det började regna ganska mycket så det blev en kort runda. Så det fick tyvärr bli ridhuset. Julia red Lorett idag eftersom hon inte ridit henne på en vecka och dessutom ska hon ju iväg till Irland på praktik på måndag så då ville hon passa på. Lorett såg fin ut och kändes bra, men som sagt lite seg. Jag red Whippen som kändes riktigt mjuk och framåt idag.

Fick sedan ännu en present som inte hann bli färdig till min födelsedag från Emma, Tina och Åse. Nämligen världens finaste armband. GISSA VAD DET ÄR GJORT AV?! :)

Nu blir det jobb!


Hejhej!! Julia här, hon med halsfluss å hon som fyllde 19 år igår :) Tänkte bara dela med mig av en liten film jag har gjort från dagen vi kidnappade Jonna och hon fick privatlektion på Flyinge för Hanna! ENJOY!! :D
Hanna kollade Lorett igår. Vi gick igenom hela henne i princip. Böjde alla ben men ingen hälta som tur är!! Dock är hon ganska spänd i ländryggen. Det har hon ju varit även tidigare, ja nästan alltid vi haft henne, men nu var det nog lite mer. Kanske kan bero på att då hon fick hagkompis så såg jag att hon sparkade bakut riktigt högt och då kan hon ju ha sträckt sig. Sen tror Lotta att hon stått och spännt sig när jag tog av täcket på henne för tidigt. Och det kanske varit för tidigt att gå utan. Eller så är det som Lotta också säger att hon måste jobba mer med rygggen och vi måste få igång bakbenen i dressyrarbetet, med mer sidvärtsrörelser, ja kräva lite mer av henne där.

I allal fall så tryckte Hanna till lite i ryggen. Torina hade haft samma problem och då hade Hanna haft henne hos en fysioterapeut som fixat till henne och nu var hon bra. Hon visade också en övning jag kan göra med Lorett så att hon stretchar ut sin rygg.

Så vi avvaktar lite med henne. Ska tömköra lite mer ett tag framöver. Annars får jag boka tid hos en fysioterapeut.

Nu väntar hovslagaren och sen blir det jobb för mig så Lorett får vila idag.

foto0843 (MMS)

Lite gräs smakade gott efter tömkörningen. :)

Duktig i tömkörningen idag. Hon såg ok ut tyckte både jag och Lotta men Hanna får ändå kolla henne i kväll.

Idag fyller Julia 19. Var har åren tagit vägen??

Idag för ett år sedan när Julia fyllde 18 var hon ju i USA och jag kollade på bloggen vad jag gjorde den dagen med Lorettan. Och jag tömkörde henne i paddocken och efter fick hon en dusch innan jag släppte ut henne igen. Varmt och fint väder alltså. Hon hade varit pigg och framåt och jobbat på bra.

Idag blir det också lite tömkörning med Lorett tror jag. Hanna ska ju kolla henne ikväll men vill ändå göra något med henne. Dock får det bli i ridhuset då det regnar. Och stackars Julia som har halsfluss.

Ingen bra träning. Det var egentligen Julia som skulle hoppat men hon har ju fått halsfluss. Frågade Tina om hon hade lust att hoppa för då kunde hon låna Lorett. Men hon har också blivit sjuk. Så då bestämde jag att hoppa själv. Tyckte det skulle bli kul för Lorett brukar vara så fin och rolig att hoppa.

Började med att Lorett var seg igen.  Dessutom hade jag ont i ryggen igen! Sedan skulle vi rida små volter och då tyckte Hanna att Lorett såg lite stum ut i bakpartiet/bakbenen. Blev lite bättre när vi red men bestämde att Hanna ska kolla och böja henne bak i morgon kväll.

Red i alla fall vidare och det satt väl lite i huvudet på mig. Dock blev Lorett piggare efter hand, och kändes ok. Men som grädde på moset fick vi två stopp på samma hinder men när vi hoppade det från olika håll. Första gången var det först ett räcke och 4 galoppsprång till nästa räcke och sedan 4 galoppsprång till sista räcket och det var mittenhindret hon stannade på. Första gången hon stannade kände jag att vi låg stort på det. Men tycker hon kunde hoppat ändå. Hängde på halsen en stund men insåg att jag inte skulle klara det, så jag gled över huvudet. Landade mjukt och sakta. Nästa gång gick det bättre. Sen skulle vi hoppa en liten bana men då skulle vi först hoppa ett kryss snett igenom och sedan 5 galoppsprång fram till mittenhindret och då stannade hon på det igen. Men nu var jag beredd och satt kvar. Blev arg på henne. Dock var jag själv lite skyldig för efter krysset tappade jag bort mig var vi skulle och visade hindret ganska sent. Men tycker hon kunde hoppat ändå. Gjorde sedan om den linjen två gången och då gick det bra. Hon kändes ok när jag travade av henne.

Men som sagt ingen bra träning. Jag ont i ryggen och Lorett kanske ont någonstans. Får väl se vad Hanna tycker i morgon.

foto0839 (MMS)

Nytt hål i loretts täcke och det hände rakt framför mina ögon så jag vet att det var Rolle. Lorett stod stilla längs med staketet så bara tog han en tugga helt plötsligt. Jag blev tokarg på honom!!

foto0837 (MMS)

Jättefin igår när jag sent red i paddocken med lite bommar. Hanna red whippen samtidigt och jag fick lite tips som hon fått av kyra nämligen att rida med korsade tyglar. Bestämde också att jag ska träna privat någon dag för henne före KM 17 maj. Idag fick Lorett tyvärr vila då jag dels haft möte och sen jobbat kväll.

foto0834 (MMS)

3 sådana här lass så behöver man inte gå på gym. Och nej Lorett hade en som inte ens var full. Det är Cez som är den skyldige. :)

foto0833 (MMS)

Pigg häst idag! Började lite segt men kom sedan igång bra. Lite tittig idag men det var bra för det triggade igång energin. :)

foto0832 (MMS)

Vad kul det är att diska nuförtiden sedan jag fick den här fina diskmaskinen av min snälla mamma och släkt och vänner i stockholm när jag fyllde år. Så nu blir det snart finaste Lorett och uteritt trots regnet och sen hoppning hela eftermiddagen på svt 2. :)

Igår jobbade jag kväll men kunde kompa ut lite tidigare så jag kunde titta sista halvtimmen när Julia red min lektion. Det var dressyr och Lorett såg superfiin ut. Roligt. Hoppas hennes trötta period är över. Dock var hon nog ganska lugn men Lotta säger att alll träning nu har gett en lugn och välskolad häst. Det är ju OK och bra, men man vill ju att hon bjuder på ordentligt och tycker det är kul.  I alla fall har jag köpt en ny sadelgjord till dressyrsadeln. Hon är ju lite känslig. Vi fick en fin i läder av Lotta men den fick hon ju skav av. Andra har hon fått bulor av. Nu sist har vi haft en i plast! som vi fick efter Boy som funkat ok, men nu började den bli så ful och släppa i sömmarna. Köpte en anatomisk på Hööks som ser ut så här


Den ska fördela trycket och har resår på båda sidor. Hon är ju känslig för sadelgjorden och visar tydligt att hon inte gillar den. Läste precis den här artikeln på Hippson som heter "Drar du gjorden för hårt" och jag håller med till 100%. Kan ju inte vara skönt eller lätt att prestera när något sitter åt som sjutton runt magen! Samma åsikt har jag för övrigt om nosremmar och att inte kunna öppna sin mun som man vill och behöver.

Skulle fotat Julia och Lorett när de red men glömde det. Men fick ett på Julia när hon skulle köra hem. Hennes moppe hade stått i mitt garage.
 

Idag lördag blir det en lugn uteritt för Lorettan och sen ska jag hem till Helene. Trevlig lördag på schemat alltså.

Och kl 16 och 16:30 cirka rider Tinne och Patrik kür i världscupfinalen och det kan man se live på svt play och visst även på vanliga svt. :)

Men nu ska jag snart åka till min fina fina häst! Finns inget bättre. :)

foto0829 (MMS)

Är och byter till sommardäck på bil och transport och var glad för min rabatt på 200 kr ända tills säger att två av mina sommardäck till bilen behöver bytas. :( men det får bli ännu en sak som skjuts upp tills skattepengarna kommer. Sen blir det roadet till stallet och mocka och sen hem och göra sig i ordning för jobb. Tyvärr missar jag kvällens ridlektion och även världscuphoppningen som går live på svt play ikväll kl 19-21.

foto0828 (MMS)

Inget fel på aptiten i alla fall. :) vila idag och hon fick lite massage.

2012-04-18_20_40 (MMS)

Lorett efter hoppträningen igår. Lite seg till en början men sen var hon pigg och framåt. :)

Idag är jag ledig men har mycket att fixa med så dagen är fulltecknad. Ska bl a hinna städa lite, och ska åka en sväng till Hööks och se om jag hittar en ny dressyrgjord då den vi har nu inte sitter bra på henne. Ska även titta när Julia rider kl 14 på skolan. Sedan ska vi till stallet och förmodligen rida ut en sväng tillsammans då vi även har hand om Cez idag.

I söndags var Julia nere i Viarp och hjälpte alla viarpsryttarna på framhoppningen då det var lokal ponnyhoppning. Gick bra för dem. Efteråt skrittade Julia ut med Tina och MP. Lorett hade varit ganska pigg på skrittrundan (dock hade Julia sporrar på sig). Men när de kom tillbaka så red Julia lite i paddocken och då kändes Lorett seg igen. Lotta tittade på henne och tyckte hon såg fin ut. Men som sagt ingen riktigt bra känsla med henne. Men vi rider på lite lugnt med henne så hoppas vi att det släpper. Har börjat ge henne extra B-vitamin. 

Och igår fick hon vila helt. Och idag blir det som sagt en lugn uteritt.

2012-04-14_13_01 (MMS)

Igår vilade Lorett men det verkar inte ha hjälpt. Julia red i paddocken och Lorett kändes seg och framtung. Och som synes är hon även trött i stallet. :( Kan det verkligen vara pälsfällning och vårluften?

foto0823 (MMS)

Nu har jag och Lorett hopptränat. Det gick jättebra. Dock var Lorett väldigt lugn men tog tag i hindren och hoppade fint som vanligt. :) jag måste bara passa henne så inte vänster bog faller ut i svängarna och över hindret. Lite kort stretching när vi kom till stallet.

Har varit fullt upp hela påsken. Onsdagen innan påsk red jag och Helene ut. Red ner hela slingan och sedan upp runt fältet där det blev lite galopp. Lorett fortfarande väldigt lugn/seg. Efteråt åkte jag ner till Viarp och tittade när Julia hoppade Whippen. Som vanligt såg det väldigt bra ut.

Skärtorsdagen jobbade jag till halv sex så det blev ganska sent i stallet. Tömkörde i alla fall Lorett i ridhuset en stund. Hon jobbade på bra, men hade inte samma stuns i traven som vanligt. Hade ändå ett halvlångt spö i handen.

Långfredagen gick jag upp en timme tidigare då jag var tvungen att börja tidigare på jobb då vi inte hade nattpersonal. Väldigt trött då jag kommit sent i säng. Dock ganska lugnt på jobb då det ju var helg. Vid halv tio dök chefen upp vilket förvånade mig då det var helg. Men strax efter dök hela bästa stallgänget upp på jobb!! Det var Julia, Pernilla, Lotta, Åse, Tina, Helene, Sus, Susanne J och Bitte. Helt chockad över att de var där och tänkte bara "och chefen som är här!". Sedan sa de nu har presenten kommit och du ska följa med. Ännu mer chockad sa jag Nej, jag jobbar ju. Men då sa chefen att min vikarie kommit och jag visst skulle åka. Så det var bara att följa med. Fick åka med bindel för ögonen och hade ingen koll på var vi skulle. Gissade först på Flyinge faktiskt men förkastade sedan den idén. Gissade även på Tosselilla eftesom även Annika var med på presenten. Till slut var vi framme och när jag fick av bindeln var jag på FLYINGE! Och framför mig stod Hanna med en snygg häst som jag skulle få rida! Fick snabbt bytt till ridkläder som Julia hämtat hos mig och sedan fick jag en privatlektion på Kastanjegården. Red en fantastisk lektion på fantastisk fin häst som hette Nehru, 14-årig svart valack efter De Niro-Amiral, där jag fick testa lite byten i serier och även lite piaff! Allt fotades och filmades så det kommer nog här så småningom. :)  Men så här ser han ut!


Avslutade sedan Flyinge med supergod lunch bestående av tre olika sorters pastasallad och fika med goda kakor! På Flyinge hade även Anna S och Annika C anslutit då de hade närmre att köra direkt dit. Och Hanna var ju också redan på Flyinge så klart. Tyvärr kunde inte Anna E och Karin E vara med då de var på Irland och även Saga och Anna C som var i Åre. Som grädde på moset fick jag även två paket!! I det första stora som var från allihopa låg där fem muggar och fem tallrikar av finaste sort. Nämligen med hästar på! Att de dessutom var handgjorda av keramikern Anna Lindell gjorde inte saken sämre. Och efter att nu har druckit ur muggarna måste jag säga att de är supergoda att dricka ur. De väger nästan inget och tunna med fin kant. I det andra paketet som var från Cezanne! fanns det en sjätte mugg och tallrik! :)Denna fantastiska dag avslutades med en hopplektion hemma för Lotta på Viarp med finaste Lorett. Hon var duktig och hoppade fint, men jag kände mig lite feg. Tänkte att om hon har ont någonstans så kommer hon att stoppa på något hinder men hon hoppade allt så fint. På en serie hade vi fyra galoppbommar och sedan ett galoppstrång till ganska stor oxer. Hon hoppade fint men någon gång kom vi lite för sakta in på galoppbommarna och då fick hon ta i ganska mycket för att räcka ut över oxern (det låg ju på storhästavstånd, men när vi kom i bra galopp var det inga problem. Sedan la Lotta till ett räcke efteråt som stod 17,5 meter efter och det är fyra galoppsprång för storhäst (16 meter brukar det vara för D-ponny). Så jag skulle rida på fem galoppsprång. Första gången gick ganska bra, men fick ta tillbaka henne ganska mycket och kändes trångt. Andra gången hade Lotta höjt upp både oxern före och räcket och då tyckte Lorett att fyra galoppsprång var bättre så då hoppade hon! Så det var bara att hänga med i språnget och det kändes jättebra! Men sedan fegade jag ur lite och red bara de andra hindren som serier och struntade i att hoppa hela banan som avslutning. Tyckte ändå det gått jättebra och ville inte slita för mycket på Lorett då hon ju inte känts riktigt i form och dessutom skulle vara med på måndagens påskshow med träning hela helgen. Helt slut när jag äntligen kom hem men vilken härlig dag!

Lördagen var jag ledig och det var nog tur för jag var helt trött både mentalt och fysiskt! Hade världens träningsvärk i mage och rygg. Julia hade först träning nere på Viarp med Lorett och hon tyckte Lorett kändes ok. Jag körde dem ner i transporten då det snöade och blåste! De tränade både till Grönköping och sedan till duellhoppningen som de skulle hoppa med Saga och Jordan, utklädda som Malin och Roffe.

Söndagen jobbade jag till kl 16. Åkte då direkt till stallet där Julia väntade och då red vi ut med Whippen och Cez. Skrittade först en runda ute, och sedan blev det lite i ridhuset. Cez pigg och glad om än lite hostig till att börja med i traven. Julia och Whippen såg superfina ut som vanligt. Julia hade ridit ut med Lorett lite tidigare på dagen tillsammans med Anna och Cormack. Fint och soligt väder denna dag.

Måndagen som var annandag påsk var det dags för påskshowen. Julia var nere i Viarp redan vid 10 och tränade en sista gång på Grönköpingsnumret. Därefter tillbaka till stallet och fixa allt med Lorett, putsning och förberedelser till utklädningen. I Grönköpingsnumret skulle Julia vara en överlägsen typ som skröt om allt hon vunnit och även hade egen hästskötare med sig, och i duellhoppningen skulle hon vara Roffe. Jag hade gjort en armbindel som Roffe har, där det stod "Number 1 Rolex Rankings". Hade även fixat en La Silla-logga som vi satte på schabraket precis som Roffe har. Hade även fixat musikt med Malin Baryard "do you wanna ride my horse" men inslag av kommentarer när Roffe vann EM-guld. Tyvärr hördes inte mycket av det då speakern pratade hela tiden de hoppade. Och missade att presentera dem som Malin och Roffe utan blev presenterade som Julia och Saga. Men men de hoppade fint i alla fall och snygga var dem!


Detta foto togs av Anna-Karin L.

Och även Grönköpingsnumret blev lyckat vilket jag inte trott på från början.

Detta foto togs av Anna-Karin L.

Igår tisdag var det träning för Mette. Återigen tyckte jag Lorett var lite seg, dvs utan riktig bjudning. Blev bättre efterhand, men riktigt så fin som hon brukar vara blev hon inte. Mette tyckte till en början att hon såg lite stum ut där bak, men det släppte efter en stund. Pratade efteråt med Lotta om hon ev är lite spänd i ländryggen som hon varit tidigare. Lotta sa att hon kanske haft för tunt täcke och stått och spänt sig. Jag såg också för cirka två veckor sedan att hon sparkade bakut riktigt högt i hagen vilket jag nog aldrig sett tidigare och då kan hon ju också sträckt sig. Ska i alla fall börja med att använda massageapparaten på henne nu ett tag och även stretcha henne efter ridpassen. Det gjorde jag ju faktiskt mer förra året. Annars är allt bra med henne. Tycker det går bättre och bättre i hagen med Jordan och hennes humör inne i stallet har blivit bättre.

foto0814 (MMS)

Står vi i världens bästa stall eller? Så här ser det ut i vår sadelkammare idag!

foto0808 (MMS)

Igår red Julia lite på morgonen då de tränade för påskshowen men tyckte hon kändes kort i steget och trött. Då jag skulle träna för mette på kvällen red hon dock inte länge. Tyvärr blev träningen inställd så jag red själv. Hade dressyrsadeln och sporrar. Men kändes återigen seg. Hjälpte knappt med spö. Gick ut från ridhuset och galopperade på slingan men hjälpte bara lite. Funderade på om det kunde bero på pälsfällning men efter en titt i bloggen hur hon var i mars-april förra året hjälpte inte för då var hon fin. Dock har hon haft tröttare perioder på höstarna och då sätter hon ju päls. Men hon är nog inte sjuk för sin mat äter hon upp till sista smulan. :) ikväll blir det i alla fall uteritt med Helene och Cez. Julia ska hoppa Whippen.Trött idag visst. Tina hade skickat detta foto till Julia vid 19-tiden Nu kl 20 verkar hon fortfarande trött så det blir vila idag.