I torsdags den 2 augusti var det hoppträning nere i Viarps paddock. Gick bra. Fick ett stopp i kombinationen då jag tyckte det såg ut som att det blev för trångt därinne. Hoppade sedan fint.
I fredags red Julia ut med Erica som red Ruby.
 
I lördags var vi i Trolleholm på tävling med Lorett. Till första klassen var Lorett jättefin på framhoppningen men precis innan de skulle in på banan så skulle hon hoppa sista språnget. Valde då oxern som stod klar med bredd och höjd. Lorett hoppade den fint men i landningen snubblade hon rejält, kanske var gropigt där?, gick ner på knä och Julia höll på att åka över halsen. Kom dock upp på hovarna igen, men jag var orolig att Lorett skadat något av sina framben. Såg otäckt ut. Sa till Julia att hon fick trava lite nere på banan och känna att hon var ok. Lorett såg ok ut men kanske kände hon sig osäker för hon stannade på ettan. Hoppade dock sedan men då var det med lite spänning, så det blev ett stopp till på fyran, Hoppade sedan resten av banan inkl kombinationen fint. Strök sig sedan från andra klassen då vi inte vill riskera något med Lorett. Dock har hon sett bra ut efteråt.
 
 
Borta bra men hemma bäst!
 
I söndags blev det sålunda en lugn dag för Lorett. Jag skrittade enbart ut en sväng med Pernilla och Ces. I går måndag blev det en uteritt med Hanna. Det blev jag som red för Julia var på bio med Stella. Vi red bort till gräsängen som han nu börjat plöja upp, dock fanns en stor del orörd kvar. Travade hela sidan längs vägen och tog sedan galopp två gånger uppför. Ganska pigg första gången men andra gången var det lite lugnare, och Lorett valde själv att lägga sig bakom Torina istället för att gå jämsides. Skrittade sedan ner igen och hade tänkt ta lite trav och galopp vägen tillbaka, Men då hade hästarna helt plötsligt massa energi igen, så nu var det galopp hela vägen och hjälp vad fort Lorett kan galoppera. Började även regna smått och det gjorde nog att de sprang ännu fortare. Men kul var det. Travade sedan hem längs dammen. Härlig kväll trots lite regnstänk men soligt och varmt samtidigt. Såg en fantastisk regnbåge. Klockan var redan åtta när vi var tillbaka så Lorett fick en liten dusch på halsen och spolade även av hovarna som var ganska sandiga. Lite stretching och lite liniment sen fick hon gå in i  boxen. Fick lite av sin müsli, men tyckte att hon även även ville ha hö då hon såg att Steen höll på att lasta för att lägga ut i hagarna. Så hon var väldigt sur över att hon fick vänta, och inte blev det bättre av att MP stod och tittade på henne.
 
          
 
          
 
Kommer maten nu?  ☺
Idag åkte jag direkt till stallet på morgonen efter jobb. Lorett hade nämligen inget täcke på sig eftersom båda var blöta efter regnskurar. Julia var och red Lorett igår kväll och skulle egentligen ridit på fältet med Hanna men Hanna hade glömt hon skulle bort så då red inte Julia iväg dit själv. Hon hade ridit lite på grusvägarna och sedan lite i paddocken. Lorett hade känts fin. Och sedan fick Lorett sova utan täcke denna natt. Säkert skönt för henne att slippa ibland. I alla fall så satte jag på täcket och mockade hage och box. Åkte sedan hem och sov ett par timmar, för att sedan åka tillbaka och rida ut med Anna och Saga viket vi bestämt. Vi red ner till gräsängen och red ungefär samma runda som jag gjorde med Hanna, Camilla och Emma i lördags. Dock tog vi ett par galopper extra idag, och vi travade även lite mer. Första galoppen var Lorett ganska pigg, men i uppförsbacken flåsade hon en del. Sedan fick hästarna skritta ner och vi gjorde om det två gånger till. Och Lorett blev piggare och piggare för varje runda kändes det som. :) Inget mer flåsande utan bara energi och spänst. Traven var också väldigt fin och spänstig. Sista biten hem förbi bostället travade vi lite lugnt och Lorett kändes så fin och balanserad. Kändes som om jag kunde ridit ett dressyrprogram efter det. Även Jordan och Danilo tyckte det var kul, och Jordan var pigg hela tiden, men Danilo blev som Lorett, dvs mer och mer laddad. Sista galoppen bockade han med Anna som bara tyckte det var kul då han för det mesta annars drar benen efter sig. Tillbaka i stallet blev det en snabbdusch för Lorett och lite stretching. Sedan fick hon gå ut i hagen igen. Skrev på tavlan att jag själv tar in henne ikväll så kan hon vara ute länge.
 
Jordan + Saga och Danilo + Anna på väg tillbaka efter kul uteritt!