foto0773 (MMS)

Träning för Lotta pågår :)

foto0770 (MMS)

Nu är vi på plats i göteborg. :)

När jag kom hem nu ikväll så slog värmen emot mig! Har aldrig hänt förr under den kalla årstiden. Tvärtom brukar det vara ganska kallt hemma hos mig pga höga elräkningar. Så elementen har stått på på samma vis hela hösten och vintern. De går på timer och när det är plus ute, som nu, så stängs de av under natten och sätts på varje morgon. Så jag brukar ha cirka 18° ibland 19. Men idag när värmen slog emot mig så hade jag 25° här inne, ja det är det fortfarande. Kände på elementen som var glödheta! Hur kan det komma sig helt plötsligt?? De brukar vara lite ljumna?! Nu stängde jag i alla fall av allt. Men vad har hänt? Kommer jag att få en feteräkning pga detta?? Riktigt mysterium. Och hur ska jag kunna sova i denna värmen?

Igår red jag Lorett på Hannas hoppträning för Julia hoppade en annan ponny i stallet där ägarna bett om det. Det såg mycket bra ut. Julia hade ju aldrig förr ridit den. Så jag hoppade Lorett. Hon var ganska lugn även om hon blev lite piggare efter hand. Sista rundan då det var högre tog Julia över henne och hoppade den. Hon var redan då klar med Jordan. Det såg så bra ut det också.

Idag hade vi hand om Whippen som Julia red och jag red Lorett. Vi började med att skritta ut en sväng på grusvägen för det var så härligt väder. Skrittade cirka 25 minuter och sedan red vi i ridhuset. Joggade mest Lorett och Julia tyckte det var kul att rida Whippen som kan mycket bl a byten.

Lång dag i stallet idag, och nu blir det lite mat och sedan hopp i säng för att gå upp tidigt i morgon igen tlll jobb. Men sedan är jag ledig och på söndag är det ju Göteborg!

Om två veckor cirka är det lokal dressyrtävling för ponny i Viarp och Julia vill att Lorett ska vara med. Dock kan hon ju inte själv tävla henne på lokala tävlingar längre, så då har hon frågat Anna i stallet som är en dressyrryttare på  C-ponny om hon kan tänka sig att rida Lorett i en klass på tävlingen. Det kunde nog Anna tänka sig men ville så klart testa Lorett först. Det gjorde hon idag och enl Julia hade det gått jättebra så vi får se vad det blir. Tina som tävlade Lorett en del när Julia var i USA ska redan tävla två ponnyer den dagen så hon har fullt upp! 

Jag tycker att Julia själv kan tävla Lorett i klubbtävlingen i dressyr som Viarp ordnar om en vecka och det kunde nog Julia tänka sig. Lite kul för Lorett att komma ut och visa upp sig lite. Hon blir ju alltid extra fin och laddad till tävling!

Förra året vid denna tiden fick jag reda på att jag blivit uttagen som nominerad till årets eldsjäl inför Landskrona idrottsgala. Och som jag dessutom vann när det gick av stapeln den 15 april 2011. I år har Viarp med tre! nominerade bl a åter igen för årets eldsjäl och det är bästa Bitte som är nominerad. Vi håller tummarna för henne den 13 april och vi ska nog köpa biljetter och vara på plats och heja fram henne. Tänk om Viarp vinner i år igen!

Var inne på LISA:s hemsida och hittade en filmsnutt från 2011 års gala. Det är bara ett ihopklipp men fint minne att titta på. Jag syns faktiskt vid två små korta tillfällen, väldigt hastigt men det är vid 00:36 när jag sitter vid bordet och vid 1:21 när jag är på väg upp för att hämta mitt pris! Det var en fin och kul kväll.

Landskrona Idrottsgala 2011 from Jappz Productions Jacob Nyremark on Vimeo.

.

Och till helgen är det Göteborg Horse Show. Jag ska åka upp på söndagen med Åse och hennes flickor. Tråkigt att inte Julia åker med oss men skolan bjuder dem på söndagen och har bokat en buss till dem. Så vi kommer i alla fall att träffas där. Som tur är sänder SVT och SVT play ganska mycket från lördagen och söndagen så lördagen kommer jag att sitta bänkad och titta.

TV-TIDER:
Lördag 25 februari
17.00-19.10 SVT Play/Mobil: Göteborg Trophy hoppning - direkt
20.00-23.00 SVT Play/Mobil: Dressyrvärldscupen kür - direkt
21.00-21.45 SVT24: Göteborg Trophy, sammandrag
21.45-22.45 SVT24 Dressyrvärldscupen kür - sammandrag och direkt

Söndag 26 februari
13.00-14.00 SVT Play/Mobil: GHS Young Rider Cup - direkt
15.30-17.55 SVT1/Play/Mobil: Världscupen hoppning - direkt


foto0761 (MMS)

Snart färdig. Inte så kul här tycker Lorett men hon står ut fast nu börjar hon tröttna.


Jag och Lorett i det fina vädret.

I onsdags gick jag ner till Viarp med Lorett och red lektion. Jag skulle rida med i Susannes dressyr special, men det blev varken eller för Susanne var hemma och var sjuk så vi hade Caroline och det var hoppning på schemat. Dock var det gruppens första hoppning för terminen så det skulle mest bli sitsträning och lite bommar. Började med att rida fram med mycket volter och serpentiner. Red därefter ganska mycket skänkelvikningar. Började sedan att trava äver två travserier på ena långsidan där vi skulle lägga in skritt mellan de två. Gick mycket bra med Lorett. Sedan red vi på andra långsidan in som en serpentin och över tre travbommar som låg på volt, red runt i volt och därefter ut p spåret igen. Gjorde detta i båda varven. Ganska svårt, gällde att ha blicken dit man skulle. Dock klarade Lorett detta galant. Lorett kändes lite seg till att börja med men efter första galoppen släppte det och sedan blev hon piggare och piggare. Därefter lade Caroline upp till ett litet krysshinder med travbom före. Detta tyckte nog inte Lorett var lönt att hoppa ens för hon tog inte i så mycket. Men sedan blev det galopp med galoppbom före och efter och då var det lite roligare. Hoppade detta i höger varv. Avslutade med att hoppa en studs på fyra små hinder i vänster varv där sista hindret låg lite högre. Nu var Lorett väldigt pigg. Efter denna studs skulle vi bryta av till trav och trava över den sista travserien som låg kvar, och vi skulle lägga volt ifall inte hästarna lyssnade direkt istället för att bråka med dem. Jag kan ju säga att jag fick lägga volt de tre gånger jag red övningen, men det fick även de andra med sina hästar.

I torsdags red Julia nere i Viarp och då det stod lite hinder framme så blev det även idag lite travarbete över bommar och små skutt. I fredags red Julia min lektion för Lotta och det var hoppning. Hade gått bra, och Lorett hade varit lugn. Nog bra att hon får hoppa av sig lite flera dagar i rad, och då det är lågt hon hoppar så sliter det ju inte.  I går lördag tömkörde jag henne i  ridhuset på kvällen. Har nu tagit av broddarna då det mesta av snön och isen har smält bort. I fredags var det superhärligt soligt väder men lördagen regnade nästan bort. Jag var i stallet på morgonen innan jobb och satte på halsen på Loretts täcke. Var nog skönt att ha när det regnade så mycket fast de hade kommit in redan halv ett. Och det blev som sagt tömkörning på kvällen. Lorett var lugn och fin. Kunde t o m galoppera henne på fyrkantsspåret. Körde sedan hem och såg melodifestivalen, men sicket skämt! Ranelid!! Nej fy! Fastnade sedan framför tvn och såg Sherlock Holmes som utspelade sig i nutid. Tydligen sista avsnittet och har gått fem avsnitt innan men den var riktigt bra. Får leta upp de andra avsnitten på internet.

Idag söndag red Julia i ridhuset på eftermiddagen när jag jobbade. Efter jobb åkte jag till stallet och mockade lite i hagen. Fick ihop tre skottkärror. Dock kan man inte fylla dem då det blir för tungt då. FIck ihop två skottkärror i fredags och kan nog få ihop tre till någon dag. Blev en härlig avslutning på söndagen då solen dök upp och jag var varm efter mockningen så då tog jag Lorett och vi gick en ganska lång runda, var ute cirka 30-40 min. Hon ville stanna hela tiden och äta gräs och sedan blev hon alldeles olycklig när hon upptäckte att det nästan inte inte fanns något gräs att äta, men lite hittade hon i alla fall. Hon längtar nog mest av alla efter våren. Pysslade sedan lite med henne och gjorde fint i boxen, och sedan körde jag hem.

I morgon är jag ledig från jobb men då väntar hovslagaren kl 9 och sedan ska jag försöka hinna sitta nere i viarps en sväng och få klart med Ridsportförbundets medlemsregister. Och på tal om hovslagaren, ska Lorett ha snösulorna igen eller inte? Blir det mer snö i år?

foto0759 (MMS)

Nu fick hon syn på något. Kanske Mp eller rådjuren. Söt är hon i alla fall.

foto0757 (MMS)

Lorett och jag är ute en på en promenad i det vackra vädret. Blev inspirerade av tina och mp som just red iväg.

foto0755 (MMS)

Tänk att vi fått världens finaste häst! Bara tråkigt att man vissa dagar inte hinner rida så mycket man vill då jobbet tar all ens tid och energi.Kallt men fint hos Lorett idag på morgonen.  :) Nu väntar möte på jobb.

Denna helgen är det ingen världscuphoppning på tv men det är stora hoppningar i Borås och idag kl 13:30 visas den största klassen på webb-tv här. Nästan hela Sveriges elit är där och gör upp och det står dessutom två platser till GHS på spel.

Hade själv tänkt titta på det men ändrade planer gör att jag inte hinner. Ev hinner jag se slutet men ska även träffa Helene i Viarp lite senare för att FÖRSÖKA hitta vilka som var medlemmar i Viarp 2011!! Helt sanslöst att det inte finns en aktuell lista på det och att det tydligen inte heller går att plocka fram en enkelt.

Har varit en sväng hos Lorett och mockat och  hon såg inte helt glad ut i snövädret men hon kändes ändå ganska varm under täcket och skönt med halsen för henne. :)

I torsdags blev det ännu en dag med tömköring. Dock ett väldigt kort pass då jag ej hann pga jobb. Hann ej heller släppa lös henne i ridhuset trots att jag märkte på henne att hon ville när vi var klara. :)

Igår fredag var det min lektion i Viarp. Det var bara jag, Helene och Susanne som red. Markarbete skulle det vara och vi började med att trava över upphöjda bomserier som låg längs långsidan på en båge så man fick rida en svag serpentin in från spåret. Gjorde detta i båda varven. Inte så lätt men Lorett kämpade på. Hon kändes fin men något loj. Sedan hoppade vi låga studs. Började med fyra på raken, och sedan sex. Gjorde allt detta i båda varven. Därefter avslutade vi med att hoppa i höger varv först två låga studs och sedan ett galoppsprång fram till ett litet räcke och sedan ett galoppsprång fram till ännu ett litet räcke. Gjorde detta ett par gånger. Jag hoppade kanske dessa små räcket på 70-80 cm? Och Helene och Sus på cirka 90-100 cm? Lorett var i alla fall superduktig och fixade allt toppen, även om jag kom lite dåligt in ett par gånger.

Efteråt käkade vi pizza hemma hos mig och då slöt även Pernilla och Åse till. Blev en trevlig kväll med mycket prat fram till sena natten. :)

Idag var jag en sväng på viarps årsmöte och hämtade Julias pris som hon fått för bästa resultat för hoppryttare på ponny 2011. Inte dåligt med tanke på att hon enbart tävlade halva året. Tyvärr ville hon inte själv ha priset så nu står det hemma hos mig på hyllan under "wall of fame"!PÅ kvällen red Julia Lorett i ridhuset och hon såg så fin ut! Tänk att vi har en så fin och gullig häst.
Idag tömkörde jag Lorett en liten stund. MYCKET fin. Efter släppte jag henne i ridhuset så hon skulle få rulla sig. Det gjorde hon direkt men sedan fick hon glädje- och energifnatt och for rundor i ridhuset. :)  Hon hade alltså mycket energi kvar, så Julia red lite barbacka nu ikväll.

foto0741 (MMS)

Grrr. . . Fattar inte varför Rolle måste bita i Loretts täcke varje gång hon får ett nytt!! Som tur är inget hål och hoppas det smakade riktigt illa för jag hade sprutat det med anti-bit.

foto0740 (MMS)

Lorett i sitt nya täcke med hals :)

foto0739 (MMS)

Nu har vi ridit nere i viarp och vi hade sån tur att det låg bommar framme. Jättekul ridning blev det. :)

Fortfarande kallt, -11° ikväll. I lördags var Julia med sin kompis från skolan i stallet så då fick kompisen rida Lorett och det hade gått bra. I söndags ville Julia ridit Lorett men hon skulle först rida GT så då sa jag att jag red Lorett samtidigt och tur var väl det för när hon var vi var klara skulle hon ändå bli hämtad så hon hade inte hunnit i vilket fall som. Lorett kändes fin. Red i dressyrsadeln.

Idag var det så himla kallt i ridhuset. Gick 15-20 min för att värma upp både Lorett och mig men jag var fortfarande kall när det var dags att rida. Tog då av sadeln och red barbacka och det var hur skönt som helst. Nu var det inte kallt längre. Red lite omväxlande trav och galopp i cirka 25 minuter och så fin Lorett var. Ännu finare än vanligt. :)

Satte även på henne broddarna igen på förmiddagen, då Mia såg en av de andra hästarna halka och ramla rejält ute i hagen. :(

Nu har jag beställt ett täcke med hals till Lorett! Hoppas det kommer snart.

foto0737 (MMS)

Det är lite kallt men vad gör det när man ridit på världens finaste lilla häst. :)

-11° idag känns inte alls ok! Dels är det ganska kallt att vara i stallet/ridhuset, och dels springer el-notan iväg. Får hoppas att det snart släpper och blir plus igen.  :)

Har hjälpt till ganska mycket i stallet idag då Steen och Lotta är iväg båda två. Fodrade nu ikväll och gav även lille Simon mat.

Red Lorett då Julia inte var i stallet idag. Lorett kändes jättefin och framåt. Så det var kul att rida. Bara lite många i ridhuset men det gick bra ändå.

Här kommer en liten filmsnutt från hopprträningen igår. Det första man ser är en liten omhoppningsväg där Julia fick vara testryttare och kolla om vägarna funkade. Det sista man ser är en liten avslutning med vanliga vägar. Den lilla stunden då det gick lite sämre, har jag inte med här! Man ska fokusera på det positiva.Nu blir det lite DH och sedan hopp i säng. Godnatt!

Julia hoppade Lorett idag för Hanna nere i Viarp. Gick mesta tiden superbra men vid ett tillfälle något mindre bra. Film kommer.

Kallt ikväll!

Avslutade kvällen med att betala de sista räkningarna. Inte kul. Fattar inte varför man längtar efter lönen när den ändå försvinner på en gång?! Men man får väl vara glad att man kan betala för hus, bil och häst även om det slukar hela lönen.