2012-01-31_16_31 (MMS)

Lite lugnt ridpass idag. Lorett såg superfin ut. :)

Var i stallet vid 6-tiden och satte på Lorett "gympaskon" och tog sedan ut henne till lilla sjukhagen. Hon kunde gå ganska bra tyckte jag. Satte även ett extra fleece på henne då jag tyckte det var jättekallt.

Åkte tillbaka på eftermiddagen när Julia också kom. Mockade och tog in henne. Trodde jag skulle få världens olyckligaste gnäggande som hon brukar ge upp när hon tycker livet år tråkigt, men hon gnäggade så fint så. Sedan red Julia GT som såg välidgt fin ut, och sedan åkte hon till körskolan.

Vid halv sex lastade jag Lorett och körde till hovslagaren. Allt gick bra där. Han slog på skon igen och sedan kunde hon gå som vanligt igen vad jag kunde se. Han kollade också äver de andra skorna. Kom överens om att vänta så länge som möjligt innan nyskoning då de inte växt alls mycket på de här sex veckorna sedan sist.

Tillbaka i stallet gick jag cirka 25 minuter med henne i ridhuset. Hon ville hela tiden rulla sig och till slut fick hon det! Whippen tyckte det såg så härligt ut att han också ville det trots att Hanna satt på, dock utan sadel. :)

Hon skrittade på bra och verkade inte ha ont så i morgon kan det nog bli vanlig ridning. Hon verkade väldigt pigg. Fick även ikväll ett fleece under vanliga täcket då det ska bli ännu kallare.

Ikväll blir det tidigt i säng för mig då jag är väldigt trött och dessutom inte mår riktigt bra. Godnatt!
Var i stallet på morgonen och satt dels ut vatten till Lorett och dessutom mockade jag så det skulle vara fint när hon kom in. Då var allt bra med Lorett.

Åkte sedan hem och städade och tittade på världscuphoppningen från Leipzig. Turen var inte på svenskarnas sida idag, och inte heller på vår skulle det visa sig senare. Efter åkte jag och hämtade Julia då ingen kunde köra henne till stallet, och väl där så sa jag att jag kunde mocka till GT så kunde Julia rida både GT och Lorett. Hon började med GT och jag mockade. När jag var klar skulle jag ta ut Lorett och göra iordning henne, och då märkte jag direkt att hon haltade. Stannade och tittade och ser då att vänster sko fram sitter alldeles snett och löst. Ville inte sätta ner hennes hov då det såklart gjorde jätteont på henne, så Pernilla var snäll och sprang först och försökte hitta Steen, men lyckades inte med detta, och då gick hon istället till ridhuset där Hanna var och red, och Hanna var snäll och kom meddetsamma och drog av skon. Måste lära mig detta själv snarast!

Hoven varm men hon gick lite bättre direkt. Hanna tyckte jag skulle lägga på ett omslag med jodopax men nöjde mig med att enbart badda med jodopax under hela hoven. Detta för att försöka förebygga ev hovböld. Ville inte ha bandage då hon imorgon får gå ut i sjukhagen, och då ska hon ha på sig sin "gympasko" som vi köpte för längesedan då hon tappat sin sko bak. Så de är egentligen tillpassade för bakhovarna som är något mindre men tyckte ändå att den satt ok på fram.  Dock satte jag inte på den redan ikväll då jag inte vill att hon ska stå med den hela natten och sedan hela dagen ifall den skulle skava, så jag kör dit imorgon bitti tidigt och sätter på den innan hon går ut. Och sjukhagen får det bli så hon inte rör sig för mycket. Lyckades som tur var få tag på hovslagaren så jag ska köra dit med henne i morgon kväll. Ja, alltid är det något!

Stallskåpet är fortfarande inte städat men dels var det så kallt och dels väntar jag på att hon jag delar skåp med ska ha lite tid över och hjälpa till. Så att grejorna hamnar så vi båda vet var allt finns.

foto0735 (MMS)

Undrar hur länge Lorett ska ha glitter på sitt träns?

foto0734 (MMS)

Hon ser inte alltid sur ut i stallet :) Helt gullig efter ridpasset där hon var jättefin i början sedan svår och sedan fin igen. Jag måste tänka på att inte låta henne dra mig framåt utan tänka på att sitta ordentligt tillbaka. Gårdagens lektion gick bra. Lorett kändes taktmässig och gjorde fina flyttningar.

Vad fort veckorna rullar på. Jobbat mycket men nu är jag äntligen lite ledig. Dock måste hemmet städas och även stallskåpet denna helgen.

Som sagt förra veckan var min träning inställd då Lotta var bortrest så då blev det ju tömkörning av mig. Gick ganska bra men behöver ta lektion igen för Lotta känner jag.

I lördags red Julia och så här skriver Julia på sin blogg "henne red jag en timme i ridhuset med fokus på rakriktning, så gjorde mycket förvänd galopp och red mycket innanför spåret. Hon blev riktigt fin i slutet så det var roligt!"

Även i söndags red Julia och då skrev hon så här"Lorett red jag en halvtimme barbacka, skritta, trava och galoppera lite och så fin hon var. Träningspasset igår gjorde verkligen nytta för henne så det var jättekul."

Måndagen tror jag Lorett vilade för jag jobbade kväll och Julia hade först GT och sen var hon iväg på teori på körskolan. Så tror inte något blev gjort med henne.

Tisdagen red jag henne på lektion nere i Viarp. Det var Carolines grupp och de hade hoppning/markarbete. Lorett var grymt fin och grymt laddad! Det var en grupp där de väntade på varandra på led innan vi hoppade och det gillade inte Lorett alls. Stå still är inte kul! Men bara hon fick skritta runt lite så gick det bra. Var kul övningar där vi började med framridning och volter runt hindren på långsidan och sedan hoppade vi tre hinder på långsidan, med fem galoppsprång emellan vi skulle även lägga volter emellan. Dock var det väldigt lågt så inget jobbigt för Lorett. Lika pigg när vi travade av! Man blir så himla glad att rida henne när hon är på det humöret trots att det blir lite svårare, men det märks att hon tycker det är kul.

Onsdagen hoppade julia henne på Hannas hoppträning. Så här skrev Julia på sin blogg "Hoppträningen gick jättebra. Hade roliga övningar och hoppade sedan två olika typer av banor. På filmen är det den sista banan vi hoppa och Lorett hoppar så fint och verkligen igenom med ryggen tycker jag. Min lilla prinsessa, tänk om hon hade kunnat växa och bli cirka 165 cm!? så perfekt det hade varit då." Här är filmsnutten.
 


Igår torsdag jobbade jag natt. Hämtade Julia vid tåget kvart i två och sedan mockade jag och därefter körde jag till jobb. Julia joggade Lorett cirka en halvtimme.

idag är det dags för min träning i Viarp. Ska bli kul.  Har inte träffat Helene på länge känns det som.

foto0732 (MMS)

Nu har vi tömkört och Lorett var superfin!

När Julia kom hem från praktiken i Tyskland pratade hon om hur bra deras sopkvastar var. Då jag tittade på nedanstående tv-klipp på från Roffes ställe i Tyskland så kanske det är en sådan Julia menade som syns? Klippet är trevligt att se och höra och plus i kanten är att R-G rider med hjälm! Inte så vanligt i Tyskland ju.Idag blir det bara en snabbrunda till stallet för att mocka för mig, då jag sedan börjar jobba. Förhoppningsvis hinner Julia med henne. Hon behöver röra sig lite idag efter hoppträningen igår som gick väldigt bra. De började med att hoppa fram på två små räcken som stod på ena långsidan, med cirka 7 galoppsprång emellan. I början skulle de lägga volt mellan hindren. Gjorde detta i båda varven, och de höjdes upp efter hand. Sedan hoppade de en liten kort bana med ettan och tvåan på varsin kortsida lite snett och därefter till en oxer som stod snett igenom ut till det ena räcket som stod på långsidan, därefter ännu en oxer på den andra diagonalen och till det andra räcket som stod på långsidan. Inga problem för Lorett eller Julia. Lorett lite lagom pigg, tyckte nog det var kul. Har ju inte hopptränat på länge, då det mest varit tävlingar sista tiden. Avslutade sedan med att göra om banan till lite svårare vägar och något lite högre och även nu hoppade Lorett fint.  Hanna lade även ut bommar snett framför och på hindret så att hästarna skulle hoppa rakt på, och det är ju något som Lorett behöver träna på. Fast någon gång då hon drog lite till vänster såg både jag och Tina ( som satt på läktaren) att Lorett gjorde det då hon kom nära och då fick hon mer plats.

foto0729 (MMS)

Nöjd Lorett i ny fin grimma äter sin kvällsmat efter en lyckad och rolig hoppträning.

Så då fick Roffe och svensk ridsport äntligen Jerringpriset. Välförtjänt och inte en dag för tidigt. Vi som håller på med hästsport vet vilket enormt arbete och träning Roffe lagt ner på sig själv och sina hästar för att bli det team de är. Och sen är han ju en vinnarskalle som en idrottare av världsklass bör vara. Och konkurrensen är stor och svår, och ändå ligger han etta på världsrankingen just nu.

I fredags började lektionerna i Viarp och jag red med Lorett. Var en ganska lugn start på terminen vilket passade bra för Lorett. Var ett dressyrpass med lite skänkelvikningar, övergångar och öppnor. Helgen som gick red vi ut lite på grusvägen. Igår måndag tömkörde jag Lorett. Dock blev det ett ganska lugnt pass då ridhuset var fullt av folk och hästar. Idag tisdag vilar Lorett.  Julia har mest ägnat sig åt GT dessa dagar, men i morgon blir det hoppträning med Lorett.

Och på tal om Jerringpriset och att det finns folk ( t o m sportjournalister!) som inte fattar hur svårt det är att lyckas i ridsporten, så hittade jag denna lilla film.

foto0717 (MMS)

Lorett vill ha något gott! Och hon vet att det finns morötter i krubban. :)

Har varit en ganska lugn vecka för Lorett. Tömkördes en dag, och sedan har det mest varit lite joggning för henne. Dock red jag bommar en dag med henne. Bara två bommar utllagda med fem galoppsprång emellan där jag varierade mellan fem - fyra - sex galoppsprång.

Snart har Viarp årsmöte och då delas det ut en del priser, bla för bästa hoppryttare under 2011. Julia har ju bara tävlat halva året, och det tog ett par månader innan de var "back in business" men det blev ändå en hel del placeringar. Vi får väl se hur långt de räcker. Dessa skickades in till Viveca som sköter om vandringspriserna. Här kan man se vilka som fått priser föregående år

1:a i lokal LC+5 i hoppning hos Åsbo PK den 3 dec.

3:a hos Åsbo PK i regional LB i hoppning den 4 dec

5:a i LB hos Flyinge RF:s regionala hopptävling den 20/11

1:a i 1-metersklassen (fd LB) hos Åsbo Åsbo RF lokala hopptävling lördagen den 12 november.

6:a i LB vid Flyinge Ryttarförenings regionala hopptävling den 22 oktober.

 3:a vid Munka Ljungbys lokala dressyrtävling med 63, 95% i LA:1 den 24 september. 

1:a vid Torns RF regionala hoppning LC+5 den 11/9 

2:a vid Torns lokala hoppning LC den 10/9.

2:a vid Hästhagens lokala hopptävling i LB den 16 juli.


På översta pallplatsen i Åsbo med sitt fina segertäcke! :)


Fint språng från Tingsryd sommaren 2011!Så här trött var Lorett efter fredagens och lördagens tävling. Ja, det blev tävling för henne båda dagarna, då Julia inte tyckte de fick till det på fredagen. Lorett var lite loj på framridningen och det brukar hon inte vara på tävling. Hoppade dock bra på framhoppningen även om det inte var samma energi i henne som vanligt. Dock inne på banan fick de två stopp, båda på två räcken. Resten hoppade Lorett fint. Men Julia ville gärna in och hoppa samma höjd, dvs 1 meter även på lördagen. Tyvärr jobbade jag hela dagen så först verkade det inte som om det skulle vara möjligt för dem att ta sig in där, men då var Åse supersnäll och erbjöd sig att köra dem. Tack Åse!

Lördagen var regional tävling vilket innebar att det var en lite svårare bana och lite mer maxat. Idag tyckte Julia att Lorett kändes bättre på framhoppningen. Och själva banan gick bättre men tyvärr blev det ett stopp även denna dag, även det på ett räcke som var nummer 4, men övriga delen av banan hoppade Lorett superfint.

Eftersom Julia tyckte hon känts lite trött kollade vi såklart hennes temp, men den var ok. Hon har även varit lite snorig så det kan ju vara så att hon har någon liten infektion i kroppen. Dock äter hon som vanligt. I går söndag red Julia henne lite i ridhuset och idag tömkörde jag henne i drygt 30 min. Hon verkade pigg och glad.Här är banskissen från lördagenBaskissen från fredagen finns HÄR


Söt Lorett har kommit in från regnet och väntar på att få en ren box.

Programridningen igår gick ganska bra. Både jag och Julia red LA4. Svårt program på lång bana men kul. Julia red först och fick två åttor. Jag red efter och Lorett var väldigt fin på framridningen men blev lite stark för mig inne på banan, och vid ett tillfälle fick jag en total blackout och glömde programmet.

Idag red Julia Lorett lite och de hoppade ngr små sockerbitar på volt. För i morgon blir det trettonspelen i Helsingborg. Dock får ju inte Julia tävla längre i de vanliga klasserna, men i avd B går det bra. Egentligen för unghästar men överåriga ryttare får rida där. Vad jag vet är de ett par stycken som är över 18 som ska rida sina ponnyer i samma klass som Julia så de får väl ha en egen lite intern tävling dem emellan. De får bara hoppa en grundomgång och får rosett om de är felfria, så tiden räknas inte. Men de kan ju försöka tävla inbördes om felfritt och bästa tid! Hade varit lite kul om de som växt ifrån sina ponnyer åldersmässigt kunde ha någon slags tävlingar.

Idag red jag och Julia lektion för Lotta. Julia red GT och jag red Lorett. Det gick superbra för oss båda. GT har nog aldrig sett så fin ut, och jag tror Julia var nöjd trots att jag satt på den finaste hästen. :)

Och Lorett kändes fin idag. Inga tecken till något konstigt med bakbenet. Tränade lite sidoflyttningar och även lite förvänd galopp. Avslutade med att rida delar ur LA:4 programmet som vi båda ska rida imorgon på Lorett i Viarp som har pay-and-ride med Susanne som domare. Ska bli jättekul.

Efteråt hjälpte vi till att ta in hästarna som ville in då det börjat regna och storma. Mockade sedan och därefter var det dags för jobbet.

Egentligen borde alla människor ha häst. En fantastisk känsla att rida och en fantastisk hobby. Man har kul,  får motion, frisk luft, social samvaro, och kontakten med ett fantastiskt djur.


Red ut en sväng idag tillsammans med Julia och GT och Hanna och Torina. Dock gick Lorett konstigt idag igen. Verkar vara höger bak, och det är inte hela tiden men emellanåt lyfter hon konstigt på benet. Måste ju vara något som stör henne. Kan det vara snösulan? Hon har ju haft dem på ett par veckor men ev skulle något grus eller annat kommit in mellan hoven och sulan? Jag fattar inte varför annars. Efter skrittrundan travade jag i ridhuset och hon ser i alla fall inte halt ut. Alltid något. Efteråt spolade jag hovarna och försökte verkligen spola med hårt tryck under hoven på henne. I morgon ska jag och Julia träna för Lotta en gemensam träning, så då får hon kolla Lorett ordentligt.