Åkte till stallet vid 10-tiden och tog in Lorett. Det hade regnat på morgonen så jag tänkte byta täcke på henne. Dock var hon väldigt kliig igen, så jag tog åter mycket gel på henne och kliandet upphörde faktiskt. Men beslöt att låta henne vara inne ett par timmar tills Julia skulle komma och rida. Åkte sedan hem igen. Jag och Julia åkte sedan till stallet vid halv två. Julia och Lorett skrittade ner till viarp tillsammans med Tina och MP. Då det fanns hinder i paddocken blev det lite hoppning. Började med lite travbommar och något litet lågt kryss som hade två travbommar framför. Därefter hoppade de en liten låg bana. Avslutade med att hoppa en smal oxer på 1 meter. Gick jättebra och Lorett såg laddad ut, och Julia var fokuserad. Lät Lorett hoppa av nära någon gång och lite längre ifrån nästa gång.
 
Släppte sedan ut Lorett i hagen igen. Sade dock till Lotta att jag i fortsättningen vill ha Lorett inne på natten. Ska kolla om kliandet lugnar ner sig. Hon ska dessutom tävla på lördag så lika bra hon sover inne ett tag. Sen fick jag skynda för jobbet väntade.
Åkte till stallet efter jobb. Julia var redan där och red Lorett i paddocken.För första gången på hela sommaren, tror jag, så red hon i dressyrsadeln och trimmade. Såg riktigt bra ut. Hon red lite delar ur det dressyrprogram som fältävlansryttarna rider i OS. Inte så krångligt faktiskt. LIte förvänd galopp på båge med byte, öppna på medellinjen i trav till X och sedan sluta i trav ut till spåret. Även en galoppsluta är med men den glömde vi bort. Lorett gjorde allt fint.
När jag åkte från stallet regnade det lite så nu ikväll strax före kl 22 cyklade jag  bort till stallet en sväng och skulle kolla om hennes täcke var blött och ev sätta på regntäcket ifall det skulle bli regn inatt. Dock när jag kom in i hagen slängde hon sig på mig och ville jag skulle klia överallt. Hon var alldeles bucklig i manen av eksem. Stackaren! Tog in henne och satte MYCKET aloe-vera-gel i man och svans. Tog sedan på henne det gamla eksemtäcket som är tjockare och säkert håller myggen borta bättre. Sedan fick hon gå ut igen. Vill ha henne inne på natten och så fort de är klara med Jordans box får det bli så. Det är mer mygg ute på nätterna!
Åkte till stallet vid 16-tiden. Varit mycket varmt även idag, men framemot eftermiddagen började det blåsa upp och mulna på. Kändes bara skönt faktiskt. Eftersom inte Julia ville rida idag, så fick jag den äran. Tog in Lorett efter jag fyllt på hennes box med ny halm. Tänkte låta henne stå inne ett tag för att rida lite senare men Emma och Camilla var i stallet och skulle rida ut med Jordan och Danilo så då hängde jag på där och skyndade mig att göra iordning Lorett. Sen kom även Hanna och vill rida med så då var vi helt plötsligt fyra stycken. Red bakvägen förbi läskiga huset och ner mot Härslöv. Där nere red vi till vänster och mot det fält där jag sett stubb för ett par dagar sedan. Hanna sa att även det var ett fält som tillhörde han vars fält vi brukar rida på så det var ok att rida där. Nu var det stubb men finns även en slinga runt hela detta fältet. Det var en härlig stubb, tydligen odlas gräshalm där sa Hanna, vilket gjorde att det var härligt att rida där då det var ganska högt gräs kvar. När vi började trava kändes Lorett som om hon växt två storlekar för traven kändes så fin, hon lyfte jättefint på benen. Fältet var jättestort och när vi travat en lång stund, skrittade vi lite,och sen blev det galopp hela vägen uppför. Lorett kändes helt fin och lagom pigg. Jordan var också pigg. Dock ganska jobbigt för hästarna med uppförsbacke. Torina hade även vilat i två veckor, och flåsade en del. Bestämde med Hanna att vi ska rida ganska ofta nu ett tag där. Får passa på innan de plöjs upp, och så får vi igång kondisen på hästarna. Sa att vi ska rida tisdag eller onsdag. Får se om det blir jag eller Julia. :)
 
Härlig ritt som jag kommer att leva länge på! Även Camilla som inte ridit så länge var helt lyrisk. Bästa lördagsnöjet!
 
Efteråt fick hon gå ut i hagen igen. Var lite tveksam då det ser ut att bli oväder, men bestämde ändå att släppa ut henne då klockan inte var så mycket. Dessutom var hon orolig i boxen och ville inte vara där. Har nu kollat SMHI och enl dem ska det inte regna inatt i alla fall och varmt ute är det fortfarande. Skönt om hon ändå kan vara ute på natten. Dock hade hon eksem i svansen idag, men svansdelen på hennes täcke är inte så lång så det är kanske därför? Ska se om jag kan lägga till/sy fast en bit där.
Idag fick jag det finaste besöket någonsin!
Hallå! Är det någon hemma?
Även Emma och MP hälsade på. Kul att komma till Härslöv och se något annat tyckte nog hästarna.
 
Fast Lorett var ganska trött innan de kom iväg. Fast inte så konstigt då det är lika varmt idag. 26-27°. Inte bästa tiden att rida mitt på eftermiddagen.
Du kan väl komma ikväll istället tycker Lorett nog!
 
Nu retar sig nog alla inskränkta "idrotts"nissar ( inte de andra sportintresserade) på att Roffe får bli fanbärare under invigningen. Har redan sett hjärndöda kommentarer om det. Men vi är glada! Och ännu gladare blir man när man ser att, nåja visserligen bara på svt play men ändå, i princip all ridsport visas. Glöm inte titta. Och som någon skrev, att om vi alla tittar så kommer deras servrar att krascha och då kanske de inser hur många vi är som vill titta på ridsport, och börjar sända det i vanlig tv. Men det är ett stort "kanske".
 

Ryttar-OS i SVTPlay

Sveriges Television bevakar ridsportens samtliga grenar i OS med direktsändningar i SVT Play och i Kunskapskanalen.

 Fälttävlan
28 juli kl 11:00-17:45 Dressyr
29 juli kl 11:00-17:45 Dressyr
30 juli kl 13:45-18:40 Terräng Kunskapskanalen
31 juli kl 11:30-16:35 Banhoppning

Dressyr
2 augusti kl 12:00-16:30 Nationstävling och individuellt
3 augusti kl 12:00-16:30 Nationstävling och individuellt
7 augusti kl 11:00-17:45  Nationstävling och individuellt
9 augusti kl 13:30-17:10 GPKür individuell final

Hoppning
4 augusti kl 11:30-15:20 Tidshoppning
5 augusti kl 12:00-15:15 Nationshoppning (gäller även individuellt)
6 augusti kl 15:00-17:55 Nationshoppning (gäller även individuellt) Kunskapskanalen
8 augusti kl 13:00-17:15 Individuell final

Härligt i hagen idag. Trots 26,5 grader kändes det riktigt skönt i hagen. Blev nog inget mer jobb för Lorett idag då Julia hade annat för sig, men hon tycker nog själv att det är helt ok att slappa resten av dagen. :)
Började dagen med en morgonritt tillsammans med Pernilla och Cez. Första gången Pernilla satt till häst på sex månader och Cez själv har ju vilat i två månader sedan han skadade höften. Allt gick jättebra, men varmt. Lorett var lite seg när vi skrittade iväg, men kom igång bra när vi kom ner till dammen. Tog en liten trav där nere och sedan skrittade vi hem igen.
 
TIllbaka i stallet fick Lorett en snabbdusch och sedan fick hon gå ut i hagen igen. Mockade till Travolta som egentligen Helene gör, men hon kunde inte idag. Nu blir det lunch och lite slappetid innan det är dags för jobb.
Har varit väldigt varmt och skönt idag. Dock har jag inte varit ute så mycket. Började dagen med att måla i stallet. Var klar där vid halv-ett, men då hade jag målat allt det blåa och vita + fönstergallret. Skönt att ha det avklarat. Hade även hunnit med att ta in Lorett och ge henne en svalkande dusch innan hon fick gå ut igen. Dock är det bra för det finns skugga i hennes hage och både igår och idag när jag kom på morgonen så stod hon och slappade där.
Skugga i hagen! (från igår 24 juli)
 
Åkte sedan hem och sov några timmar då jag var väldigt trött. På kvällen var jag först i Ålabodarna och grillade med Jörgen, Tina, Stella och min mamma. Jättemysigt där nere, och 26° i luften kl 19.
 
 
Min söta brorsdotter Stella som tyckte vi skulle grilla på stranden!
 
Var i stallet strax före kl 21 då det äntligen kändes lite svalt. Lorett såg väldigt seg ut när jag gjorde iordning henne, så när jag började rida tog jag spö meddetsamma. Red i paddocken och hade dressyrsadeln. Lorett kändes dock inte seg, utan precis lagom. Var dessutom superfin att rida. Mjuk och fin i mun och kropp. Gjorde fina skänkelvikningar och öppnor. Avslutade med att rida LA1-progammet och det gick jättebra. Red lätt hela passet förutom när jag red programmet. Fina Lorettan. Hann nästan bli helt mörkt när jag var klar, men vilken härlig kväll. Kändes bra att släppa ut henne istället för att ställa henne i boxen. Fick en dusch innan hon kom ut + ganska mycket flugmedel. Såklart har hon sitt täcke och flugluva också. När jag släppte ut henne till Jordan fick de också sitt hö som Steen lagt utanför så länge. Gonatt!
 
Syns hon i mörkret? Här står hon i alla fall och äter sitt hö.
 
Och när jag kom hem hittade jag denna lilla krabat framför min dörr. Han var förmodligen på väg att dricka vatten ur fågelbadet jag har där jag byter vatten varje dag. Nu är det både fåglar, katter och igelkottar som jag vet dricker där. Säkert lite svårt för djuren att hitta friskt vatten när det är så här varmt. Jag byter även Loretts vatten varje dag, Häller ut det gamla, och tar helt nytt då det blir fort ofräscht i värmen.
Försökte gömma sig när jag kom!
Gott med kvällsmat i det fria. Smakar extra gott efter hårt pass med Julia nere i Viarps paddock.
 
Här kommer en film från Frosta. Tyvärr zoomade jag inget så det är lite för långt avstånd, men bättre än inget. Julia har redigerat filmen lite och lagt på musik.
 
Boxen skurad, hagen mockad, nytt vatten. Puh! Julia red ut med Lorett tillsammans med Saga och Jordan. Red ner till dammen och runt fältet. Igår red jag och jag red också ut. Dock tog jag inte hela vägen runt fältet. Lorett pigg och glad som vanligt när vi är ute. Blev dock lite dramatiskt när vi nästan var hemma igen, för emot oss kommer en jättehäst. Det var Christinas häst som stuckit när hon var ute och gick med den. Den kom på slingan rakt mot oss. Jag hoppade av Lorett och kunde ta emot honom när han kom fram till oss för då stannade han till. Han hade ett långt grimskaft hängande efter sig. Såg att Anna E var på väg och försökte bara stå stilla med honom. Han var ju lite uppjagad och som sagt en väldigt stor häst som varken jag eller Lorett känner. Strax innan Anna hinner fram börjar Lorett hoppa runt som en galning och sparka och ha sig. Först trodde jag att hon blev rädd för den andra hästen men upptäckte strax att det satt en broms på henne. Fick slagit bort den och då hade Anna kommit och tagit den andra hästen som höll sig lugn faktiskt.
 
Flugtäcke och luvor på så nu är de redo att sova ute i natt. Varmt och skönt. Hoppas bara de inte får kli för just nu är båda ok. I morgon blir det målning av boxen. Har även hunnit med att fira min snälla mamma som fyller år idag. :)
 
Uppskattning är alltid kul även om den är gammal. Blir som ny när man hittar den efter många år.
 
+ två bilder till från gårdagen i Frosta!
 
Åkte till Frosta idag där Julia och Lorett hoppade en klass, nämligen 1 meter. De har upp till nationell nivå denna helg och det märktes på banan som var snäppet svårare än Eslöv. Dessutom har de en kuperad gräsbana.
 
Fina på tävlingen idag. Tyvärr ett missförstånd mot kombinationen som låg i nerförsbacke, så det blev
ett stopp första gången och därför 4 fel, men sedan hoppade de kombinationen och resten av banan superbra, så vi är mycket nöjda med Lorett och dagen. :)
Jag och Lorett var ute och powerwalkade en timme. Gick ner till dammen, runt fältet och tillbaka vid läskiga huset.  Badade sedan Lorett och gjorde det mesta klart för i morgon..
 

Nu har de klippt och gjort fint nere vid dammen och hela slingan.
 
Är det utsikten hon beundrar? Eller vad tittar hon på och vad tänker hon på? :)
 
Efter badet blev det en fläta i svansen!
Efter att ha jobbat natt åkte jag en sväng till stallet. Fick hjälp av Steen att laga i transporten. Han satte fast två nya masonitskivor på de stället det börjat gå sönder. Blev bra. Sedan målade jag med silverfärg de streck som suttit längst med transporten. Dock blev inte detta lika bra. Färgen rann och det ser kladdigt ut. Får försöka ta bort det som runnit på något sätt. Åkte sedan hem och sov ett par timmar. Träffade Julia i stallet, tog av Lorett regntäcket då solen sken och körde till Hbg och tittade när Anna E och Tina tävlade. Gick bra för båda då de blev placerade i vars en klass. Åkte sedan tillbaka till stallet och tog in Lorett som hade ett jätteblött flugtäcke på sig. Julia gjorde iordning henne och jag mockade. Sedan red de i ridhuset då det började regna igen. Såg bra ut. Hon red ganska mycket förvänd galopp, och gjorde även lite byten. FIlmade lite så det kommer kanske upp här så småningom. Sedan var det uppehåll och Julia passade på att köra moppe hem. Jag stannade och fixade lite mer med Lorett, bl a fick hon lite massage. Ganska skönt väder vid detta laget men nu var klockan mycket så hon fick stanna inne för natten. Alla hästar som skulle vara inne var det. Då flugtäcket var blött fortfarande fick hon sova utan inatt. Hade ju ett till hon kunde fått på sig men tyckte det var skönt för henne att slippa. Dock måste jag åka dit tidigt i morgon bitti och sätta på det. Börjar jobba kl 6 så det blir väldigt tidigt! Godnatt!
Skönt utan täcke och halm är ganska gott!
 
Julia hemkommen från USA på Kastrup. Mot Lorett!
Snyggt med knoppar tycker jag men svårt att få dem snygga och hållbara. Men här hittade jag en liten instruktionsvideo från en tjej som jobbar hos Andreas Helgstrand. Hon syr fast dem med svart garn. :)
 
Åkte tidigt till stallet då jag ville fixa lite med transporten idag. Trodde det skulle gå snabbt. Började dock med att mocka i hage och box. Därefter började jag fixa med transporten. Tog bort gammal silvertejp jag satte på förra året, men det har inte hållt så det var ett himla jobb att få bort det mesta av den väv som satt kvar. Har tänkt spraya med silverfärg istället. Därefter målade/oljade jag hela. Tog sedan ut alla saker ur den och tog ut den TUNGA gummimattan. Inspekterade där det runnit in vatten, vilket det gör hela tiden. Murken på väggen framtill och lite på sidan. Steen tittade på det och lovade hjälpa mig sätta fast en extra masonitskiva framför. Dock verkar golvet ok. Lite mjukt längst fram av fukten men där står ju ändå inte Lorett. Dock kanske jag måste lägga nytt golv nästa år, och kanske även en ny sidovägg. :(
 
Tvättade och oljade den även invändigt. Nu står mellanväggen ute. Även gummimattan ligger ute, för dels kan jag absolut inte få in den själv igen, och dels ska det få torka upp ordentligt på golvet. Hoppas bara att det inte regnar inatt. Och Steen ska hjälpa mig i morgon. Ska även spraya silverfärg i morgon.
 
Släppte över Lorett till hagen de gick i för några veckor sedan. De har absolut inget gräs kvar i sin hage. Det är så kort att hon svullnar upp rejält i ganascherna av att gå och äta det korta gräset. Så nu får hennes egen hage vila igen. Hon går ju inte ute på natten så jag tror inte hon blir så tjock.
 
Sen hade hela dagen gått och jag fick köra hem för att jobba. Julia var i stallet senare och hade hoppträning för Hanna. Hade gått bra, men hon kände sig lite ringrostig. Och jag som satt på jobb blev skyldig Hanna pengar, :O
 
Igår red även Julia lite i paddocken direkt hon kom från flyget. Gick bra trots att Julia kände sig trött. Och faktiskt tyckte Julia att Lorett kändes riktigt fin.
 

17 juli 2012
Skypade nyss med Julia som nu har landat i Manchester och väntar på planet till Köpenhamn som går om en timme. Hon hittade även gratis internet där. Trevlig service vissa flygplatser har!  Här kan man följa den resan.
 

Foto från Skype alldeles nyss på en trött Julia!
 
Om en timme kör jag iväg och kollar till Lorett. Funderar på att sätta på henne regntäcket. Enl SMHI ska det inte komma något regn men det ser just nu ganska mörkt ut här. Ska i vilket fall som helst titta till henne. Idag blir det bara pyssel för mig eftersom det är Julia som rider. Helt ok faktiskt. 
Tyvärr hann vi inte se så mycket dressyr i Falsterbo. Man vill ju hellre se hoppningen men lite dressyr hade inte varit fel, spec roligt hade det varit att se Patrik Kittels nya kür som han även vann med. Vilken tur att youtube finns så kan vi alla se den i efterhand!
 
 
Skypade precis med Julia som sitter och väntar på första planet. Hon sitter alltså i Cedar Rapids, Iowa och planet går om 20 min, så jag antar att hon boardar just nu. Vad vi kan se så landar hon om en timme i Chicago och har lite väntetid där, men ankommer till terminal 3 och det är även därifrån hennes plan till Manchester avgår. Skönt då Chicagos flygplats är en av världens största om inte den är det fortfarande. De hade gratis internet där men tyvärr har de inte det i Chicago. Här kan man följa henne till Chicago. http://www.flightstats.com/go/FlightTracker/flightTracker.do?id=268855464&airlineCode=AA&flightNumber=5076
Det lyfter 1:05 vår tid inatt.
 

Julia på flygplatsen i Cedap Rapids nu ikväll via Skype!
 
Träffade Helene i stallet vid halv tolv-tiden. Det hade precis kommit en häftigt skur men nu var det uppehåll så vi beslöt att rida ut. Red ner till dammen och red runt den i trav och galopp 1,5 varv. Fortsatte sedan uppför slingan vid åkern och galopperade uppför den och travade sedan längst upp. Red hem via läskiga huset som var ganska oläskigt idag, och travade lite hemåt. Där fick Lorett världens ökade trav, men i övrigt var hon mycket lydig idag. Jag kunde öka henne i galoppen och lätt få tillbaka henne. Kändes finfint idag. Riktigt skönt ute om än lite blåsigt. Mockade sedan hagen och boxen, och därefter körde jag hem och gjorde mig iordning för jobb. Och nu är min rast slut! Over and out.
I lördags var det dags för Falsterbo igen. Denna gång var man tvungen att ha läktarbiljetter och vi hade inte lyckats få plats under tak, utan vi satt på kortsidan under domartornet. Dock hade vi fått längst upp där, och dessutom regnade det inte så vi tyckte platserna var riktigt bra. Gick upp tidigt och åkte först och mockade till Lorett. Fixade även matsäck att ta med. Både billigare och skönare då det ofta är långa köer och dyra priser i Falsterbo. Man har ju inte åkt dit för att slösa bort tiden i någon kö. :)
 
Strax efter åtta åkte jag iväg med Helene och Sus och Åse, Emma och Tina körde i en bil. Riktigt skönt att vara ute i god tid så slapp vi köer. Tittade på hoppning direkt vi kom ner. Först var det något 7-årskval och därefter tittade vi på kvalet till grand prix som skulle vara på söndagen och det var en 150-klass tidshoppning och den vanns av duktigt Penelope Leprevost på en svenskfödd häst!  Hann däremellan gå och titta runt på mässan. Sedan var det dags för derbyt. Alltid lika spännande och svårt. Endast två nollor så det blev en liten omhoppning och ingen av de fyra svenskarna var med. Det blev återigen en fransman som vann, på ett irländskt sto. Tvåan var en irländare, även han på ett irländskt sto. Det var ju även ett irländskt sto som vann huntingen! :) Så vi fick höra Frankrikes nationalsång två ggr men det passade ju bra den 14 juli! Dagen avslutades med först four-bar och sedan six-bar. I den första var det 7 ponnyer som hoppade fyra hinder med två galoppsprång mellan varje. Tror första hindret låg på 95, andra på 1,05, tredje på 1,15 och sista på 1,25. När alla klarat detta höjde man alla 10 cm. När sista hindret låg på 1,60 var det enbart två ponnyer som var felfria så det blev delad vinst för dem. Den ena ponnyn var ett irländskt sto (IGEN), dock känd hingst som far och dessutom enstorhäst.  Så det är kanske inte så konstigt att denna D-ponny klarade av det. Dock får man ge ryttarna en eloge som både är duktiga och modiga.
 
 
Var tillbaka i stallet nästan 21:30. Jag hade ju tänkt tömköra Lorett på kvällen men insåg att jag var alldeles för trött och att det var alldeles för sent med tanke på att Lorett redan fått sin kvällsmat och att jag skulle upp tidigt nästa dag och jobba.
 
Söndagen tillbringades således på jobb. Väldigt lugnt men gillar bättre när det är som vanligt för då springer tiden iväg, så inte idag. Körde till stallet efter jobb och gjorde iordning Lorett då jag bokat in Hanna för ridning idag. Det gick bra när hon red Lorett men hon tyckte att galoppen var lite sämre idag, spec höger, än sist hon red henne, så det blev ganska mycket galopparbete. Hon red små volter, flyttade i galopp för att sedan vända ut på spåret åt andra hållet så det blev som en liten volt tillbaka. Sa att när jag svänger runt spec till höger men även åt vänster, ska jag svänga mycket med innertygel och med ytterskänkel. Hon ska bli rund i sidan och inte svänga som en planka. Jag ska inte hålla för mycket på ytter då, för det är inte jag som ska hålla balansen åt henne, den ska hon hitta själv. Dock tyckte hon att skänkelvikningarna var bättre. Jag kunde ju själv se att Lorett inte såg lika fin ut idag, men på slutet blev hon riktigt fin i traven. Och när jag stretchade henne efteråt var hon mycker mer avslappnad och tillmötesgående än vad hon brukar vara.
 
I morgon måndag ska jag träffa Helene i stallet på förmiddagen då vi ska rida ut tillsammans. Hon ska ha Danilo. Och i morgon påbörjar även Julia sin resa hem! :) Hon kommer att åka från Iowa kl 15:20 lokal tid, vilket är 22:20 vår tid med American Airlines flight nr AA5076 mot Chicago. Det tar bara en timme och där byter hon till American Airlines flight nr AA0054 mot Manchester Int'l Arpt kl 18:05 lokal tid dvs 01:05 vår tid, dvs mitt i natten. Denna resa tar nästan 8 timmar och hon landar kl 7:50 tisdag morgon. Nu ska hon byta till sista planet mot Köpenhamn och det blir med Thai Airways(?!) flight nr TG6217. Detta avgår 10:15 lokal tid (11:15 svensk tid), och beräknas landa i Köpenhamn efter två timmar vliket blir kl 13:15 dansk (och svensk) tid! Då ska jag ha hunnit dit och stå och möta henne med lösgodis i högsta hugg :) Därefter ska vi ta tåget till Sverige och till Lorett!
Vet inte om jag tycker det varit en otursdag, varit en dag som alla andra. Men hopplandslaget tycker nog det var en turdag eftersom de vann nationshoppningen i Falsterbo. Satt och såg det på FEI-tv via nätet, och det var riktigt spännande. Jens F var grym!
 
Åkte sedan till stallet. Hade redan varit där på morgonen och mockat. Red i paddocken samtidigt med Lotta. Lorett kändes fin, men blev lite stark mot slutet. Tränade mycket övergångar, skritt-trav och trav-galopp. Måste öva det varje dag! Fin när jag travade av henne. Gick en sväng ner på vägen efteråt men ;Lorett tyckte det var helt onödigt. Hon ville hem och äta kvällsmat. Tillbaka i stallet blev det lite stretching och sedan lämnade jag henne utan täcke. Skönt för henne att sova utan någon natt då och då, när det inte är så mycket knott ute. Är ju ganska svalt och blåsigt nu. Hon sover alltså inne nu. Jag kommer tidigt till stallet i morgon bitti för att mocka, eftersom vi ska till Falsterbo, och det är skönt att ha det gjort då vi kommer hem sent. Sätter då på eksemtäcket.
 
 
Nä, nu vill inte Lorett gå längre. Hem till stallet och kvällsmaten!
Idag blev det Emma som red Lorett. Jag blev lite sen och Emma ville gärna rida.
Hann titta en liten stund och Lorett såg jättefin ut :) Det blev dressyrsadeln i
paddocken.
Åkte alltså till Falsterbo igår onsdag. Brukar alltid åka dit på onsdagen då huntingen som jag tycker är kul går då. TIttade först på finalen av amatörtouren som vanns av en 16-årig tjej på en ung häst, 7 år tror jag, och jag läste nyss att hon hittat hästen för sex månader sedan på Hästnet!! Det går alltså att hitta fina hästar på nätet. Därefter var det ponnyhoppning. De hoppade 1,25 och var duktiga. Gick sedan runt lite och shoppade. Blev inte så mycket pga de vanliga orsakerna, men en ny kli-salva, hästgodis, två-pack ridtrosor från Jacson, ett par nya korta tyglar som jag behöver med mina gummibandsgrejor så att inte tyglarna blir för långa, och ett par nya lindor till Julia. Allt var billigt och inget kostade över 60 kronor. Såg ett fint flugtäcke men det fick vara.
Sedan tittade vi lite på ponnyküren men då det var så mycket folk var det svårt att se. Dock såg vi sista ekipaget som vann och det såg jättefint ut. En 19-årig skimmel som hette Paola Pan. Var förvånad över att det var så mycket folk på onsdagen. Har aldrig sett det förr. Fullt på alla läktare. Sedan var det dags för Huntingen och den var jättespännande. Vi satt på storal hoppläktaren och när de började inne på banan, när de red ut fick vi följa det på monitorn, och sedan kom de in på banan igen. Kändes som om det var mer hinder inne på banan i år. Bl a hade de ett gigantiskt träbord inne på banan. De hade även med vattnet i år. Och i år var det så roligt att Sara Ekman vann! Hon var med för första gången förra året och missade då nästsista hindret och blev utesluten. Men i år gick det vägen. Fantastisk häst har hon, som dessutom hade en allvarlig skada förra året. När det var slut gick vi runt en liten stund till, fikade lite och sedan körde vi hem. Kul dag på Falsterbo och inget regn!
 
Var tillbaka i stallet vid halvåtta-tiden. Mockade och pysslade lite med Lorett. Var dock för trött för att rida så det fick bli vila för henne. Hon verkade nöjd och var mest sugen på det nya hästgodiset. :) Sov inne även i natt.
 
Nu ska jag strax iväg till stallet och idag får det bli lite ridning. Sedan ska jag iväg till jobb och ska jobba natt.
Jobbat två fulla dagar så det har blivit sena kvällar i stallet. Igår måndag var Lorett ensam i hagen när jag kom. Det visade sig att Jordan var iväg ett par dagar med Saga, så då behövde jag inte fundera ens om Lorett skulle vara ute eller inne, inne fick det bli då. Ganska skönt då det blåste rejält. Red således i ridhuset och hon kändes fin. Hade gummigrejorna på då hon känts stark föregående dag. Red i dressyrsadeln, och red lite olika programdelar, bl a serpentiner i galopp vilket hon gjorde bra.
 
Idag tisdag kom jag till stallet vid 18;30-tiden. Mockade först boxen och sedan fick hon stå och vila medan jag mockade hagen. Tog en timme och särskilt bra blev det inte, då det är mycket gräs där de lägger sina högar. Och hade inte fåglarna varit på dem så hade det varit lätt, men nu är det inte det. Bad Steen klippa någon dag i hagen så blir det lättare att mocka. De äter ju ändå inte på de ställena. Gjorde sedan i ordning Lorett och gick ner till Viarp. Red först fram i stora ridhuset och galopperade ganska mycket. Avslutade sedan i paddocken med att trava lite bommar och hoppa någon liten kavaletti. Vattenmattan låg framme så jag bredde ut den ganska rejält. Första gången vi kom på den så tog hon ett långt hopp, men sedan kom hon på att det var mycket lättare/mer logiskt att inte hoppa utan istället bara springa rakt igenom den, så då gjorde hon det hela tiden. :)
 
Ganska mycket galopp idag alltså, allt för att magen ska bli lite mindre igen. Fick bli en liten dusch för henne när vi kom tillbaka då hon var ganska svettig, och sedan hade Steen redan lagt in kvällshö, så hon var så nöjd så.
 
I morgon blir det Falsterbo så det får väl bli ridning på kvällskvisten i morgon igen.
 
Fin film som Julia hade gjort och lagt in på min blogg igår. Fotona är från när vi var på Råå vallar med Lorett precis innan Julia åkte till USA: Och någon hoppbild från senaste tävlingen i Eslöv och nägon hoppsekvens från Pether Markne-träningen.
 
Over and out, good night!
 
Ett av fotona från Råå, juni 2012! Lorett gillar att plaska och att blåsa bubblor. :)
 
 
Hejhej! Då jag saknar min tjocka lilla ponny här borta i USA har jag gjort en film, titta och enjoy :) 
 
/ Julia
http://juliarosen.spotlife.se 

Hade tänkt rida ut och då det är mycket insekter tänkte jag att en flugluva skulle hjälpa. Dock var det för många flugor som surrade runt nosen på henne så vi gick tillbaka till paddocken. Hon kändes ganska fin. Varmt trots den sena timmen och hon blev snabbt svettig och jag med. Ut i hagen efteråt men var lite tveksam då det ser lite mörkt ut. Får se hur jag gör i veckan som kommer då det ska bli sämre väder. Hon har dessutom börjat klia sig mer sen hon började gå ute på natten.


En fördel med att magen blivit större är att sadelgjorden passar bra igen. :)

 

Har varit ganska varmt idag, men lätt regn i några timmar. Nu ikväll
uppehåll och varmt. Red ut en sväng nu ikväll ner till dammen. Lorett kändes fin och pigg, dock något spänd. Trodde det gömde sig farliga rovdjur i det höga gräset längs stigen
Tillbaka i stallet fick hon på sig eksemtäcket, väldigt mycket mygg just nu, och jag sprayade även henne med flugmedel. Sedan fick hon gå ut i hagen igen. De ser ut att trivas bättre och bättre tillsammans, hon och Jordan. Skönt!

Mockade sedan hagen i en timme. Det blir mycket att mocka på 1,5 dag. Jobbigt, får se hur länge jag orkar. När jag sedan körde stod båda två och väntade vid grinden på lite kvällshö. Hörde att Steen och Lotta precis var på gång med det.

I morgon blir det Dagstorp igen med Åse och Tina, då Tina gick vidare
till finalen.

Idag blev det vila för Lorett. Dels pga vaccineringen igår men det var ändå dags för hennes vilodag. Var ganska tidigt i stallet. Mockade hagen, jobbigt nu när de går ute dygnet runt. Får hoppas att hennes hagkompis också gör lite ibland. :)
 
Var sedan i Dagstorp och tittade när Tina tävlada MP. Fick bra procent men räckte tyvärr inte till placering. Många duktiga ekipage med då det är ponnyderbyt. Är ju även hoppning där. På eftermiddagen var jag med Lotta på Rycketofta och vilken stor och fin affär det blivit. Åkte till stallet en sväng nu ikväll och tog nytt vatten. Småduggade lite men det skulle vara uppehåll inatt så det blev inget regntäcke. Varmt ute. De fick även lite kvällshö då gräset redan börjar ta slut.
 
I morgon hänger jag med Åse och co direkt till tävlingen och kollar in kval 2 för Tina. Programmet hon ska rida imorgon är Lagtävlan 2003 för ponnyallsvenskan (LA)  trots att det inte alls är någon lagtävlan.
 
Nu har jag laddat upp filmen från gårdagens hoppträning. :) Flera små filmsnuttar som jag satt ihop.
Idag blev det hoppträning nere i Viarp. De började med att hoppa ett kryss och sedan fick de ta krysset flera ggr och rida på det från en liten volt. Gjorde detta i båda varven. Hoppade sedan tre räcken i högervarv som stod på båge med kanske sex-sju galoppsprång emellan. Vände sedan och hoppade dem i vänstervarvet men nu var de omgjorda till två oxrar och ett räcke. Därefter hoppade de bana och det blev cirka 2 ggr, två olika banor. Några hinder togs om i slutet. Lorett hoppade bra. Pigg som bara den till min förvåning. Hon hade ju gått och ätit gräs hela natten och när jag tog in henne strax efter åtta i morse såg hon allt annat än pigg ut. Tog in henne så tidigt så hon skulle hinna smälta allt gräs ett par timmar före träningen. Dock var hon pigg och hoppglad. Det blev ett missförstånd när Emma ett tag satt framför sadeln men hoppade tillbaka, men sedan hoppade de fint igen. Var när Lorett blev lite stark, och då drog hon ner huvudet och hade inte koll på varken hinder eller avsprångspunkt. Nästa gång de kom så hade Lorett huvud och hals framme och då var det inga problem att taxera och hoppa.
 
Inte så bra foto då jag fotade med min gamla mobil. Film kommer senare.
 
Efter hoppträningen fick både Lorett och Jordan stanna inne och vila både ben och magar i väntan på veterinären. Båda blev till slut vaccinerade då veterinären var lite sen, och sedan fick de äntligen gå ut i hagen igen! :)
 
Min favotritbutik på nätet heter Butik Quse. De har både snygga saker till hästen och snygga inredningsgrejor. Och emellanåt har de bra rea på sina grejor och då brukar jag passa på. Nu hittade jag en tävling på denna blogg där man kan vinna ett schabrak och luva/lindor. Hur snygg hade inte Lorett varit i detta??!!
 
 
 
Tillbaka i sin egen fina och rena hage som nu har gott gräs :). Har nog stått snart tre veckor, och ändå ganska lite gräs med tanke på den långa tiden. Men det räcker. Får bara hoppas den håller resten av sommaren annars får det bli en runda till om ett tag som den får vila. Idag red Emma i paddocken och det hade gått bra. Roligt tyckte Emma. I morgon blir det hoppträning nere i Viarp.
 
Kom på att Lorett inte kan vila idag då hon måste vila fredag. Det är nämligen dags för den årilga vaccinationen och då ska de ju ta det lite lugnt ett par dagar efter det. Så hon får vila helt på fredag och ridas ut lite lugnt lördag och söndag. Vaccinationen är på torsdag kl 14 och Hanna har hoppträning på torsdag. Förhoppningsvis blir träningen kl 11 så då  hinner Lorett vara med på den. Emma ska få låna henne. Blir nog kul för båda två. Dessutom rider hon även Lorett idag så de rider ihop sig lite. Skulle det inte gå med hoppträning kl 11 så går vi nog själva ner och hoppar lite i Viarp. Finns ju bana framme på utebanan. Det blir ju inte precis som en hoppträning, men de kan ju hoppa fram som till en tävling och sedan hoppa banan. :)
 
 
Emma och Lorett efter Viarps pay-and-jump fför ett par veckor sedan.
 
Nu väntar Lotta och vi ska iväg på dressyrtävling.
 

Lotta och Didde på tävling hos Åsbo PK.
Ännu en härlig kväll. Men idag blev det ett dressyrpass i paddocken på en riktigt fin Lorett!  Red samtidigt som Lotta och red fram som henne. Dock red jag lite längre än henne. Avslutade med att rida lite rörelser ur LA;1-programmet och hon kändes superfin!! Inte ett dugg trött som man kanske kunde trott eftersom hon sovit ute för första gången natten innan. I och för sig hade jag sporrar men hon kändes alert redan från början.
Efteråt fick hon streching och lite arnikagel på rygg och bogar. Sedan fick hon gå ut i hagen igen till Jordan som stod och gnäggade efter henne. Varmt och skönt ute. :)
 
I morgon blir det nog vila för henne för dels har hon gått ända sedan fredag och dels vill jag rida resten av veckan istället. Dessutom ska jag vara hästskötare åt Lotta som ska tävla Didde hos Åsbo Rf på deras kvällsdressyr.
Härlig kväll så det blir till att stanna ute hela natten. Enbart 6 hästar ute
men de ser alla ut att stortrivas :) Det är bara Jordan som vill bli kliad när han ser mig. ;)
 
Tillbaka efter härlig uteritt.
 
Jättefint sommarväder idag. Var nere och red dressyr för Lotta. Gick sådär idag. Men idag var vi tre st och det går alltid bättre när jag rider med max en till. Men Lorett var fin ändå. Jag hade dessutom lite ont och skav på sittbenen.
 
Släppte sedan ut Lorett på gräset efter en dusch, och efter en egen dusch ska jag nu köra tillbaka och släppa över henne i vanliga hagen. Kanske ska de sova ute inatt. Sedan blir det tomatens hus.
 
Titta gärna in på Julias blogg idag. Hon behöver hjälp snarast! Här finns den!
... blev inte Malin som tyvärr fick 8 fel i andra omgången och slutade på en 17:e plats men lite kul/retligt? att det var hennes f d häst som vann, nämligen Reveur du Hurtebise " Räven" med sin nya ryttare, fransmannen Kevin Staut.