Hade precis skrivt ett långt inlägg som försvann :(

I alla fall tisdag uteritt med Julia och Whippen. Ngt trött även idag, men mysig runda.

Onsdag var hon ännu mer hängig, så hon fick vila. Jag följde med och titta på hoppträningen för Julia hoppade Whippen vilket gick jättebra.Efter hoppträningen fick vi nog en liten förklaring till Loretts trötthet denna dag i alla fall. Hon hade ätit dubbel ranson middagshö! Jag hade nämligen lagt in hö i boxen som jag alltid gör när jag mockat, men just denna dag hade Lotta bestämt att de skulle få mat i hagen, vilket ju var jättebra, men resultatet blev att Lorett hittade ännu en portion hö när hon kom in. Inte konstigt hon var hängig, hon var väl proppmätt! :)

I torsdags red Julia henne. Trimmade lite i dressyrsadeln och tyckte hon kändes jättefin.  Red i ridhuset då det var ganska blåsigt och lite kallt. Dock soligt och fint även idag!

Igår fredag jobbade jag men kunde kompa ut så att jag hann rida min lektion på kvällen. Jättebra och kul lektion. Lorett var så himla duktig som hon förstås alltid är. Det blev två olika banor vi hoppade. Efter vanlig framridning och framhoppning blev det först ett kryss med travbom före, sedan i galopp på båge mot tre galoppbommar och sedan ett litet räcker. Därefteri aktiv kort galopp snett igenom till ett litet räcke som stod ganska tidigt snett igenom, och sedan i kort galopp på en båge mot en studserie på fyra små hinder. Den andra banan började likadant med krysset och sedan den lilla serien med tre galoppbommar och ett räcke, sedan aktiv kort galopp genom kortsidan till nästa långsida där det stod en kombination med räcke, tre galoppsprång, oxer. Lorett superduktid och lydig. Så himla kul att ha en så duktig hopphäst! Får väl tacka Julia för det! :)

Nu i helgen har Julia henne för de ska träna till påskshowen som de ska vara med i.


Idag var det väder för en uteritt. Blev mest skritt och lite trav och lite galopp mot slutet. Lorett fin och ganska lugn. Kändes lite vårtrött eller så var det för att vi inte hade några andra hästar med oss. Red först ner till dammen, lite trav på vänstra sidan men på höger blev det skritt då det var ganska mjukt där. Trav igen på vänster sida och sedan trav längs vägen  upp mot bostället. Ner förbi läskiga huset i skritt och sedan blev det en lugn galopp sista biten hem. Fick gå ut i hagen igen och nu utan täcke. Sms;ade Tina som lovade sätta på täcket ikväll. Nätterna och morgnarna är ju kalla. Verkar som om hon ändå trivs med Jordan för nu står hon inte längre och hänger vid grinden när jag är inne i stallet vilket hon gjort tidigare. Skönt!
Måndag igen. Veckorna rullar på så snabbt. I fredags var det alltså min hopplektion nere i Viarp. Gick jättebra. Var i lilla ridhuset och började med att rida fram ganska ordentligt med öppna på volten efter skritt trav och galopp. Började sedan travhoppa ett litet kryss  som hade travbom före på ena långsidan och sedan gick över till ännu en travserie på andra långsidan med två travbommar fram till ännu ett kryss. Denna serie gjordes sedan om till en liten studs med två ganska låga räcke och ett galoppsprång fram till en liten kryssoxer. Därefter hoppade vi en liten bana där vi började på första travserien som nu var lite upphöjd till ett räcke, men fortfarande travbom före, sedan skulle vi fortsätta i galopp snett igenom där det stod ett ensamt räcke, (jag kom liten nära på det båda gångerna), sedan bryta av till trav igen, och fortsätta på den andra travserien som ju var upphöjd nu, men vi skulle ändå komma in i trav. Sista hindret på denna serie låg nu på 95 cm. Lorett gjorde allt superbra! Klarade avståndet på ett galoppsprång bra som låg så att det även skulle passa storhästarna.

Lördagen var Julia som sagt ute på en härlig uteritt med henne. De hade bestämt att de skulle ha lite travtävling men det tyckte nog Lorett gick för sakta för hon hade visst börjat galoppera och ville vara först.

Igår söndag skulle Julia tränat inför påskshowen men precis när de skulle börja blev en häst jätterädd och drog iväg och ryttaren ramlade av. Så då kom allt av sig och det blev ingen träning. (Gick bra med ryttaren.) Då blev det att Julia och Lorett red lite själva i Viarp och då det stod ett räcke framme så hoppade de lite. Blev nästan som en liten höjdhoppning där vi höjde upp efterhand och på slutet låg hindret på 1,15. Lorett hoppade det hur lätt som helst i båda varven. I höger varv gjorde vi det lite svårare för henne genom att lägga en bom snett på hindret så att hon var tvungen att hoppa rakt, och det gjorde att hon verkligen hoppade upp sig fint! Hann vara ute i hagen en liten stund till innan det var dags att gå in. Härligt väder!

Idag blir det nog en liten uteritt för henne och mig.
Japp, det blev en uteritt för Lorettan och Julia igår. Roligt för båda två. I sällskap fick de Anna och Herkules och Emma och Ingo.  De skulle visst ha travtävling men Lorett ville hellre galoppera. :)Idag har jag lektion med Lorett nere i Viarp och det är hoppning. Ska bli så kul. Men först blir det några timmars sömn efter två nätters arbete. Trött.
Allt är klart för anmälan och tävling :-)
Med vänlig hälsning,
Victoria Varga

Svenska Ridsportförbundet
Ridsportens Hus
734 94 STRÖMSHOLM
Tfn: 0220-456 04
Fax: 0220-456 70
E-mail: victoria.varga@ridsport.se
www.ridsport.se


Och vid en titt i TDB ser det ut så här;

Mina hästar

Här kan du lägga till dina hästar.

  • Lägg till häst
  • Ponnymätning

Mina hästar

NamnFarMorfarFödelseårKategoriLicens 
Tiggelberg Loret Lorenzo He Elegant He 1998 Ridhäst 237578   Anmälningar Resultat

foto0801 (MMS)

Härligt väder redan nu på morgonen så då åkte täcket av på en gång. :)

foto0798 (MMS)

Frukost i det härliga morgonvädret.

Igår onsdag blev det vila för Lorett. Den var välförtjänt och säkert välbehövlig. I hagen går det väl sådär med nya kompisen så länge han håller sig på avstånd. Får hoppas hon släpper in honom i sin "flock" snart. Vill ju gärna hon har en kompis som hon kan klia med och så. Får i alla fall hoppas att det funkar så hon har en kompis när det blir sommar och de ska vara ute på natten.

Ganska skönt väder igår men tyckte det blåste lite kallt. Så var i valet och kvalet om jag skulle ta av täcket. Blev att hon fick på sig sitt tunna regntäcke. Hon tyckte nog det var lite skönt för så fort hon kom ut i hagen igen med det på sig så rullade hon sig. Julia bytte tillbaka på kvällen då hon var i stallet och red Whippen. Själv jobbade jag natt.

Idag ska det bli ännu bättre väder så då ska hon nog få slippa täcke helt. Jag jobbar själv natt igen + att vi har utbildning med jobb nästan hela dagen, så jag hinner inte mycket med henne idag. Så idag blir det Julia som tar hand om henne. De skulle visst rida ut.


Jag vilar! (bild från 2010)

foto0797 (MMS)

Nu har jag slitit med att såga ner massor med växtlighet på min baksida, men nu behöver jag hjälp att forsla bort det. HJÄLP! Sen är det bara typ "hur mycket som helst" kvar att göra! Borde prutat på mitt boende då jag köpte det med tanke på hur mycket det varit och är att göra både inne och ute. Men bra på affärer har jag ju aldrig varit. :(

Hittade en hoppövning av P. Fredricsson som verkar bra. Den får vi göra en dag.

foto0796 (MMS)

Jättebra träning idag för Lotta. Fokus på Loretts bakben och min innerskänkel och ytterhand. Lite travbommar i hörnet som Lorett dansade över. :) Fick nästan en passageliknande trav!

I lördags hade jag och Julia bestämt med Helene att vi skulle rida ut då hon hade Cez. Julia hade Whippen. Vädret var inte lika fint som på fredagen men helt ok.  Red ner mot Ottarp och svängde höger ut mot Härslövsvägen. Hade tänkt trava där men vi tyckte det var lite hårt, så det fick bli skritt. Red sedan en liten stig mot Härslöv där vi travade hela vägen. Skrittade sedan genom Härslöv och tog vägen vid dammen hem. Lite trav där och sedan skritt sista biten. Mysig tur som tog drygt 1,5 timme.

Igår söndag åkte jag och mockade direkt efter jobb på morgonen. Mockade även hagen som är ganska fin nu när Steen kört där med traktorn och fixat till. Nu ska bara gräset börja växa tycker Lorett. Åkte sedan hem och sov lite då jag jobbat två nätter i rad och var ganska trött. Åkte tillbaka till stallet en sväng på eftermiddagen då Julia skulle rida Lorett och vi egentligen hade tänkt att de skulle hoppa lite. Men när jag kom till stallet så hade Lotta träning i ridhuset så då kunde vi ju inte bygga fram något. Men Julia tyckte ändå det var skönt att rida i paddocken. Hon tyckte Lorett kändes jättefin. Hade inte ridit Lorett på drygt en vecka.

Sedan kom Anna till stallet och då bestämde vi att testa släppa Jordan till Lorett. Jag har tyckt det varit skönt att ha henne själv i en hage, för då sköter jag den själv och håller ordning som jag vill. Jag är ju petig med att mocka den och så. Och jag tycker även att hagarna är så pass små att en häst är lagom där. Men, jag har haft dåligt samvete för såklart behöver hon en kompis! De hästar hon hittills gått med har alla fungerat bra, men jag tycker det har funkat bäst med ston. Dock finns inte så många ston i vårt stall så det gick inte nu.  I alla fall släppte vi ut Jordan i Loretts hage och han blev överlycklig över att komma till en ny hage. For rundor, bockade och rullade sig. Lorett däremot rörde inte en fena. Stod bara och hängde vid grinden och ville komma in. Det var ju eftermiddag och snart dags för eftermiddagshö. Så länge vi stod där ville hon inte gå till Jordan så vi fick gömma oss bakom transporterna och då gick hon bort till honom och hälsade en gång och sedan var det tillbaka till grinden. Men det verkar ändå som att det kommer att funka. Vi får se idag när jag kommer till stallet hur det ser ut. Det enda är ju att Lorett bevakar sin mat noga, men de har ju två högar så det ska väl gå bra.

Slutar egentligen jobb nu på morgonen men vi har möte (igen på min lediga tid), så jag blir kvar här hela förmiddagen. Åker nog och kollar till hästarna sedan och mockar, sedan blir det hem och sooova! Är trött efter en jobbenatt.

foto0795 (MMS)

Lorett fick en kompis idag men hon vill hellre komma in och äta än att vara social. :)

Lorett var som sagt superfin på dressyrträningen i onsdags. Lotta berömde hennes form flera ggr. Säg det till Lotta Persson sa jag då! ;) Hon var energisk och framåt, och gjorde alla svåra saker bra. Samtidigt hade man världens härligaste känsla av att rida henne. Men det jag skrev i förra inlägget om att hon nu kostade många pengar var inte sant, för hon är inte till salu för några pengar alls!

Igår torsdag red Julia och jag ut. Julia hade Whippen och jag Lorett. Det var lite sämre väder än dagen innan men ändå skönt att kunna rida ut. Hästarna var pigga och glade och Lorett skrittade på som bara den, vilket hon för övrigt nästan alltid gör när man rider ut. Vi red ner till dammen och travade där. Sedan travade vi uppför och längs halva långsidan av fältet. Sedan blev det skritt hem. Lång mysig runda med Julia!

Idag fredag var det åter fint väder. Lorett fick ïdag igen gå utan täcke ett par timmar mitt på dagen. Blev en liten kort tömkörning då klockan sprang iväg och jag skulle iväg till jobb. Hon jobbade på bra, men i första galoppen fick hon ett tokryck. Kanske för att vi var  ute i paddocken för första gången detta år, men hon drog i alla fall iväg i galoppen och jag hade ingen chans att hålla kvar henne. Så hon drog runt ett par varv i världens fart med linorna hängade efter. Det hjälpte knappt att jag grävde fram lite godis ur fickan. Men till slut lugnade hon sig och kom fram till mig. Som tur var hade jag stängt grinden till paddocken. Avslutade sedan med lite lätt trav så vi skulle få ett bra slut. Hon blev i alla fall rejält rastad. :)

foto0792 (MMS)

Dressyrträning idag för lotta i viarp och idag kostar Lorett många många pengar! Superfin.

foto0791 (MMS)

Denna snygga häst fanns under all lera! :) Fast nu vill hon in och äta.

Har spenderat ännu en trevlig kväll i stallet. Vad skulle man annars gjort? Hängt i tv-soffan? Red ut en lång skrittrunda med Anna på Danilo och Helena på Chessie. Blåsigt men härligt. Var nog ute en dryg timme. Mockade sedan till Lorett och Cez och då kom värmen tillbaka. Trevlig pratstund med både Helena och Anna under ridturen och sedan med alla andra trevliga i stallet.

Lorett kändes pigg och framåt men det fick räcka med en skrittrunda idag. Hon har ju haft ett tufft schema hela förra veckan. Dock verkade hon ju inte alls trött. I morgon blir det ändå helt vila. Jag jobbar dessutom 13-21 + att jag har kurs på förmiddagen så det finns ingen tid över.

Fint foto på Anna och Lorett från söndagens framridning

foto0787 (MMS)

Nu blir det en uteritt med finaste! :)

Hade skrivit ett långt inlägg som bara försvann!

Men Lorett var superfin idag på tävlingen, och Anna red henne jättebra. Var enbart ett poäng ifrån placering i första klassen, vilket de hade haft om inte Lorett varit så laddad och galopperat där det var ökad trav. Tror denna domaren hette Gunilla Svensson.

I andra klassen var det en annan domare, nu Lotta Persson, och hon hängde upp sig direkt på Loretts form, som ju inte är så hög, och det gjorde att hon fick avdrag på alla rörelser för att hon "gick bakom lodplan". Vi tyckte att hon gick lika fint som i klassen före, men detta visar bara att det är en bedömningssport och inget Lorett behöver göra igen. I så fall blir det enbart klubbtävling KM.

Lorett fick i alla fall massa godis och morötter efteråt, och Lotta hade också gett henne lite extra havre nu ikväll då hon tyckte hon varit duktig och gått ganska hårt denna veckan, med både dressyr- och hoppträningar och tävlingar!

Några fina foto kommer nog snart.

Nu hoppas jag inte detta försvinner!

Lorett var superfin idag på träningen. Mycket bra träning. Vi red öppna på volten i trav, skänkelvikningar snett igenom och på volten,  framdelsvändningar på liten volt, galopp på volt och i öppna på spåret. Gjorde även en ökad trav snett igenom som Lorett gjorde superbra, dock fick vi en taktmiss. Idag var hon så fin och pigg.

Försökte ta ett kort efter träningen men hon kunde inte stå still med huvudet så det blev bara suddigt.

Och kanske är det något roligt på gång för Lorettan. Mer om det när, och OM, det händer.
Hittade en gammal film från en filmträning som jag tror är den första riktiga hoppträningen efter Lorett hade fått sin hovslagarskada. I så fall är den nog från början av 2008 eller ev i slutet av 2007. Hon ser ut att gå fint på det tränset.Sedan är här filmen från träningen för Peter Markne dec 2001. Det är flera filmsnuttar som jag bara satt ihop till en film. Ingen träning som går till världshistorien precis, men kul att ha tränat för honom. Dock fattar jag inte varför man åker dit med "problemhästar"? Vad tror de att han ska kunna åstadkomma på ett träningsfillfälle?? Det får man ju ta långsiktigt, spec när man har flera andra bra hästar att välja på. Dessutom tar det bara en massa tid för de andra ekipagen.Första dressyrtävlingen på Lorett mars 2006. Då hade vi bara haft Lorett cirka tre månader. Både ryttare och häst har kommit en bit sedan dess. :)Drygt två år senare blev det en sjätteplats i LB:1Aug 2006 kom de två i Skromberga Cup i B-finalen. Snart sex år sedan!


Var alltså hopptävling på ridgymnasiet idag och Lorett hoppade hur bra som helst. Snabb omhoppning men en annan D-ponny var lite snabbare, men de slog alla de andra och blev tvåa! Fina Lorett. Men det var lite kul för sidan om ettan, stod femman tror jag det var, och den hade infångare med små hästar på. Och i princip alla hästar tittade på den. Vissa hästar ville inte ens gå igenom starten. Dock trodde vi inte att Lorett skulle bry sig om det, men jodå. Först började hon studsa jämfota mot ettan så Julia fick verkligen rida ordentligt där för att hon skulle gå fram, men när de kom till femman så var Julia beredd och var på henne meddetsamma, men Lorett var misstänksam. Men Julia tyckte det var lite kul så fick hon lite att rida på.

Hoppträningen på onsdagen gick jättebra. Jag fick rida fram henne för Julia hopptränade även Whippen. Lorett var superduktig och tog över mig över alla svårigheter när jag mest satt och åkte där uppe och tyckte det var otäckt! Sista rundan tog Julia över och hoppade en fin runda lite högre. Sedan hoppade hon även banan med Whippen och det såg så bra ut. Hanna höjde upp till cirka 1,20 och Whippen såg så glad ut!

foto0777 (MMS)

Idag blir det tävling på HFRK. Skoltävling! :)

Onsdag idag och Julia ska hoppträna Lorett ikväll för Hanna. I söndags jobbade jag hela dagen och åkte till Lorett efter jobb. Julia hade haft hand om Whippen och hann ej med Lorett något. Började med att mocka när jag kom dit och sedan red jag i ridhuset. Hade hoppsadeln eftersom hon gått med dressyrsadeln flera dagar i rad. Lade ut 3 travbommar på mitten på böjt spår. Red fram som vanligt och travade sedan över bommarna dels via volter och dels som ett serpentinspår. Kändes jättebra.

I måndags vilade hon. Jag jobbade 13-21 så jag mockade på förmiddagen och åkte bara dit en sväng efter jobb och gick en kvart i ridhuset, eftersom hon stått i boxen hela eftermiddagen och kvällen. Tyckte hon behövde röra lite på sig innan natten. Släppte henne efteråt och hon fick rulla sig vilket hon uppskattade!

Igår onsdag hade vi även  hand om Cez så jag hämtade Julia efter skolan och så körde vi direkt till stallet. Red ut en sväng men tyvärr alldeles för mjukt ute för annat än skritt, och grusvägarna är för hårda. Men skrittade en stund ute och red sedan i ridhuset. Jag hade Cez som var pigg och glad som vanligt att rida. Julia red barbacka på Lorett och tränade lite på LA-programmet.

Nu väntar jobb. Men först ska jag svänga inom Lorett och sätta ut lite vatten till henne. Det hon har är fruset för det är minusgrader ute.
Vaknat tidigt (05:57) av fin fågelsång! Drömt konstigt i natt så jag känner mig inte så utvilad, skulle ändå upp tidigt då jag ska iväg till jobb. Dock ska jag hinna med en sväng till Lorettan först och mocka och titta till henne. Igår kväll red jag lektion men fick inte riktigt till det. Kan ha berott på att jag blev sen, pga jobbet, så de andra hade redan börjat när jag kom, så vi fick väl inte till en optimal framridning. Tyckte hon var lite hård i munnen och saknade den där sista spänsten som hon brukar ha. Lotta tyckte hon såg fin ut men känslan var som sagt inte där riktigt. Hade dressyrtränset med tredelade bettet. Såg sedan att det var det med lösa ringar och det gillar jag ju inte att rida med. Avslutade ridpasset med att tre och tre rida igenom LC1-programmet. Hade inte ridit det förr men det var ganska lätt. Betydligt roligare än LC2.

Så nu ska jag göra mig i ordning och åka till Lorett. Om ni inte redan visste det så är hon "the apple of my eye"!


Bild från Vetlanda sommaren 2011

foto0776 (MMS)

Skönt att rulla sig i ridhuset!

foto0775 (MMS)

Lorett undrar nog vem hennes kompis i spegeln är. Blev bara 20 min tömkörning idag då klockan är mycket. Dock mycket pigg häst som sparkade bakut två gånger i galoppen, något hon nästan aldrig gör.

foto0774 (MMS)

Nu fick hon det tunnare vintertäcket. Och lite morötter. :)

Ja nu är det 1 mars och hörde precis på radion att det kunde bli upp mot 12° idag så nu ska jag strax åka till stallet och byta täcke på Lorett. Egentligen kunde hon nästan vara utan helt men ett tunnare får det bli. Sen väntar jobb så hinner inte göra så mycket med henne idag. Ev tömkör jag henne.

I fredags var det hoppning i min grupp. Vi hade jennifer då Lotta var på GHS. Vi var bara tre stycken så vi var i lilla ridhuset. Dock byggde Jennifer fram en bana som bestod av 7 hinder och 10 språng! Började med att hoppa fram på ettan, sedan ettan + tvåan och ett par hinder till. Då hade vi såklart redan ridit fram som vanligt där Jennifer var på oss mycket om att rida ut i hörnen och vara stadiga på ytter. Lorett kändes lite seg i början men kom igång fint efter hand. Sedan hoppade vi banan två gånger, lågt båda gånger men det var svåra vägar och korta avstånd. Första rundan gick sådär, mest för att jag glömde bort var jag skulle efter tvåan, trots att jag egentligen kunde banan. Men andra gången flöt det på jättebra. Superduktig Lorett som alltid gör det hon ska perfekt! Helene på Vie fick också till en fin andrarunda.

På lördagen red Julia Lorett och jag var kvar i stallet. Men fick ett SMS av Julia att komma ut och titta för "hon e jättefin!! kom å kolla!!!" så då fick jag gå  ut i ridhuset och kolla såklart. Julia hade dressyrsadeln och det såg verkligen bra ut. Spänstig fin trav och vilken ökad trav hon kan göra!

Söndagen blev det vila för Lorett då vi åkte till Göteborg. Var där uppe strax före 9 och såg tre hoppklasser, bla världscupen, och en showklass som var hoppning, körning, och dressyr med fjordingar. Och det var team Beerbaum mot Swedish Dreamteam, dvs Malin, Roffe och Douglas Lindelöw. Mycket kul! Rolig dag som gick allt för fort. Blev inget shoppat på mässan i år, mest pga kontantbrist. :( Men Lorett fick i alla fall ett nytt fint schabrak och fina boots av Julia. Det kan man se här

I måndags hade Julia hand om Whippen så då skrittade vi ut en sväng ner mot Viarp och sedan till höger. Härligt väder. Sedan red vi i ridhuset lite. Lorett var fin men jag gjorde inget avancerat, bara skritt trav och galopp på stora spår. Dock försökte jag mig på lite byten som jag vet att Lorett kan, men det gick väl sådär.  Julia var mycket nöjd med Whippen som var jättefin.

Tisdagen jobbade jag till 16. Hämtade därefter Julia på stationen i Landskrona och vi körde direkt till stallet. Julia tränade för Lotta, och det såg så bra ut!! Lorett ser ut att vara i superfin form. Själv red jag Cez samtidigt.

Igår onsdag hade vi också hand om Cez. Då det var fint väder beslöt vi att rida ut en sväng med hästarna. Skrittade ner mot Viarp, jag på Cez och Julia på Lorett. Men det är något konstigt med Lorett som började strax före jul, och det har bara synts när vi ridit ut och inte alltid. Men hon lyfter bakbenen väldigt högt emellanåt, spec höger bak, precis som hästar gör när de har transportskydd på sig. Fattar inte varför hon gör så!!?? Gjorde det några minuter när vi gick nerför och sen gick hon bra igen, men sedan hände det igen. Dock skrittar hon på med bra energi, och verkar inte besvärad av det. Och när vi sedan kom in i ridhuset syntes inget och hon såg fin ut som vanligt. Så himla konstigt. Har hänt vid ett par tre tillfällen nu, och bara ute på den hårda vägen.