Idag släppte Anna och Saga ut Jordan och Lorett på gräset strax före kl 17, så det blev drygt en timme för Lorett på gräset idag för jag kom vid kl 18. Gjorde iordning Lorett direkt och red ut en sväng. Pigg och glad häst idag. Skrittade ner till dammen där det blev ett varv i trav och ett halvt i galopp. Jättefin och inte alls spänd idag. Mysigt väder och nere vid dammen såg vi en svanfamilj med sina ungar. :)

Trav hem förbi bostället och skritt sista biten förbi läskiga huset tillbaka till stallet. Släppte ut Lorett och Jordan i deras egen hage medan jag mockade box och sedan hagen, men de verkade inte uppskatta det så mycket. Båda två stod helt stilla och bara tittade ner mot gräshagarna. Kom på när jag var klar att jag kunde ju släppt dem i Whippens gamla hage som är nedbetad men ändå mer gräs än deras egen. Det får bli i morgon.


Det var ju DIT NER vi ville!

Igår red Julia och då blev det lite bomövningar som jag hade sett på Hippson här.

Idag skulle jag och Helene rida tillsammans. Dock blev det så att Helene red Lorett och jag red Cez. Lorett såg superfin ut och jag tror att Helene tyckte det var roligt. Hon red många travökningar i alla fall. :) Härlig kväll efter regnig dag. Och idag blev det bara en timme på gräset för Lorett.


Här är de klara och travar av.

foto0906_001 (MMS)

Ganska nöjda efter 2 timmars gräs även idag. :)

foto0902 (MMS)

Efter nästan två timmar på gräset är Lorett så mätt och trött att hon inte ens orkar äta det halva kg hö hon fick :) till kvällsmat. Skrittrunda med Julia idag.

Var som sagt på Loretts och Julias första storhästtävling idag och det gick bra. Lorett var lugn och fin på framridningen som vanligt och taggade till inne på banan. Men då det var utomhus på stor bana så gör det inget. Julia ville dessutom hålla bra galopp så hon inte skulle få tidsfel i grunden. Nu råkade en bom ramla på fjärde hindret, men någon fara för tiden var det inte. De blev snabbaste fyrfelare och slutade på 14:e plats av 30 startande, varav 8 placerade. Både Linnea och Tina var med och hjälpte till och Tina fotade lite och Linnea filmade. Dock missade hon att filma första hindret men även det hoppade Lorett fint på. Det var kombination med och Julia stegade den till knappt 11 meter, alltså två galoppsprång för stor häst. Så Julia tänkte nog rida på tre där. Men det var räcke in och oxer ut och de kom så bra in att avståndet stämde perfekt med två galoppsprång. Julia tyckte det varit en ganska lätt bana och tyckte inte heller det kändes högt, så det var ju bra. :)

Rolig dag och jag tror Lorett var riktigt nöjd efteråt. Hon fick både betfor och lite gräs. När vi kom hem fick hon gå ut i hagen på en gång, och lite senare på kvällen körde jag tillbaka till stallet och släppte ut henne och Jordan på gräset i knappt 1,5 timme.

Nu har Lorett hoppat sin första storhästtävling och det var 1 meter. Gick jättebra men tyvärr en rivning. Annars superduktiga både Julia och Lorett. :) och bästa hästskötarna med.


Lorett i sitt fina täcke innan vi åkte till Trolleholm.

foto0896 (MMS)

Världens finaste häst fyller 14 är idag! Och julia kommer hem idag! Och Pernilla fick en liten Carl idag! 25 maj är en toppendag!

foto0892_001 (MMS)

Långt därnere går Jordan och Lorett och äter gräs. Igår fick hon massage på morgonen och sen vila. Jag var hos Helene på kvällen och blev bjuden på jättegod sallad med räkor. Idag blev det tömkörning och hon var fin. Blev 'rädd' för något och galopperade som en galning några varv först. Och sen lite gräs som sagt.

foto0891 (MMS)

Jättefin idag på Mette-träningen och nu är vi båda trötta. Var cirka 28° när vi red men det gick bra ändå. Båda blev dock svettiga! Fick en riktigt fin känsla i galoppen. Även traven och skritten bra. Avslutade med ett par fina bakdelsvändningar där hon verkligen trampade över med sina framben. Som vanligt ska jag tänka på mina händer. Fick rida med mycket innerskänkel. Tänka på att sitta rakt och inte falla framåt. Dessutom ska jag förbereda nya moment bättre och inte hasta. Efter fick Lorett en dusch och sedan gå ut drygt en timme i gräshagen. Blev lite längre än jag tänkt där för Metta sa att "nu får hon inte bli smalare", så då kunde hon ju få äta lite extra efter den ganska hårda träningen. Mette tyckte hon såg riktigt fin ut. :) I morgon kommer massören kl 9, och sedan skulle jag och Pernilla egentligen lunchat på Tomatens Hus men upptäckte nu att de inte har öppet på onsdagar (börjar med det den 3 juni). Så nu vet vi inte var vi ska luncha. Om någon vet något lika mysigt som Tomatens Hus så mottages förslag tacksamt!

foto0885 (MMS)

Det är fortfarande säkert 25 grader. :) Kom precis till stallet och har släppt Lorett en stund på gräset. Vila idag. När hon kom in blev det en svalkande dusch.

foto0883 (MMS)

I åstorp på 3-årstest och Stella är fin!

foto0882 (MMS)

Idag var Lorett superpigg så Emma blev tvungen att lägga två volter. Annars jättefin felfri runda. Märktes att lorett tyckte det var kul. Med facit i hand kanske hon borde hoppat även förklassen.

foto0880 (MMS)

Härlig kväll så jag släppte ut Lorett och Jordan en timme medan jag tittar när Helene rider.

foto0879 (MMS)

Lorett var superfin på framridningen men kanske jag spände mig för inne på banan blev hon spänd och stark :(. Fina knoppar i alla fall. :)

I tisdags red jag bara ut en sväng med Helene och Cez. Mest skritt. Igår laddade Lorett inför dagens dressyr med ett litet hoppass :). Det var Emma som både red och hoppade henne för första gången och det gjorde hon så bra så! Såg ut som om både hade roligt. Två små filmsnuttar här nedan.

.

foto0876 (MMS)

Lorett har badat och får gå en liten stund i gräshagen. Lycka!

Idag skulle jag träna för Hanna. Började med att rida fram själv ute i paddocken. Bitvis var Lorett superfin men jag "tappar" ju henne emellanåt. När Hanna kom började vi med att rida på volten och jag skulle försöka få henne mer böjd i bålen och inte bara halsen. Hon kändes ganska fin men jag ville att Hanna skulle känna på henne så ganska snart bytte vi plats. Och det blev så att Hanna red hela passet. Lorett såg superfin ut och fick verkligen jobba. Så nyttigt att se någon så duktig rida och förklara. Tror Hanna tyckte det var ganska kul att rida ponny. Hon lät lite förvånad när hon sa att " man måste ju faktiskt använda magmusklerna och rida mycket med sätet på henne". Så det är väl det jag behöver göra. Lorett har ju en tendens att dra mig ur sadeln och det gäller att kunna sitta till och få balans i henne. Hanna fick till jättefin samlad trav där hon emellanåt fick in svävande steg. Red mycket öppna och skänkelvikningar. Bestämde att Hanna ska rida henna ibland, och det förslaget kom från Hanna själv så lite kul hade hon nog :)

Hade ingen filmkamera med mig men filmade pyttelite med min mobil. Den är en gammal mobil så det går bara att filma 15 sek åt gången och kvaliteén blir dålig men bättre än inget. Det blev fyra små snuttar sedan var minnet fullt.

Nu ska jag bara själv försöka få till lika fin ridning. Lorett kan i alla fall. Och Lorett brukar ju se lika fin ut när Julia rider dressyr men hon är ju nästan aldrig hemma nuförtiden :(

foto0875 (MMS)

Underbar kväll efter kylig dag. Idag red jag samtidigt som Lotta i paddocken och Lorett var såå fin. Sedan var det dags för ny massage och el men utan histamin då jag vill kunna rida i veckan. Efter massagen blev det en lång promenad som just nu avslutas med lite gott grönt gräs. Fick precis sms av Julia som är trött efter 3 dagar på meeting på Irland men glad då deras ena häst vann den avslutande grand prixn. :)

var ingen höjdare. Det enda positiva var att Lorett kändes pigg och framåt. Dock kändes hon stark och när Lotta sa att jag måste hålla mer på ytter, blev jag istället hård och då blev Lorett springig, ond cirkel alltså. :(

Hon blev lite extra ompysslad efteråt med stretching och lite ryggmassage som hon verkade tycka var skönt.

foto0871 (MMS)

Hjälpte Steen att släppa ut hästarna i morse eftersom jag ändå skulle hit och sätta på Lorett täcket som hon fick sova utan denna varma natt. Dock ska det börja regna och blåsa idag så nu fick hon på sitt tunna regntäcke. Men när jag släpper ut Jordan så går han rakt förbi sitt hö och rullar sig först och sen ut i hagen till det lilla lilla gräs där finns. Fritt fram för Lorett alltså att äta allt hö! Nu tog jag dock in hans hö och la i hans box. I fortsättningen räcker det om Steen lägger ut till Lorett så får väl Jordan ha mer till natten och på eftermiddagen.

foto0869 (MMS)

Hemma efter Ottarp. Tog det ganska lugnt där eftersom hon hoppade igår. Klättrade en gång och travade lite där uppe. Hon kändes ganska lugn men superfin! Måste vara tack vare Tinas ridning :) . Hon skrittade bra både dit och hem och även jag fick motion. Ganska mycket regn på hemvägen men ändå varmt ute.

Här kommer film från igår. Idag ska jag rida till Ottarp tillsammans med Caroline.

foto0868 (MMS)

Idag hopptränade Tina och Lorett. Det såg som vanligt jättebra ut och Lorett hade känts pigg och framåt. De hoppade lite olika linjer. Något litet missförstånd gjorde att Tina hängde på halsen en gång men spänstig som hon är, hoppade hon bara tillbaka mer i sadeln igen. Tror det beror på min dåliga hoppning sist som gjorde Lorett lite osäker. Men allt annat flöt på jättebra. :)

Jag har tömkört Lorett idag och hon ser ok ut tycker Lotta. Hon jobbade på bra och såg väldigt fin ut. Så Tina ska få hoppa henne i morgon. Nu är det tack och god natt! Skickat från min mobil :)

foto0863 (MMS)

Avslutar med lite gräs. Ganska fin idag. Fick dock ha spö till att börja med. Hoppade sedan serien cirka 4-5 ggr. Trav in och sedan galopp resten. Duktig med det.

foto0862 (MMS)

Dagens övning. Undrar vad Lorett tycker?

Såg att startlista till Viarps lokala dressyrtävling för häst kommit. Och kul att se att åtminstone en ponny är med! Och jag kände igen namnet för det är en ponny som tävlat mot Julia och Lorett och jag tror faktiskt att Lorett och Julia varit bättre.

Synd att inte Julia är hemma :(

Här hittar man startlistan och ponnyn ska gå LA:1


Inför allsvenskan i dressyr 2011

På väg hem efter en härlig runda till Ottarp. Gick dit och hem med Lorett. Väl framme red jag lite uppe på ängen och klättrade en gång i den branta backen. Hon var lite spänd emellanåt då vi ju var där själva men kändes pigg och fin. Hon siktade in sig på de få hinder som stod där men ingen hoppning idag. Tog det ganska lugnt med henne. Hon skrittade på bra både dit och hem. Men tror det var allt gräs hon såg som orsakade detta. :)

Blåsigt och lite kallt när vi gav oss iväg men när vi närmade oss Ottarp var det riktigt varmt där. Ljuvligt grönt och fint i Ottarp med massor av maskrosor och vitsippor.  Blir ev en tur dit igen på torsdag då tillsammans med Caroline. Körde dit med bilen sedan för jag ville kolla hur långt vi gått. Och det är 3 km enkel väg och det gick vi på 30 minuter.
Läste denna blogg och då blev jag så sugen på att rida i Ottarp. Så dåligt att man inte utnyttjar den mer. Snart går ju hästarna där och då går det inte. Så nu kanske jag sticker dit med Lorett i morgon. Dock går jag dit med henne och hem så får även jag bra motion. :) Sedan kan vi rida runt lite där och kanske klättra lite i backen.

Någon som har lust att hänga på??


Jag och Lorett i Ottarp sommaren 2011. Kul här tycker Lorettan!


Nu blir det uteritt med Helene och Lorett har nytt fint schabrak. :)

foto0856 (MMS)

Härligt i hagen idag! 21,5 grader och sol. Vila helt för Lorett idag men i morgon tömkör jag nog. Ev rider jag lite lätt i helgen. Ang den elbehandling Lorett fick igår 'den ström jag använder heter diadynamisk ström. Kan köra både likström (galvan), trekantsström, fyrkantsström el olika kombinationer. Det jag behandlade Lorette med var galvanström komb med histamin. Vilket är ett kroppseget ämne som hjälper kroppen att släcka ev inflammationer. Samtidigt blir då även en dränering av svullnaden. Anette'. Jag tror jag ska googla lite på det.

foto0855 (MMS)

Massage. Lite spänd i bogbladen spec vänster och lite i länden. Fick lite el på ryggen och ska vila en vecka. Rek sen att rida mycket cavaletti, klättra i skritt, galopparbete och ridas i låg form. Ny massage 13 maj.