Idag hade Julia svårt att hinna med Lorett och jag har fortfarande ont i tummen, så då var Helene snäll och red henne på sin lektion. Gick jättebra trots att de tränade på alla saker som Lorett tycker är svårt, dvs öppna i trav och trava samlat. Helene tyckte hon hängde lite i traven, och att galoppen och skritten var bättre. Men överlag gick det bra och Lorett var lydig och snäll.
fint väder idag så Lorett fick ta av sitt tunna regntäcke när jag kom. tyvärr hade det även lockat fram myggen så Lorett var kliig men som tur var ställde cez upp och kliade henne lite.:-)
Fast nu ikväll regnar det igen.
Idag red Julia klockan i ridhuset. Såg riktigt bra ut, men som den perfektionist Julia är, var hon inte riktigt nöjd. Och ridhuset fick det bli då det regnat riktigt mycket idag. Själv kan jag nog inte rida på ett par dagar då jag råkade skära mig ganska ordentligt i tummen på jobb igår och har bandage om den nu. Klantigt av mig!
 
Lorett väntar medan jag fixar boxen inför natten! Kanske hamnar ett par morötter i krubban?
Igår måndag blev det en uteritt för Lorett och Julia. jag red Cez och även Helena red med på Torina. Lite sega i början men sedan piggnade de till.
Skritt halva rundan och sen trav resten av vägen hem. Idag blir det vila för Lorett. Fick bytt från hennes tjocka täcke som hon fick på igår då det var kallt, till eksem- och tunna regntäcket, då det idag är cirka 15° varmt!
 
Söta Lorett efter tävlingen idag. Vi var i Helsingborg och hoppade 95 cm som var en stilhoppningsklass. Lorett & Julia var nolla och fick 46 stilpoäng, en utanför placering vilket vi är jättenöjda med :-)!!
 
Här kommer filmen som snälla Linnea filmade!
 
 
Protokollet!
46 poäng var femte bästa resultatet av 16 startande! Och med tanke på hur Lorett körde upp huvudet till första hindret så är vi nöjda. :) Dessutom var fokus på att rida en nollrunda, vilket det ju blev. Märktes dock på Lorett att hon inte tävlat på ett tag, visades via magen! :)
 
Lorett och Julia på besök i Härslöv. Blev alltså en uteritt för Lorett idag. :)

Idag hopptränade Julia och Lorett nere i Viarp för Lotta. Gick jättebra som vanligt. Började med att travhoppa och hoppade sedan en liten bana. Lorett och Julia hoppade på 1 meter, förutom ett som stod efter studsen och det låg på 115 cm! Regnigt och blåsigt idag. Riktig höst som kommit.

 Idag fortsatte Julia med att rida dressyr med Lorett i dressyrsadeln. Jag tittade på slutet och Lorett såg superfin ut. Efter ridpasset blev hon klippt. Inte jättelång päls men ändå en hel del.Som vanligt stod hon snällt och fint!  Nu ska hon nog inte svettas så mycket när hon rids. Fick letat fram hennes lite tjockare regntäcke.
 
Nyklippt och fin!
 
 
Eftersom det inte kändes bra igår, och det var jag som skulle rida, var jag tvungen att göra något. Sagt och gjort, kollade om Lotta kunde ha privatlektion med mig och det kunde hon. Och idag kändes det helt annorlunda. Red i ridhuset och var helt själva där. Hade faktiskt både spö och sporrar idag, och hon kändes pigg utan att vara spänd. Kunde t o m peta lite på bakbenen med det och då fick hon världens aktiva galopp. Vi red en del övergångar, öppna, serpentiner med volter, skänkelvikningar, förvänd galopp och även öppna i förvänd galopp. Tränade lite byten, genom att vända tvärs över ridbanan och sen göra bytet. Avslutade med ett par ökningar snett igenom. Superbra träning och Lorett var finare än finast och jobbade på jättebra. Länge sedan hon kändes så fin när jag red. Men det är så bra att rida privat och få hjälp.  Och mjuk och fin i munnen trots att hon fortfarande går med det tvådelade med fasta ringar. Hon blev lite svettig så det börjar bli dags för klippning snart. De gånger hon kändes lite mindre fin är då jag blir lite sen med mina hjälper. Måste vara lite snabbare. Har fortfarande även problemet med att jag faller framåt i sadeln, men idag sa Lotta något som hon säkert sagt tusen gånger tidigare men idag klickade det, och det var att jag skulle tänka på att axlarna kom bakom höfterna, dvs lite snett neråt i sadeln skulle jag sitta. Så helt plötsligt kändes det mycket bättre och enklare.
 

Svettig Lorett får ta några tuggor gräs efter träningen.
 
Ingen bra dag med Lorett. Hade bara ett par timmar ledigt mitt på dagen pga kurs och jobb och dessutom var jag ganska trött. Ingen bra kombination. I alla fall så red vi ner till stubbfältet bredvid Viarp. Dock inget bra underlag där, förutom en liten kort bit. Där travade vi lite fram och tillbaka, och tog någon galopp. Dock var hon ganska motvillig när vi vände bort från stallet, och kändes sned.

Idag var jag först på möte och sen skulle jag jobba natt så jag hade inte mycket tid. Dock hann jag en liten sväng till stallet och mockade box och hage. Allt verkade bra med Lorett. Fint väder idag. Julia skulle ta Lorett lite senare på eftemiddagen/kvällen men först vid 20-tiden var hon där. Hon red i ridhuset och Lorett hade känts fin, om än lite hård i munnen. Dags att byta bett igen tror jag. 


Trött liten häst som vill in och äta och sova!


Idag red Julia och Lorett ut med Annie och Cez. Blev en liten lugn uteritt på 40 minuter, mest skritt tror jag. När jag var i stallet lite senare efter jobb ville Lotta att vi skulle rida ihopa, och Lorett hade nog orkat, men jag var själv allt för trött. Var dessutom inte ridklädd och hade definitivt inte orkat åka hem och byta om och sen tillbaka. Mockade hagen, Julia hade mockat boxen idag, och sen penslade jag på olivolja på hennes hovar, då de fortfarande är mycket torra. Tycker att det funkar bättre än dyra hovoljor.
 
 
Lååång dag för mig på jobb, och Julia var iväg hela dagen med ponnylaget för hoppallsvenskan så det blev vila för Lorett idag.
Julia hade Lorett även idag. Själv jobbade jag och var sedan efter jobb hos Pernilla tillsammans med Helene, Susanne och Anna S. Blev väldigt sent, men trevligt hade vi. :)
 
I alla fall så hade Julia ridit i ridhuset ganska sent på kvällen, och Lorett hade känts helt ok, vilket var Julias eget omdöme. Tyvärr hjälpte det inte att Julia red till Jordan lite inför hoppallsvenskan som går första rundan idag lördag, då Saga och Jordan tyvärr inte kan vara med, pga att stallet blivit isolerat. Det betyder att vi inte kan åka någonstans med våra hästar. Detta beror på att en häst i stallet haft en böld under käken som nu spruckit och då veterinären skulle titta på den kunde hon inte utesluta den smittsamma sjukdomen kvarka, och har därför tagit prover som inte vi får svar på förrän på tisdag. Misstanken är dock svag, men stallet måste likväl isoleras tills vi vet säkert. Inga hästar i vårt stall kan alltså åka iväg varken för träning eller tävling.
 

Julia och Lorett i ridhuset framför spegeln!
Dagen efter hoppningen fick Lorett gå lite lätt i ridhuset. Julia hade lovat att hjälpa Saga med Jordan lite och att hon skulle få känna på Lorett lite, så de bytte hästar. Saga red Lorett så bra.så. Själv var jag på besiktning med transporten som så klart inte gick igenom. Något strul med bromsarna. Dels att ett hjul låste sig när man drog i handbromsen och något annat också. Så trist!! Nu blir det ombesiktning inom en månad och dessutom måste den ju lagas innan dess. Har fått en tid hos verkstaden i Vallåkra. Får verkligen hoppas det inte blir för dyrt. :(
Hoppträning nere i Viarp för Hanna och det gick superbra.
 
Idag gick jag ner med Lorett till Viarps ridhus. Fint väder på morgonen, men när jag skulle rida hade det börjat regna. Dock klagar jag inte. Det är alldeles för torrt och hårt ute. Nu kanske Loretts gräs kan växa lite innan det blir för kallt ute, och förhoppningsvis blir det lite mjukare ute så man kan rida ut ordentligt igen. Har känts lite väl hårt på sistone. I alla fall så red jag i Viarp. Var först själv där men sedan kom Caroline som skulle hoppa Wie lite. Jag red fram ganska friskt, en del öppna i trav och galopp. Hade ett kort spö till en början. Hon kändes fin. Avslutade med att rida igenom LA:-4-programmet som gick jättebra. Hon kändes superfin. Skyndade sen tillbaka till stallet i regnet och fick gjort iordning henne snabbt då jag skulle till jobb. Lät henne stå utan täcke.
 

Är vi klara nu? Får jag mitt godis då?
Idag skulle egentligen jag ridit men annat kom emellan. Var i stallet vid halv ett, och började med att fylla vatten i hagen, mocka hagen och sedan boxen. Tog därefter in Lorett och började borsta henne. Samtidigt gick Lotta iväg med hö till hästarna där ute. Plötsligt hör jag en häst komma galopperande ute på gården. In med Lorett snabbt i boxen och tänker att jag ska försöka fånga in den. Då kommer den skenande runt stallet och ska försöka springa i stallet genom dörren nere vid Rubys box. Naturligtvis går inte detta i den hasigheten den har, utan halkar så klart när han svänger och springer/ramlar rakt in i den delen av dörren som är stängd. Jag bara ser hästen ramla och hör hela dörren gå sönder och glasfönstret krossas! Han försöker kravla sig upp men ramlar en gång till. Slutligen kommer han upp. Fortsätter in i stallet, men inte in i sin box som jag trodde utan springer ut genom vanliga dörrarna. Då hinner jag i alla fall ta bort elsnöret som satt fast i skon, och det slog gnistor, förmodligen från skorna. Sen sprang han runt stallet igen ut mot gödselstacken och baksidan. Jag var helt chockad. Tänkte att han, det var Romeo hade jag sett, hade slagit sig rejält, ja kanske brutit en massa. Då kommer Lotta som bara tror han sprungit runt lite. Jag berättar snabbt vad som hänt och vi ser honom utanför Whippens hage. Tar med havre i hink och lyckas få tag på honom. Vi ser att blodet rinner ganska kraftigt från ett ben, men han kunde gå på alla fyra utan synbar hälta tillbaka till stallet. Fick ringt veterinär, Caroline och Margareta som kom snabbt och Lotta la tryckförband. Tydligen hade han sparkat mot hästen i hagen bredvid varvid han fastnat i eltråden som då gick sönder och fastnade i skon. Detta skrämde honom så mycket att han först sprang runt i hagen men sedan hoppade över! Tycker synd om Margareta som haft mycket olyckor med sina hästar.
 
Jag skippade så klart min ridning och hjälpte Lotta städa upp glassplitter. Dörren får nog en snickare komma och laga. Hela karmen upptill var söndrig. Veterinären fick sy hans sår på benet, som kanske kommit från glasskärvor, och han fick lugnande och smärtstillande. Han såg sned ut i korset så något mer har nog hänt. Vet ej säkert än, då jag sedan fick köra för att åka och jobba. Men när Julia sedan kom och skulle rida Lorett vid halv sex så var fortfarande veterinären kvar. Förmodligen är han ändå ganska ok med tanke på hur det såg ut när han ramlade. Usch, vilka krafter det finns i hästar när sådant här händer.
 
Pratade i alla fall med Julia nu ikväll och hon hade ridit nere vid dammen. Lorett hade varit väldigt pigg, men inte så konstigt med tanke på att hon vilade igår och i förrgår var det ju bara lite barbackaridning.
Idag var både jag och Julia iväg i Perstorp då ponnylaget i dressyr tävlade div 2. Gick jättebra för Tina och Mp som red ihop drygt 72%. Resten av laget kämpade också på bra, men det var hårt motstånd. Slutade femma av åtta lag denna första omgång.
Var inte tillbaka i stallet förrän klockan var nästan halv sju så det kändes lite sent att rida, så det fick bli vila för Lorett idag. Passade ändå bra in i planeringen. Fixade fint i boxen, och så fick hon sig ett bad då hon såg trist ut i pälsen nu när vinterpälsen börjar komma och sommarpälsen ramlar av. Satte även i tottar i hennes man så att den ska ligga snyggt på en sida. Mockade sedan hagen och sen var det slut för idag.

Va? Inget hö i boxen.......
Då får jag väl hämta själv!
Jobb hela dagen men hann åka och mocka före. Vill att det ska vara rent när Lorett kommer in och vet ju aldrig när eller om Julia ska komma. Skönt även att ha det gjort när man sedan kommer trött efter jobb och ska rida. I alla fall så var Julia hos Lorett idag. De hade tränat "visa häst vid hand" då det är ponnyallsvenskan i dressyr i morgon söndag, och då tävlas det i detta. Julia är lagledare för dem och därför visade hon med Lorett. De två vann ju den klassen förra året i ponnyallsvenskan och har även fått uppvisarpris vid New Forest SM. Efteråt red Julia och det blev ett ganska skönt pass för Lorett tror jag då Julia red barbacka. Efter jobb svängde jag inom och tittade till henne. Hade köpt morötter så det fick hon några stycken. :)

Barbackaritt dock från 2009!
Var på kurs hela dagen men hann mocka innan kursen startade. Åkte sedan till Lorett strax efter 17:30. Gjorde i ordning henne med dressyrutrustning för jag skulle träna för Lotta nere i Viarp. Anna C och jag slog följe ner, fick även sällskap av Pernilla och Cez som skrittade med ner, men sedan vände hemåt igen. Kul att de är på G igen båda två.
 
Helene red på Wie och det är alltid kul att rida ihop. Dock frågade Lotta om vi kunde tänka oss markarbete då det fanns bommar framme, och ja det kunde vi. Dock hade jag ju dressyrsadeln men det gick bra i alla fall. Började med att rida fram och sedan travade vi från volten in på medellinjen där det låg 4 - 5 travbommar, och vände åt olika håll hela tiden. Lorett kändes fin och travade på bra. Lite seg vid framridningen men sedan fick hon mer energi. Därefter hade vi galoppövning med klockan. Lite svårt var detta, spec i höger varv. Har upptäckt att jag är mycket sämre på att hålla om med min vänstra skänkel så det kan säkert bero på det. Måste tänka på det vid all ridning. Vänster varv gick bättre. Skyller även lite på att jag hade dressyrsadeln.
 
Avslutade med att rida skänkelvikning i trav snett igeonom fram till X, rakrikta och fortsätta trava över de 4-5 travbommarna, längs långsidan skulle vi rida öppna. Gjorde detta i båda varv. Här gick det faktiskt bäst med skänkelvikning åt höger. Öppnorna gjorde hon bra i båda varven idag. Allt som allt en rolig träning på en fin häst. På slutet var hon inte seg utan jag fick sitta och ptrooa på henne hela tiden i princip. :)  Bättre avslutning på min annars ganska jobbiga fredag kunde jag inte fått.
 
Träffade även Suss som dök upp i slutet av lektionen då hon varit på möte i Viarp. Så härligt att träffa (NÄSTAN) hela stallgänget. Ser fram emot nästa fredag då vi ska träffas hos Pernilla. :)
Idag var jag bara i stallet och mockade, både hage och box. Hagen är jobbigast då fåglarna hackar sönder det, och mina fingrar domnar efter en stund. Får nog börja använda mitt handledsskydd som jag har när jag sover, även till vardags. Fast då får jag nog skaffa fler för inte så trevligt att sova med om man haft det i stallet. I alla fall så verkade allt bra med Lorett. Tog inte in henne något fast jag hade planerat att massera henne lite, men hux flux var klockan för mycket och jag fick skynda för jobbet väntade. Hon såg i alla fall fin ut i benen och verkade vara på bra humör. Julia hade sen varit och ridit henne i ridhuset och hon hade känts fin, så det var ju bra. Fick detta foto skickat till mig.
 
Lorett älskar verkligen att rulla sig. Men nymockat ska det vara! :) Och hur söt kan man vara?!?!
Eftersom det inte gick så bra igår tänkte jag först ridit ut en lång runda men tycker det är lite hårt i markerna så jag gick istället ner med henne till Viarps stora ridhus. Väldigt blåsigt idag också. Hade hoppsadeln och remonttränset vilket jag även hade igår, men bytte bett idag. Igår kändes hon mest hård i munnen och gick och bet i det. Det var det tredelade med lösa ringar. Idag tog jag ett tvådelat med fasta ringar, en storlek mindre, och hon kändes helt ok på det. De hade precis vattnat i ridhuset så underlaget var perfekt. Red ganska kravlöst till att börja med. Därefter blev det övergångar på volten i båda varv. Skritt ett kvarts varv, trav ett kvarts varv och galopp ett halvt varv. Gick bra och hon lyssnade bra på mig. Tränade även lite galoppombyte över bom. Allt som allt red jag nog i 45 minuter inkl fram- och avsktrittning. Skyndade mig att göra klart henne, men tog mig ändå tid att massera in lite liniment på bogarna och tvättade även av hovarna. Har börjat blöta ner dem och fetta in dem, då de blivit alldeles spruckna denna torra sommar. Sedan fick hon gå ut i hagen igen och jag körde snabbt hem och sen till jobbet. Inget foto idag tyvärr.
Skulle trimma idag men Lorett var Inte alls på humör så det blev pannkaka, hon fick i alla fall rört lite på sig och jag med.
Har tappat lusten att blogga men kom på att jag behöver det för att ha koll på Loretts träning och vilodagar. Kom på förra veckan att hon nog gått mer än en vecka utan vilodag. Hon vilade i alla fall i fredags då hon blivit skodd på morgonen.

Hos hovslagaren! Inte så kul att vara här, men nu dröjer det nio veckor tills nästa gång. :)

I lördags red jag dressyr i paddocken samidigt som Lotta och Ruby och det gick jättebra. Längesedan hon kändes så fin tycker jag. Jättefin i både öppna och sluta. I söndags red Julia.

Igår måndag hade jag tömkörningslektion för Lotta. Lorett var lite seg till att börja med, jag hade svårt att få fram henne, så då tog Lotta över lite. Sedan kunde jag hålla igång henne. Jag måste tänka på yttertygeln att den är sträckt hela tiden, och när jag smackar på henne ska jag samtidigt lirka lite i den, ställa utåt, så jag inte tappar henne. Gjorde öppna både på volt och fyrkantsspår i trav och i galopp på volten. Hon såg jättefin ut och jobbade på bra. På kvällen åkte jag dit för att gå en liten sväng med henne, men då skulle Hanna precis rida ut på Torina och ville ha sällskap så då hängde jag och Lorett med. Red på stubben på andra sidan Ottarpsvägen. Jättebra underlag och backigt. Skrittade uppför en gång, travade ner och galopperade sedan upp två gånger. Lorett pigg och glad. Skrittade på som bara den uppför, t o m Torina kom på efterkälken. Härlig kväll som avslutades med att pernilla kom sent till stallet och skulle rida och då red hon i paddocken och jag satt där och fikade. :)

Efter gårdagens tömkörning! Ska verkligen hålla igång tömkörningen nu och göra det en gång i veckan. Bra för Lorett och kul att hålla på med henne från marken tycker jag.
 
Läs gärna min vän Annas blogg. Länk se till höger!