Nu blir det hästens år! Och det blir året Loretts lilla föl ska komma till världen!
 
 
och idag på dag 201 ser magen ut så här 
 
 
 
Dagens övning.
Var riktigt fin. Fick sen gå ut i hagen igen och fick lite mammamat. Har nu gått 201 dagar!
 
 
Ny boxgranne och lite trav på egen hand i ridhuset.
Vindstilla och lite frost i gräset, så fint. Lugnt och skönt hos hästarna. Lorett letar gräs. :)
 
 
 
Många tycker nog vädret är trist men helt ok för min del! Lite blåsigt idag men inget regn så då blev det en uteritt med nästan bara trav på en fin pigg och småladdad Lorett.


Så här i jultider kanske man är ledig och har tid att fundera lite. Då får man gärna hjälpa oss fundera på namn till blivande fölis. Vi har två namn på förslag än så länge, Princess/Prinsessan Leia, och Loreen. Vill dock ha fler förslag att välja bland,även hingstnamn även om vi hoppas på sto.. Hade varit kul om man fått in ngt från Canterbury i namnet, men vill även ha in ngt från Lorett. Man kan ju även titta på både Loretts och Canterburys härstamning och kanske hitta ngt där. 
 
På Canterburys sida 
 
Loretts härstamning
 
Fick en kommentar med namnförslag och det var dessa. "Jag spånade på lite namn. Vet inte hur bra dom är egentligen. Men jag delar med mig i alla fall. Det finns ju ganska många kombinationer med delar från mamma/pappa och med något litet tillägg. De jag kom på såhär på rak arm är: Corvette, Cloetta, Clorett, Lory/Lorry, Terror, Corett och Loca :) men du kanske kan spinna vidare! "
 
 
Helgen som gick jobbade jag men var ändå i stallet så klart. I lördags var jag nere och hjälpte Stella på ridningen, och hon hade Morris och var duktig som vanligt. Man ser verkligen framsteg. Red Lorett barbacka i ridhuset på eftermiddagen, och först kändes hon lite seg, men sedan kom en häst till in i ridhuset och då kändes Lorett mer framåt direkt. Var riktigt fin att rida. Hennes skänkelvikningar har blivit så bra. Kanske lättare att sätta benen åt sidan än under tjocka magen?!  Red i alla fall i alla gångarter och cirka 45 minuter allt som allt.
 
I söndags red jag som vanligt med Helene och Sus. Hade egentligen planerat att rida ut men det började regna så det fick bli ridhuset. Plockade fram lite travbommar och Lorett var jätteduktig och fin som vanligt. Travade även över ngt kryss. Lorett kändes precis som vanligt och jag blev helt sugen att hoppa ett litet kryss med henne, som Sus och Dakenda gjorde, men såklart gjorde jag inte det. Tror Lorett gärna hade velat för när Helene höjde upp och Dakenda hoppade, så märkte jag på Lorett att hon blev taggad. :) Red i dressyrsadeln. 
 
I måndags blev det återigen ett barbackapass men idag blev det bara skritt och trav cirka 20 minuter. I tisdags skrubbade jag hela hennes box så nu är där julfint. Ska pynta lite på fredag. På kvällen efter jobb, blev det ett longeringspass. Hon var lite seg till en början men kom sedan igång bra. Kunde longera ganska mycket längs fyrkanten i början. eftersom vi var ensamma Gillar inte att det blir på volten hela tiden. Mot slutet kom Helene in i ridhuset för att prata lite, och då passade jag på att ta lite galopp med Lorettan. Tycker det är lite otåckt eftersom hon ibland blir så vild och bara drar iväg i galoppen jättefort. Men faktiskt skötte hon sig bra idag. Ruskade lite på huvudet men inget mer. 
 
Idag onsdag blev det vila för Lorett. Jag var hos henne på förmiddagen och mockade och åkte sen ner till Julia för att äta lunch med henne och även titta lite när de hade löshoppning med sin unghäst. Gick riktigt bra. Var sedan tvungen att köra då jag skulle till jobb, så jag missade tyvärr när de skulle löshoppa Fiffi. 
 
 
Cloe och Julia står beredda!
 
Fiffi väntar på sin tur!
Dag 24
 
dag 50
 
 
 
 
Hmm, ganska stor nu! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och nedan snart dags!
 
 
 
 
Red lektion i Viarp i onsdags och då kändes hon jättefin. Blev en hel del skänkelvikningar och öppnor vilket hon gjorde bra. Även öppna i galopp och minskad volt i både trav och galopp kändes bra.  Igår torsdag fick hon ta det lugnt. Red bara lite barbacka i ridhuset på kvällen. Idag hade jag plockat fram lite travbommar ridhuset då det regnade men idag var hon inte alls på humör. Ville inte gå fram alls, så då ändrade jag planen och red ut en sväng istället. Mest skritt och någon liten trav. Kändes bättre men idag kändes hon väldigt dräktig och trött.  
 
 
Sex månader: Längden har ökat till cirka 50 centimeter och fölet väger cirka 6 - 8 kilo. Fostret har fyrdubblat sin vikt de senaste 30 dagarna. Manen och svansen har utvecklats och fostret är ungefär lika stort som en mindre hund typ beagle.
 
 
 
 
Började lördagen med att åka till Lorett tidigt. Träffade Suss i stallet då vi skulle rida ihop. Fast först var jag ute i snöyran och satte fast linorna i Loretts hage som blåst sönder i stomen. Steen höll på med det men han hade många hagar att fixa så då fixade jag i alla fall Loretts hage. Var sedan iskall men blev varm så fort jag började rida barbacka på Lorett. Hon kändes framåt och fin. Hon känns alltid bättre när det är fler hästar i ridhuset och denna förmiddag var vi fyra stycken. Efter ridningen broddade jag Lorett, vilket inte var med i min plan men behövdes då det var glashalt ute. Tog drygt 40 minuter då broddhålen var fulla med hårdpackad lera. Åkte sen snabbt ner till Viarp för att hjälpa Stella lite på hennes ridning. Fick upp henne på hästen och stannade en liten stund och tittade. Såg riktigt bra ut tycker jag. Åkte sen tillbaka till stallet och mockade snabbt. Sedan hem för lite klädbyte och sen körde jag ner til Flyine som hade öppet hus och jumarknad. Jag började med att lyssna på en jättebra föreläsning som handlade om inridning och inhoppning av den unga hästen. Sedan var det clinic i stora ridhuset med AnnCatrin Carlsson som visade hoppning från unghäst till äldre. Även den jättebra. Passade på att äta lunch på läktaren, jättegod fisksoppa. Smällde också i mig kaffe och en lussekatt. Sedan tittade jag även på när de visade hur man tränar hästarna på ett bra sätt. För man vill ju träna dem tillräckligt mycket,men inte för mycket. Då använder man pulsmätare på hästarna. Deras vilopuls ligger på 30-40 och maxpulsen på 240 (om jag minns rätt) Detta innebär att hästar har en mycket högre arbetsförmåga än människor. Mätaren visade sedan hur mycket procent av maxpulsen hästarna kom upp i. När de galopperade runt ganska friskt var de ändå bara uppe i max 60%. Via pulsmätaren kunde man också se hur pulsen steg mer eller mindre på dem när de blev rädda för något. Detta visades genom att de skulle gö över ett vitt plastskynke på marken. Ingen av hästarna ville men den som slängde sig mest hade faktiskt ngt lägre puls än den som visade minst rädsla. Intressant faktist. En sådan pulsmätare kostade visst runt 1000 kronor och det tyckte han som höll i clinicen (veterinär Per Michanek) var väl investerade pengar. 
 
Efter Flyinge åkte jag och Julia till HFRK för att se finalen av SRT. Mötte upp Åse, Tina och Emma utanför. Blev en jättespännande final med mycket duktiga ekipage där hela 13 st av 20 gick till omhoppning. Där vann blott 19-åriga Nicole Holmén efter en flat out till sista hindret som var en jätteoxer. 
 
 
Efter prisutdelningen åkte jag hem fast först åkte jag inom Lorett och fixade till henne. Var då -7° men härligt då det var snö och vindstilla. Hon fick ha sitt 100-gramtäcke över stalltäcket istället för det tunna.  
 
Härlig hästig lördag!
 
Söndagen började med mockning av box och hage, sedan blev det ngr timmar på jobbet, och på kvällen red jag en sväng barbacka i ridhuset. Nu var vi helt själva och inte lika kul då tycker Lorett. Hoppas vädret snart blir bättre så vi kan rida ut igen. Snön regnade i alla fall bort denna söndag som slutade på 5 plusgrader. 
 
 
Idag har hästarna varit inne hela dagen pga stormen. Har både blåst haglat regnat och snöat. Åkte till Lorett i morse efter jobb och mockade så hon i alla fall hade det rent och fint när hon skulle stå inne. Hon var på bra humor men verkade lite trött. Har säkert var:t en orolig natt. En stor plåtdörr nära stallet hade blåst iväg och utelampan ovan vårt lilla stall hade åkt ner och låg sönderslagen utanför. Massa annat bråte hade också blåst omkring. körde sen hem för lite vila!Blåste fortfarande sen eftermiddag så då bestämde jag att skippa lektionen i Viarp då jag inte ville gå ända ner där med Lorett. Dock behövde Lorett röra like gå sig efter en hel dag i boxen så det blev ett litet pass i vårt eget ridhus. Fick sällskap av Annika på Danilo som även de skippade att gå ner till.Viarp. Lorett kändes fin! Hann sedan hem för att se semifinalen av RT-finalen som gick live på nätet.


Nu är hennes nya box komplett och perfekt! :-
Verkar vara storm på gång igen och snö. Blä säger jag. I söndags red jag i ridhuset med Helene, Sus och Dakenda. Likt förra söndagen hade vi lite bommar. Lorett kändes fin men i galoppen känns det lite tungt för henne. Vet ej om det är tillfälligt eller om det verkligen börjar bli tungt för henne nu. Kommer att känna av lite och anpassa. I måndags skrittade jag barbacka en liten sväng, och i tisdags red jag lite i ridhuset. Kändes ok, men även lite jobbigt i galoppen tror jag. Pratade med Hanna om det som ändå tycker vi kan rida på men man behöver ju inte galoppera nedsuttet och bryta av om hon känns trött. Får se hur vi gör. Igår gick jag bara en liten runda med henne. 
 
Idag är jag bara ledig ngr timmar så får se vad jag gör med henne. Det är storm på ingång igen, så ska ändå försöka rida lite innan det drar igång för mycket. Tror inte hästarna kan gå ut i morgon bitti då det ska storma rejält då också. Hoppas det avtar under dagen så de kommer ut senare och så jag och Lorett kan gå ner och rida för Lotta i Viarp. Känns skönt att Lotta kan kolla lite på ridningen. Lördag vill vi ha fint väder då vi ska till Flyinge på öppet hus och julmarknad och därefter är det finalen av Riders Trophy som går i Helsingborg.