vår fina häst! 
Tillbringade dagen på Gränsbos hingstvisning. Fina hingstar men föll inte för någon "ny" som tur är. Valet står fortfarande mellan LMH och Canterbury med en liten parentes för Sir Oldenburg. Dock får väl Julia ha lite att säga till om även hon. Hade trevligt sällskap av Anna S. Väl tillbaka i stallet gick vi ner till Viarp med Lorett. Julia trimmade Lorett i dressyr och hon var hur fin som helst. Filmade lite men det var med Julias kamera så får se om hon lägger ut något på youtube. I morgon är det viarps traditionella påskshow men tyvärr fick ju inte Lorett vara med i år (heller höll jag på att skriva). Får se om Julia hittar på något annat kul i morgon med henne istället. En uteritt med galopp kanske? Vädret håller ju sakta men säkert på att bli bättre. Själv jobbar jag.
Julia och jag var på tävling med Åse och Tina idag. Det varTinas och Mps fösta nationella start och de skramlade ihop drygt 60% vilket är klart godkänt! Julia blev riktigt sugen på att tävla själv. I morgon blir det i alla fall hingstvisning på Gränsbo. När vi kom hem från tävlingen skrittade Julia och Lorett ut barbacka cirka 40 min. Jag åkte tillbaka en snabb sväng till Lorett vid halv nio och fixade boxen, vilket verkligen behövdes och bytte täcke.
Haft en fin dag som avslutades med en jättefin Lorett! Blev ett 'följa John'-pass med Lotta och Didde i min nya fina hjälm! :-)


Idag är det långfredag och detta gjorde jag för exakt ett år sedan! (står 6 april men det var långfredagen då) och tack vare Julia som gjort denna fina film kan jag se och njuta av dagen även idag!
Tyvärr blir det inte riktigt lika roligt idag men nästan! Ska rida på vår egen fina häst för Lotta ikväll! :)
Igår onsdag var det hoppträning. Lorett var laddad men fin och duktig. Dock fick de lite problem i slutet i höger varv när Julia inte fick till galoppsprången. Men efter lite nötande så funkade det bra. Lorett fick jobba ordentligt och var svettig efteråt. Inte sett henne svettig på väldigt länge.
 
Idag torsdag fick hon en liten skrittrunda på grusvägen cirka 30-40 minuter. Hon skrittade på bra och tyckte nog det var ganska skönt att röra lite lagom på sig.
 
 
 
Vår snygga häst!
 
 
Tjusiga dressyrryttare inför Viarps pay-and-ride.
 
Lorett och Julia red LA:1 och det hade gått bra hörde jag. Jag hann själv tyvärr inte se det då jag fick köra till jobb, men snälla kompisar filmade ritten.
 
Har pratat med en tjej som föder upp hästar och hon har valt LMH till sitt sto. Jag undrade hur hon tänkte kring hingstvalet. Hon svarade så här:
 
Jag tittar på "1000" olika ting. När det gäller att hitta rätt hingst till vår ZaZa så kräver jag bra Extriör, "lätta" hingstar (Inga Grova Killar går på henne då hon själv är av den grövre modellen). Tycker efter att ha sett LMH att han passar vår fina tjej som handen i handsken. Att han sen hoppade fantastiskt bra gör ju inte valet svårare.Frågar du mig är LMH absolut inte för grov tvärt om tycker jag han är av den lättare modellen men ordentligt och rätt musklad(såklart) i sin kropp.
Jag har tyvär verken sett eller vetskapen om stam på ditt sto så om LMH passar henne eller inte vågar jag såklart inte svara på.Ps. LMH rör sig jätte bra med plus för galoppen så gången är nog inget problem ;-) Lycka till med ditt hingstval och kommade föl. Mvh Jessica
 
Last Man's Hope! Ganska snygg han med. :)
Det finns en duktig tjej som bloggar på Hippson som har en unghäst som blir tre i år. För något år sedan hade hon en bedömningsserie om exteriör på unghästar där en exteriördomare bedömde inskickade foto. Därefter hade hon en bedömningsserie där folk fick skicka in löshoppningsfilmer på sina unghästar inför treårstest och fick de bedömda av godkänd domare. Hon skriver mycket bra om träning i allmänhet och unghästars träning i synnerhet. Har tipsat om hennes blogg till bla Helene och Susanne. Här hittar man den! Hon har dessutom designat och varit med om att ta fram ett nytt träns för unghästar som verkar superbra. 
 
För en tid sedan skrev jag en kommentar till henne och frågade om hon inte kunde tänka sig en bedömningsserie om ston och hingstvalsrådgivning, där man kunde skicka in foto och info på sin häst och få den bedömd och tips om hingst! Hon tyckte det var ett bra förslag och skulle fundera på det. Och för några veckor sedan kunde jag till min förtjusning läsa på hennes blogg att hon avtalat med en av Sveriges mest erfarna hingsthållare att hjälpa henne med detta och uppmanade sina läsare att skicka in bidrag. Har sedan läst att hon fått massor med respons på detta och att enbart fem bidrag skulle bedömas. Dock fick jag nu ikväll ett mejl som löd så här:
 
Hej!
 Ditt sto är utvalt som ett av de fem som kommer att bedömas av Per Pileryd. Mer info om när, var och hur i bloggen inom kort :)
 Allt väl 
-----------------------
Li Åsebring
 
Blev jätteglad! Dock kommer han inte att säga den och den hingsten utan mer vilka egenskaper man ska titta efter tror jag. För annars hade han såklart rek sina egna hingstar :).  Men ska bli kul att höra vad de säger om Lorettan. Har skickat in ett par foto på henne, något där hon syns från sidan och något där hon hoppar. Så här skrev jag i mejlet jag skickade in:
 
Hej
Vad kul att det blir en bedömningsserie om hingstval. Har följt dina andra bedömningsserier och tipsar alla som har unghäst om din blogg!
 
Vi funderar så vi blir gråhåriga på vilken hingst vi ska välja till vårt sto. Ska åka på några hingstvisningar också för att lära oss lite. Vill börja med att säga att vi har en D-ponny som vi vill betäcka med en storhäst. Har redan gått igenom alla för- och nackdelar. Nackdelarna har många varit snabba med att påpeka men vi vill ändå ha en avkomma efter henne. Vi vill alltså få en avkomma som blir över ponnymått, och helst upp mot 1,60 även om vi vet att det inte finns några garantier. Men en hingst som lämnar litet går alltså bort.
 
Vi har alltså ett fint D-ponnysto, renrasig holländsk New Forest, som tävlat upp till medelsvår hoppning.
Är intresserad av både hopp- och dressyrhingst. Vill gärna förbättra hennes gångarter, men många hopphingstar idag rör ju sig bra. Hon har ganska kort steg i skritt och kort galopp, så om man kunde förbättra det hade det varit bra. Hon har fin och luftig trav och har lätt för ökad trav. Lätt för galoppombyten och förvänd galopp. 
 
Hon är finlemmad och feminin.  Hon har hög ridbarhet och stor integritet.  Hon har dessutom stort hjärta i hoppningen.  Mycket ridbar som sagt, alltid positiv till arbete. Pigg och framåt, och väldigt snäll. Aldrig bockat med ryttare. Lättlastad och snäll att ha med på tävlingar.  Positiv och framåt i ridningen.  Aldrig varit sjuk förutom sömstucken ett par ggr, med hovböld som följd.Exteriört har hon kort hals, och gracila ben med små hovar. Lite trång i ganascherna.
 
Hon har som sagt tävlat hoppning upp till medelsvår B. Flertalet placeringar i LA och LB. Även gått lite dressyr men då hon lätt blir lite låg i formen blir poängen därefter,men har några placeringar i LB och någon LA1. Dock inte tävlad mycket i dressyr, men regelbundet tränad i det.
 
Vi köpte henne som 7-åring, och hon blir 15 i år, och har haft två (ponny)föl som 5- och 6-åring.  Det var i Holland hos förra ägarna, och de har sagt att hon var en exemplarisk mamma som skötte allt själv.  En av avkommorna har blivit premierad i Holland, och gått mycket bra i både dressyr och hoppning som ungponny.  Den andra har jag inte kunnat spåra.
 
Anledningen till att vi valt att betäcka henne är för att vi tycker hon är en fantastisk häst med bra ridbarhet, fin hoppkapacitet och en riktig tävlingsindivid, samtidigt som hon är personlig och läraktig. Tanken är så klart att vi själva ska behålla avkomman. Ska helst bli en hopphäst som kan tävla lite, men även kunna ridas lite i dressyr. Ser fram emot ett spännande utlåtande!
Mvh Julia och Jonna Rosén
Avelsfunderingarna lever kvar. Är tveksam till Last Man's Hope. Dock har vi inte sagt nej till honom utan han är fortfarande preliminärbokad. Tittat på några till, och försökt få råd lite här och där. Har nu sett en ny hingst som vi inte tittat på tidigare. En av anledningarna till det är att det står i beskrivningen att han har små hovar, vilket även Lorett har och det ville jag ju försöka komma bort från. Dock har hon som äger honom skickat bilder på hovarna och sagt att han har storlek L i boots, så han kanske inte har jättestora hovar men inte jättesmå heller. Han är en hopphingst men har fina siffor på sina gångarter. Han heter Canterbury och är född 2003.
 
 
Hans blup finns här  och här finns mer info. Notera att han, likt Lorett, är helt brun! :) Ja denna hingst har många plus faktiskt.
 
Var som sagt i kontakt med Elin som äger honom via facebook ang hovarna. Vidare skrev hon så här:
 

Jag tror Canterbury kan passa perfekt! Han betäckte två ponnyston förra året så vi väntar på dem nu. De hade ungefär samma tänk som er.

Det finns flera filmer på honom på youtube, har ni sett dem? Han är en otroligt härlig häst, trevligt temperament och en otrolig utstrålning.

Han lämnar avkommor åt det större hållet, med långa ben och riktigt bra typ. Dessutom så har han ju stora rörliga gångarter och hoppar super.

Om ni tycker om honom och bestämmer er för honom kan ni få 1000 kr rabatt på 90-dygnsavgiften!

Mvh Elin

 Glömde skriva att han har mkt hög dräktighet, legat på över 90% på ca 50 betäckta ston båda sina säsonger! :-)
 
 
I lördags hade jag bestämt med Åse och Pernilla att rida tillsammans. Bestämde på eftermiddagen då det oftast är tomt i ridhuset den tiden på lördagar. Men inte denna lördag! Åse sköt upp sin ridning till senare men det kunde inte jag eller Pernilla. Rörigt värre i ridhuset. Jag och Pernilla ville rida lite bommar och hoppa lite smått, vilket vi gjorde med Julia till hjälp. Några red samtidigt dressyrprogram och någon red bara runt lite. Allmänt rörigt vilket resulterade i ett ridpass som inte var särskilt lyckat.
 
I går söndag red Julia ner till Viarp tillsammans med Hanna på Torina. Jag åkte ner och tittade lite på slutet och det såg så bra ut. Gjorde fina galoppombyten på medellinjen. :)
 
Idag måndag var jag ledig! Julia var med Stella på prova-på-ridning och det kunde jag ju inte missa. Såg så fint ut så när Stella red på söta Blomberg. De fick skritta och trava lite + träna på balansen genom att hålla armarna rakt ut, händerna på huvudet, axlarna, knän och lår, och sen fick de sjunga det!
 
Efter lunch på Burger king och em-fika hos farfar åkte jag och Julia till Lorett. Julia kömkörde henne och det såg riktigt bra ut. Julia tränade också på att Lorett skulle gå och lyfta hovarna. Gick bra i början men sedan tröttnade Lorett.
Idag red Julia i ridhuset. Tyvärr fortfarande minusgrader och hårt ute. Även snö ligger ju kvar en del. Själv var jag på jobb men Julia skrev så här på sin blogg: "Sen var det lilla Lorettans tur, på med dressyrsadel, uppvärming cirka 20 min och därefter la jag upp stigbyglarna och red utan stigbyglar i 40 min (!!!!) Kämpigt för både ponny och ryttare men fin blev hon :) "
 
Fin Lorett idag men jag var ringrostig! Blev ett dressyrpass i dressyrsadeln. Efteråt tog jag av sadeln och gick lite med henne i ridhuset. Passade på att träna lyft med frambenen. Hon fattar vad hon ska göra, men vill helst stanna och stampa hoven i marken. Nu försöker jag att hon ska skritta sakta framåt och lyfta lite. 
Landskrona. 600 år idag firades på jobb med fin tårta och besök av kungen i teaterparken!Åkte till stallet efter jobb. kände mig väldigt trött men som vanligt är det som bortblåst när man träffar fina hästen. Flyinge hade lagt ut en film på nätet om tömkörning som jag hade tittat på och blivit inspirerad av. Försökte göra likadant och det var att samla hästen i trav och galopp, hitta hästens balans, och även träna lite travökningar på långsidorna. Lorett var duktig men hjälp vad svårt det är! Avslutade med att träna Lorett i att lyfta frambenen högt när jag petar med ett spö, vilket gick ganska bra men det gäller att vara snabb med godiset. :-)
I måndags var jag hos Lorett vid middagstid och mockade. Blåste rejält och när Lorett såg att jag kom blev hon helt vild och skulle in. Så då fick hon komma in. Gillar inte blåsten. Kanhända att frukosthöt blåst iväg för hon verkade väldigt hungrig, och hötussar syntes överallt på gårdsplanen. Hjälpte sen Lotta att ta in alla hästar innan jag körde hem. På kvällen red Julia i ridhuset. Hade kusin Ulrika på besök och vi körde dit en sväng och tittade och det såg riktigt bra ut.
 
Igår tisdag jobbade jag kväll, så Julia var hos Lorett på eftermiddagen. Hon red crika en halvtimme då hon ville hem innan ev snö skulle komma. Nu kom den inte förrän i natt dock. Tror det hade gått bra. Fick bara foto, ingen rapport.
Lorett beundrar sig själv i spegeln efter väl utfört tömkörningspass. Hon var lagom pigg och lyssnade fint på mig. Blev ganska mycket jogging, och lite träning på övergångar. Försökte få stöd på yttertygeln och få upp henne lite i formen. Tror dock jag blev mest svettig av oss två! Då vi var ensamma i ridhuset när vi var klara släppte jag henne så hon kunde rulla sig. Hon tyckte nog det var skönt för hon rullade fram och tillbaka många gånger!
Hittade videoklipp från årets bruksprov där LMH blev godkänd i svensk avel. Han var väldigt på tårna och spänd. Kunde inte ens visa trav. Hmm. kanske för mycket nerv i den?
 
Titta  37 min in i filmen.
 
Oj, vad åren går fort. Hittade en del filmer och foto på photobucket som jag lagt där för flera år sedan. Hittade bland annat denna fina film med både lite dressyr och hoppning. Tror det är från 2008. Vår fina Lorett!
 
 
Jan Brink hälsade välkomna!
 
I stallet!
 
 Bokad!
 
Jaha,, då har vi varit på Tullstorps hingstvisning och på Flyinges. Fastnade direkt för första hingsten vi såg och nu är han bokad. Han heter Last Man's Hope och var ingen vi ens tittat på. Tror inte han varit i svensk avel så länge. Han hade 20 ston i Sverige förra året, men hur många föl det blir vet man ju inte än. Han är sex år och efter Last Man Standing vilket inte sa mig något. Dock har han Contender-blod. Han hoppade mycket fint och hade en härlig galopp. Och som synes på bilden kunde Julia gå in och klappa lite på honom efteråt. Jag passade på att kolla hovarna och de såg rejäla ut! Här finns hans blup.
 
Här är en film från 2009, han är alltså bara 2,5 på den. 
 
Hittade två filmer med föl e. honom från Tyskland. 
 
 
Vi filmade också såklart från idag. 
 
Åkte inom Lorett när vi kom hem och fixade hennes box, fast jag hade varit där i morse och mockat. Hon fick vilodag i dag. :)
Igår torsdag fick Lorett ta det lugnt. Dock ville jag att hon skulle röra lite på sig efter hoppningen, så jag longerade henne lite på kvällen. Hade tömkörningsgjorden på och träns. Använde gummibandet som inspänning. Lorett var snäll att longera men såg lite stel ut, och även lite seg. Såg allmänt uttråkad ut, men fick jogga runt lite. Hade trevligt sällskap i ridhuset av Pernilla och Cez.
 
Idag fredag red Julia i ridhuset. För en gångs skull i dressyrsadeln, vilket gick väldigt bra. Lorett såg fin ut. Blev lite galoppombytesträning, vilket gjorde Lorett pigg och glad. 
 
Fick foto skickat av pernilla som fotat Lorett i hagen på förmiddagen. Ser lite ensam ut :(
 
Julia och Lorett var med på Hannas hoppträning i går kväll. Var på Viatorp denna gång. Jag kom efter jobb och hann se lite på slutet. Lorett såg fin ut, och det tyckte även Hanna. Dock hoppade inte Julia jättemycket. Hann bara filma en liten sekvens.
 
 
Idag var jag en snabbsväng hos Lorett på morgonen innan jobb. Kall men härlig morgon. Hon fick lite morötter och vatten förstås.
Härligt väder idag trots att det varit många minusgrader inatt. Kändes dock som vår i luften på eftermiddagen, fast hörde precis att det ska snöa i morgon!! Julia och jag gick i alla fall ner till Viarp med Lorett. Låg lite bommar framme, så det blev en liten travserie med tre bommar och en galoppserie med fyra bommar. Lorett såg fin ut!
Första filmen är när Julia rider på Flyinges prova-på-dag.. Sto efter Cardento. Film nummer två är när Lorett bökar runt med halmen i boxen. Film nummer tre är från igår när Julia red. Tycker att Lorett ser helt fräsch ut och Julia tyckte hon kändes fin. Igår var första dagen som hon red lite mer. Så vi får väl hoppas och tro att det var snösulorna hon hade ont av. Annars borde hältan kommit tillbaka när hon nu rids.
 
 
 
 
 
Igår fredag red Julia åter igen i ridhuset. Tyvärr ännu inte väder och underlag för uteritter. Och även idag såg Lorett fin ut. Traven såg riktigt fin ut faktiskt, så Julia vågade sig på lite galopp på fyrkantsspåret.
 
Har nu bokat upp oss på lite olika hingstvisningar. Inte säkert vi kommer att välja någon hingst därifrån men alltid kul att se vad som finns och alltid lär man sig något. Tullstorp har den 16 eller 17 mars kl 13. Funderar på att gå på lördagen kl 13 för att sen köra vidare till Flyinges hingstvisning som börjar kl 17.  Den 31 mars har vi bokat in oss på Gränsbos hingstvisning kl 14, och den 9 april  kl 18:30 är det dags för Björkhaga stuteri. De kommer dock att ha sin visning på Dagstorps anläggning.
 
Är nu ledig några timmar innan jobbet åter kallar och innan stallet, och då tittar jag lite på bruksprovet som nu går i Danmark. Ser det via webb-tv här! Och vilken skillnad mot det svenska bruksprovet som var en ganska avslagen historia förra veckan. I Danmark är den en riktigt festlig hästvecka, och de har även internationella dressyr- och hoppklasser. Roffe är t ex där och tävlar. Och dessutom visas allt live.
Så här såg Lorett ut i eftermiddags när Julia kom och tog in henne. Kan inte klaga dock för det är inte ofta hon ser ut så här. Får väl hoppas hon haft kul ute, och känner sig pigg och frisk. Julia hade sen ridit i ridhuset med Emma och Fiffi, och Lorett hade känts fin. Blev samma träning som gårdagen, dvs skritt och trav på raka spår. Jag åkte inom efter jobb nu ikväll och skulle bara fixa till hennes box lite, och tänkte skynda mig lite då klockan var mycket och de ju får sin kvällsmat kl 21. Försöker alltid vara klar i stallet till dess, så hästarna kan få kväll och äta i lugn och ro. Så jag skyndade mig med boxen som verkligen behövde fixas, och sen körde jag hem. Dock var det full aktivitet i stallet. Någon gick precis ner till Viarp för träning, en gick ut i ridhuset, några mockade och en klippte en häst. Så jag var definitivt inte sist i stallet. Men Lorett fick sin mat och var nöjd. :)
Idag testade Julia att rida lite och Hanna kollade också. Julia tyckte hon kändes ok, kanske lite stel men hon har ju inte rört sig så mycket på 1,5 vecka. Hanna kunde inte heller se något. skönt! Blev dock bara lite skritt och trav. Kommer att ta det lugnt med henne ett tag i alla fall. Igår tisdag gick vi också bara en liten sväng med henne.
Åkte till Lorett på eftermiddagen och mötte upp Julia där. Då hade jag redan mockat boxen, hagen och spolat Loretts hovar. Plus fixat Lottas dator med nytt antivirus-program, och hjälpt henne med lite foto. Tog i alla fall ut Lorett och sprang med henne på grusvägen utanför stallet. Lotta tittade också, och ingen av oss kunde se något. Lotta tyckte Julia kunde rida för då känner man om hon är ok, så det kanske vi gör om några dagar.  Härligt väder på eftermiddagen så vi tre gick en liten runda ner mot flygfältet. Lorett skrittade på som bara den, hon tänkte nog att det skulle bli lite gräsätande. Och lite fick vi letat upp till henne. :)
 


 
 
 
Och sen ville hon bara böka runt med halmen och leta små korn som ramlat av!
Julia och jag kollade Lorett nu ikväll och faktiskt börjar hon se bra ut! dvs knappt om ens någon hälta, och pigg. När Julia skulle longera henne på volten var hon lugn i vänster varv. När de bytte varv sa Julia att nu ser hon busig ut och jovisst brallade hon. Inte så bra med tanke på hältan men skönt att hon var pigg. Kristina i stallet som snart är färdig veterinär tror starkt på att snösulorna varit boven i dramat. Det blir i alla fall fortsatt vila och hagvistelse ett tag till. Ev ut och gå med henne men ska rådfråga Hanna om det.
Ja, hela lördagen spenderades på Flyinge. Helene hängde också på vilket var kul eftersom Julia var upptagen av hippologerna hela dagen. Dock startade jag dagen med att åka till Lorett. Alla hovar var kalla idag. Skönt. Tyckte hon gick ganska bra ute i hagen, trots att det var hårt. Såg inte stapplig ut när hon vände runt. Fick vatten som hon drack av direkt. Mockade och sen körde vi till Flyinge, med ett stopp i A för att hämta upp Julia. Var en mycket trevlig dag men kallt! Såg först hopphingstarna hoppa sin klass, och där vann VDL Click and Cash. Ingen hingst vi är intresserade av dock. Tyvärr var ju två hingstar vi tittat på innan, Casilius och Diamant de Revel från Westlife, avanmälda, men såg en 3-4 andra som såg trevliga ut. Här finns film från hoppklassen. Titta gärna och ge synpunkter. 
 
Därefter var det dags för dressyrhingstarna. Tyvärr var det bara tre hingstar med här. Dock var det uppvisning av två hingstar, en hopp och en dressyr, då de fått förhöjd avelsbokstav. Lite kul så reds de av far och dotter. Det var Camaro M och Twilight. Kan ses i filmen nedan. 
Däremellan hann vi gå och titta på Julia som hade en fullspäckad dag med guidning, info, föreläsning, lunch, ridning och körning. Vi hann se lite när hon red. Hon hade fått ett skimmelsto efter Cardento, och det såg så bra ut. De red sex åt gången och i manegen fanns Mette, Bo Jenå, Hanna :) och någon utbildningschef. Efteråt fick de bedömning och Julias var att så som hon hade ridit så var hon godkänd till Hippologutbildningen om det varit ridprovet. :) Hade dock inte förväntat mig något annat. Hon rider ju så bra alltid. Fick tyvärr bara filmat några sekunder för sen la min kamera av. Lägger upp det lite senare.  Helene tog ett foto med sin mobil men blev lite suddigt.
    
 
Till sist var det dags för premiering av de nygodkända hingstarna. De visades vid hand, trav ett varv, stå still och bedömningen lästes upp och sedan trava ut. Vissa i publiken envisades med att applådera vilket gjorde hingstarna ännu mer vilda, och det var minst trav de visade och mer bocksprång, galopp och resningar. Lite synd tycker jag.  Den sista som visades slet sig också och det var lite panik innan de fick stängt dubbeldörrarna på båda sidor. Slutade väl i alla fall. Han visade upp både fin trav och galopp.  Via bruksprovskatalogen som kostade 50 kr kunde man vinna en betäckning med någon hingst som tävlade i hoppklassen. Med tanke på hur lite publik där varit, så tyckte jag att jag kunde chansa och köpa två, en i mitt namn och en i Julias. Men tyvärr vann vi inte. :(
 
Väntade sen in Julia och vi körde hem, båda nöjda med dagen. Trodde dock att jag skulle ha hittat en hingst till Lorett men är nu ännu mer förvirrad. Finns ju så många fina. Antar att i slutändan får den av de vi gillar avgöras på priset. Åkte en sväng till Lorett innan melodifestivalen. Fixade hennes box och tvättade hennes hovar. Nu var vänster framhov varm! Och igen tyckte jag hon var stapplig när hon skulle vända runt i gången. Men vi får avvakta några dagar till. Borstade av henne och fyllde nytt vatten. Godnatt!
Igår kväll när vi sprang med henne såg hon faktiskt något bättre ut. Hade även bokat tid till hovslagaren idag, för att ta bort snösulorna. Är ändå åtta veckor sedan sist. Dock när vi var där idag sa han att om det inte varit för att hon var halt, så kunde vi väntat två veckor till. Han trodde inte att det var snösulorna som orsakar hältan men när vi tog av dem var det ganska mycket grus och lera mellan snösulan och hoven så kanske det har stört lite. Hon hade också fått tillbaka rötan i hovarna och det är nog pga sulorna. Hon blev i alla fall skodd. Körde sen hem och hann släppa ut henne i hagen en stund. Var helt kall i alla hovar på morgonen men efter skoningen var hon lite varm i höger fram. Hovslagaren sa att han vågade inte ta mycket då hennes sulor var mycket tunna.
 
Körde tillbaka nu ikväll och kollade henne. Som tur var var Hanna där och tittade åt mig.  Tyckte hon var lite stapplig när hon skulle vända runt inne i stallet, men det kan bero på skoningen. När jag sprang med henne i ridhuset sågn hon ut ungefär som gårdagen. Fortfarande varm i höger hov. Hon får fortsätta vila med hagvistelse över helgen i alla fall, så får jag se på måndag. Värmen i hoven bör släppa tycker jag, om den beror på verkningen.
 
I morgon är det Flyinge hela dagen. Julia ska testa på Hippologen och ska både få köra och rida. Jag ska roa mig med att titta på fina hingstar. Verkar som om jag får med mig Helene. :)
 
Vår vanliga ritual hos hovslagaren när vi är färdiga. Hon får äta gräs, och jag sätter på transportskydden.
 
Fick lufta pälsen efter hovslagaren. Dock fick täcket åka på snabbt då det blåste kallt. Men kul bild på morotssugen Lorett. Hmm, har inte Lorett och Julia samma hårfärg nu? :)