Mycket fin även idag! Blev en barbackaritt på grusvägen till flygfältet. Trav nästan hela vägen dit och tillbaka. Fin framåtbjudning och form! Släppte ut henne igen när vi kom tillbaka och då fick hon välförtjänta morötter.
I tisdags blev det ingen ridning för efter jobb var jag tvungen att sätta upp nya linor runt hela Loretts hage då hon går under de befintliga. Vill inte gärna ha henne springande ute, spec inte upp mot flygfältet. Tog ett par timmar i mörkret och kylan. :(
När jag var klar med det så mockade jag och sen blev det lite pyssel och godnatt.
 
 
I onsdags red jag igen i onsdagsgruppen för Lotta. Vi blev enbart fyra stycken och idag kände jag igen min fina häst. Lagom framåt och arbetsvillig och fin i både trav, galopp. skänkelvikningar, öppnor och slutor. :) Glömmer nästan bort att hon är dräktig för när hon går så bra känns hon ju precis som vanligt. 
 
Igår torsdag kom Julia äntligen hem från Flyinge så det blev en liten ridtur för henne. Dock många i ridhuset och dessutom träningar. Men Lorett såg fin ut och Julia tyckte hon kändes toppen. 
 
 
Idag har det gått 165 dagar vilket innebär halva tiden så nu börjar vi räkna nedåt! Och så här såg magen ut idag innan vi red lite skritt, trav och galopp i ridhuset. 
 
 
 
 
 
Fölet är inne i en växtperiod just nu så jag ger Lorett något kilo extra hö ute i hagen mitt på dan. De får ju frukost ute vid halv sju och sen får de eftermiddagshö inne vid 15-15:30. Tycker det är ganska länge att gå utan nu, så de dagar jag har möjlighet, får hon lite extra. 
 
Minnet är dåligt så jag minns inte vad jag och Lorett gjorde i tisdags. Hmm. Men i onsdags red vi i alla fall ut på förmiddagen med Hanna och Torina. Blev en lång härlig runda på 1,5 timme. Grusvägen mot Ottarp, ner för södra viarpsvägen där vi kunde hålla igång i trav hela vägen, och sen uppför den lilla backen mot Härslöv. Här blev det en liten galopp men för första gången sedan dräktigheten kände jag att hon var lite trött i galoppen. Skrittade sen genom Härslöv och lite trav förbi bostället. I torsdags fick hon vila igen eftersom jag tyckte hon gått hårt på uteritten. Själv var jag hos Julia i Flyinge. Vi åt lunch på restaurangen och sen tittade jag när de tömkörde sin unghäst för första gången. Duktiga hästar och tjejer!  I fredags var det lektion i viarp. Vi hade Hanna då Lotta var ledig. Kul övning där vi red som ett x genom x hela tiden. Raka hästar först och sedan formade. Både i trav och sen även galopp. Då skulle vi trava in i första "snedden" och sen fatta galopp och fortsätta i galopp ett varv. Lorett var fin men blev efterhand mer och mer laddad så till slut sprang hon bara. Blir ofta så när det är för många ekipage runt om henne. Igår lördag blev det en liten kort uteritt barbacka tillsammans med Dakenda och Helene och Sus. Idag red vi också tillsammans men då i ridhuset och vi hade lite markarbete. Idag var Lorett fantastiskt fin! Lagom framåt, fin trav och på gott humör. :)
Lorett och Dakenda kollar in varandra! 


Idag blev det vila för Lorett. Var hos hovslagaren på morgonen och försöker inte rida samma dag. Som vanligt skötte hon sig bra. Har gjort en preliminär plan med hovis hur vi ska göra med hennes hovar till våren och sommaren.
Tillbringade förmiddagen i stallet. Kul att äntligen träffa Helene och Susanne lite mer. Mockade och red sedan ut en sväng barbacka på Lorett. Fick sällskap av Anna C och Danilo. Red slingan och den var lite lerig men det växer mycket gräs vid kanten så där gick det att rida. Blev skritt och trav. Riktigt mysigt. Släppte ut henne i hagen igen efteråt. Har börjat ge henne lite extra hö mitt på dagen då det är dags att öka på maten lite grann. 
 
Vet att Loretts mamma finns i Holland på en anläggning där man kan komma och rida kurs eller bara rida någon gång. Har haft lite kontakt med dem men svårt med engelskan och de är inte så kommunikativa. Men har i alla fall hört att hon funnits där i drygt 20 år. Hittade nedanstående bild på deras hemsida och det måste vara Loretts mamma då ingen annan passar in på beskrivningen. Dock står det att hon heter Speedy och Loretts mamma heter ju Silver men kanske de kallar henne för det? Står i alla fall att Speedy funnits där i drygt 20 år och hennes pappa är Elegant, vilket stämmer in på Lorettsmamma så det måste vara hon. Och så här ser hon ut!  Jättesöt tycker jag. Står även att hon är jättesnäll i ridningen men lite busig att rida ut. :)
I  fredags var jag och Lorett ensamma i ridhuset. Longerade henne först i trav på en 30-metersvolt. Hade även lagt ut fyra cavaletti på böjt spår. Hon var riktigt fin. Efter det släppte jag lös henne och tränade lite frihetsdressyr. Har ju varit inne på det tidigare och såg nu en liten filmsnutt på Julias blogg när Bo Jenå gjorde det med en flyingehäst, och tänkte jag också ville prova. Det jag gjorde var att hon fick trava över bommarna lös, och det gjorde hon bra. Första gången sprang hon sidan om men sedan fattade hon vad jag ville. Sedan tränade vi på bugning. Vet inte riktigt hur man gör men jag provar mig fram. Fortsatte även med vår träning av spansk skritt. Allt gick jättebra. Hon fattar fort, och vill mycket. Hon vet ju hon får godis som belöning! :)
 
 
 
 
Igår lördag skulle vi köra en provrunda med nya transporten. Blev då att vi körde till Bruces skog där vi mötte upp Linnea och hennes häst och sedan red Julia och Lorett med dem en lång runda i skogen. Själv roade jag mig med att läsa Flyinges nya bok, Jättebra!
 
Flyinge_parmoverdrag_22e
 
Ännu en vecka sprungit iväg. Lorett är drygt fem månader nu, men tycker inte magen växt så mycket mer. Tror det kommer sätta riktig fart efter jul. Dock tycker jag det rör sig lite grann i alla fall. Nu har hon också blivit avmaskad. Brukar ju köra kolla masken och då har hon inte behövt avmaskningsmedel på flera år, men då det kommit lite rapporter om att det har missats i träckproven, ville jag ändå avmaska denna gång. I lördags flyttade Helene och Susannes häst Dakenda in i vårt stall. Härligt! VI har väntat länge på dem. I lördags red även Julia ut en sväng med Lorett och med Tina och Anna. I söndags red faktiskt Sus Lorett. Hon tyckte hon var superfin! :) I måndags blev det vila för henne och i tisdags red jag bara cirka 20 minuter i ridhuset. I onsdags var jag i stallet på förmiddagen och red lite dressyr i ridhuset. Lorett kändes ganska fin men jag hade ingen plan och det blev lite hipp som happ. På kvällen åkte jag, Helene, Åse, Emma och Tina ner till Flyinge för att se grandprixhoppningen VW. Mötte upp Julia där som var funktionär men då hon bara kollade biljetter kunde hon komma och sitta hos oss efter en stund. Mötte även upp Anna och Micke där. Var superroligt och spännande. Angelica Augustsson vann med fantastiska (men oj vad svårt och jobbigt det ser ut att rida henne) Mic Mac. Photo: Vardagslyx med hopptävling i Flyinge.
 
Igår torsdag blev det en liten skrittrunda på grusvägen. Ganska mysigt väder då solen tittade fram. Red barbacka och det är alltid mysigt. 
 
 
Från filmen "Foal in Mare". Här ser man att fölet fortfarande ligger på "fel" håll. Vänder sig någon gång mellan dag 180 - 240.
 
tidigt av att det spöregnade! Åkte till stallet för att sätta på halsen på Loretts täcke men upptäckte då att de fått sin frukost inne idag! skönt! Steen skulle släppa ut dem lite senare. Fick mockat så nu har hon det fint :-) .

På måndag den 11/11 har vi haft Lorett i åtta år! SÅ fort det gått. Hittade denna bild som är från nov 2006, alltså när vi hade haft henne bara ett år. 
 
 
Hade skrivit ett långt inlägg häromkvällen via telefonen som tyvärr försvann. I alla fall red jag dressyr i måndags med inriktning på lite galopparbete. Tisdagen blev lite mer travarbete, öppnor och skänkelvikning. Och i onsdags hade jag lagt ut lite travbommar, både på rakt spår och böjt. Mycket fin Lorett. Har ändrat framridningen lite efter tips från en som bloggar på Hippson, och det funkar riktigt bra med Lorett. Det innebär en lång framskrittning på cirka 15 minuter, Något varv i trav och sedan galopp i lätt sits cirka fem minuter per varv. Hon blir jättefin i traven efter det. I går torsdag åkte jag ner med henne till Julia i Flyinge då hon fick vara med på deras lektion som handlade om sadelprovning. Peter Winslow var där och pratade och kollade passformen. Som tur var låg Loretts båda ganska bra. Åker fram lite, dels beroende på att hon har liten manke och dels på magen! Tyckte hon kunde ha svanskappa på dressyrsadeln. Sa att det går alla hästar på spanska ridskolan med, De rider även med Albionsadlar som vår också är. Lorett skötte sig jättebra som vanligt. Passade på att väga henne när vi ändå var på Flyinge, och det hamnade på 444 kg! Hon har gått upp drygt 15 kg redan.
  
     
 
 
 
Idag fick Lorett den första av tre vaccinationer mot abortviurs. De resterande två ska tas i månad 7 och 9. Var egentligen även tid att kolla tänder men då de får lugnande när detta görs, ville jag inte detta nu. Veterinären tyckte det var ett klokt beslut. Det var Anna Eriksson från Equimed och hon är superbra tycker jag. Har haft henne dels när Lorett fick sy ett litet sår ovanför ögat och en gång när hon fick kolik. Vänlig, lugn och kunnig. Hon sa direkt hon såg Lorett att det börjar ju synas och undrade om vi sett eller känt ngt. Jag har ju tyckt att jag sett rörelser men hört av andra att det är för tidigt för det, men det var det inte alls tyckte hon. Man kan både se och känna redan nu. Hon kände lite men just då kändes inget. Fölisen sov kanske? :) Lorett var dock inte glad att få sprutor, det blev två då hon även fick mot botulism, men hon var duktig ändå och det gick snabbt. Pratade lite allmänt med veterinären om dräktigheten och nu är hon den tredje veterinären som säger att fostret blir inte större än det får plats så av den anledningen bör det inte bli problem för Lorett vid fölningen. Hon sa vidare att det är jättebra att vi rider henne och så länge hon vill bli riden ska vi hålla igång henne för det är mycket bra om stona är i bra kondition när fölen ska komma. 
                                       Passar på att äta lite gräs på vägen in!
 
Märks att det blivit november för nu har regn och blåst blivit vardag. Såhär snygg såg Lorett ut när jag kom idag. Fattar inte vad som tagit åt henne. Hon brukar vara ganska renlig av sig. Och hon var lika lerig på andra sidan. Tyvärr blir det lerigt både i hagen och på vår ridslinga så nu kan man inte rida där längre för dels är det för halt och dels blir det djupa spår och i hagen försvinner det lilla gräs där var rekordsnabbt. I fredags fick hon vila, och igår blev det en liten barbackaritt på 20 minuter. Skrittade ner till flygfältet och hem igen. Lorett kändes pigg och fin. Idag hade jag bestämt att rida rundan som går på grusvägarna fram till Härslöv. Jag och Lorett fick med oss Hanna och Torina. Precis när vi skulle iväg öppnade sig himlen. Väntade tills det lugnat sig lite, men red sedan iväg i alla fall. Bestämde att vi skulle rida rundan baklänges, men så besvikna vi blev när vi kom ut ur Härslöv och skulle skritta genom gården bort mot grusvägen, så var den vägen avstängd. De hade satt upp staket och grind. Var bara att vända. Hittade någon liten grusväg som vi travade på. Skrittade sedan ner till Härslöv och red där andra hållet bort mot dammen till den lilla grusväg där finns. Galopperade där tills den tog slut, och vände då och galopperade tillbaka. Skrittade sedan hem längs slingan, då klockan blivit mycket och vi inte hann rida runt, men det var som sagt lerigt och värre blir det med mer regn. Blev i alla fall en härlig runda på dryga timmen. Julia har varit kvar på Flyinge denna helg, så Lorett och jag känner oss lite ensamma i stallet, men nästa helg är hon på plats igen. :)
 
På väg!
 
Photo: Tillbaka i sadlen där jag hör hemma, bästa bästa Natty Light, vad jag tycker om dig ♥ #flyinge #hippolog #lycklig
             Julia red Nutty Light på Flyinge både igår och idag!