Varit två härliga dagar vädermässigt. Lorett har enbart haft sitt Rambo eksemtäcke. Dock satte jag ikväll på henne det ofodrade regntäcket över då det ska bli lite sämre i morgon.
 
Igår red som sagt Julia ett litet dressyrpass i paddocken. Dock i hoppsadeln. Lorett var snyggare än vanligt då Julia lärt sig knoppa på nytt sätt på Flyinge och genast ville öva på Lorett. Blev hur bra som helst. Hon tyckte Lorett kändes fin, men Lorett var åter igen kissnödig. :)
 
Idag red Julia och Hanna ut tillsammans. De red samma runda som jag och Hanna red i veckan, dvs vanliga rundan + stubben på andra sidan fältet. Hade gått bra och Lorett var riktigt svettig när de kom tillbaka. Varmt idag som sagt och Lorett har börjat sätta björnpäls. :) Får passa på att rida ut så mycket det går nu för hux flux har det börjat höstregna och sen är det för lerigt och mjukt ute.
 
Julia passade på att fota lite! Vet att jag alltid vill ha bilder till bloggen. :)
blev ett härligt. dressyrpass.för Lotta nere i Viarp. Lorett kändes superfin. och även höger. galopp kändes bra idag. var kanske ngt seg till en början men sen jobbade hon på lika bra som vanligt.

på väg till viarp


och på väg hem! :-)
Igår red jag ut med Hanna och Torina. Blev en lång runda i det härliga vädret. Red ner mot dammen och sen över vägen till andra sidan. Högst uppe red vi över till det enda stubbfält som finns kvar i vår närhet. Skrittade nerför en lång bit och galopperade sedan upp. Gjorde detta två ggr. Lorett kändes härlig och i fin form! Tog sen samma håll hem igen. Trav nästan hela vägen tillbaka. 
 
Idag blir det vila för henne för i morgon har vi träning nere i VIarp för Lotta. Hann med att åka och mocka nu på morgonen innan jobb, då jag jobbar sent, och vill helst hon har fint när hon kommer in från hagen. Ville också kolla ifall hon behövde ngt mer täcke. Går nu med enbart eksemtäcket.  Var lite småkyligt men vindstilla och solen som var på väg upp värmde på bra. 
 
Förhoppningsvis hinner detta snygga pannband komma tills i morgon! 
Jobbat hela dagen och körde direkt efter jobb till stallet och mockade box och hage. Tog sen in Lorett och hjälpte Steen med att ta in övriga. Körde sen hem ett par timmar för att iklädd ridkläder sedan åka tillbaka en sväng för lite ridning. Lorett stod helt ensam ute i lilla stallet när jag kom men som tur var stod hon helt lugnt. Satte snabbt på henne all utrustning och red redan ett dressyrpass i ridhuset. Idag var Lorett åter igen fin att rida. Hade bytt tillbaka till kulbettet. Tränade bland annat övergångar galopp - skritt - halt. Hon vill ju väldigt mycket och ångar på men efter ett tag lyssnade hon bra. Gick lös i ridhuset efteråt.
 
blir ett litet kort inlägg innan läggdags. I fredags den 20/9 blev det vila för Lorett. I lördags red jag ut en liten sväng. Blev mest skritt då det var ganska blött ute men lite trav  fick vi till. Pigg och lite spänd häst!
 
I söndags kom Julia hem en sväng. Hon hade ställtjänst hela helgen + var funktionär vid Flyinges fyra-årshoppningar så då stannade hon kvar hela helgen. Men körde som sagt hem på söndagseftermiddagen. Kom till stallet vid 18-tiden och Lorett fick sig ett litet markarbetespass med ngt lite högre skutt på slutet. Lorett var fin och pigg och såg glad ut!  Julia med för den delen! :) Missade tyvärr att fota, 
 
Idag måndag var det riktigt skönt väder om än blåsigt. Körde inom stallet vid 13-tiden och tog av Lorett täcket så hon fick gå utan ett par timmar.
Kom sedan tillbaka vid 17-tiden. Mockade hage och box och sedan var det dags för ridning. Hade bestämt att försöka trimma lite dressyr. Bytte bett från kulbettet till Nova-bettet men det var iinget bra. Hon kändes hård. För övrigt helt ok. Frånsett en sak! Och det var att hon var kissnödig hela tiden. Hon kissade i boxen innan jag gjorde iordning henne. När vi kom ut i ridhuset började hon direkt med att stanna säkert 20 ggr och ställa sig i kisställning. Och äntligen gång typ 21 kom det! Kunde sedan rida ganska bra. Red allt som allt 45 min. På slutet kändes hon konstig igen. När jag hade hoppat av henne, kissade hon IGEN.  Gick sen in med henne. Ställde henne i spolboxen och tvättade av hovarna. Sedan fick hon gå in i boxen där hon kissade IGEN! Måste vara fölisen som trycker på. Studerade bakre delen av magen när jag red när hon ville stanna hela tiden, och den rör sig mycket!! Ställde sig direkt och slappade sen. Såg trött ut. 
 
Slut för idag! Tack för idag! Hej då!
Ja idag fyller det lilla fostret 100 dagar och är i storlek med en kattunge.
 
Lite otäck bild och man vill definitivt inte veta hur de fått fram den till fotografering men samtidigt intressant och spännande för det är ju verkligen så fölet ser ut nu! Fantastiskt att tänka att Lorett verkligen har allt detta i magen just nu. :) Hittat bilden här
 
 
Blev en snabb sväng till stallet efter jobb och då Lotta ändå skulle ut i ridhuset och tömköra Ruby så passade jag också på att tömköra Lorett. Blev inget ansträngande för henne utan mest lite lätt motion. Hade satt tömmarna så att jag kunde byta varv hela tiden. Funkade riktigt bra och Lorett såg fin ut. Inget bus idag! :)
 
 
 
blir det idag pga tidsbrist


Idag var jag nere en sväng på Flyinge. De hade uppmanat folk på FB att komma ner och vara publik på genrepet Flyinge-personalen hade med sin tömkörningskadrilj som de ska visa upp i Tyskland till helgen. Julia har lagt upp en liten film från den på sin blogg. Alltid kul att komma till Flyinge och extra kul när Julia är där. Hann se Julia köra med häst och vagn och det såg riktigt proffsigt ut. 
 
 
 
 
 
 
och en liten videosnutt
 
 
Var hos Lorett en sväng på förmiddagen och mockade box och hage och på kvällen åkte jag dit och red. Kändes riktigt kallt ikväll så det fick bli en barbackaritt, och det kändes lika bra som det alltid gör barbacka. Red kanske 30-40 minuter. Igår blev det en travrunda slingan runt. Höll igång med trav nästan hela rundan. Red dock inte upp och runt fältet på andra sidan vägen. Hade sådan tur att solen precis tittade fram och det kändes som en fin höstdag. Lorett pigg och glad!  
Lorett nöjd med att få strosa runt lite själv i ridhuset efter ridpasset. 
Var alltså hos hovslagaren i morse och det gick bra. Hennes hovar var ganska bra denna gång, endast höger bak som har lite röta fortfarande. Hon var snäll att lasta som hon (nästan) alltid är. :)
Igår söndag red Julia med hoppsadeln i ridhuset. Det blev lite travbommar och avslutade sedan med ett par små språng. Idag har Julia åkt tillbaka till Flyinge så Lorett blir min hela veckan. :). Åkte tillbaka till stallet nu ikväll. Borstade länge och red sedan lite dressyr i ridhuset. Riktigt fin kändes hon och som vanligt blir man på gott humör av att rida henne. Spolade av hovarna ordentligt när vi var klara så ingen lera satt kvar. 
Sommar igår och höst idag! Plockade fram Loretts nya regntäcke som är av lite tjockare och mer motståndskraftigt tyg som jag köpte då månsgård hade utförsäljning. 
Stella och ponnyn Love. Fick galoppera för första gången och det gick ju hur bra som helst!! :)
Igår var det dags för Lottas träning nere i viarp, men då Julia kom hem från Flyinge och var riktigt sugen på att rida, och jag är den snälla hästägare jag är, så fick Julia ta träningen. :) Var nog ett bra beslut för både häst och ryttare såg riktigt nöjda ut. Lorett gick som en klocka, och hon kämpade på bra. Har ju inte dressyrtränat på länge. Men hon såg riktigt fin ut både i trav och galopp. Öppnorna och skänkelvikningarna gjorde hon också bra. Lotta hade sagt till Julia att hon såg "jättefin" ut. Roligt! De red på utebanan i Viarp då det var ett strålande väder. 
 
Idag blir det vila för Lorett tror jag. Julia har redan åkt till Flyinge. Jag och Pernilla ska åka ner sedan. Är elitfölauktion idag som jag och Julia vill se, då ett Canterburyföl blivit utvald till denna, och Pernilla var sugen att se hur Julia bor. Anledningen till att Julia åkt ner tidigare är att det är en gammla konfirmationskompis till henne som äger C-fölet, och hon behövde lite hjälp. Så då var Julia snäll och körde ner tidigt och missar Stellas ridlektion som hon gärna vill vara med på och hjälpa Stella, men det har jag lovat att göra idag innan jag och Pernilla kör.
 
Lorett och Chessie spanar efter kvällsmaten!
 
 
 
Blev en liten uteritt idag. Travade grusvägen upp mot Ottarpsvägen och skrittade sedan på asfaltsvägen. Ner vid läskiga huset och trav tillbaka till stallet. Pigg och glad som vanligt. Innan vi red ut fick hon komma in i boxen en stund och då filmade jag magen. Vad säger ni?
 
Tänk att det gått 90 dygn sedan Lorett inseminerades!! Och igår var vi på Gränsbo för sista kontrollen där. Var ultraljudsundersökning igen och allt såg bra ut. Dock har de sådan liten skärm att vi i princip inte såg något alls!! Men de sa att det lilla vi såg var en del av fölet som nu blivit för stort för skärmen. Och veterinären sa att det kändes stort och bra. Julia filmade men som sagt man ser ingenting. Lorett var duktig som vanligt vid undersökningen. Fick som vanligt många morötter. 
 
I måndags red jag i ridhuset. Vi var ganska många där och det tycker Lorett är kul. Får en helt annan framåtbjudning då. Igår innan Gränsbo red jag fram Lorett lite och när Julia dök upp från Flyinge, så tog hon över och jag gick och kopplade hästtransporten. Idag har jag tömkört Lorett i ridhuset. Är fint väder men då det regnat inatt var det väldigt blött ute i paddocken. Lorett kändes pigg och fin och jobbade på bra. Dock i högergaloppen blev hon lite småtokig och drog ett varv runt, och sparkade bakut!! Stackars lilla fölis fick väl sig en liten snurr där inne. Men sen sansade hon sig och jobbade på bra. Släppte lös henne i ridhuset efteråt och hon gillar att gå runt lite själv och rulla sig lite. :)
 
 
 

MAGBILDER DAG 90

Ja nu har Julia varit en vecka på Flyinge, och hon verkar trivas jättebra. Hon är (än så länge :) ) flitig med att blogga så läs gärna hennes blogg. Länk finns längre ner till höger. Dock var hon ridsugen när hon kom hem nu till helgen för hon börjar med körning på Flyinge, så det dröjer ett tag tills hon rider där.  Igår lördag red hon och Lorett ut med Tina och Chessie. Blev en lång runda med galopp uppför fältet på andra sidan vägen. Blev nog en del skritt också kan jag tänka då de säkert hade mycket att prata om. :) Varmt och skönt även denna dag.
 
Redo för ett dressyrpass!
 
Idag söndag trimmade Julia lite i paddocken. Lorett såg fin ut.
 
 


Härlig uteritt idag med mycket trav men ingen galopp.
Bonus för Lorett med att flytta ut i lilla stallet är att hon får kli av Torina varje dag! Så även igår :)

Gårdagen blev också den vila för Lorett, då jag först jobbade hela dagen och sen hade möte på kvällen. Hann mocka Loretts box och hage  emellan, och efter mötet mockde jag åt Cez. Fixade även hans hage och borstade av honom. Borstade även lite på Lorett, men sedan var klockan 21 och det var dags att åka hem.
 
Under hela sommaren har flugorna varit mycket jobbiga för Lorett så hon har gått med flugluva ganska mycket. De brukar vara i och runt ögonen men sista tiden när jag kommit till stallet har de suttit precis i virveln mellan ögonen. Igår hade det t o m börjat bli ett litet sår där. Hade gått utan luva. Satte på tjockt med salva men när jag var hos henne idag på förmiddagen var det ett riktigt sår! Så nu får hon ha flugluvan hela tiden tills det är läkt. På kvällen när jag var i stallet tvättade jag av det noga och satte på ny salva och flugluva. Red ett dressyrpass i paddocken och hon kändes riktigt fin. Red lite blandat öppnor, skänkelvikningar, och förvänd galopp. Gjorde också mycket övergångar och hon känns väldigt lyhörd och arbetsvillig. Hade även Hannas hästar att mocka till idag, men det tyckte Åse också att hon hade, så då tog vi vars en box. Jag mockade till Whippen och det var lättmockat. 
Igår var det riktig höst ute, blåsigt och regn. Vaknade tidigt och kom på att Cez inte hade regntäcke så då blev deten snabbrunda till stallet före jobb och satte på det. Hann även med att mocka till Lorett. Jobbade lång dag så kom tillbaka till stallet vid 18:30. Började med att rida ut en lång mysig runda på Lorett med lite trav och galopp på stubben! Mockade sedan till Cez och där blev det storstädning. Tror hästarna varit inne ganska mycket söndag och måndag. Idag var jag i stallet på förmiddagen då jag jobbar eftermiddag/kväll. Mockade till Lorett och mockade även hage åt Cez och Lorett. Egentligen ngn annan som har Cez idag men då jag inte hann  hagen igår fick det bli idag istället. Lorett har vilodag idag i det fina sensommarvädret. Fick också svar på mina följdfrågor till Baukje, men fattar inte allt nu heller. Så här skrev hon 

but for now here the answers on your questions:
*Lorette was going in front of a carriage and she was doing that for a week or 12 till the accident
*Lorette was 4/5 months pregnant before the accident and de foal didn't came the same day hey came 4 weeks earlier before his birthday
*that was indeed the last time a was driving her in front of a carriage and I never do it again!!!!
*it was a miracle but Lorette had no wunds of that accident she was very stiff the next days

I hope you will understand this, it is a shame en couple a week ago I trow all the papers of the insure away, I had better send it to you so you could read it....

Night Stalker I don't know where he is..... but Dancing Phantom is by Cinnamon Doral I have also contact with her!!!

Greetz Baukje 
 
Fina katten tillbaka i stallet igen!
 Härlig uteritt igår!
Tur vi red ut igår, för idag försvinner stubben! :(
Lorett har en snäll kompis som kliar henne när hon står i gången! :)
 
Fick idag äntligen svar av Baukje i Holland med mer info om olyckan som gjorde att Lorett fick sitt andra föl fyra veckor för tidigt. Inte lätt att fatta hennes engelska och jag har skrivit ett svar direkt med någon följdfråga. Men om jag fattat det rätt så var det någon annan häst med vagn framför dem som vände och körde på dem. Lorett fick panik och fick bakbenen upp på själva ställningen. Eller vad tror ni? Så här skrev hon;
 
"sorry for my late reaction that's because I'm gonna marry and I got very busy with that!!!

but about de accident of Lorette (I've do it without translation, because I'm at my work right now)

I've got instrucions with Lorette when she was pulling a car behind her where I was sitting on, she was about a week or 6 pulling a car en she was doing great!!!!!

but in our instruciont lesson where also people who had a pony pulling a car and do not have any feeling with horses, so when I was in trot with Lorette, that man hear us comming behind him and he was looking at his back (and driving a horse who is pulling a car is like driving a bike, wich way you look, that way you go.....) so when is he was looking at his back he pulls his horse my way and so whe have had a calapse and Lorette was getting in panic and she get her back legs over the iron thing that she was running in for pulling the car, but I've get her eay and calm and so whe can get her lose and from that moment on I never get on a car en Lorette also it was a stressing moment and whe think that's de reason why her second foal was 4 weeks earlier...... 

I hope that you will understand my story, because I've had no translation on my work and otherwise you can always ask for questions about the accident 

bye from the Netherlands (Baukje)"
 
 
På kvällen blev det en tur till Flyinge och kollade in Julias mysiga rum på elevhemmet. Fräscht och fint, och egen dusch och toalett. Dessutom med utsikt över stora gräshoppbanan. Kommer att bli helt perfekt tror jag. Och vilken spännande dag hon har framför sig i morgon! Bäst hon hoppar i säng nu!
 
Barbackaridning idag! :-) Har först fikat i stallet och Julia bjöd på god kladdkaka. Senare i eftermiddag blir det en tur till Flyinge!


 
The fetal head and neck will be untucked, and are being held level with the spine in the "normal" horse position. Its sex is now viable: you can see that little lumps have formed for the scrotum, if it's a male, or the udder, if it's a female. The fetus is now about the size of a chipmunk. It remains hairless and pale in the absence of pigment.

The mare will be experiencing hormonal changes and increased blood flow to the uterus - now the size of a melon - but will not yet look pregnant.