När jag ser sådana här bilder önskar jag så mycket att Juliett skulle ha en fölkompis....
 
 
Idag var Loretts högerben helt jämntjockt! Dock gick hon ganska ok på rakt spår och på mjukt underlag. Haltade rejält när hon vände åt vänster. Fick gå ut i hagen och idag öppnade jag upp del till och där fanns en del gräs så båda blev jätteglada. Fick vara ute ända till halv åtta ikväll då det var skönt väder och Loretts ben var något mindre svullet. Har kommit överens med hovslagaren att avvakta tills i morgon och förhoppningsvis blir hon bättre. Idag kom också Julietts pass med posten. :) Nu är hon registrerad som SWB-häst hos ASVH, dvs Avelsföreningen svenska varmblodshästen. 
 
 
När jag kom och skulle ta in Lorett och Juliett såg jag att Lorett rullade sig i hagen. Tänkta ej mer på det utan tog in dem . Tog båda själv då det är så jobbigt att alltid be om hjälp och det gick bra. Körde sen hem men sen upptäckte sus att hon höll på att rulla sig i boxen flera ggr och var konstig. Hon hade alltså kolikkänning men som tur var släppte det av sig själv efter ett tag!

Och nu ikväll skulle jag precis hoppa i säng och tittar som jag brukar i kameran då. Idag ville jag även kolla till Lorett lite extra. Och vad ser jag då om inte detta!!


Jo men visst! Rullat fast igen. Väntade ett tag men hon låg blickstill så det var bara att pallra sig iväg och rulla rätt på henne! Då för hon upp rätt till mjölkbaren. Nu säger jag äntligen god natt!

Nu var det Loretts tur att orsaka boxvila. Hon fick framskor i fredags. och igår var hon jättehalt! Sömtryck? Hovböld?  Annat? Julia drog av skon och hon reagerade väldigt mycket när vi drog en av sömmarna. Fick våtvarmt omslag över natten och Idag kom hovslagaren och då hade hon lyckats trampa halvt av sig den andra och trampat in den snett igen med sömmarna rakt in i sulan. Så nu är det risk för hovböld på båda och halt på båda. Fick i alla fall på skorna igen och har jodopaxdränkta bomullstussar i sulan och wetrap runt om. Ska ha detta i två dagar. Förhoppningsvis blir hon bättre på ett par dagar. Juliett blev verkad i fredags och det verkar ha gått bra. När vi var klara fick de gå ut trots att Lorett haltar mycket. De blev glada båda två. Medan vi väntade på hovslagaren roade jag mig med att prova ett litet fleecetäcke på Juliett som vi fått av Karin och Lisa. Hon blev jättefin i det. Och provade även grimman vi fick av Pernilla och nu passar den! Jättefin. Passade på att mäta henne. Fick henne till cirka 115 hög och fick vikten till 105 kg. Lorett fick vikt cirka 425 vilket innebär att hon fortsatt gå ner i vikt trots att jag ökat på maten lite igen. Antar att Juliett kräver ganska mycket just nu.'
 
Våtvarmt omslag och sned sko!
 
 
 
 
 
Bild från igår natt. När Lorett sover som skönast är lilla loppan hungrig och Lorett reser sig alltid. 
 
 
Skönt att sova ute, spec nu när flugorna nästan är borta.
 
Ibland är det Torina som står på vakt.  :)
 
 


Hur gulligt är inte detta??!!
 
 
'
 
 
Nu är hennes tagel för DNA-analys, chipmärkningsrapport, signalementsbeskrivning, registreringspapper från Språngrulla och kopia på Loretts pass inskickat till ASVH så nu är det bara att vänta på hennes pass. :)
 
 
 
Igår kom veterinären och tittade till Juliett. Tyckte det såg bra ut. Hon ska ha kvar plasten på hovarna någon vecka till. Förmodligen ramlar den av av sig själv annars får vi be hovslagaren ta av den när han kommer. Han kommer om cirka två veckor. Då ska han kolla till framhovarna som behöver kollas cirka var tredje vecka nu i början. Tån ska hållas lite lång till att börja med så hoven kan få rätt form igen. Dock får den inte bli för lång. Hennes bakhovar behöver också verkas. Såret på höger ben har vätskat sig lite. Ska tvätta det dagligen tills det läker. Förmodligen ett litet stygn som gått upp. Tyckte idag att det även syntes något litet på vänster.  Vi ska vara uppmärksamma på att hon inte överanstränger sig för det finns risk att såret blir en ärrvävnad som blir som ett ligament och då har vi problemet igen! Förmodligen därför hon ska gå i liten hage så hon inte springer för mycket. Idag flyttade jag pinnarna så de fick en "ny" hage där det är lite mer gräs. Kommer att flytta runt lite efter hand.  Vi tittade bara lite på Lorett. Hon såg inte direkt halt ut på rakt spår i skritt men när hon vände syntes det lite men hon ser väldigt öm ut. Kommer nog inte gå att rida henne så länge hon är utan skor. Veterinären tyckte vi skulle sko henne men jag vågar inte det. Funderar på sådana skor som vi hade till hennes bakhovar för längesedan som är som en slags gympasko för hästar som man trär på hoven och spänner fast. Tyvärr har den ena där gått sönder. Dock är de ganska dyra. Tror de ligger på 1500 paret. Fast om de skulle funka är de ju värda sitt pris. Hmm får fundera lite. Lilla loppan blev även chippad, ryckt svans till DNA-analys och signalementsbeskriven. Chipmärkningen var en tjock nål men veterinären var så snabb att varken jag eller Juliett hann blinka innan det var klart. Så idag har jag skickat in alla Julietts papper för registrering och så småningom kommer det ett pass till henne.
 
Härligt att vara ute!
 
Snacka om att man blir nervös när man ser Lorett stå så här nära Juliett. Alltså var är hennes andra framben???


 Värmen tar. Fick vara ute cirka två och en halv timme idag och Juliett var ganska pigg ute. Men väldigt trött nu. Lika varmt i boxen som ute. Luften står helt stilla där inne. Tyvärr går inte fönstrena att öppna mer än en liten springa i Loretts box. Haft en mysig helg med kurs på ridskolan. Ridit fina Ballina. Haft studiebesök på vackra Hviderups Slott där Mattias Jansson har sin träningsanläggning. Såg en fantastiskt fin treåring efter Totilas och såg även Sveriges äldsta? häst som var en shettis vid namn Sandra som föddes 1970! Såg pigg och fin ut där hon gick i en gräshage.
Här står delar av gänget och spanar på den lilla shettisen.  Fotograf Anna Sydborn.
 
Tyvärr får man ju aldrig vara glad och nöjd länge. Skulle avsluta kursen med att rida Lorett sista passet. Tänkte bara rida cirka 20 minuter och Julia kom och passade Juliett. Lorett kändes jättefin när vi travade lite bommar. Skulle avsluta med att galoppera över lite bommar och då hände något. Kanske en vrickning. Men Lorett är nu halt! :(