Vintern håller sig fortfarande borta och skönt är det. Loretts dagar rullar på som vanligt med vila, tömkörning och longering. Enda undantaget var i lördags då Julia red ut barbacka på henne tillsammans med Helene på Dakenda och Annika på Danilo. De red grusvägen ner till flygfältet och eftersom det regnat en del var det ok underlag så det blev en hel del trav. Lorett hade varit superpigg och travat på som bara den! Efter det har hon varit lite piggare faktiskt. Häromdagen longerade jag henne i paddocken då vädret var fint, och då passade hon på att dra iväg i full galopp och t o m sparka bakut! Det blev till att åka för lilla fölisen. 
 
Skenet bedrar! Här har hon precis varit helt sjövild!
 
Idag kom Julia hem och då blev det lite tömkörning i ridhuset. Hon såg pigg och fin ut, och ännu piggare blev hon när hon såg att det hade kommit ett långt släp med cirka 30 hösilagebalar och parkerat utanför ridhuset. Då drog hon återigen järnet och Julia kunde inte hålla henne och sen rejsade hon ner till kortsidan men där var Tina och MP och de ställde sig framför henne och då stannade hon! Hon har kanske lite överskottsenergi och lite vårkänslor. I morgon blir det i alla fall vila för henne då vi åker till Göteborg. Hinner mocka på morgonen innan vi åker och sedan går vi först på mässan och kl 17 är det först küren och därefter grand prix hoppning. Ska bli så kul. Sover över på Scandic Rubinen för jag orkar inte köra hem direkt efteråt. Så efter en god hotellfrukost blir det hemfärd. Ska då hinna med Lorett först och därefter se direktsäningen av världscupen från Gbg som faktiskt går live på Svt1. På torsdag ska Lorett få sin sista spruta mot abortvirus. Då går hon in i sin tionde månad. I början på april ska hon dock ha en spruta till och det är stelkramp och ev även hästinfluensa.  På det viset kommer fölet även att vara skyddat den första tiden.
Vara ute och äta det lilla gräs som finns är en favoritsyssla. 
Äntligen är all snö borta och faktiskt är det lite vår i luften! Hoppas vintern gett sig av för gott denna vinter. Lorett gillar att stå och slappa i hagen nära kompisen Gucci.

I fredags fick hon nya skor efter nästan tretton veckor! Och ändå hade inte hovslagaren så mycket att ta på henne. Han tyckte hovarna såg riktigt bra ut nu. Bestämde med honom att hon inte behöver komma mer innan fölningen utan när det är några veckor kvar kan vi själva dra av skorna och bara fila till hovarna lite. Förhoppningsvis blir hon inte öm utan kan gå utan skor hela sommaren. När hon fick sina två andra föl i Holland var hon så ung att hon ännu ej fått skor. Så då borde hon klara det nu också.

Som vanligt står hon jättefint hos hovslagaren. Passade även på att ta en liten magbild! 88 dagar kvar idag. :-)


Lorett fortsätter med tömkörning longering och lite vila där emellan. Tyckte hon verkade lite trött förra veckan så hon fick ta det väldigt lugnt men när Julia kom hem till helgen och tömkörde henne var hon hur pigg och fin som helst. Hmm Lorett kör nog lite med mig. Så denna veckan har det blivit lite mer men ändå ganska lugnt. Fast någon dag var hon ganska pigg när jag tömkörde henne så det blev t o m en liten galopp och lite ök-ad trav snett igenom. Och då fick även jag lite motion! Igår tisdag åkte jag ner till Flyinge och tittade när Julia hade hopplektion. Var första hoppningen med hennes nya häst som förmodligen blir den häst hon ska hoa hela terminen eftersom den tilltänkta skadat sig. Detta var en riktigt fin häst med dressyrstam men den kunde hoppa!Tyvärr har jag inte känt fölet fler ggr. Kanske den vänt sig nu och har bakbenen åt andra hållet?
Åtta månader: Fölet har vänt sig för att vara redo att födas. Manen har växt ut och tunn päls börjar täcka kroppen. Vikten har ökat till runt 10-15 kilo. Fölet är ganska stort nu, uppemot 70 centimeter, och har fått känselhår på sina kinder, hals och mule. Nu kan man verkligen börja se och känna magrörelser!
 
 
 
Bild från filmen "foal in mare". Här syns tydligt att fölet vänt sig och nu ligger åt rätt håll för att födas. Undrar om vi kommer att märka detta på Lorett? Har läst att det märks på stona men det gäller ju att man är hos henne just då. Verkar jobbigt att de vänder sig så här sent. Fölet är ju ganska stort redan och det blir ju en helomvändning. 
 
Hittade en liten filmsnutt från filmen. 
 
 

FOAL in MARE ( fetal development ) from PLASTICREALITY on Vimeo.

Idag kände jag för första gången fölet i Loretts mage genom små fjäderlätta rörelser vid ljumsken och flanken på höger sida. Var snabba små rörelser. Lorett var först lite sur att vi rörde magen men stod sedan alldeles still. Annika H kände också så det var inte inbillning.

Godnatt säger Lorett!
Som synes från min nedräkning på min telefon är det idag endast 100 dagar kvar till bf så med enbart tvåsiffrigt att räkna ner känns det som att det snart är dags!


Förra veckan blev enbart longering några dagar och vila några. Lördag och söndag blev det lite mer arbete för Lorett då Julia var hemma och tömkörde henne. Hon såg fin ut! Härligt att även träffa Julia lite. :-)