Lorett ville gärna komma in idag!


Idag fick jag äntligen svar på det jag redan trodde, nämligen att Loretts mamma är en skimmel. Hon heter ju Silver men kallas tydligen Speedy. Fick idag bekräftat av han som äger henne att det verkligen är Loretts mamma. Så här skrev han på Facebook. 
 
Tiggelberg Loret is born in Gasselte, the breeder is Herman Idzess from Stadskanaal, Silver is white, and all of her life she iis working as a school pony for our students in Gasselte. You can see her picture on www.manege-gasselte.nl, under the name "speedy". Kind regards. Jos
Hmm, kallas för Speedy. Då vet man var Lorett fått all sin energi ifrån. :)
 
Liknar faktiskt Lorett lite!  

Så då vet jag att Loretts mamma är skimmel, hennes pappa är brun. Canterburys mamma är skimmel, hans pappa är brun. Undrar vad deras föl blir för färg? :)
 
Vintern fortsätter vara jobbig så det blir bara ridhuset för Lorett. Både igår och idag har Julia tömkört. Igår blev det över lite travbommar och även något litet skutt i galopp över bom. Lorett jobbade på riktigt bra.
 
Idag har Julia tömkört samtidigt med Tina och MP. Vet inte riktigt vad de gjort men fick ett sms-foto.
 


Dagarna rullar på och Lorett tar det ganska lugnt. Varvar vila tömkörning och longering. Går ju inte att rida ut pga vädret. Testar några nya snösulorna på henne som sätts på vb. Har ju inte hunnit köra med henne till hovslagaren. Helgen som gick tillbringade jag i Stockholm då min kusin döpte sin pojke. Blev då vila för Lorett efeftersom Julia var kvar på Flyinge. Denna helg ska hon dock dyka upp. :-)
Ja tyvärr kom även snön denna vinter. Får hoppas att den snart smälter bort. Inte alls roligt. Lorett får bara snöklampar på skorna och kan knappt gå. Kallt och otäckt. Så nu blir det inomhusaktivteter. I onsdags blev det vila för Lorett. Och igår torsdag longerade jag henne i ridhuset.. Blev bara en liten rejsning i galopp tills hon efter ngr sekunder kom på att hon nog inte orkade springa SÅ fort. Höll på cirka 40 minuter, mest trav men även lite galopp. Idag blev det lite tömkörning, mest trav. Hästarna har kommit in ganska tidigt dessa dagar pga det dåliga vädret. Idag snöade det för fullt, och drivor bildas på vägen då det blåser rejält. De dagar vi är ensamma i ridhuset får hon avsluta med att gå lös och då vill hon såklart rulla sig. Fortfarande kommer hon runt, men snart är nog magen för stor. I morgon lördag blir det vila för henne och Helene och Suss mockar då jag är på väg till Stockholm över helgen. Julia har stalltjänst och är kvar nere på Flyinge. Denna veckan har hon äntligen börjat med ridblocket som hon har längtat efter. Jag var där nere i tisdags och såg när hon red Doris, vilket såg mycket bra ut. Denna veckan och nästa rider de lite olika hästar för Mette som sedan tar beslut vilken häst de ska få ha under ridblocket. Läs gärna Julias blogg som hon har på Flyinges hemsida. http://flyinge.se/julias/
 
 
Slappar i hagen! I förrgår blev det ett longeringspass och igår blev det tömkörning. Hon jobbade på bra efter omständigheterna! :-)
Blev tömkörning med Julia idag. Lorett var fin som vanligt och jobbade på bra.
 
 
 
 
 
Ja, det är en insekt i Loretts vattenhink! Skånsk vinter 2014!
Undrar om Lorett börjar känna på sig att ett föl är på väg?
 
Nu har Lorett passerat dag 210 och är alltså i sjunde månaden. Rider lite mer försiktigt nu då jag tycker magen börjat växa lite mer. I onsdags longerade jag henne, i förrgår red jag i ridhuset och då kändes hon ok. Igår red jag ut en sväng men då var hon inte alls på humör så det blev en väldigt kort runda. Så idag fick hon vila. Om vi har tur dyker Julia upp i morgon och rider lite. 
 
Spenderade hela förmiddagen i ridhuset i alla fall då jag hjälpte till med de hästar som skulle löshoppas. Blev sju hästar allt som allt. Tycker det är kul att se och så lär jag mig tills det blir dags för vår unghäst. Lorett ska också få löshoppa då. :) Anette kom med sin snart två-åriga hingst som Loretts gamla hagkompis Filippa är mamma till. Pappan är Cabachon e. Casall. Han var jätteduktig och riktigt cool. Roligast av alla hade nog Masterpiece som hoppade, bockade och busade.
 
I torsdags kom veterinär Anna E och gav den andra sprutan mot abortvirus. Hon ska ha en till om två månader. Veterinären tryckte på magen och fick ett mottryck!! Men sedan spände Lorett magen och vi kände inget mer. Tyvärr har inte jag känt det ännu trots att jag klämt lite både igår och idag. Hon är inte så glad över att man rör magen förstås.  Veterinären tyckte Lorett blivit stor, men inte att hon var tjock, för hon kunde känna revbenen, så det var ju bra. :)
 
 
 
 
Fynd från Vallåkra Lantmannaffär. Behövde en ny till transporten och dessutom vill jag ha en egen att mocka hagen med, och denna fina kunde jag inte motstå. Sen kan ingen heller ta fel. :)
 

Ja nu är julen slut för denna gång. Ska rensa bort alla julsaker både hemma och i stallet idag eller imorgon. Lorett har senaste dagarna blivit riden ngn gång i ridhuset, men två uteritter har det blivit. En med Hanna och Torina och en med Annika och Danilo. Båda lika mysiga. Fast Lorett är ju lite mer på tårna när Torina är med än med Danilo. :) Hmm, säger inte mer!

I lördags var det även clinic i Flyinge för Roffe. Jättebra, fast jag var helt hängig pga förkylning och kunde tyvärr inte uppskatta det så mycket som jag annars kunnat. Lorett fick vila denna dag. Igår jobbade jag hela dagen men Lorett behövde röra lite på sig då de varit inne mycket pga dåligt väder, så det blev ett longeringspass med både trav och galopp. Hon var mycket duktig och kom igång bra efter hon äntligen fick kissat.