Sedd från kameran just nu. De väntar på kvällsmat. 
Är visst Thanksgiving idag. Inget vi brukar fira i Sverige men ändå en ganska fin tradition. Dvs att tänka över bra saker som hänt och allt bra man har i sitt liv. Och trots en hel del otur detta året för mig, finns det ändå många saker att vara tacksam över. Man får inte glömma dem. 
 
Idag var jag och Julia i stallet vid 9 då veterinären skulle komma och ge Juliett sista grundvaccineringen. Nästa gång är om ett halvår och då ska även Lorett vaccineras. Därefter är det en gång om året tror jag precis som med Lorett. Efteråt red Julia Lorett i ridhuset och hon fick hoppa lite idag. Var lite seg till en början men kom sedan igång bra. Juliett var med i ridhuset. 
  Testade lite att ha Juliett som handhäst men sådär kul tyckte Juliett. 
 
 På första filmen är Juliett lite i vägen och stör nog Lorett vilket gör att hon inte fokuserar riktigt.till sista hindret.
 
Har varit några härliga novemberdagar, vindstilla och faktiskt lite sol.
Lite misstänksam när det helt plötsligt dök upp en till vattentunna. 
Ja då sitter jag uppe igen kl 4 och väntar på att värktabletterna ska börja verka. Brukar få sitta uppe någon timme sen kan jag sova igen. Gör inte så ont då jag sitter utan det är väl att jag legat still på rygg för länge. Roade mig med att titta igenom nattens bilder som hästarnas kamera skickat. Och blev så glad då jag såg att Lorett faktiskt legat ner i 30 min i sträck denna natt. Det var mellan halv fyra och fyra. För det mesta ligger hon ju bara tio minuter. Nu är de dock båda uppe och går runt i boxen och letar mat. Tyvärr är där ju ingen kvar men lite halm slinker väl ner. 
Nu ligger de ju faktiskt bra med plats för båda två. 
 
Av någon anledning hade jag lite mer ont i ryggen igår men var ändå i stallet en liten stund. Helene var snäll och hämtade mig och då hon bara skulle mocka blev det bara en liten stund. Åse var snäll och red Lorett en sväng och Juliett var lugn i boxen. Jag åkte innan de var klara men jag antar det gick bra. Hade koll på Juliett i kameran och så länge de andra hästarna är inne och hon har lite hö att tugga på är hon ganska nöjd. Fast när Lorett kommer tillbaka brukar hon slänga sig på henne och måste dia direkt, oavsett hur länge Lorett varit borta. :)
 
Igår var Helen G snäll och mockade. Idag kommer Julia hem. Hon har varit och flugit i Norge några dagar denna gång. Ska bli så skönt och roligt att hon kommer hem. Är hemma till lördag denna gång. 
 

Torsdag
20.00-21.00 Fälttävlan inomhus SVT Play

Fredag
19.00-20-30 Invigning och internationell hoppning SVT Play

Lördag
15.30-17.00 Familjematiné SVT Play

19.00-20.00 Internationell hoppning SVT Play

Söndag
10.45-11.45 Interntionell hoppning SVT Play

13.10-16.00 Världscup Dressyr-kür SVT Play

14.00-15.00 Sammandrag SVT1

14.00-16.30 Världscupen i Madrid SVT Play

17.00-17.55 Sammandrag världscupen i Madrid SVT1

20.25-21.15 Fyrspann SVT Play

I torsdagens sändning kommer ett 7-årigt sto efter Canterbury att delta i inomhusfälttävlan. Ska bli spännande att se. I Sverige är hans avkommor bara 2 år i år men denna är från Tyskland där de äldsta är just 7 i år. Ganska ung häst ändå. Jättefin så klart!Photo: Canterbury-dottern DSP Clara till Stockholm!! 

Tyska Anna Siemers tar med sig 7-åriga stoet DSP Clara e Canterbury - Heraldik xx till Sweden International Horse Show  i helgen och inomhusfälttävlan i Friends Arena!
Julietts storasyster! ;)

Igår den 24/11 fyllde Juliett 6 månader. Var i stallet en sväng på kvällen med Åse som även mockade till dem. Hon fick bara ett litet äpple som present. Känns så tråkigt att jag inte kan pyssla alls varken med henne eller Lorett. :(

Lorett blev riden av Åse i söndags och igår vilade hon. Julia red henne i lördags och hade även Juliett med sig i ridhuset. Jag var hemma då och sparade mig och ryggen tills vi skulle åka till Flyinge på show och tävling senare på dagen.

 Julia lyckades ta en selfie trots att hon höll båda hästarna. :) Från lördagen. 
 
Nu har ännu en vecka gått och jag har " bara" 10veckor kvar med min korsett och sjukskrivning! Var på röntgen i torsdags och som tur var såg allt bra ut. Känner dock ingen förbättring än. Ny röntgen och läkarbesök om två veckor. Som tur är är allt bra med Lorett och Juliett. Julia har varit borta hela veckan men folk i stallet .ah varit snälla och Mockat och Åse red Lorett tisdag och torsdag. Tisdagen hade vi även Juliett i ridhuset så hon fick springa lite. Idag fredag var Julia hemma. Dock hade hon mycket att göra på det blev lite stressigt i stallet men hon hann rida Lorett och Juliett fick vara med. Lorett såg jättefin ut men verkade en aning trött. Tror inte hon sover så bra nattetid. Hon ligger ner men bara korta stunder typ tio min
Som vanligt var Lorett jättefin och som vanligt red TIna jättefint. Bra kombination. Men när Tina stannade till vid läktaren och Lorett såg mig såg hon lite spooky ut. Undrar om hon tänkte: Va, sitter du där? Vem passar då min bebis?? Hon kan ju inte veta att jag har koll via kameran. :)  Gnäggade en gång efter henne men sen var det inget mer. Och idag, till skillnad från i söndags, var Juliett lugn i boxen som vanligt. 
 
 
Dock ville inte Lorett stå i spolboxen men det vill hon nästan aldrig men med leriga fötter är det den som gäller.
 
dåligt med bloggande men lite har det väl hänt sen sist. Har varit i stallet alla dagar men fortfarande kan jag ju inte göra något. Julia tömkörde en dag, onsdags tror jag det var och red i torsdags. Passade också då på att med Juliett där för nu dröjer det tills Julia är hemma igen innan vi gör något med henne igen. I fredags mockade Julia på morgonen och fick hjälp av sin mor då de sedan skulle iväg och få nycklarna till Julias och Fredriks nya lägenhet. 
Julia bevisar hur rent och fint de mockat genom att själv provligga i halmen! Gillas!
 
I lördags åkte Julia och jobbade och kommer inte hem förrän på torsdag kväll men folk i stallet ställer upp och mockar. Tror dock inte jag kan få de andra att provligga. :) Lorett fick vilodag och Annika H var snäll och mockade. I söndags mockade Åse och sedan red hon även Lorett. Det var första gången hon red henne men det hade gått jättebra. Jag var i stallet och passade Juliett. Hästarna kom in tidigt det stormade ute. På kvällen var det överaskningsfest för Lotta som fyllde 50. Vi hade samlat ihop pengar så det räckte till både lektion med sin häst för Jan Brink nere på Tullstorp, en fin ridjacka och blommor. Susanne J, Bitte och ngr fler hade gjort jättefint i kafeterian och dit blev Lotta lurad av Steen då hon trodde hon skulle ut och äta bara de två. Var rädd hon skulle bli sur då hon egentligen inte ville bli firad men hon var jätteglad. Det bjöds på lax och potatisgratäng och tårta. Däremellan var det en liten tipsrunda i ridhuset med frågor om Lotta. Trevlig kväll med mycket folk, säkert 30 personer och i princip bara folk jag tycker om och känner. Tyvärr kunde ju inte Julia vara med då hon jobbar. Jag kände mig lite trött och hade lite ont i ryggen på slutet så då bröt vi upp men då var klockan ändå ganska mycket Körde inom stallet en sväng och fyllde på vatten och kollade till hästarna eftersom de stått inne länge. Allt var bra med dem och de fick även en liten tuss hö i väntan på kvällshöet. Sen körde Helene och Suss mig hem.
Foto. Pernilla A ("lånat" från FB)
 
Nu ska jag vila en stund. Har varit vaken sedan halv fem i morse då det gjorde för ont att ligga. Sitta gick däremot bra. Idag hämtar Tina mig 14:30 och då följer jag med till stallet. Hon mockar till Lorett idag och ska även rida henne.  
 
Fått ny tid till röntgen och läkaren på torsdag. Får hoppas på positva besked då. 
Ja tiden går sakta när man inte kan göra något vettigt med sin tid. Längtar efter hästarna hela tiden men vet de har det bra. Har varit i stallet en liten stund varje dag men kan ju inte göra ngt alls där. Som tur är har Julia varit ledig dessa dagar så då är det lugnt. Blir lite värre nästa vecka när hon ska iväg och jobba, men stallkompisarna har ju lovat att hjälpa till så det ska nog ordna sig. Skönt att vi har kameran. Sä här såg de ut just nu. Väntar på Steen för frukost och utsläpp. Juliett passar dock på att äta lite förfrukost. :) 
 
Igår fick Lorett en uteritt med Julia. De red längs slingan. Blev mest skritt då det är ganska mjukt och blött. Jag var då i stallet och passade Juliett. Dock står jag utanför boxen. Kan inte riskera att hon börjar busa med mig. Därefter var vi på kalas hos "farfar" som fyllde 74 och sen körde Julia mig hem. Passade bra att äta tårta denna dag då vi även firade att vi haft Lorett i 9 år!
 
På väg till Fredrik körde Julia inom stallet och kollade till dem inför natten. Det var precis dags för kvällsmat då, i regel får de alltid den kl 21.  Julia skickade detta fotot till mig. 
 
 Nu har jag varit vaken ett par timmar då jag vaknade tidigt pga smärta i ryggen men nu känner jag att tabletterna börjat verka så nu hoppar jag i säng en stund till. 
Trötta efter att ha varit ute en grå novemberdag. Mina fina hästar. :) Tog nyss fotot via live-kameran.
 
De har fortsatt mysigt med varandra i boxen. Nu får Lorett stå med utetäcket på natten då de som släpper ut henne ska slippa det momentet på morgonen. Annars vill jag helst ha henne utan eller med ett fleece som bara har en maggjord. Men ibland får det bli lite annorlunda. Är glad att jag får så mycket hjälp ändå. Dock kommer jag att ha mycket att mocka i hagen i februari.
 
Selfie med Julia och Juliett nu ikväll.
 
Lorett och Juia var ute på en skrittrunda med TIna och Masterpiece. Mysigt tror jag för alla. Juliett var som vanligt lugn i boxen. Jag passade henne via kameran. 
 
Ja fort kan saker och ting förändras. Ibland till det positiva och ibland det negativa. I tisdags kväll blev jag avslängd, ja det var så det var, av en häst och skadade ryggen. Fick åka ambulans till sjukhuset där det konstaterades en fraktur i ryggen. Tur i oturen så kan jag röra mig och jag slipper operation. Dock har jag väldigt ont och ska gå med korsett i tre månader. Vilket innebär att jag måste vara sjukskriven i tre månader, inte göra något ansträngande heller. Som tur är har jag Julia och resten av gänget i stallet som ställer upp och tar hand om hästarna. Har således inte sett Lorett och Juliett sen i tisdags men fått ngr foto av Julia. Och som tur är har jag kameran att kolla dem lite. Dock har jag varit för dålig för att orka men nu börjar det kännas bättre. Har fått utskrivet starka smärtstillande. Kommer aldrig mer att rida någon annan än mina egna hästar. 
 
Ute i hagen i förrgår. Täcke även på Juliett då det regnade och hon hatar att bli blöt. Tack snälla stallkompisar som tagit på täcke och släppt ut dem på morgonen!
 
 
Och detta var från i förrgår kväll. Hästarna nattade och klara av Julia. <3