Igår onsdag blev det lite tömkörning för Lorett. Hon var duktig och jobbade på bra. Fick trava nudg bommar idag igen. Juliett fick bara ta det lugnt. Verkade vara trött och har i princip sovit som en stock hela natten! Hon fick nytt regntäcke igår som är helt Ofodrat. Det andra hon hade har vi fått och det var för varmt nu. Ska ju bli regn idag och tycker det är bite för kallt än för att bli blöt. Agneta från betet ringde också och förmodligen blir det bete för Juliett den 24 maj. Och i morgon kommer Julia hem
Lorett behöver alltid kissa innan jobb! ;-) 

Juliett är alltid sugen på en morot!

Juliett i sitt nya täcke. 
Blev bara mockning och lite mys i hagen idag med fina hästarna!  På fredag är äntligen Julia hemma igen. :-D 
Hästarna har det mysigt ute i sin fina gräshage och efter helgens regn var det fint idag, t o m solen tittade fram och värmde skönt. Har kommit på bästa sättet att hålla Juliett ifrån mig när jag vill mocka i hagen. Hon är ju jobbig då och vill bara busa och stegra över skottkärran eller bita i den. Men nu har jag med en liten sprayflaska med vatten och när hon börjar så får hon en liten dusch på nose och vips fattade hon galoppen, dvs efter två ggr höll hon avstånd. :)  Passade även på att borsta henne lite i hagen. Fäller jättemycket och hon älskar att bli borstad. Har kommit på att ryktskrapan är bäst just nu att borsta med.  På kvällen blev det lite tömkörning för Lorett. Suss var snäll och hjälpte mig dä jag kände mig som typ 95 vad gäller ryggen.  Efteråt hämtade jag Juliett och så fick hon springa lite i paddocken då hon verkat lite rastlös. Lorett var med så klart. Igår gick jag och Lorett rundan runt dammen.  I morgon blir det vila då jag jobbar natt och börjar kl 16 så då hinns bara mockning. 
 
 
 
 
 
Lorett efter tömkörningen. Fin!
 
Pytteliten filmsekvens från tömkörningen. 
Julia vill att jag ska blogga så jag gör väl det trots att jag inte har något särskilt att skriva. Har varit en lugn vecka för Lorett och Juliett. I måndags red ju TIna och i tisdags var det dags för vaccinering mot hästinfluensa för båda. Nu är Juliett klar med sin grundvaccinering vad gäller hästinfluensa och stelkramp, så nu följer hon Lorett och nästa gång blir om ett år för båda. I onsdags var det en jättehärlig kväll så då tog jag Lorett och gick runt dammen med henne. I torsdags blev det inget alls och inte heller i fredags. Men nu går de hela dagen i gräshagen och de verkar mycket nöjda med det. Inte så mycket gräs än men tillräckligt för att de ska klara sig på det hela dagen. Och ikväll kom regnet så nu sätter gräset fart. Ikväll lördag var jag bara tvungen att göra något med Lorett. Kände mig trött i ryggen och som grädde på moset råkade Lorett trampa mig på stortån och framsidan av foten så jag trodde nästan foten var bruten. Tänkte om jag måste röntgan den, har jag åtminstone frikort!! Satte den i kallt vatten ett tag men fick sen köra hem och fortsätta kyla den lite. Släppte faktisk lite sen så jag kunde köra tillbaka till stallet. Men blå och svullen är den. Blev en liten kort tömkörning med Lorett. Hon var på lite bushumör, inte konstigt när hon stått så många dagar denna veckan, men ändå helt ok. Hon fick trava ganska många ggr över tre cavalettibommar så det blev lite jobbigt för henne. Var ganska långta avstånd så hon fick ta i lite. Någon gång blev det galopp där inne. .Men det gick också bra ).
 
Juliett har inte gjort något särskilt i veckan. Verkar ganska trött när de kommer in. Är väl jobbigt att gå och äta gräs hela dagen. :) Har gått runt stallet med henne ett par kvällar och hon har varit snäll. Hmm kanske en kväll var hon lite busig. 
 
Två trötta tjejer! Tar på krafterna med gräsätande. 
 
Mötte dessa när jag körde hem häromkvällen. Inte ett dugg rädda faktiskt. FIna!
 
Tömkörning ikväll. 
 
Godnatt!
 
Godnatt!
 
Och just det, igår den 24/4 blev Juliett 11 månader. Och i morgon den 26/4 fyller Julia 22 år! Hon verkar ha det mysigt i NYC. Läs gärna hennes blogg!  http://juliaro.blogg.se/
 
Idag åkte Julia till New York och ska stanna där i tio dagar. Hon har dessutom varit iväg och jobbat i princip hela föregående vecka. Hon hann in om stallet en sväng i lördags eftermiddag och red Lorett i paddocken. Juliett fick vara med. Annars tömkörde jag en dag och Emma var snäll och red en dag i förra veckan. Idag red TIna henne i paddocken. 
 
Idag fick de också gå ut några timmar i gräshagen. Blir några timmar ett par dagar sen får de gå där hela tiden. Är dock minimalt med gräs där än så länge men det kommer att växa igång nu när solen och värmen kommer. Har varit härligt väder idag.
 
Julias och Fredriks rutt som jag följde via telefonen. 
 
Fick också nedanstående foto skickade från planet då de hade WIFI ombord. 
Tror det är Grönland där nere. 
 
 
Lite foto från nya hagen idag. Trodde de skulle spirnga mycket, i alla fall Juliett, men gräset var viktigtast. 
Ingo tyckte det var spännande med Juliett och först föltuggade hon mot honom men sedan var hon kaxig! 
 
 
Sen två foto från när Emma red i förra veckan. Såg bra ut som vanligt! :) 
 
 
Tur Juliett har fått egen box för hon gillar att bre ut sig!
 
Tina red i paddocken idag. Lorett såg ut som om hon aldrig gjort något annat än dressyrat! :)
 
Trött och lite lätt svettig efteråt!  
 
I morgon blir det inte kul för det är dags för vaccinering av båda två. Fy för sprutor säger Lorett och fy för veterinärer säger Juliett! 
 
Idag hoppade Julia Lorett lite i ridhuset. Juliett var med. Hon hade varit helt vild ett tag men hoppa över någon bom gör hon inte! Fast hon är intresserad av dem ;-) . Själv var jag på jobbkurs. Kom lagom tills de var klara. :-(  Har regnat hela dagen så bådas  täcke var blöta. Hade ett annat till Lorett och kom på att jag fått ett av Karin och lisa som de haft till sin åring men tänkte att det nog var för stort men provade i alla fall. Och ja lite stort var det men inte för stort. Så nu har hon ett vanligt hästtäcke i storlek 115. Ska bli regn igen så därför jag vill hon ska ha täcke annars kunde hon gått utan nu när det börjar bli varmare ute. Men det har blivit kallt igen .
Blev en härlig uteritt för Lorett idag igen! Och jag tror att även Julia tyckte det var kul. Man kan ju ha mycket kul med hästar mer än att tävla. Ska bli mycket sådant i sommar med Lorett. Fick i alla fall följande foto skickade till mig från uteritten då jag var på jobb. Juliett skötte sig fint själv hemma i boxen.  Idag red de iväg andra hållet från igår och Lorett hade även idag varit pigg och framåt.
Veckan som gick var ju Julia iväg och jobbade. I söndags och måndags blev det vila för Lorett. Juliett hade gjort ganska mycket när Julia var hemma så lite lugnt för henne gjorde ju inget. Det blev finare och finare väder allt eftersom veckan fortskred så de var ute länge på dagarna. I tisdags tömkörde jag Lorett i ridhuset. Hon var duktig och kämpade på bra. I onsdags var Åse sugen på en uteritt i det fina vädret och ville låna Lorett vilket hon så  klart fick. Hade gått jättebra. Lorett blev lite laddad men inga problem med kontrollen tyckte Åse. Torsdag och fredag blev det åter vila. Igår lördag var Julia hemma igen, och då blev det en liten uteritt med Juliett i släptåg. De travade och galopperade nästan hela vägen ner till dammen. På hemvägen fick Stella skritta på Lorett och Julia ledde Juliett. Idag söndag var det först kalas för Julia och Fredrik efterom de är i New York när de fyller år den 24 och 26. Så vi var i stallet vid 18-tiden och då red Julia ut själv på Lorett. De hade ridit hela rundan runt dammen och upp runt fältet på andra sidan vägen. Tog endast 20 min då Lorett var taggad och det blev ganska mycket galopp. Julia hade inte behövt driva något alls. Härligt för båda!  När de kom tillbaka till stallet skrittade hon av i paddocken och då hämtade vi Juliett som var jättepigg förmodligen för de kommit in tidigt idag. Hon for i alla fall runt i galopp och visade även några travsteg som såg superfina ut! :-) 
 
 
Uteritt idag!  Julia sa att Lorett skrittade så fort att bilderna blev suddiga! :)
 
 
Inga täcken när vädret är härligt!
 
 
Trött efter att ha härjat rundor i paddocken! Men hon verkar sova gott i sin egen box. Behöver inte vara på sin vakt av att Lorett går runt henne.
 
Ja just det, mätte Juliett idag och hon är HELA 135 cm! Alltså som en liten C-ponny nu. Länge var hon bara 120 cm. Och köpte ny grimma igår och det blen nu i storlek ponny. Innan hade hon shettis. (Lorett har cob-storlek i grimma. )
 
Ja så har det varit påsk igen och jag har jobbat som vanligt. Julia åkte iväg och jobbade igår så nu har jag hästarna själv hela veckan. Får väl bli lite tömkörning och har vi tur kanske någon vill rida Lorett någon dag.  I lördags blev det uteritt med båda hästarna. Går så bra även om Juliett försöker bita Lorett emellanåt. Lorett är snäll och gör ingenting fast den lilla loppan är jobbig. Så tur Lorett är så cool annars hade det inte funkat. Filmade lite när de kom tillbaka.  Lite mer bus på hemvägen. :)
 
 
I fredags red Julia lite i paddocken och invigde nya sakerna i köpt på Charlies i Jönköping.  Jag tycker Lorett ser maffig och fin ut! 
 
 
Igår var det fint väder så Juliett fick gå utan täcke och eftersom jag sedan skulle till jobb blev det att hon slapp det hela natten med. Var ganska kallt när de gick ut i morse, fruset faktiskt, men eftersom det var vindstilla var det ändå skönt. Och sen kom solen och nu är det jätteskönt. Lorett fick på sitt Rambo eksemtäcke och slapp det varma vintertäcket. :) Fast hon har gått med antingen 200-grams eller 100-grams nu ett bra tag så inga tjocka vintertäcken för henne.  Fotona från igår då det blåste lite kallt. Blev en vilodag för båda.
 
 
 
 
Nu har jag och julia varit och kollat på Canterbury och han var finare än någonsin. Det var hingstvisning på Markebäcks i Askersund. 
 
Canterbury med sin 3-åriga son!
 
Hann också med att göra ett stopp på charlies i Jönköping. Var en jätteaffär och vi gkorde lite fynd.
 
 
I söndags longerade jag Lorett och det gick ganska bra.  I måndags fick hon vila. Tisdag car Emma snäll och red henne, och även igår torsdag. Hade gått bra. I onsdags var julia hemma och red själv ocj juliett var med.
Emma och Lorett ☺