som jag lärde känna genom Viarp och som blev en riktig vän förlorade kampen mot cancern den 11 februari. Begravningen äger rum i Ottarps kyrka den 4 mars. Hoppas att många kommer, det hade Anna gillat. Hon ville ju vi skulle ha fest efteråt men det blir det så klart inte. Ni som kände Anna och tyckte om henne, hoppas ni kommer. Man ska anmäla sig senast 1 mars. All info finns på Annas minnessida där man också kan skriva en hälsning, tända ett ljus eller ge en gåva till cancerfonden. 
 
Anna och hennes älskade häst Punjab.  Tror de hittat varann igen.
 
 
Idag var vi ganska tidigt i stallet. Julia mockade snabbt då det var halv stom ute och hästarna ville in. Innan vi tog in dem fick Lorett och Juliett vara en stund i ridhuset med mig och Julia hjälpte till att ta in övriga hästar. De var vilda idag. Filmade Juliett lite när hon sprang och idag var det lite oroligt då hästarna utanför var på väg in och det gnäggades en hel del. Lorett var cool som vanligt och gnäggade bara efter morot. :)
 
 
 
I lördags kom Julia hem efter att ha varit borta hela veckan. Skönt att ha henne hemma. Hon red en liten stund på Lorett för att känna lite på henne inför söndagens träning för Lotta. Tränade ihop med Helene. Filmade enbart lite av travarbetet där de fick jobba lite mer. Galoppen var superfin så lite synd jag missade att filma den. Lorett jobbade i alla fall på jättebra och skötte sig fantastiskt som hon alltid gör och gjort. :)
 
Eftersom jag vaknat tidigt idag igen, kl 05:00 får det bli en favorit i repris från 2009. 
 
 
Tack till snälla Tina som tar sig tid och rider Lorett nu när Julia är iväg hela veckan och jag fortfarande inte kan. I måndags red hon mycket förvänd galopp och denna gång blev det mycket öppna. Först i trav och sedan i galopp. Lorett har alltid svårt för det, spec i höger trav, men hon såg superfin ut med Tina.  Liten filmsnutt kommer här, eftersom Julia såklart alltid vill se. :) Youtbube har dock plockat bort ljudet då radion stod på i ridhuset och tydligen spelades någon låt som inte var tillåten.
 
Igår blev det bara lite pyssel med hästarna. Lorett fick duschat ben och hovar och Juliett fick stå i gången själv en stund. Spännande! Idag är tina snäll och ska rida Lorett. 

 
 
Som synes på bilderna ovan blev Lorett riden av Tina idag. Och hon var pigg och fin! I lördags blev det en skrittrunda för henne och Juliett eftersom Lorett hoppat dagen före. Juliett var riktigt duktig på att gå på promenad och hon kunde även stå uppbunden i gången och bli borstad och få hovarna kratsade.
 
 
 
 
Och igår söndag red Julia lite i ridhuset. Lorett kändes fin men var inte alls framåt. Funderade på om det kunde vara träningsvärk efter hoppningen? På oss människor är den ju värst andra dagen så varför skulle det vara annorlunda för hästar? Så det blev bara ett litet kort pass. Idag har Julia åkt iväg och jobbat och kommer inte hem förrän lördag middag. 
 
 
 
 
 
 
som lärde mig att en stor blå jacka kan vara en effektiv fölhanterare.  
Out of sight but never out of mind.
alla ska veta så vill jag att min blogg ska finnas kvar så länge det bara går. Kan ju finnas några som vill läsa om oss om 50 år? Om mina fina hästar i alla fall.  :)

Foto från igår kväll. Alla <3-ans dag.
 
Idag fick Lorett hoppa lite mer med Julia. Hon tyckte det var kul. Tina och MP hoppade samtidigt. Jag filmade.
 
Juliett var med i ridhuset när det byggdes fram. Mycket spännande. Fick sedan vara i boxen. Åt hö en stund men vilade sedan. Skönt att hon kan slappna av trots att Lorett inte är där. 
 
 
är bra på att roa sig själv. Tur det för mamma häst är inte så road av att leka.
 
Allt bra med hästarna men tungt med annat. Idag kom Julia hem och fick då lite presenter som värmde. Och de fina tulpanerna fick jag häromdagen av min mamma.

Julia red Lorett idag och såg fin ut. Var väldigt pigg och blev då lite stark. Men bra att hon är lite pigg igen för hon har varit lite seg på sistone. Hanna red ju henne i förrgår och hon meddelade att " Hon kändes ganska fin, lite "lat" först men sen kom hon igång! Blev ganska jämn i galopperna också. Red nog bara 25-30 min."  och igår longerade jag henne en stund. 

Juliett och Lorett var en stund i ridhuset idag medan Julia mockade. 
Vilken fin häst!! Idag fick vi proffshjälp med Lorett. Tack! När livet är jobbigt mår man alltid lite bättre när man ser sina fina hästar. Djur är verkligen en gåva. Och tack till snälla Åse för ännu en mockning.  Vad skulle vi gjort utan dig??? :-) 
Filmade lite igår när Julia red och jag lekte med Juliett. Har en bit frigolit i handen och viftar med när hon kommer för nära. Den var effektiv. Försökte få henne att gå över de vita plankorna och det gick bra. Hon fick lite äpple när hon gjort det och sen gick hon direkt tillbaka till plankorna och sen direkt till mig för nytt äpple. Hon verkar lättlärd. :)
 

Nu har Julia åkt iväg på jobb och kommer inte hem förrän på torsdag. Får se om jag kan börja longera Lorett lite så hon håller igång.  Julia har ridit dessa tre dagar hon varit hemma men innan dess vilade hon fyra. Hon har varit jättefin att rida säger Julia och de hoppade även lite en dag och det gick också väldigt bra. Vi är nog lite partiska i hur fin hon är för ingen annan vill ju rida henne. ;-) 

Åh vad tiden går. Men lika gullig är hon! Och älskar godis!
http://instagram.com/p/ysYrvnK2XD/

N
 
fick Lorett och Juliett vara en sväng i ridhuset medan Åse var snäll och mockade. Julia är i Norge just nu och väntas hem onsdag eftermiddag. Juliett var lite småbusig som vanligt och lekte faktiskt med bollen en liten stund, åtminstone tills hon höll på att ramla över den.  FIck skjuts hem med Helene när allt var klart. Kratsade hovarna på Lorett och fick faktiskt kratsat bakhovarna på Juliett. Testade om det skulle gå och det gick faktiskt över förväntan. Framhovarna ger jag mig dock inte på ännu.  Tyckte Lorett såg väldigt rund ut idag. Hmm hon håller nog på att gå upp i vikt igen. Inte bra men inte mycket att göra åt för tillfället. Snart kan jag nog longera henne åtminstone, så då får det bli mycket av det och mycket galopp! :)
 
Lyckade filma lite när Juliett lekte med bollen.