Nu är Julia iväg och jobbar i sex dagar så då blir det tömkörning alla dagar. Inget Lorett älskar men finns inga andra alternativ. Hon måste ju röra på sig.  Julia har i alla fall ridit ut med henne i veckan och det gillar hon!  Våra dagliga promenader fortsätter också så länge jag har semester. Sen får jag se vad jag hinner. Hon har det i alla fall skönt ute i sin fina gräshage. Ingen kompis tyvärr men kompisar sidan om och till hösten är ju lilla loppan hemma igen. Allt är bra med henne på betet.
Tömkörning i går kväll!

Juliett på betet i torsdags.

uteritt med Julia onsdag och torsdag. Hon var mycket pigg!
Hittade nedanstående roliga foto från september förra året. Längtar tills lilla loppan kommer hem igen. 
Jag och Julia var på betet idag och Juliett var på riktigt gott humör, till skillnad mot sist jag var där, men då var hon blöt och det gillar hon ju inte. Tog på grimman och det var inga problem trots fyra veckor på bete. :) Tvättade lite runt ögonen som runnit lite och satte även på lite flugmedel. Passade också på att borsta henne vilket hon älskar. Hon fäller fortfarande mycket. 
 
 
 
 
När vi kom hem red Julia i paddocken. Blev ett aktivt moionspass på en 30 min cirka. Tidigare på dagen hade jag gått en sväng med henne vilket jag ju försöker göra varje dag. 
 
 
 
 
Var en sväng hos Juliett idag. Hon verkar ha det superbra. Hade ett litet ytligt sår på vänster fram men jag har ju sett hur den gule har backat mot Juliett och det kanske hänt då. Inget hon verkar ha besvär av. Det ytliga såret på halsen som hon haft sedan första dagen ser bra ut. Bara lite päls som saknas nu. De tre småttingarna dvs ettåringarna låg ner när jag kom. Smög iväg en runda men de hade redan fått syn på mig. Ska bli ganska mycket regn framöver nu men Juliett har tjock päls så det klarar sig nog. Fotade en hel del med Julias kamera och här är några av dem.
 
 
 
Flyinge var toppen. Jättefint boende på Gaspari Lodge. Jag och Annika C badade i jaccuzzin sent på fredagskvällen. Skönt för min rygg. Fredagen började med ett tömkörningspass för mig och Lorett. Före lunch fick vi se lite frihetsdressyr på Flyinges hästar. Efter lunch blev det ännu ett tömkörningspass för mig och Lorett. Här kunde man styra helt hur man ville lägga upp det men eftersom jag inte kan rida än, fick det bli så. Julia var med mig ner och det var skönt för hon hade packat all utrustning och körde även Lorett ner. Så körde jag ner i hennes bil eftersom hon sedan stack direkt därifrån efter lunch till sitt jobb. Lorett var duktig i tömkörningen men det var sjukt varmt dessa två dagar så det var lite jobbigt. Saker jag måste jobba på är min tömfattning och att ha stöd på ytter. Och bättre bjudning på Lorett.
 
 
På kvällen var det frihetsdressyr med våra egna hästar och Lorett var ju en stjärna. Gå upp på podiet och stå still och lös där klarade hon galant. Kunde nästan buga också men hon blev lite stressad av Bosse. 
 
 
Dagen efter hade jag tömkörning med Lorett på förmiddagen. Fortsatte med samna övningar som gårdagen. Dvs övergångar, hitta stöd på ytter, flytta i skänkelvikning och trava över bommar på böjt spår. Och just det, jag ska även tänka på min position, inte komma bakom henne utan mer snett sidan om.
 
På eftermiddagen hade jag valt ridning och då fick Julia rida som precis kom tillbaka från jobb då. Lorett såg jättefin ut och de fick bra hjälp med bl a Loretts form. Filmade lite. Fick även se lite mer avancerad frihetsdressyr med Flyinges hästar. 
 
Blev även en liten runda för dem i de fina omgivningarna. 
 
Fick på fredagskvällen rapport från Anette som varit på betet och kollat sin häst att allt verkat bra med Juliett. De går i hagarna bredvid varann eftersom hennes är en valack.  Juliett hade bland annat stått och kliat med sin bästis den gula. Fick nedanstående foto från henne. 
 
Väl hemma fick Lorett en långpromenad med mig i söndagskväll. Hon var jättetrött när vi kom hem på lördagskvällen. Hon fick gå ut i hagen tre timmar och travade faktiskt då, hade nog längtat efter den. Men när jag sedan tog in henne vid 21 ställde hon sig och sov direkt i boxen. I alla fall en lång runda med mig och vi fick med oss Annika H och Danilo. I måndags tömkörde Julia lite mitt på dagen och sen på kvällen gick jag en runda med henne igen. Ska försöka göra det varje kväll nu när jag är ledig. Bra både för mig och Lorett. Igår tisdag blev det en liten hoppträning för Lorett och Julia. Såg jättebra ut. Började hoppa fram på en plastcavaletti och ett litet kryss. Höjde efterhand krysset och sedan gjorde vi om det till ett räcke. Hoppade ett par ggr på kanske 70 cm och sedan ville Julia ha upp det till 1 meter. Lorett har inte hoppat så högt på säkert två år och knappt Julia på ett år. Men det gick jättebra. Hon hoppade några gånger i vänster varv och några gånger i höger. Lorett taggade till lite i hoppningen och verkade tycka det var kul. Avslutade med att hoppa det lågt en gång. Jag var så nervös att jag glömde fota/filma!! Gårdagskvällen avslutades med en promenad igen. Ska börja ta tiden och kolla hur långt det är. 
 
FIlm nedan från när Julia red på Flyinge.
 
 
Skönt väder denna veckan och Juliett har det så skönt på sitt sommarbete. Var hos henne idag och det blev lite kli, lite borstande och lite flugspray. Hon låg ner när jag kom med de andra andra fyra stående runt sig på vakt. ;-)  Hon verkar poppis hos de andra. Själv verkar hon vara en mycket snäll häst. 
 
Tre åringar på rad! 
 
Mycket gott gräs i deras hage.
 
Lorett fick på nya skor i måndags så det var skönt. Julia och jag har trimmat lite tömkörning eftersom det är kurs på flyinge nu fredag och lördag för bo jenå. Ska bli kul att komma iväg och bo över på fint ställe. Lorett får bo i körstallet. Igår tömkördd jag på förmiddagen och så fin hon var. Så kvällen red Julia dressyr. Idag red Julia runt dammen med henne och det tycker hon är roligast. Blev badad efteråt. Nu ikväll gick jag bara en liten runda med henne.
 
 
Nu har min semester börjat och det är så skönt!  Ska ägna den mest åt att försöka bli bra i ryggen, dvs göra sjukgymnastiken varje dag och cykla en sväng varje dag. 
 
Idag var jag en sväng till Juliett och kom precis lagom tills de skulle byta hage. Så hjälpte till med det och så kul de tyckte det var. Här är en liten filmsnutt.  Juliett verkar trivas jättebra vilket är skönt. 
 
 
Det går bra med Lorett nu. Juvret är llite och mjukt och hon verkar ok. Det enda är att hon tappade en sko i onsdags och redan innan det har jag i en vecka försökt få tag på hovslagaren då det är hög tid. Efter fyra sms fick jag äntligen svar att han skulle kolla efter tid och det var i torsdags morse. Ikväll kl 23:55 fick jag äntligen en tid, och typsikt var det på måndag kl 11, precis samtidigt som jag själv har läkartid. Dock får min egen tid strykas då Lorett är prio 1 och hon måste verkligen skos. Hoven där skon åkte av är lite söndrig, och hon är dessutom lång i tårna  Så skönt hon ska få på skor. Ska även sätta på bak nu. Hon har gått utan sedan hon fick Juliett förra året och det funkar på mjuka underlag men så fort hon går på lite grusväg (även utan ryttare) så ömmar hon. Och på fredag ska hon och jag åka på kurs till Flyinge. Det är tömkörning och dressyr men då jag inte kan rida än ska Julia rida något pass och sedan tömkör jag för resten. Ska bli jättekul att tömköra för en av Sveriges bästa dressyrtränare. :) Innan Lorett tappade skon har Julia hållt igång Lorett jättebra. Hon har varvat lite uteritter med dressyrpass och lite markarbete. Nu när skon är av har det blivit lite longering och faktiskt kunde Julia tömköra lite igår. Är sjukt rädd för fång i dessa grästider och hon har blivit för tjock av gräset så daglig motion är ett måste.