Fy vilket väder lilla Juliett får stå ut med!! Ska regna hela natten. Känns inte ett dugg kul detta......

Foton från i lördags och då var allt ok med henne. Och Lorett verkar ok nu. 
Ja igår fyllde Lorett 17 år och den dagen började inte bra. Hon hade en jobbig natt där hon vankade runt i princip hela natten och slog med svansen. Vid halv fem på morgonen när jag vaknade och kollade kameran hade hon symtom liknande kolik. Visade sig att det var juvret som var så spänt på henne så hon hade enorma smärtor och kunde nästan inte gå. Och röra juvret fick man absolut inte. Fick ringa veterinär som kom och sederade henne och vi fick även bremsa henne för att kunna röra juvret. Veterinären mjölkade ur massor ur henne men ändå var det mycket kvar när hon slutade. Man ska helst inte mjölka ur dem då det stimulerar nybildning men nu måste vi för att lätta på trycket eftersom hon har så mycket, men vi får inte tömma det helt. Hon var mycket bättre efteråt. Fick lite lugnande att ha i beredskap om vi behöver ge henne själva, någon midasd sort man lägger under tungan. Dock kunde Julia mjölka ur henne på kvällen efter att ha duschat juvret en lång stund med ljummet vatten. Det tyckte hon var jätteskönt. Julia kunde även rida ut med henne tillsammans med Anna och Saga och det tyckte Lorett var jättekul. Hade varit pigg och glad. Och eftersom Julia mjölkade ur lite på kvällen var natten lugn. Hon har även legat ner och sovit två ggr vilket hon brukar göra. Har inte heller gnäggat efter Juliett idag. Jag åkte dit vid 9 nu i morse och tog in henne direkt och spolade juvret igen. Kunde dock inte mjölka ur henne något men hon verkade ok. Lite senare kom Julia och Stella och de red lite i paddocken och hon hade varit pigg och glad. Nu ikväll testade vi att släppa ihop henne med Dakenda och det gick jättebra. Så skönt. Så från och med imorgon har hon en kompis i hagen. Skulle fotat ihopsläppet men glömde. Bara foto från innan idag när de gick i hagarna bredvid varann.
 
Och vad med Juliett? Jag har varit där och kollat till henne både igår och idag och allt verkar vara bra. Hon är lite avvaktande och försiktig och hon håller sig till den gula, dvs ardennern. Idag såg jag att den andra åringen försökte närma sig Juliett flera ggr men Juliett är lite på sin vakt. En gång föltuggade hon mot den. Sen la den bak öronen och sprang mot den gula och jagade ivägn den en bit, precis som om den ville ha Juliett för sig själv men då sprang Juliett efter den gula och ställde sig hos henne igen. :) Snäll Juliett. Men när jag körde gick alla nara varandra och betade. 
 
Foton från i går
 
 
 
 
 
Foton från idag
 
 
 
Idag har det varit sommarvärme och mycket har hänt! Dock veckan som gick hade Julia stand by men hann ändå lite till stallet. Lorett var på uteritt en dag och reds i paddocken en dag. I torsdags blev det lite löshoppning för båda och båda var duktiga! I går lördag blev det lite vanlig hoppning för Lorett i ridhuset och Juliett var med.
 
Idag fick Lorett en uteritt med Helene och suss och dakenda och då passade jag och Julia på att ta Juliett och köra med henne till sommarbetet. Hon var jätteduktig med att gå på släpet alldeles själv, men när vi kört bara fem min, såg jag i kameran att hon hoppade över frambommen med frambnen!!! Trots att den var hög och hon satt fast ordentligt. Fattar ej hur det gick till men Julia var fantastisk och fick ner henne.
Juliett i transporten precis efter incidenten. Lite svettig och skärrad just då.
 
 
Sen åkte jag med henne och då gick det bra. Framme på betet träffade vi de andra och det är två andra åringar, en tvååring och en treåring. Först var Juliett jätterädd och försökte springa ifrån dem och helst ut från hagen igen men efter en stund gick det bättre. Helene som var där i krokarna ikväll körde förbi och kollade till henne, och hon verkar ha hittat en bästis. Såg lugnt och mysigt ut enligt Helene. Skönt!! Och skönt det är så nära så jag kan åka dit och titta till henne när jag vill.  
 
 
 
 
 
 
Där hemma väntade Lorett som inte fattat riktigt var Juliett är. Hon har fått lite lugnande då vi vet hur hon kan stressa upp sig. Hon kom ut i hagen efter ridturen och har gnäggat efter Juliett men ändå varit lugn. Och samma inne, emellanåt går hon fram till fönstret och gnäggar men är sen lugn. Hoppas det håller i sig och att även hennes juver töms snabbt. Lite sorgligt att denna period med dem nu är över. Idag var det också ett år sedan Juliett föddes och i morgon fyller Lorett 17 är.
 
Lorett gnäggar och tittar ut genom fönstret
Inte hänt så mycket då Julia var iväg och jobbade hela förra veckan. Tråkigast var att hon planerat rida KM med Lorett som var i torsdags men hon fick tyvärr inte ledigt. Jag har försökt hålla igång Lorett med longering hela veckan och det har gått bra. En kväll råkade lotta skrämma henne och jäklar vilken trav hon fick! 
I torsdags var vi hembjudna till Pernilla och då red Helene henne annars hade jag inte hunnit med. Hade med Juliett i ridhuset men hon var lugn. Gick en sväng på slingan efteråt och Juliett gick snällt men snubblade mycket. Fattar ej varför. Idag kom hovslagaren och verkade henne så hoppas det blir bättre nu. Julia kom hem i lördags och åkte direkt till stallet och det blev en uteritt med Lorett tillsammans med två andra. Lorett hade varit pigg och glad. Jag jobbade. Igår blev det ett pass i ridhuset utan Juliett. Idag kom som sagt hovslagaren och verkade Juliett. Lorett får vänta ett par veckor till. Juliett behövde nu då hon ska iväg på sommarbete på söndag. Sedan red Julia i paddocken och Stella som var med i stallet idag fick också en liten ridtur vilket gick bra. Lorett är ju väldigt snäll och säker. Blev också lite lastträning idag och vi fick in Juliett idag! Lorett var också med. Körde en liten sväng ner till viarp och hem igen. :-) 
Vackra Juliett !
Mysigt att klia varandra.
Julia och Lorett efter ridningen igår.

Stella på Lorett efter ridningen idag. Juliett passar på att dia när Lorett var klar och stod still ;-) 
Lorett vakar från sitt håll och vi från vårt. Hur ska vi klara oss när Juliett åker till sommarbetet?
Så här trött var Juliett efter en liten lydnadsträning med Hanna. Började med att jag skulle gå med Juliett runt stallet som jag brukar, men det var hästar på ridbanan så hon blev helt vild. Då gick jag in och beklagade mig för Hanna så då tog hon henne och vi gick till ridhuset. Och vi vet ju hur Juliett brukar bli där!  Och nu var hon helt ensam där och det har hon aldrig förr varit. Så Hanna försökte bara få henne lugn och att hon skulle lyssna på henne. Gå fint och inte försöka bitas eller springa iväg. ;-) Fick ganska bra koll på henne efter en liten stund. (Och hela tiden hörde vi Lorett gnägga i stallet.) Skönt att ha Hanna till hjälp nu när inte Julia är hemma, för jag tror inte jag hade fixat det själv. Ska få lite hjälp även i morgon. Hade ju inte behövts om Julia varit hemma men hon är som sagt iväg på jobb nu och kommer inte förrän på fredag. Då blir det lastträning igen. Blir också vila för Lorett fram tills dess. 
Gick ner till viarps paddock för lite miljöträning för Juliett men det behövde hon inte träna på för hon var hur cool som helst. Kom även bilar och körde om nära men det var inte heller några problem. Julia passade på att hoppa några språng med Lorett då hinder stod framme och det såg så bra ut. Idag blev det en liten ridtur för Lorett i paddocken och Juliett var med. Efter skulle vi lastträna Juliett och det behövs tränas på! Sen fick de gå ut i hagen igen. Härligt väder idag!
Ja äntligen kom Julia hem så det blir lite kul för hästarna igen. :-)  Själv jobbade jag igår men fick två foto skickade till mig. 
Julia hämtade in dem från hagen. Jag hade redan varit där tidigare och tagit av Lorett täcket då det var skönt väder. Juliett var redan utan. 

Och äntligen fick Lorett komma ut på en uteritt. Hon hade varit väldigt pigg sa Julia och de hade ridit hela rundan även runt fältet på andra sidan vägen. 

Fina Juliett väntar på att Steen ska komma och slappa ut dem. Foto från halv sju i morse.