Idag kom de fina biljetterna till olympia. Vilken service att skicka till Sverige och inte kostade det extra ens en gång. Inte som ticnet precis. Idag mår Lorett bättre tycker jag men inte helt ok. Veterinären fick komma en gång till igår kväll. Fortfarande ingen förstoppning men något fel var det på henne. Alla prover är bra. Nu fick hon lite metacam och det gjorde susen för då piggnade hon till. Och som sagt verkar hon l.te bättre idag. 
Igår morse upptäckte vi att Lorett hade kolik. Skönt att ha equined att ringa i sådana lägen. Vi är nog bland deras bästa kunder för tillfället! Var i alla fall ingen förstoppning än så Lorett fick kramplösande och ordinerad att stanna inne men att vi skulle gå ut och gå med henne. Gick flera gånger i ridhuset med henne och hon blev bättre. Dock när hon kom tillbaka till boxen lade hon sig ner igen. Dock låg  hon lugnt nu utan rullningar. Hon har i princip legat ner hela natten vilket hon aldrig gör annars. Var i stallet kl 6 igen och gick med henne. Verkar hängig men har matlust och lite bajs finns i boxen. Har släppt ut henne nu och hon har ätit frukost. Inte lagt sig ner ute.  Vi  får hålla koll på henne under dagen och hoppas det går åt rätt håll. Märklig kolik. Enligt ursula kan det vara gaskolik eller en förstoppning som sitter längre in. Hästar har ju enormt långa tarmar. Men vi håller tummarna att det går åt rätt håll nu!  Foto från igår.
 Julia passade på att träna lite med Juliett och busa lite.  Blev lite longering som hon ganska snabbt fattade vad det gick ut på. Hoppa däremot verkar hon inte tycka är kul.

Jag har hela tiden hävdat att aquilia måste ha haft ont någonstans för en sådan avkastning som hon gjorde med mig känns inte sunt någonstans. Hon var inte överpigg eller laddad och jag hade inte dålig balans när jag red.  Nu har det kommit fram att hon har en allvarlig skada i halsen som hon gått med länge. Hon var väldigt stel att rida och stackaren har blivit utsatt för alla möjliga olika ridstilar att försöka få henne mjuk. Inte konstigt hon kastat av folk.  Nu går hon i väntans tider och då slipper hon ha ont mer. För det går inte att åtgärda.
Nu fick Juliett lite leksaker. Förhoppningsvis biter hon i dem och inte i väggen. 
Idag fyller Juliett 1,5 år. Ville köpt någon rolig hundleksak till henne men hittade ingen passande. Hon får ha det en annan dag. Fick lite äpplen! Lorett med såklart. Stod i gången och blev borstad och fick kratsat hovarna. Duktig! Mäter idag 143 cm ;-) 


Julia red en sväng i ridhuset med Lorett.
Tidig höst/sensommar
 
 
 
Julia och Lorett tävlade regional dressyr LA4 och fick drygt 63%. Inte dåligt av en hopponny bland stora hästar. Dessutom första tävlingen på tre år för båda. 
 
 
Jag var i Portugal. Besökte Lissabon och portugisiska ridskolan. Avslutade besöket med att bo några dagar på Morgado Lusitano. Trevliga människor, fint land, ställe och jättefina lusitanos. Tyvärr kunde jag inte rida men var mysigt ändå. 
Delar av gänget på Morgado. Vi var 11 st. 
 
Översta bilden På besök i sin "gamla" box. Nedre bilden, för ett år sedan. Lite större nuförtiden!
 
Stella har fyllt 10!
 
 På liten promenad med båda. Juliett fick testa att ha benskydd på både fram och bak, och det var väl inget med det tyckte hon. :)
 
Går ganska bra att äta från samma hög. Lorett är ju som hon är när det kommer till hennes mat.
 
Juliett fick en släng av feber när hon kom hem från betet. Fick hög feber i ett par dagar. Hela 41,6°. Men släppte efter några dagar och sen var hon bra igen. Gjorde kolla masken på henne och hon hade 1025 EPG och blev således avmaskad.  Hittade läbbiga styngflugelarver efter det. Var lite smal efter betet men har nu ätit upp sig. Får inte så mycket hö ute, då Lorett helst inte ska äta så mycket och Juliett väljer hellre att äta det lilla gräs där finns i hagen. I boxen får Juiett så mycket hon vill. Får även lucern tre ggr/dag. 
 
Lorett går lite på halvfart då Julia ju är borta en hel del. Men hon ser fin ut. Håller även igång tömkörningsträningen varannan torsdag för Sven Alfredsson och det funkar superbra. 
 
Dessutom har jag börjat rida så smått. Gör ont i ryggen men det gör det även annars. 
 
Jag och Julia har bokat resa till London 17-20 dec. Ska gå på Olympia Horse Show på fredagen och lördagen tillbringas i London.  Ska bli kul. Måste bara hitta någon som kan mocka fredagen och lördagen. VI har bokat så vi hinner med hästarna själva på torsdagen innan vi åker och även söndagen hinner vi en sväng på kvällen. Ska bli jättekul!