I torsdags var det fullt upp med Juliett och Lorett. Först kom veterinären då det var dags för den årliga vaccinationen. Gick bra.  Hade tänkt kolla Julietts tänder men i samråd med veterinären beslöt vi att vänta ett år till. Därefter lastade vi Juliett och körde med henne till hovslagare Rebecca. Juliett var hur duktig som helst med allt. Kom dit lite tidigt men gick bra att gå.med henne utanför och vänta. Hovarna såg ganska bra ut tyckte Rebecka och sa att det går åt rätt håll, och vi ska dit igen innan betet och Julia ska fortsätta fila lite på utsidorna varannan vecka. Juliett var dock helt slut när vi kom hem. Blev mycket samma dag.  Även Lorett som stått och gnäggat efter henne där hemma var trött. Kanske lite påverkan av vaccinationerna med. 
Hos hovslagaren. Fanns två hästar i en hage bredvid som var intressanta, spec en liten shettis. 
 
Igår fredag var massör/fysioterapeut  Eva Cavell och kollade Lorett. Lite spänd i ländryggen som förra gången men mindre denna gång, dock lite mer på höger sida om ryggen. Kan bero på att vi börjat komma åt hennes högra bakben då Julia tränat mycket dressyr privat.. Enl Eva finns det inga hästar som är helt liksidiga. Knackade loss lite och satte sedan TENS på ryggen. Men överlag tyckte hon Lorett var fin och det var mindre än sist hon var hos oss i september. Så ingen mer behandling behövs tyckte hon. Skönt att veta hon är ok. Vi ska fortsätta med den ridning och arbete vi gör nu. Tänka på att flexa ryggen före och efter ridpassen.
Härligt solig dag som dock startade med en iskall vind för att mot eftermiddagen bli vindstilla. Hästarna fick gå utan täcke från kl 14 och de passar alltid på att klia varandra så fort täckena åker av. Därefter tränade Julia för Lotta i paddocken och det gick bra.Avslutade med att gå in i ridhuset och rida upp LA1-programmet. Såg fint ut. Därefter hämtade vi Juliett så då hon skulle kunna springa av sig i paddocken lite. Dock var hon mest intresserad av gräset i kanterna, men lite spriing och bus var ju tvunget. Lorett käkade också mest gräs då, men rulla sig är alltid tvunget tycker hon. Igår red jag lektion i Viarp. GIck riktigt bra spec med tanke på att jag knappt ridit något de senaste två veckorna. I morgon blir det klubbtävling för Lorett och Julia nere i Viarp. 
 
 
 Skönt att sträcka ut sig lite tycker Juliett. I slutet på maj är det återigen dags för sommarbete! Känns som att hon nyss kom hem därifrån!
 
Gräset börjar dyka upp och då är inte hö så kul längre, men de två (läs Lorett och Ingo) som minst behöver det står kvar tills det är slut. Den växande unghästen och det dräktiga stoet som skulle behöva lite extra hö, har lämnat.
 
Juliett är en stjärna på att stå uppbunden.  Här får hon testa Loretts boots. Lite stora, men Loretts benskydd passar. :)
Loretts nya träns! 
 
Vårluften tar på krafterna. De är trötta när de kommer in. Här Lorett med hängande läpp.
 
Var hos hovslagaren i torsdags dvs den 31 mars. Då hade det gått 13 veckor sen sist. Hon behöver inte skos ofta, vilket ju är bra ekonomiskt. Enl hovslagaren kunde hon gått 2 veckor till!  Skönt tycker Lorett som inte är så road av det hela.
 
Kunde inte motstå denna bild som är från när Juliett var några dagar gammal bara. Har hänt lite på de snart 2 åren som gått! Procentuellt måste hon ju ha växt mer än alla andra!
 
Så här ser hon ju ut idag. :)
 
Nytt träns och schabrak inköpt på Göteborg Horse Show. Det var jag och Julia som åkte upp på lördagen och hem måndag förmiddag. Såg världscuphoppningen på lördagskvällen. På söndagen såg vi först kuren i dressyr och därefter var det Göteborg Trophy.  Höll på Roffe som red Casall men tyvärr slutade de trea. Var förmodligen sista gången Casall gick i Göteborg då han börjar bli till åren. I dressyren höll på Patrik och Tinne men tyvärr slutade Patrik på fjärde plats men Tinne kom tvåa. 
 
Hotellfrukost är bäst! Bodde denna gång på Scandic Rubinen men måste säga att Opalen är bättre. Har redan nu bokat rum till nästa år på just Opalen!
 
Shopping mellan klasserna!
 
Patrik Kittel på mässan.
 
Ett gäng hoppryttare har kul! (Eller offrar sig för sponsorerna). Simon Delestre, Henrik von Eckermann och Ludger Beerbaum. 
 
Julia och Lorett kämpar på med dressyren. Blev ett litet avbräck då både jag och Julia jobbat så då har Lorett fått ofrivillig vila, och dessutom vilade hon ju när vi var i Göteborg. Men nu är de på gång igen. I söndags red Julia ut runt fälten. Blev två varv runt övre fältet. I måndags trimmade hon lite själv och igår tränade hon för Lotta. Nu blir det vila i två dagar igen då vi båda jobbar, så det blir ingen träning nere i Viarp ikväll. Jag ska försöka rida igen på fredag om det finns plats. På lördag ska Julia återigen träna för Lotta och på söndag blir det klubbtävling.