Bästa sättet att spendera fredagskvällen är med Lorett och Juliett 😄. På eftermiddagen gick jag och Julia en runda på slingan med båda och Juliett tyckte det var spännande! Sen red jag Lorett på kvällen helt ensam i ridhuset. Trodde hon skulle vara lite seg då vi var ensamma men nej hon var mycket fin och lagom framåt. Red många övergångar skritt och trav och sen testade jag en övning jag sett på hippson och den funkade bra. Dock red jag den i skritt, och i övningen var den i trav. Får göra det nästa gång. Först var det sluta en bit, sen öppna en bit, och sen böja om till förvänd sluta. I galoppen red jag lite sidvärts och öppnor.
Här finns övningen.

Kunskapsklippen Del 1 - Rakriktning med Marianne Esseen Söderberg from Hippson on Vimeo.

Avslutade sedan stallet, och fredagskvällen, med att borsta Juliett länge vilket hon älskar! Dock blev det bara ett foto på Lorett idag efter ridningen. 
Ja allt flyter på bra. Kört en gång till med Juliett till veterinärens hovslagare och hennes hovar ser bättre ut. Ska fortsätta fila lite själva, läs Julia, varannan vecka och sen tillbaka om åtta veckor. Hon, dvs hovslagaren, tyckte det var bra att vi släppte Julietti ridhuset några gånger i veckan så hon får springa av sig eftersom hon inte rör sig så mycket i hagen. Bra för hennes ben och hovar. Och i ridhuset där det är mjukt rör hon sig obehindrat. Där blir det lite bus och sen springer hon några varv det fortaste hon kan. Mest galopp då såklart! Kan se ut så här när hon busar. Klicka på bilden!
 
Igår ringde också Agneta som har sommarbetet i kågeröd och undrade om Juliett kommer till sommaren och ja det är planen. Hon behöver det. 
 
Lorett är det också bra med. Julia tränar hårt med henne för en start i medelsvår dressyr senare i år. Hon ser fin ut och när jag red henne för Lotta i onsdags kändes hon superfin! 
 
Juliett på promenad.
 
Här värmde solen på så då blev det en stund utan täcke och det tyckte de var toppen! Passade på att klia varann. Längtar till våren.
 
Lorett på liten promenad efter dressyrträning.
 
Lorett på uteritt med Julia. Det vågar inte jag mig på än.