Ja nu är Lorett fint igång. Förra veckan red jag två träningar och denna veckan red Julia först privat för lotta i tisdags och i onsdags träning nere i Viarp. Båda träningarna gick bra och Lorett tycker det är så kul nere i Viarp. Blir väldigt pigg!   Idag torsdag var det dags för tömkörningen i Skromberga och Loftu var så fin! Juliett får springa av sig lite i ridhuset och det gillar hon. Annars är det mest bara träning för henne att stå uppbunden, kratsa hovar, spola benen vilket vi gjort en gång och det gick bra.  Kylan har nu lämnat oss och hagen är mjuk och lerig igen! Så inga skor på Juliett nu. Tog lite foto när det var rimfrost både på träden och på hästarna. 

Julia tömkör idag.
Träning i Viarp
Juliett i spolspiltan.
Åkte med Juliett till Anne och hennes hovslagare med Juliett eftersom hon varit lite halt och hovarna växer snett. Hon var jätteduktig både med lastning och att åka. Skötte sig även utmärkt gör.Anne. Hovslagaren kommenterade att Juliett verkligen litade på oss då hon var rädd men gick där vi gick. Summan av besöket blev att hon verkades på utsidan på båda fram. Hon ska sen filas lite på var fjortonde dag vilket Julia fick visat hur man gör så det sköter hon. Ska tillbaka om sex veckor för uppföljning. 
 
 

Juliett åker transport :-) #canterbury1226

Ett filmklipp publicerat av Jonna (@tiggelberg) Jan 14, 2016 kl. 11:52 PST

 
 
 
Hoven efteråt. Borde tagit förebild då det syntes stor skillnad. 
 
I måndags tränade Julia och Lorett privat för lotta vilket gick jättebra. I onsdags var det dags för träning nere i Viarp och de hade fortsatt med ungefär samma övningar och det gick ännu bättre nu. Lorett hade varit pigg och glad! Dessutom är hon nyklippt då hon hade mammutpäls! Nedan när de gick ner till viarp. Själv jobbade jag.
Börjar komma igång lite mer med Lorett nu då Julia varit hemma ganska mycket sista veckorna och ridit ofta. Själv rider jag lite på halvfart fortfarande men det känns ok. Och Lorett känns och ser väldigt fin ut!  Snart dags att börja träningar med henne en gång i veckan för Lotta nere i Viarp. Blir specialdressyren där och jag och Julia kommer att dela på gångerna eftersom vi båda jobbar oregelbundet. Hennes tömkörning för Sven Alfredsson i Skromberga kommer ocksa att dra igång så fort vädret är bättre.
 
Lorett tappade ju en sko den 29 dec men som tur var fanns ridskolans hovslagare på plats så han var snäll och kom och slog på den. Dagen efter red Julia och började med att skritta lite på vägen men sen blev det ridhuset. Blåsigt och kallt men soligt. 
 
Nyårsafton kom och gick som den brukar. Jobbade men åkte efter jobb till Glumslöv för lite firande där. Blev också en sväng till stallet och önskade hästarna gott nytt år. I år blir Lorett 18 och Juliett 2!  Tyvärr har Juliett blivit lite halt och troligen beror det på hennes hovar. Hon går lite snett och sliter mer på insidan så där är hon rak och utsidan flyter ut. Detta på framhovarna. Enl vår hovslagare rättar det nog till sig när hon växt klart. Tror det beror på hon är i växtfas. Veterinräen tycker absolut man ska göra något nu, och en annan hovslagare var inne på att sko henne. Och där i mitten står vi och vet varken in eller ut! Nu är det i alla fall bestämt att veterinärens hovslagare ska komma och titta och göra en bedömning. Blir förhoppningnsvis snart så vi får besked vad som kan göras. Och nu när det frusit på är hon såklart ännu mer öm och kan knappt röra sig i hagen. Kom då på att köpa barfotaboots till hennes framhovar och nu har hon gått med dem i tre dagar och det funkar super. Sliter ju inte heller på sina hovar och kan gå bättre på det hårda. Tog in henne i ridhuset idag för att se om hon självmant ville röra på sig och gissa om hon ville det! Rena rodeouppvisningen med bootsen på och allt. Tog sen av dem och hon rörde sig ok. 

 
Hade messat vår hovslagare om att Lorett tappat en sko men inte fått svar. Skrev sen igen att tappskon var på men det var ändå dags att sko henne så vi fick en tid den 2/1. Alltid lika nervöst när hon blir skodd men allt gick bra denna gång.  Kylan har som sagt kommit till Skåne och det är både kallt och blåsigt. Ingen bra kombo tycker hästarna. Så det blir tidig ingång för dem på dagarna. LIka bra med tanke på hur dåligt Juliett kan röra på sig ute ändå. Häromdagen var det lite sol så då passade vi på att fota Lorett lite.
 
 
Idag var det återigen blåsigt, snöade lätt och -8° så då fick både Lorett och Juliett hals på sig. Satte på dem ute i hagen. Får säga att Juiett är väldigt tålig med allt vi sätter på henne. Underlättade förstås att hon helst står still i hagen nuförtiden! Det är Loretts gamla täcke och hals hon har. Lorett hade det när hon var i fin tävlingskondition. Just nu går det inte om magen på henne! Så tur Juliett kan ha det, då Julietts egna är helt ofodrat, och det är lite för kallt för det. Juliett verkar inte ha fått Loretts tjocka päls så hon behöver tyvärr täcke.
Är redan trött på minusgraderna!
 
Äter och sover är det hon sysslar med i boxen! Får i princip hur mycket hö hon vill när hon är inne och äter dessutom lucern tre ggr om dagen.