Ja nu är sommaren här igen med besked. Nästan för varmt för min del men men. Allt rullar på. Jobbet är ganska lugnt ett par veckor till . Har fått gjort en hel del både hemma och i stallet. I stallet är det den årliga städningen och målningen som avklarats. Har bara några allmänna ytor som vi ska hjälpas åt med. Transporten är tvättad både in- och utvändigt och servad. Lorett går ute dygnet runt fortfarande och trivs med det! Allt även bra med Juliett på betet. Tack vare regnet som kom i början på juli är gräset grönt och frodig hos henne! I år är hon inte smal! För en dryg vecka sen fick hon verkat hovarna av en som också har sin häst hos Agneta så det var smidigt. Han gjorde ett riktigt bra jobb. Nu har hon varit där i drygt nio veckor. Ska bli mysigt att få hem henne i slutet av augusti. Då börjar allvaret i dubbel bemärkelse.

Idag var vi återigen på tävling och denna gång i Ödåkra. Lorett och Julia red först LB1 och sen LA1. I första klassen tog de återigen en fjärdeplacering denna gång på 66,6.% vilket är lite bättre än sist och bland det bästa de fått. Fick som vanligt kommentar om lydig häst. :)  I klassen efter var båda lite matta dels pga. värmen men även pga att Julia varit sjuk hela veckan men de gjorde ändå en fin ritt på drygt 63%. Dock ingen placering men ändå inte långt efter vinnaren som vann på drygt 66% Vi var alla mycket nöjda! När vi var klart fick Lorett några hinkar kallt vatten över sig vilket hon var nöjd med. Även med sin betfor hon fick mellan klasserna.  Fast bäst var nog ändå att komma hem till sin hage och kompisarna. 

Ren och fin transport!
 
Tror de hade missat att det var fyra placerade i denna klass för det stod att priser sponsrades av Hööks och ettan tvåan och trean fick täcke och schabrak från Hööks medan Julia som då blev fyra fick krimskrams som det kändes de bara roffat ihop, bla en kaffemugg det stod ödåkra ridsällskap på och någon reflex. Men men själva plaeringen och de fina procenten var ändå viktigast och dessutom fick vi rosett och plakett. ;) För övrigt mycket trevlig tävling i Ödåkra med trevliga och kunniga funktionärer. Åker gärna dit igen. 
 
 

Ja nu är sommaren här igen med besked. Nästan för varmt för min del men men. Allt rullar på. Jobbet är ganska lugnt ett par veckor till . Har fått gjort en hel del både hemma och i stallet. I stallet är det den årliga städningen och målningen som avklarats. Har bara några allmäna ytor som vi ska hjälpas åt med. Lorett går ute dygnet runt fortfarande och trivs med det! Allt även bra med Juliett gå betet. Tack vare regnet som kom i början på juli är gräset grönt och frodigt! I år är hon inte smal! För en dryg vecka sen fick hon verkat hovarna av en som också har sin häst hos Agneta så det var smidigt. Han gjorde ett riktigt bra jobb. Nu har hon varit där i drygt nio veckor. Ska bli mysigt att få hem henne i slutet av augusti.

Idag var vi återigen på tävling och denna gång i ödåkra. Lorett och Julia red först LB1 och sen LA1. I första klassen tog de återigen en fjärdeplacering denna gång på 66,6.% vilket är lite bättre än sist. I klassen efter vår båda lite matta dels pga värmen men även att Julia varit sjuk hela veckan men gjorde ändå en fin ritt på drygt 63%. Vi var alla mycket nöjda!

Tillbringade fredagen i Falsterbo med Julia. Såg nationshoppningen där Sverige blev tvåa. Såg även lite dressyr där Patrik Kittel vann. När han red ärevarv kastade han blombuketten han fått, och Julia slängde sig efter den och lyckades norpa den framör en missnöjd tant. Julia var i alla fall nöjd. Ända sedan hon var ganska liten har hon försökt fånga blombuketter.  Shoppade lite på mässan. Julia hittade en snygg jacka, och sen blev det någon tröja och lite andra småsaker. Såg också när Patrik Kittel red sin kur på Scandic inne på hoppbanan som en avslutning över deras karriär då Scandic nu går i pension.
 
 Idag lördag röjde jag lite i Loretts hage, bla klipptes/sågades lite grenar bort som hängde över el-linorna och dessutom så lågt att Lorett inte ville gå in där under. Men nu är det fint! Sen kom Julia och hon red en sväng i ridhuset. Jag testade också att rida en stund då vi red med dressyrsadeln som är nystoppad. Kändes riktigt bra. Red också bettlöst med Dually-grimman, vilket Annika C tipsat om. Kändes riktigt bra även det. :) Därefter blev det en tur till Juliett som fick lite flugmedel. Allt var bra med henne och hon var riktigt gosig och duktig idag. 
 
Trots semester är det fullt upp hela tiden. Antingen är det något med hästarna som ska fixas eller så är det något hemma. Men skönt att få saker ur världen. Idag är det Falsterbo som gäller så då får Lorett vila och sen är semestern slut! Har dock ganska bra sommarschema så ska nog hinna med lite mer denna sommar. Juliett har det fortsatt bra på betet. Måste bara jaga fatt på en hovslagare som kan komma ut och verka henne.  Allt är bra med Lorett. Hon fick nya skor förra veckan och allt gick bra denna gång Hon har också varit på sadelprovning i Helsingborg då jag inte var nöjd med hopp/uterittssadeln så där sålde vi vår gamla för ett bra pris och hittade en som satt bättre. Har även stoppat om vår dressyrsadel så det ska bli kul att se om känns någon förändring hos Lorett. 
 
Julia har också hunnit med att vara ute och tävla igen. Sist i Viarp gick det ju jättebra. Nu var det i Åsbo och första tävlingen för dem på bortaplan sedan slutet på 2012!  Lorett skötte sig så klart jättebra förutom att domarbåset var jätteläskigt helt plötsligt då en funktionär dök upp där och sen ville hon ju inte gå förbi där. Men för övrigt jättebra. I första klassen som var LA3 fick de drygt 61% och ingen placering. Men i andra klassen som var LB2 på lång bana slog de till med 66% och en fin fjärdeplats. Ettan hade bara 68% så det var inte så långt ifrån. Inte dåligt att slå sig in bland de främsta i en klass med 24 storhästar! Nu kommer foton för nu hinner jag inte skriva mer. Julia och Falsterbo väntar. Ska plocka upp Julia i Hyllie då hon jobbat.
 
Fick ha luva några dagar på betet då hon var irriterad i ögonen. Funakde bra. 
 
Lorett sover ute nästan hela tiden. Kommer bara in om det är riktigt dåligt som det var denna onsdag med massa regn och blåst!
 
 
Hej matte! 
 
Hos hovslagaren. 
 
Hela gänget på betet.
 
 
Hej då!
 
Skönt att sova inne när det spöregnar!
 
Ganska fint på min framsida nu.
 
Lorett i sin hage och oftast med eksemtäcket på. Annars hade det inte funkat att gå ute dygnet runt.
 
 
 Men mitt på dagen och gärna lite blåst är bäst för då kan Lorett gå utan täcke!
 
Kli med Ruby
 
Fortfarande är Juliets bästa kompis ardennern. När jag kom låg hon med sitt huvud på ardennerns rygg.
 
 
 
Julia passade på att fila lite på utsidan av hovarna som hon brukar göra lite då och då, men nu börjar det bli dags att få tag på en riktig hovslagare så hon kan verkas.
 
 Tävlingen hos Åsbo rf!
Fina på tävlingen och fint pris blev det!
 
Sover ute när det är tidig morgon och gärna i halmen jag lagt ut. :)
 
Trött efter gårdagens tömkörning och väntar på att få gå ut.