Idag fick Lorett hoppa lite. Gick superbra. Hade en liten kombination med kryss och ett galoppsprång till ett räcke och sen två galoppsprång till en oxer. Avslutade med att oxern låg på en meter! Var dammigt i paddocken då det inte regnat på evigheter och Lorett är ju lite känslig för det, men med ett nosskydd så gick det bra ändå. 

 

Lorett i sitt fina vinnartäcke som vi vann hos @Veidelandshästshop på facebook! Hon kommer vara både snygg och varm i vinter. Är ett Amigo bravo medium 250g. 

 

Och Juliett är kvar på betet men blir nog bara någon vecka till. Får hoppas Lorett inte blir arg detta året. 

Fina Juliett på betet. Snart dags att komma hem. 4 månader har gått fort.#PetiteJuliett #canterbury1226
 
 
 

Fina Juliett på betet. Snart dags att komma hem. 4 månader har gått fort.#PetiteJuliett #canterbury1226

Ett filmklipp publicerat av Jonna (@tiggelberg) Sep 17, 2016 kl. 10:41 PDT

Ja sommaren dröjer kvar så Juliett är kvar på betet. Förra året tog vi ju hem henne den sista augusti men då var betet dåligt och hon var smal. Så är det inte i år! Dessutom är Lorett även ute på natten fortfarande så Juliett får stanna så länge Lorett är det.  Och nu är Julia i Spanien på semester så skönt för mig att Juliett är kvar på betet. Henes sår ser lite bättre ut och hon ser inte halt ut och verkar inte öm där, men under själva såret finns en liten svullnad. Får hoppas den går bort snart. Fick tag på en hovslagare som kom ut och verkade henne i tisdags. Inte lätt att få ut ngn på betet men hon började bli lite lång i tårna så det behövdes. Fick tag på en ung kille som kom och fixade henne. Gick snabbt och lätt och han var snäll och tålmodig. Brukar visst verka unghästar. Har också verkat de två 1-åringarna som går med Juliett.  Allt bra med Lorett. Jag har tränat lite extra med henne och ibland går det strålande och ibland är hon bara för pigg! Men hellre det. Idag står uteritt på schemat då hon gått dressyr flera dagar i rad.  Hon fick massage häromdagen och det gillar hon för det mesta. Vissa ställen är förstås skönare än andra att få massage på, men så är det ju också med oss människor. Överlag tycker massören hon känns fin i kroppen. Hon var också hos hovslagaren förra veckan och fick nya skor, och det gick bra denna gång med. Inte alltid det är så ju, Men han kommenterade hur fint musklad hon var och det var ju kul, för när han drog med handen över hals och rygg trodde jag han skulle säga hon var för tjock! 

På tisdag kommer Julia hem och då rider nog hon lite för på onsdag ska hon träna för Rose Matiesen. Därefter ska det vara clinic på klubben för banbyggare Jonas Holmberg. Ska bli spännande. På torsdag är det dags för tömkörning för Sven i Skromberga och sen är det nog inga fler planer på gång. Får se hur vädret är i slutet på nästa vecka för då kanske vi kommer att hämta hem Juliett. 

Fina framhovar efter verkningen och resterna efter alla hovar!

 

Såret som det såg ut häromdagen.

Ingen smalis detta år! :)

 

Mums med äppen. Lorett får massor varje dag då det finns äppleträd vid stallet. 

Söta Lorett får massage. 

 

Jag och Lorett har tränat programridning för Charlotte Persson vid två tillfällen. Nu andra gången var det lite bättre, men jajg har lite att träna på. Var dock en mycket bra programridning för efter programmet var det cirka 20 minuters träning på det man behövde träna på och wow så mycket bättre känsla jag fick. Och kortare tyglar med!  :)