Måndag och tisdag

0kommentarer

Jobbat två fulla dagar så det har blivit sena kvällar i stallet. Igår måndag var Lorett ensam i hagen när jag kom. Det visade sig att Jordan var iväg ett par dagar med Saga, så då behövde jag inte fundera ens om Lorett skulle vara ute eller inne, inne fick det bli då. Ganska skönt då det blåste rejält. Red således i ridhuset och hon kändes fin. Hade gummigrejorna på då hon känts stark föregående dag. Red i dressyrsadeln, och red lite olika programdelar, bl a serpentiner i galopp vilket hon gjorde bra.
 
Idag tisdag kom jag till stallet vid 18;30-tiden. Mockade först boxen och sedan fick hon stå och vila medan jag mockade hagen. Tog en timme och särskilt bra blev det inte, då det är mycket gräs där de lägger sina högar. Och hade inte fåglarna varit på dem så hade det varit lätt, men nu är det inte det. Bad Steen klippa någon dag i hagen så blir det lättare att mocka. De äter ju ändå inte på de ställena. Gjorde sedan i ordning Lorett och gick ner till Viarp. Red först fram i stora ridhuset och galopperade ganska mycket. Avslutade sedan i paddocken med att trava lite bommar och hoppa någon liten kavaletti. Vattenmattan låg framme så jag bredde ut den ganska rejält. Första gången vi kom på den så tog hon ett långt hopp, men sedan kom hon på att det var mycket lättare/mer logiskt att inte hoppa utan istället bara springa rakt igenom den, så då gjorde hon det hela tiden. :)
 
Ganska mycket galopp idag alltså, allt för att magen ska bli lite mindre igen. Fick bli en liten dusch för henne när vi kom tillbaka då hon var ganska svettig, och sedan hade Steen redan lagt in kvällshö, så hon var så nöjd så.
 
I morgon blir det Falsterbo så det får väl bli ridning på kvällskvisten i morgon igen.
 
Fin film som Julia hade gjort och lagt in på min blogg igår. Fotona är från när vi var på Råå vallar med Lorett precis innan Julia åkte till USA: Och någon hoppbild från senaste tävlingen i Eslöv och nägon hoppsekvens från Pether Markne-träningen.
 
Over and out, good night!
 
Ett av fotona från Råå, juni 2012! Lorett gillar att plaska och att blåsa bubblor. :)

Kommentera

Publiceras ej